COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 268
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 665
Понякога в живота има и думата “трябва”, без значение какво искаме.Искаме да се разкара тъпият вирус, но трябва да го надхитряваме, да печелим време.Трябва търпение, хитрост.Сега лесно му се даваме в “ръчичките”, така да се каже правим му услуга.

# 13 666
Аз нали попаднах на онази група на лекарите, за съжаление трябва да се молим за голям късмет да попаднем на някой като д-р Попов или д-р Маринова, като чета коментарите там. Някаква лекарка с подигравателен тон казва да питат НОЩ как се хващал венозен източник с ръкавици, други пледират за уважение към поведението на Муса. Не само политиците ни не са наред. Остана да разчитаме на клетъчния си имунитет, каквото и да значи това.

# 13 667
Да много  е лесно - 24 часа родител, 8 часа работник . Който е бил хоум офис знае за какво говоря.

# 13 668
Днес отново обърнахме графиката - броя заразени стана повече от излекуваните.
3308 излекувани срещу 3389 активни
На 4.06 за първи път излекуваните станаха повече от активните и оттогава известно време натрупахме преднина и задържахме.

По коя тв е бил Витанов и към колко, че искам да чуя какво е казал?
По тв Европа около 7.45 днес сутринта но не го виждам качено на сайта им. Може би не искат да всяват смут и страх сред хората, но беше оклюмал и песимистично настроен.

# 13 669
Да много  е лесно - 24 часа родител, 8 часа работник . Който е бил хоум офис знае за какво говоря.
Никой не казва, че  елесно. Но нали идеята беше да се овладее положението.
Лошото е, че не зная при тези бройки как ще се организира образованието наесен.
Ей го къде е.

Изпуснахме нещата и сега става сложно. А можехме да дишаме спокойно.
Не че вирусът щеше да изчезне, но да си е клъстерно, щеше да се потушава.

Наистина ми е мъчно за родители с малки деца, няма никаква яснота какво ще става.

# 13 670
Е щом за вас е супер лесно едновременно да работиш, да се грижиш за домакинството и да гледаш дете по цял ден, ОК. Няма да споря. Явно вие се справяте с всичко това.

Иначе ОК, приемам, че може би родителите са изтрещели повече от децата. Но не ги упреквам.
И аз. Малки деца вече нямам. Имам внуци, на които с най-голямо удоволствие и любов съм помагала при нужда. Но 2 месеца не се виждахме и събирахме. У тях работят 3 компютъра-майката работи в къщи, бащата не. Ако и остане време от децата, ако не-през нощта. Децата онлайн.
Кога уроци, кога тестове и домашни. Тези хвалби на МОН за успешно ДО въобще нямаше да ги има, ако не се бяха включили родителите. Дори смятам, че тяхната заслуга е по-голяма. Справиха се родителите с цената на много нерви.

# 13 671
Ма много тъп народ. Чета във ФБ. Един човек споделя, че познава двама починали от КВ в България. Първи коментар - Не ви вярвам. Никой в света ме познава двама болни, па и починали при смъртност 0.02 %. Човекът обяснява кои са. Пак не му вярват. Коментиращият преди това пише за безобидна кашлица. Още една жена се намеси, да скастри първият, че говори глупости.
Ама какво ли очаквам. Аз собствения си мъж не мога да накарам да погледне реално на обстановката. В момента е прегърнал някаква мантра за масов грип Б и се самоуспокоява.
Ами то и аз на моя мъж не мога да му надделея,но снощи цяла нощ бях с температура и човекът се изнесе😂.Като го питах защо се мести в другата стая като не вярва,че вируса е опасен и толкова заразен(а аз съм 100%  сигурна,че не е това.Просто бях до 15 часа в двора на слънце,после имах много стресираща ситуация и явно затова бях толкова зле.Сега съм в перфектно здраве) и той най-културно ми каза,че не иска да му лепна нещо😂

# 13 672
  • Пловдив
Ама то не само работник, а И родител, И учител И домакиня. Защото с едно дете добре, но аз с 3?как се очаква да уча едновременно дете 1 клас и дете 2 клас, детето 7 клас го оставих на самотек, а е редно човек и него да натиска, но няма как... Който иска, да дойде, хем да учи като учител малкоюи деца, хем да ги храни, хем да чисти, хем да работи. Ако не трябва да се учи, ок, супер, но когато трявба и материал да преподаваш... Сега ще са 2 клас и 3 клас, не ми се мисли как ще продължаваме, ако е он лайн. Ще израстне едно поколение, което е неграмотно и асоциално. Нямаше да е така, ако си имаше малко поне училище пролетта. Някак да има и от двете, за да са всички доволни.

# 13 673
Не съм го чула да казва това, но на президента това му е политиката и отношението за вируса още от Шипка насам. Чудя се дали наистина е достатъчно....да не казвам какъв, за да споделя всички фейсбук теории на семплите  умове, или толкова е вторачен да торпилира правителството, че е готов да използва дори епидемия.
Убеден съм, че ако през март не бяха въведени мерки, Радев, БСП и Слави щяха да са точно на обратната позиция на сегашната им. Понеже застанаха против мерките, сега не върви да си сменят позицията, а със сигурност много им се иска да бяха изчакали и да можеха сега да атакуват ББ заради липсата на мерки.

# 13 674
  • Пловдив
И аз почвам да мисля невъзможното, че тия протести са  за да отклонят вниманието от бума на числата, който ни очаква, и така да не се стигне до затваряне на още бизнеси.
Мислех си, че с тия мерки до 5-600 на ден ще влезем в плато след месец, вече почти съм убеден, че до десетина дни ще гоним 1000 на ден.
Ааа, обратното е, цифрите са изфабрикувани, за да се отклони вниманието от тия, 'дето за пореден път ще спасяват България. Как - не е много ясно, но "не може повече да търпим! народе?!" и т.н. Моето мнение, разбира се, е ирония, но така разсъждава средностатистическият интернетаджия.

# 13 675
  • Пловдив
Вече израстна едно неграмотно поколение, но за сметка на това презадоволено и свикнало с комфорта на липсващи ограничения и правила. Затова, сега, това поколепие не прави разлика да стоиш на пейката без вирус и с вирус. Обидено е, че му лепят етикети, защото не може да се ориентира, че обстановката днес е малко по-различна от вчера. Неспособно е психически да издържи.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 14:45 от dazel

# 13 676
  • София
Ясно е, че е трудно, но е по-малкото зло, отколкото висенето в болницата и по-страшни неща, които преживяха италианците и испанците. В момента много родители мрънкат, защото смятат, че децата са пожалени съвсем и тях вирус не ги лови, или ако ги улови, ще го изкарат леко. А по време на обичайните зимни болести забравят какво боледуване пада  - настинки, грипове, бронхити, пневмонии. Тогава мрънкането е "няма кой да го гледа, пращам го болно, аз съм на работа" и хич няма мисъл за учене, а само и само детето да се оправи. Виждате ли как една подробност променя отправната точка на мрънкането? Какво, наесен при всяка кашлица ще се започне "настинка или корона"? Тогава ще настане вой да се започне ДО, защото родителите ще се уплашат какво е.

Обаче от ДПС как са ги строили - цялата групичка плажуващи са с маски, прилепнали изцяло, като за обучително филмче как се носи маска. Образцови.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 11:45 от Andariel

# 13 677
Как не ви омръзна. Четвърта тема постоянно се “обвинява” някаква група хора: майките, извеждащи децата си; бабите по оейките; тийновете в парковете; пиещите бира в градинката; пътуващите по празници; абитуриентите; феновете; спортуващи и т.н. Само едни “образцови” съфорумци и това е, всички други...какви ли не епитети им се лепнаха.
Елпис, не се хаби. Щом и протестите се оплюха, а когато демокрацията и държавността ни си заминават, за някои е най-важно да се крият зад екраните и да реват за маски и мерки, какво да се говори.
Ще ме изтрият, но няма проблем. Погнусих се вече от темата и без това.

# 13 678
Вече израстна едно неграмотно поколение, но за сметка на това презадоволено и свикнало с комфорта на липсващи ограничения и правила. Затова, сега, това поколепие не прави разлика да стоиш на пейката без вирус и с вирус. Обидено е, че му лепят етикети, защото не може да се ориентира, че обстановката днес е малко по-различна от вчера. Неспосоно е психически да издържи.
Гледайки лицата на протестиращите вчера точно това си помислих и аз.
Дано не е това лицето на нацията, хората, които ще работят за просперитета на страната и които ще осигурят  пенсиите на бъдещите пенсионери 😁
Това са хора,  които не са преживели нито Виденовата зима, купонна система.... които не могат да мислят  out of the box!

# 13 679
Скрит текст:
Днес отново обърнахме графиката - броя заразени стана повече от излекуваните.
3308 излекувани срещу 3389 активни
На 4.06 за първи път излекуваните станаха повече от активните и оттогава известно време натрупахме преднина и задържахме.

По коя тв е бил Витанов и към колко, че искам да чуя какво е казал?
По тв Европа около 7.45 днес сутринта но не го виждам качено на сайта им. Може би не искат да всяват смут и страх сред хората, но беше оклюмал и песимистично настроен.
Намерих го, благодаря. Мога да връщам назад програмите. Много интересно говори.
Намеква за Мангъров, че е излъгал ББ.
Миналата седмица репродуктивното число е било 1.2, днес е 1.6 (1.59).
Каза, че здравната система може да издържи месец, месец и половина на 1.2, а в момента сме на 1.6.
Похвали здравната система, защото смъртността е все още много малка, но смята и че ранните мерки много са помогнали. Реална е опасността да догоним и изпреварим Сърбия.
За вчерашните протести каза, че е достатъчно да има един суперразпространител, който да зарази всеки, който срещне.
Големите цифри в София и Пловдив ги отдава на мачовете.
Предвижда четирицифрено число на ден заразени, дори само 20% да не спазват мерките.

Общи условия

Активация на акаунт