COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 331
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 425
  • Bulgaria
Боже, боже, докъде стигнахме. България плаща по 35 евро на всеки турист дошъл на почивка в България. Smile

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 20:15 от MK_

# 13 426
  • sofia
Забрана за събирания?
Едно голямо Ха Ха Ха RageRageRage
В блока до нас празнуват бал. Събрали са се поне 100 човека - учениците, родата, зяпачите. Крещят - 1,2,3...
И после контрол трябва
Те на пъпа на Столицата са хиляди, ти за 100 човека се притесняваш!

Тези на пъпа на София не са отишли за забавление. Не казвам, че сега е време за протести, но има много повече смисъл от тях, отколкото така "незменимите" балове
Както виждам нещата, повечето баш за кеф са отишли. Кой за сеир, кой на екскурзия...
Не мога да повярвам какво се случва!

# 13 427
Забрана за събирания?
Едно голямо Ха Ха Ха RageRageRage
В блока до нас празнуват бал. Събрали са се поне 100 човека - учениците, родата, зяпачите. Крещят - 1,2,3...
И после контрол трябва
Те на пъпа на Столицата са хиляди, ти за 100 човека се притесняваш!

Тези на пъпа на София не са отишли за забавление. Не казвам, че сега е време за протести, но има много повече смисъл от тях, отколкото така "незменимите" балове
Както виждам нещата, повечето баш за кеф са отишли. Кой за сеир, кой на екскурзия...
Не мога да повярвам какво се случва!

Какво се случва? Може би не сте от София, но хора масово се събират и мерки не се спазват от април месец насам. В провинцията нещата са 10 пъти по-зле. Реално нищо не се случва, просто го дават по телевизията.

# 13 428
Слушам, гледам и немея.
И аз сега го осъзнавам наистина, защото за първи път пряко ни застрашават живота с действията и бездействията си. Защото не става дума да мизерстваме с години, това го можем, а има опасност за две седмици да гушнем букетчето.
В град с дифузно заболяване без лечение сме спретнали един срещу друг две безсмислени сборища. Какво защитават, за какво се борят? За стаден имунитет?! Дето никога няма да бъде достигнат. Тези 75% за достигане на стаден имунитет се отнасят за "нормалните" вируси. Десетки лекари, ама реално работещи с болни,  твърдят, че този вирус се държи по начин, за който никога не са учили... Изкарали го веднъж могат да го карат отново и отново, докато приключи с тях. Нищо не му пречи да зарази всичко, покрай което мине. Това му е целта - да се размножава в телата ни, не да се запази за поколенията, дето някои му приписват размисли как да не ни убие, че да съществувал и затова щял да стане по-малко агресивен...
Какво е това да го изкараме лятото, това не ни гарантира, че няма да го изкараме отново есента. Затова превенцията е най-важна.
А тъкмо потвърдиха нещо, което е ясно от ден първи - задържал се вируса с часове във въздуха. Добро утро! Ама доскоро твърдяха, че го хващахме в асансьора от мръсното копче, а не от издишаните вируси вътре...

Сега младоженците по новините - че ако искате - женете се, достатъчни са двамата, за да подпишат, ако това е целта на влюбените, а не плюскането на родата. Това ли е адаптацията ни за живот с вируса?

# 13 429
  • София
Сега показват картинка отгоре на протестите - дели ги началото на Дондуков. Изглеждат много странно, досега такова нещо не е било, с такава конфигурация. И като си помисля, че тези, организираните от двете партии, хубавичко ще се омангърят и ще си занесат вкъщи подарък - малък, но от сърце и за спомен от историческите протести.

# 13 430
Не се е случвало и президент, който би трябвало да е обединител,  да води протест и да атакува правителство, ама ей на, случи се ....
=======================

Все повече заразени по света, не се вижда дори началото на края на заразата,
Европа и развитите държави някак ще контролират  заразата,
 но как ще се справи останалият свят  не е ясно ....

# 13 431
Анди, за мен човек, който се е грабнал в най-големите жеги и навръх пик на пандемия от Варна за София да защити любимата партия, вождът на която заплашва ако не стане неговата да хвърли народа да се заразява напълно си заслужава подаръка. Току виж повярвали, че има доста по-важни неща от екскурзиите с партийните автобуси до София.

# 13 432
Сега показват картинка отгоре на протестите - дели ги началото на Дондуков. Изглеждат много странно, досега такова нещо не е било, с такава конфигурация. И като си помисля, че тези, организираните от двете партии, хубавичко ще се омангърят и ще си занесат вкъщи подарък - малък, но от сърце и за спомен от историческите протести.

Аз наистина не очаквах такава безмерна тъпота, изумена съм от последните събития в България по време на пандемия...

# 13 433
В САЩ е така, даже "проучване" доказва, това го коментирахме в темата за САЩ.
Изследване доказва, че груповите расистки протести на Black Lives Matter със сигурност НЕ водят до нарастване на случаите на корона вирус:)
Taка е, сега берат плодовете от тръмповските митинги. В щата Аризона вече 33% от тестваните се позитивират, явно се върви към "групов имунитет" тип "Бергамо".

# 13 434
Някои сме в потрес от протестите,а мангърчо сигурно доволно потрива ръчички:казах ли ви аз?

# 13 435
Ужас! Гледам репортажите от двете крещящи тълпи в София. Пълен кошмар! Наистина сме стадо безмозъчни, които се опитват да се самоубият по партийна диктовка.
Знам, че ще ме забършат, но след тези крясъци и скандирания и от двете стада (защото те са такива), май след 20 юли ще я докараме до четирицифрен брой заразени на ден дори и с мърлявия брой тестове. При това разнесени навсякъде в страната.
Нещо повече по темата - вече и Обединеното кралство ни е сложило в черния списък. Отварят за влизане без карантина цели 70 страни, но ние не сме сред тях... Е, това има и плюс - няма да има дрогирани и опиянчени тинейджъри на Слънчака, но е поредният пирон в ковчега на "сезона".

# 13 436

Аз наистина не очаквах такава безмерна тъпота, изумена съм от последните събития в България по време на пандемия...

Въпрос на гледна точка. За мен пък е безумна тъпота да седиш и да умираш от страх вкъщи, докато плюеш по хора излезли да променят нещо в тая кочина, в която живеем.

# 13 437
  • София
Невероятно, но факт! А интервюираната жена беше пенсионерка. После да сме пазели пенсионерите - те сами се бутат из навалицата, грабнала се от Варна.
Сега трябва лекарите, сестрите и санитарите, раборанти и всички, които са впримчени в епидемията, да изпротестират. Ако бях от здравната система, щях да съм бясна, защото утре ще ми напълнят отделението с новозаразени.

Е, да, ще променят - ще вдигнат бройките на заразените и болниците ще се препълнят след седмица. И то не само в София, щом има автобуси с хора, а сигурно от двете страни на улицата има такива.

# 13 438
  • Пловдив
Стига сте плюли по всички.
Има сериозни причини хората да са на улицата. Вие нали сте си вкъщи. Всеки сам взима решение за себе си.
Прави са младоженците, все едно вие не сте изпитвали тези емоции. Подигравка е с хората от днес за утре да им отмениш празника. Това са усилия и средства, това е трудът им, емоциите им. Отделно си има традиции, които хора спазват, независимо от вашето мнение. И то в области, където активните случаи са малко.
Отмениха и балове, за пореден път. На вас ви е все едно, но на хората не им е все тая. Съобразиха се въднъж със срока, съобразиха се с приемните изпити в университетите и... гледайте си работата. Вие изпълнихте това, което ние поискаме, ама ние ви показваме, че вашите усилия не значат нищо за нас.
И за това няма да вярват на никого. Не се прави така, нито сега, нито през март трябваше да действат по този начин. Дай време на хората да обмислят, да планират, не да им обръщаш живота и да ги оставяш без работа от днес за утре, да се изгавриш с чувствата, с парите, за които са положили труд.
Лошо управление на държавата, лошо управление на кризите. Да, на кризите, не е само коронавируса.

# 13 439

Въпрос на гледна точка. За мен пък е безумна тъпота да седиш и да умираш от страх вкъщи, докато плюеш по хора излезли да променят нещо в тая кочина, в която живеем.
Да променят какво от кочината, че не се сещам. Освен да се помангърчат и някой да получи  топлинен удар, друо няма да се постигне.

Общи условия

Активация на акаунт