COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 517
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 12 945
Хубаво е поне, че май са намалели критичните случаи. Вчера бяха ако не се лъжа 29, днес 28.
Не знам доколко е хубаво, при положение че има и 3-ма починали... 🙄

# 12 946
  • София
Съгласна съм, но мисля, че вчера и починалите бяха повече.

# 12 947
Нямах много възможност да чета днес, влизам и се чудя докога ще откарам до 865 страница и докато съм на 859 видях, че станали 860 Grinning
Поне успях да хвана линка на петицията за М. Благодаря, на потребителите, които я споделиха. Крайно време беше БЛС да реагира ( въпреки че това е най-малкото).

Докато четях някои постове ми се завъртя един въпрос.
Колко от вас ще се качат в пълен асансьор, за който има предупреждение, че въжетата могат да се скъсат?  Или ще се качите с увереността, че вие ще сте от 80-те % от ползвателите, на които може и да им се размине в този момент или които няма да имат никакви поражения, “най-много” някое счупване. Ама нали сте млади, бързо и без последствия ще мине. Това променя ли проблема на асансьора и дали, ако вие имате късмет днес, ще имате и утре.Ще рискувате ли или ще изберете стълбите?
Както се качваш в колата и шофираш или се возиш при реалната възможност да ти се случи катастрофа от която може да останеш инвалид или да умреш или да пострадат и трети - пети лица пешеходци... Ако ходят всички пеш, този риск ще бъде избегнат, ама всички са по колите.

Зверино, не отговори на въпроса, а пишеш заобиколки. Не пиша за  вероятности,  а за заплаха, за която има предупреждение.

Колата ти, ако е в неизправност ще се качиш ли в нея да шофираш? Твоят избор?
Хайде нЕма нужда да ми пишеш, ако утре саксия ти падне на главата. Не е сериозно.

# 12 948
Мачовете, баловете, недисциплинираните хора, безсмъртните...
Тези дни имах няколко ходения в Пирогов. Една част от персонала без маски... После Балтов излиза на екран и... А не може да се оправи със собствения си персонал. Изобщо не се учудвам, че имаше толкова много заразени там.
Лекарката с петицията срещу Мангъров има много красив и поддържан маникюр с червен лак. Според хигиенните изисквания не трябва да е с лак за нокти, предпоставка е за инфекции, къде ли е ХЕИ в случая? Rolling Eyes

# 12 949
Хубаво е поне, че май са намалели критичните случаи. Вчера бяха ако не се лъжа 29, днес 28.
Не знам доколко е хубаво, при положение че има и 3-ма починали... 🙄
да и аз това щях да напиша, всъщност са се увеличили с 4 броя

# 12 950
Както се качваш в колата и шофираш или се возиш при реалната възможност да ти се случи катастрофа от която може да останеш инвалид или да умреш или да пострадат и трети - пети лица пешеходци... Ако ходят всички пеш, този риск ще бъде избегнат, ама всички са по колите.
Предвид факта, че 1 смъртен случай на пътя се пада на около 100 милиона шофирани километра, ще предположа, че това е поредният път, в който любителите на стадния имунитет сте неспособни да сметнете риска от събитие Х.

Знаеш ли точния брой на реално заразените? Никой не знае през колко хора е минал вируса, така че сметките ви са доста хипотетични. И да много е вероятно да има общо с протестите, на някой доста му запари под дупето. Една забрана на протестите би била много удобна, тука спор не може да има!
Забрана може да има само със затваряне на градове, иначе за протестите не можем ги спря.

# 12 951
От утре контролът по спазване на мерките трябва наистина да е убийствен, както днес се е заканил Кунчев, защото се приближаваме до ръба на пропастта със страшна скорост. Невероятно. Ние почнахме стъпалата към  4цифрените бройки да ги взимаме за дни, а не за седмици, ето това представлява турбулентният режим на епидемията за който ни говореше математика на щаба. Ето как се движи възхода на вируса по седмици:

Гледайте по седмици какво е положението: (Напомням че отварянето на дискотеките беше на 15 юни)
14-20 юни 87 случая средно на ден
21-27 юни 108 случая средно на ден
28 - 4 юли 150  случая средно на ден (като започваме този период с 66 случая в миналата неделя 28 юни и завършваме със 180 случая от вчерашното тестване).

Ако продължи темпа на възход на вируса, следващата седмица няма начин да не минем 200 и то според мен е възможно да ги минем повече от веднъж през следващата седмица.

Гледайте сега какво е положението до този момент в седмицата 5 - 11 юли като нали се осъзнава че до
крайният усреднен резултат който ще го разгледаме на 12 юли, няма да има повече недели с малко тестване и нали си представяте какви ще са числата в следващите 2 дни които ще го оформят, в които трябва да празнуваме ако не минем 400 (което в момента ми се струва много малко вероятно). Ох сетих се като лирично отклонение какво си говорих с Кроу снощи:

Скрит текст:
Тесла, с тази скорост евентуално септември ще изкатерим, както и се очаква. И то едва ли ще стигнем повече от около 500. Кои модели гледаш?
Да ти кажа в момента не ми се занимава със сметки и прогнози. Време е за действие. Време е за реакция на правителството по отношение на възхода на вируса. Ние за 2 седмици от 100 средно на ден, вече минахме стъпалото от 200 и се намираме по средата на пътя към 300, така го взехме стъпалото от 200, че ако реакция няма, не съм сигурен че през семптември ще бъдем само на 500. До тогава има страшно много време, 7 седмици. Ама не това е най важното в момента да прогнозираме точно колко ще сме зле, аз очаквам утре реакция от държавата, не могат да си затворят очите, защото минахме през стъпалото от 200 като танк, здраво го минахме, скочихме от нива 160-180 на 240.
Колко хубаво в момента ми изглежда чак през септември да минем стъпалото от 500, за което тя прогнозираше вчера, а реално може да сме го минали още другата седмица, а в най-лошият сценарий още вдругиден, а не чак през септември. Забележете че аз в моята прогноза в поста си за усредненият резултат по седмици познах че е много вероятно да минем 200 повече от веднъж през тази седмица, но Бога ми въобще не съм предполагал че при второто минаване няма да минем само 200 за втори път, а вече ще сме преминали по стълбата към 4-цифрените бройки и стъпалото от 300 само за 1 ден. Това ми идва като гръм от ясно небе. Шокиран съм от невероятният възход на вируса, нереален ми се струва.

Но да се върна към това за което говорих. С всичките уловки посочени във вторият ми абзац до момента периода 5 - 9 юли имаме средно на ден: 221. (Заради неделното тестване на 5 юли когати имаме 63 нови). Да си предствавим обаче как ще изглежда периода 5-11 юли в един хипотетичен мечтан сценарий в който възхода на вируса се забавя и ние следващите 2 дни не минаваме стъпалото от 400, да кажем утре имаме 370 и вдругиден възхода на вируса се забавя още и имаме 390. Тогава тази седмица ще има среднен резултат: 266 във възможно най добрият сценарий защото в момента по добър сценарий от това в следващите 2 дни да не минем стъпалото от 400 няма. В този най добър сценарий възхода на вируса ще изглежда така:
28 - 4 юли 150  случая средно на ден
5- 11 юли 266 случая средно на ден

Да си представим най лошият сценарий защото истината ще бъде вероятно някъде по средата в която през следващите 2 дни минем и стъпалата 400 и 500, това е възжможно най лошият сценарий който в момента за съжаление не ми се вижда невъзможен.
Тогава възхода на вируса ще изглежда така:
28 - 4 юли 150  случая средно на ден
5- 11 юли 287 случая средно на ден

Забелязвате че ли голяма разлика няма, което ме навежда на мисълта че ние вече сме в турбулентният режим и ще катерим стъпалата за дни.

Ако възхода продължи със същият темп и през следващата седмица (около +60%, +70%)
Това означава че в периода
12-18 юли ще имаме средно по 459 случая на ден
Те. следващата седмица ще сме минали и стъпалата 600, и 700, защото неделното тестване на 12 юни вероятно ще имаме някъде около 100-150 случая. Осъзнавате ли какво ви казвам, осъзнавате ли темповете с които вървим към 4цифрените бройки заразени на ден.

Чак не мога да повярвам какво се случва. Дано да се забави възхода на вируса и седмицата 12-18 юли да не е отново около +60%, +70% усреднен резултат спрямо миналата.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 01:55 от Анонимен

# 12 952
  • София
Скрит текст:
Нямах много възможност да чета днес, влизам и се чудя докога ще откарам до 865 страница и докато съм на 859 видях, че станали 860 Grinning
Поне успях да хвана линка на петицията за М. Благодаря, на потребителите, които я споделиха. Крайно време беше БЛС да реагира ( въпреки че това е най-малкото).

Докато четях някои постове ми се завъртя един въпрос.
Колко от вас ще се качат в пълен асансьор, за който има предупреждение, че въжетата могат да се скъсат?  Или ще се качите с увереността, че вие ще сте от 80-те % от ползвателите, на които може и да им се размине в този момент или които няма да имат никакви поражения, “най-много” някое счупване. Ама нали сте млади, бързо и без последствия ще мине. Това променя ли проблема на асансьора и дали, ако вие имате късмет днес, ще имате и утре.Ще рискувате ли или ще изберете стълбите?

Зверино, не отговори на въпроса, а пишеш заобиколки. Не пиша за  вероятности,  а за заплаха, за която има предупреждение.

Колата ти, ако е в неизправност ще се качиш ли в нея да шофираш? Твоят избор?
Хайде нЕма нужда да ми пишеш, ако утре саксия ти падне на главата. Не е сериозно.
[/quote]
Отговора ми е като за въпроса ти. Още по прост пример, на всяка кутия цигари пише, че причинява увреждания и смърт и стряскащи картинки има, ама хората масово пушат. По твоята логика, би трябвало да няма пушачи, ама има...

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 01:34 от zverino

# 12 953
Така като гледам София пак ще бъде затворена.Дано се овладеят нещата ама надали.Затова днес се заговори за наблюдение на обстановката по области.Куот такуоз.

# 12 954
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Когато рискът е отложен (евентуално) във времето е много по-лесно да го игнорираш.

# 12 955

Подписах подписката срещу Мангъров. Радвам се че лекарското съсловие се събуди и осъзна какво прави той с о-вото и какво отражение има това върху нашият живот. Отражението колкото и парадоксално да звучи на всички мангъровци е точно обратното на това което искат. Мангъров прави всичко възможно заразата да се разпространява все повече и повече което в крайна сметка довежда до все повече и повече мерки. Това е истината. Иска ми се мангъровците най после да го осъзнаят това и да спрат да го слушат.

Ох, как ми напомни това за Светата Инквизиция и нейните "подписи" срещу... истината, науката, разума.. в лицето на Бруно, Галилей и стотииици още, говорещи неудобни неща... То е лесно да се подпишеш и да метнеш някого в огъня , проблемът е, че "И все пак тя се върти!" Мдааа.... и все пак тя се върти.... Simple Smile
Този нашенски Бруно, Галилей и т.н. му е достатъчно да подежури две седмици в ковид отделение и ще си смени тезата. От тв студиото е лесно да развиваш теории, ама я отиди и ги приложи на практика и да си береш плодовете на вече колко месечния му напън за масово заразяване стана...

# 12 956
  • Bulgaria
Сега ще се намери ли някой да пита „Да започваме ли да броим 2 седмици?”...
Не, не успяхме и 2 седмици да изкараме от най-масовото събитие преди бройките да скочат много рязко.
Моята негативна прогноза за до 2 седмици е, че може да имаме двуцифрен брой починали на ден, въпреки че силно се надявам да не е така.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 01:39 от MK_

# 12 957
Зверино, това, че още има пушачи, въпреки картинките, отрича ли вредата на цигрите? Затова написах Твоят избор Ама ти не отговори на нито един от въпросите.  Няма да влизам повече в полемика с теб, чела съм ти писаниците.
Това, че 60 човека не сте се заразили не означава че вирус нЕма или не може да срещне всеки ( като няма мерки и контрол)? Аз пък познавам преболедувал, здрава и права млада жена, няма хронични или автоимунни заболявания, 10 дни е била с температура и сама, ЛЛ я е лекувал по телефона.

# 12 958
Тъй ли? Аз като ходя на работа всеки ден с метрото и не съм спирала да работя и при ИП, що не съм се тръшнала, както и всичките ми 60 колеги?
И?
Или...”ами какво да ти кажа, родена си под щастлива звезда , дерзай!”

Все сме отзад напред в класациите ние..

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 01:43 от Thirteen#

# 12 959
Младоженец беше глобен за 16 заразени на сватбата му с COVID-19

Младоженец в щата Раджастан в Индия се сблъска с неочаквани допълнителни разходи, след като 16 гости на сватбата му бяха заразени с COVID-19, а един от тях е починал, съобщават местните медии.

Семейството на младоженеца е глобено с около 600 000 рупии (8 000 долара) за нарушаване на правилата за безопасност, в които се посочва, че максималният брой хора, разрешени на сватби, е 50. Според NDTV на тържеството са присъствали повече от 100 гости.

Семейството ще трябва да плати и за лечението на 15-те заразени, както и поставянето под карантина на близо 60 гости - това ще включва храна и други услуги в отделенията за изолация.

По-рано тази седмица поредната сватба в щата Бихар влезе в новините, след като над 100 гости дадоха положителен тест за коронавирус. Младоженецът - който имаше симптоми - почина ден след сватбата си.

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/mladozhenec-beshe-globen- … -covid-19-2231787

Общи условия

Активация на акаунт