COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 209
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 380
Това не е вярно и се доказва от факта, че смъртността в България спадна, въпреки че болниците много време бях в "локдаун" Simple Smile Сори, тая версия вече не върви.

Болниците не са били "в локдаун" и (почти) всички спешни случаи, за които става въпрос в цитирания пост, са били обслужени.

Абсолютно бяха в локдаун, защото освен 30тина в интензивното за ковид и спешни инфаркти и инсулти, други хора май не ходеха/не се приемаха. Изключвам хората с температура и запушен нос, които също бяха приемани.

# 13 381
Някой сериозно вярва ли, че гърците са с 20 нови случая. При условие, че от две седмици са обсадени от български, сръбски и румънски туристи. Исками се за София да има яснота, къде са заразените и най- вече от кой етнос са, обаче не вярвам да стане.

И в Гърция и България заразените са десетки хиляди. Колко се съобщават - въпрос на политика.
И на мен не ми се вярва за гърците с 20 нови случая, пазят си туристическия сезон до колкото могат
50% не е 100 но не е и съвсем провален сезон.

Е как !А някой сериозно ли вярва,че при нас по Черноморието няма Ковид????!!!Същото!

# 13 382
Абсолютно бяха в локдаун, защото освен 30тина в интензивното за ковид и спешни инфаркти и инсулти, други хора май не ходеха/не се приемаха. Изключвам хората с температура и запушен нос, които също бяха приемани.

Не се правеха планови операции, всички спешни случаи (инфарктите са спешни случаи) са били приемани.

# 13 383
Здравейте,
Къде в София може да се направи PCR тест - сертифициран ... освен в Рамус.
И със записване ли става или отиваш на място и се изследваш ?!
Лаборатория Цибалаб в Бизнес Център Сердика. Имат и опция за излизане на резултата до 2 часа. Препоръчвам да го комбинираш с бърз тест Роше и ПКК срещу още 13 лева.

# 13 384
В новините днес темата за заразените е отново в края на емисиите, съобщават се само статистики. Но пък предаването на Цветанка Ризова ще бъде с един час по-дълго заради богатите политически събития...

# 13 385
@Neko.fukakai хубаво писмо, но ще е глас в пустиня. Смятам, че те и сега считат, че ни дават прекалено много данни - "починал мъж на 74г. с диабет", по GDRP едва ли искат да се занимават. Страницата coronavirus.bg e под всякаква критика като информативност, личи си че е правена колкото да има нещо официално. Другите неща като отменени редовни брифинги и т.н. няма какво да ги коментираме ... вълнуват се от Радев (опита за "преврат"), НСО, ДПС, етническият мир, еврофонодовете, еврозоната а пандемията е някъде на 12-13 място като приоритет.

# 13 386
Пехоко, надявам се, че повече хора ще подпишат петицията и ще ги накараме да се размърдат.
GPRP не е приложимо при статистически данни, стига да няма информация, която да насочва пряко към личността. Т.е. по тази точка, данните не са нарушение на личностните права. По-голямо нарушение е разнасянето на болни из телевизии, кой къде ходил, къде точно живее(че и къщата на един от пасторите показаха в национален ефир Нова). По-добре е по този начин смятам. Хем имаме данни, базисна информация и представа за разпространението, хем твтата не обикалят да снимат този и онзи болен, което е не само подсъдно, но и грозно.
Смятам, че една такава петиция би удовлетворила всички страни, от гледна точка, че няма да остане възможност за шикалкавене, лъжи и конспирации. Всичко чисто и подредено.

# 13 387
Стотици в момента събрани пред президенството и полицията не ги разпръсква съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.
Пред президенството може събрани стотици хора един до друг - на футболен мач - не може.
Пред президенството може събрани стотици хора един до друг - в дискотеката - не може
Пред президенството може събрани стотици хора един до друг - на сватба не може
Какви са тези мерки, някой разбира ли изобщо какво става. Полицията трябва да следи за спазване на заповедите на министъра. Никой нищо не прави?

# 13 388
Не знам каква прозрачност искате. В София е дифузно разпространението. От вчера на една приятелка колежка е с положителен ПСР, децата и са с температура. Знае от къде се е заразила -  празнували са рожден ден в заведение "на открито". Имала е симптоми от преди 10 дена, но така - симптоматична е отишла на работа и е работила половин ден, преди да каже, че ще си тръгва, защото не и е добре. От колегите и засега никой няма проблеми, и мисля, че едва ли са заразени, защото все някой щеше да развие симптоматика досега. Но така или иначе - жената живее в квартал А, работи в квартал В, a колегите и, ако бяха заразени живеят в квартали C,D,E и т.н. Няма как да се даде информация за София вече. Просто считайте, че всеки срещу вас е потенциален заразоносител и това е.

# 13 389
В момента дават на живо протестите пред президенството. Дано наистина не пламнем след тази лудница, защото хората са много и половината са без маски, а са нагъчкани един до друг

# 13 390
Винаги след тъмнината идва светлина,идва светлина.Не се смущавайте от лошите данни ,те ще се променят.

# 13 391
За София не знам дали няма някоя медия или  НПО което би могло да изиска от МЗ по подробни данни. Разбира се, не става въпрос за такива, които изискват разкриване на лична информация.

Но днес например за Пловдив от тяхното РЗИ съобщиха къде са се заразили повечето, а тук хем са най-много, хем не се знае откъде да се взели.
Здравословното състояние на даден човек Е лична информация. Но и мен би ми било интересно да се посочи районите на Сф.
Здравословното състояние на даден човек е лична информация, но на индивида Х на Х години не е никаква тайна, така че GDPR въобще не играе в случая, щото Х не е даден човек, тоест човекът не може да бъде идентифициран по данните, които са изнесени. И няма никакъв проблем по Регламента.

# 13 392
Да, в тези дни една много уважавана от мен личност събира стотици свои поддръжници на нещо като тридневен семинар, стотици хора ще бъдат в зала часове наред и дни наред. Ми не мога да я уважавам вече, сори. Отговорното поведение изисква да си гъвкав и понякога да загърбиш егоизма и грижата за насъщния /семинарът е платен/. Иначе проповядва нравствени ценности, грижа за ближния бла бла. Докато не опре въпросът до спечелването на едни пари.
Не знам кой организира семинара, но явно не е в час с новите технологии. Може да вземе същите пари, като проведе онлайн семинара, при това с много по-малко разходи - няма плащане на зала и други екстри.Има достатъчно безплатни платформи, през които всичко може да стане.
Пример - нас следващата седмица ни чака ресертификационен одит (от македонци, работещи за австрийска фирма, ясно е, че няма кака да стигнат до София) . Е, отелва ми се вола за подготовка, защото има много документи, които трябва да са леснодостъпни, а не да се показват през камерата. Но какъв е проблема да проведеш дистанционно семинара и да си вземеш парите? Просто не го разбирам.

# 13 393
Какви са тези мерки, някой разбира ли изобщо какво става. Полицията трябва да следи за спазване на заповедите на министъра. Никой нищо не прави?
Ти искаш да извадят сълзотворен газ и палките ли? Нима мислиш че Главатарят на хунтата е толкова тъп за подобни действия? ... че после да бойкотира и да го връщаме на бял кон като Спасителят на нацията. Той ще си извади дивидентите от тези протести, не го мисли, последното нещо в държавата което го интересува са противоепидемичните мерки.

# 13 394
Сега от 19 ч. има контрапротест.
С две думи продължаваме със събиранията.Най-много да ги глобят 3000 лв., к’во му плащаш?
Естествения подбор в действие, това ще гледаме в България.

Общи условия

Активация на акаунт