COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 165
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 215
В една от темите тук потребителска каза че в хотел не слагала маска, била на почивка и който го е страх да си стои у дома... Ми... Как да стане бе хора, как??

# 13 216
Врабчо, много ми напомняш на моите деца, когато бяха на по пет, шест годинки...

Аз за политика не мога да говоря. Първо, защото не ме влече и не я разбирам много, второ, защото пък, колкото и да не я разбирам, някакси не виждам изобщо да има такава в нашата държава. Все гледам ТВ и чета това-онова.. Оттам и изводите ми.
И някак си в мен има едно чувство, че почти през цялото време от началото на пандемията... политиците, отговорните лица, здравните компетентности.. всички, които би трябвало да са ангажирани за здравето на нацията.. ами сякаш не се отнасяше тази отговорност за тях. Държанието им, според мен е, и беше, все едно не се случва на нас, тук и сега, а в съседния двор на досадния съсед.
Направи ми лошо впечатление при интервюта на кметове, министри и прочия... как те не могат да си изкълчат езика да кажат елемтарни епитети от рода на/ извънредно положение, противоепидемични мерки, а някои даже не можеха да се сетят за тези термини, за да ги включат в изречението си. Още ми е пред очите, интервюто на Кралев, на един стадион, как очакваше подсказка за термонологията относно вируса. Вярно, не му е в ресора, но да се говори и пише за Ковид шест месеца, а ти да си нямаш и смътна представа как да се изразиш разбираемо по темата, не е сериозно. Министър все пак.
И още разни дребни детайли, ме навяват на мисълта, че всъщност тези хора са толкова далеч от пандемичната тема, та чак са на Марс..В главата им витаят само далавери, пари за усвояване и на шурея, шуринайката да се устрои някъде на удобно. Това винаги е било и ще бъде.
Та преди месец още писах- всчки ще се спасяваме поединично.
Тях не ги мислете.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 13:01 от Thirteen#

# 13 217
Вирусът у нас тепърва ще минава своя пик (това е нашата първа вълна), така, че мисля вече има реален шанс да се провери доколко е готова здравната ни система.

# 13 218
Вървим към служебно правителство, което не е изненада, но мислех, че ще е по късно.
Той мандат не е изкарал досега, като види че става напечено се подсърдва.

Досега всички служебни правителства са се представяли много добре, та, току виж, и сега се намери кой да ни прекара през кризата по-удачно.
Аз също мисля че едно служебно правителство би се справило много по добре, от тия идиотски послания и действия които ги сипе шефа, като на тоя брифинг. Тоя брифинг олицетворява цялостното му ръковедене на кризата, с подобно ръководене отсега е ясно как ще приключим с вируса. Зле за нас, зле за държавата, зле за здравната с-ма, зле за икономиката, така ще приключим. Служебно правителство ще има единна и последователна стратегия за спиране на вируса, като въведе едни мерки ще се спазват и контролират защото няма да си играе, на иди ми дойде ми, защото Пешо вярвал във вируса, ама Гошо не вярвал, ама искаме и Пешо и Гошо да гласуват за мене, няма да си мени мнението през 5 минути, няма да се явява на избори. И изобщо ще бъде от екперти а не от политици.

Този модел го играем 30г. Хайде няма нужда сега от политически сътресения по време на пандемия. Време е и президент, и премиер, и политици, и сульо и пульо да се поспрат и да помислят как да се измъкнем от ситуацията. Те прекаляват вече. Тръгнали да си мерят надмощията и да надъхват хората едни срещу други. Радев събрал протести да прави да си обменят вируса, другия се чуди как да спасява бизнеса на свои хора и съпартийци по морето. Какво ще направи временно правителство, съставено само за да вземат пак бсп властта? Те щом не се свенят да съберат народа да си обмени вирусите когато катерим стремглаво заразените, мислите ли, че ще им дреме как да оправят забатачването? Пък им да им дреме, докато се натъкмят у кой ще е кокала и докато махнат вдичко де е от сегашните и сложат свои, то вируса ще ни е обиколил 100 пъти. Писна ми!!! Да се стягат всички, да си водят войните лично и тайно и да почват да мислят как да спасим държавата. Нито ми дреме за депутатските хотели и заведения ще имат ли сезон, нито как спи Бойко, нито игричките на Радев и Корнелия, нито за кой кого изгонил от някакъв си бряг. Не ми дреме кой ще е на власт, искам само да спасят положението и да не ни докарат до икономически и здравословен ръб.
 Да се хващат да вършат заедно работа и да оправят ситуацията.
Сиктир, само и политическа криза и избори ни липсват сега!!!

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 13:10 от Анонимен

# 13 219
  • Сф
Вирусът у нас тепърва ще минава своя пик, така, че мисля вече има реален шанс да се провери доколко е готова здравната ни система.
Реанимациите са зле от преди вируса, няма апарати, или са посчупени, персонал-  няма много желаещи за 1200лв. Ти сериозно ли?Влизал ли си скоро?Знаеш ли какви грижи трябват за един едничък човек за една нощ, ако се наложи в реанимация?

# 13 220
Разбира се, че нищо смислено няма да направи служебно правителство. То само докато се сформира, ще почнем да гоним четирицифрени числа дневно. А и кой ще иска да обира негативите на мангъровщините, даже Радев не е толкова глупав.

# 13 221
Е вие щом не осъзнавате защо хората се сърдят на мангъров какъв диалог сте тръгнали да водите.

Сърдя се на всички лекари, какви са тези ежби, каква е тази конфронтация с цел не да се постигнат някакви резултати в лечението и да се дигне качеството на здравеопазването, а някакви кариеристични игрички и да си галят егото кой бил прав и кой не е. Пък сега петиции, тази докторка ми стана смешна с тая първа линия и всички, които го повтарят като мантра - видя едно заболяване, дадоха и трибуна и типичния кариерист взе да се превъзбужда колко е велик и че само той работи, пък другите патки пасат / типично поведение в много сфери, не е само при лекарите/, видяхме как се отнесоха с колегата си от бърза помощ и то единствено защото истината се изнесе от лекар, който не  е замесен в техните игрички.
И тия сега искат да им вярвам, че  знаят какво правят или са се научили и че ги интересуват пациентите и да ги излекуват, а не други мотиви.
Лекарското съсловие ме отврати като цяло с това поведение. Все се надявах, че професионализма ще надделее, но явно други неща са им по-важни.

# 13 222
Спокойно, то и без това от лечение няма нужда, за какво ви е докторката от първа линия. Само си минава.

# 13 223
Разбира се, че нищо смислено няма да направи служебно правителство. То само докато се сформира, ще почнем да гоним четирицифрени числа дневно. А и кой ще иска да обира негативите на мангъровщините, даже Радев не е толкова глупав.

Е, в държавата няма един лекар само! Стига с този Мангъров. Това е неговото мнение предвид специалност, опит и т.н. Точно един доктор да демонизираме, всички останали, които вземат решенията - целите в бяло?
Тези дни гледах интервю с доктор Ал. Симидчиев - пулмолог в МВР болница. Подчерта, че в момента се знае много повече за вируса и лечението му, например в началото са лекували само с АБ, сега включвали антикоагуланти, за да предотвратят образуване на съсиреци в белите дробове, оттам тежки и необратими увреждания.

# 13 224
Кой от т.нар. Щаб да я прави тази дискусия? То дискусия хубаво, ама нали трябва да имаш експертизата за да излезеш на такава дискусия. Кой влиза в щаба и каква експертиза има по инфекциозни болести (каквато болест е коронавируса)

доц. Георги Попов, началник на Катедра Инфекциозни болести във ВМА, човек сигурно няколко милиона пъти по-начетен, по-умен и с по-голям опит и конкретно с ковид от Мангъров. Но за мангъровците това няма никакво значение. А и времето за дебати свърши. Аз ако съм на мястото на щаба, повече няма да се занимавам с глупости. Наистина не са длъжни хората да стават на маймуни заради някакви пълни безхаберници, алчни и нагли типове,  да им обират негативите, че чак и да получават заплахи за живота им.

# 13 225
Леле каква ода!
Но нямаше нужда, всички вече разбрахме на кого дължим днешните си успехи.

Днешните "успехи" ги дължим на липсата на твърдост и характер, за да откажем отварянето на дискотеки, ресторанти на закрито, безконтролно събиране на  хора по стадиони. Губят се много пари, така е, но всеки бизнес е риск. Пък и държавата пое заплати и осигуровки 60/40, някъде и 80/20. Дължим ги и на това, че когато се връщаха болни или заразени сънародници, никой не ги чакаше още на летището - и под карантина. После се възмущават, че прекосили цяла България - ами на летището ли да седят? Къде бяха държ. органи? И къде са сега, за да контролират спазване на мерките, защо чакат сигнали?

# 13 226
  • София
Какво различно казва Попов?
"А и в момента има пандемични заболявания, много по-страшни от COVID-19, като HIV пандемията и Лаймската болест. Набират скорост и епидемии от западнонилска треска и други комарно преносими болести. Трябва да си даваме сметка, че COVID-19 е стигматизирана и разболелите се смятат, че едва ли не са „посочени с пръст” като прокажени, нещо, ..."
https://armymedia.bg/archives/182828

По-рано казва - вече се вижда опашката
https://www.monitor.bg/bg/a/view/doc-georgi-popov-vijda-se-opash … andemijata-205810

# 13 227

Двете К - Кантарджиев и Кунчев. Привидно са специалисти в областа на инфекциозните и заразни болести, НО и двамата не са действащи лекари. И двамата са по-скоро администратори и държавни служители в администрацията отколкото лекари. Сигурен съм, че никой от двамата отдавна не е виждал и реално лекувал болен пациент с инфекциозна болест.
От друга страна д-р Мангъров - специалист по инфекциозни болести, действащ лекар, който всяка сутрин в 8 ч. облича бялата престилка и влиза на визитация при истински болни от инфекциозни болести пациенти в Инфекциозна болница. Кой от тези тримата по-горе може да се сравни по експертиза с него - никой. Кой от тях тримата, всекидневно и ежечасно контактува и лекува инфекциозно болни пациенти - никой.
Е за каква дискусия говорим тогава?

Аз съм от противниците на Мангъров, признавам си. И много се радвам, че най-накрая лекарите се организираха да му се опълчат на простотиите.

Може и да е работещ лекар, а другите  - не, НО дори  и в световен мащаб се знае прекалено малко за този НОВ вирус, та нашия "блестящ ум" да прави каквито и да било категорични заключения. Това неговото е престъпно, защото въвежда в заблуждение и без друго достатъчно заблудения средностатистически българин. То и затова свободията е пълна - никой не вярва, че има вирус, всичко е световна конспирация и т.н.

Аз лично не виждам никакъв лъч в тунела. Простотията е масова и повсеместна и няма да успеем да се справим с нея.... Очаквам скоро да се стигне и до бой между вярващи и невярващи.

# 13 228
  • Пловдив
Днес ли да чакаме дебата? Вече всички ме дразнят - и мангъровци, и Бочко, и щабове, и чипирани, и получили 1800 лв, и сезиращи прокуратурата, защото не могат да дишат с маски, горките!, и спасителите на нацията от тази репресия; и толкова ми е писнало, поне шоу да има. Хляб и зрелища. Или само зрелища.

# 13 229
Толкова много генерали начело на държава и щаб.....
Какви са тези генерали дето хабер си нямат как се действа в криза?
Май професорски титли и военни звания са се раздавали на килограм без елементарни критерии......

Общи условия

Активация на акаунт