COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 904
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 725
Радетелите за естествени процеси и подбори, 100% смятат, че това на тях няма да им се случи, нито на близките им.

# 13 726
След хилядите хора събрани снощи в центъра на София, след хилядите събрани днес на едно място в Росенец, все още някой вярва ли, че в България има изобщо някакви мерки срещу коронавируса.
А най-идиотското е, че има забрана за работа на дискотеки, нощни клубове и сватби, докато хиляди хора стоят гъз до гъз на протести. Просто нямам думи в каква държава живеем.

# 13 727
Свекървата на една от братовчедките ми е карантинирана, заради случаите в Неврологично отделение в Пълмед.
Кумовете на сестра ми, засега са с отрицателни тестове, контактни са на положителен.

# 13 728
  • София
След хилядите хора събрани снощи в центъра на София, след хилядите събрани днес на едно място в Росенец, все още някой вярва ли, че в България има изобщо някакви мерки срещу коронавируса.
А най-идиотското е, че има забрана за работа на дискотеки, нощни клубове и сватби, докато хиляди хора стоят гъз до гъз на протести. Просто нямам думи в каква държава живеем.

Ами да пуснем и дискотеките и баровете. Та тези дето не са на протест поне в дискотеката да се заразят. Голям вой за тези барове, голяма драма

# 13 729
  • София
Интересно, къде е Троицата от щаба? Де го Кунчев и РЗИ да наложат глоби за нарушаване на противоепидемичните мерки?

# 13 730
Ами да пуснем и дискотеките и баровете. Та тези дето не са на протест поне в дискотеката да се заразят. Голям вой за тези барове, голяма драма
Драмата не е за дискотеките, драмата е за двойния стандарт. Вчера от софийското РЗИ показаха показна акция в един софийски МОЛ как инспекторите минават по магазините и проверяват дали продавачките носят маски. Представяте ли си каква ирония - 20-30 продавачки в МОЛ-а са най-голямата заплаха за цялата държава, а в същото време десетки хиляди крещят по площадите като маймуни. Къде са инспекторите от РЗИ да глобят хората по площадите че не спазат 1,5 разстояние един от друг, къде са? На 19 г. момичета в МОЛ-а сме много силни да правим актове, че не носели маска, а хилядите крещящи по улиците - тях кой ще ги глоби... Направо ужас...

# 13 731
  • Пловдив
Онези мургавита са български граждани, колкото и да не ви харесва.
Продавачката в магазина нарушава правилата толкова, колкото и този без маска в градски транспорт. Не знам доколко могат да се налагат глоби на протестите. Факт е, че и полицаите бяха без маски, което ме озадачава. Но и там не знам как стоят нещата, дали пък не трябва да им се виждат лицата. Поне шлемове да имаха.
Вчера е Пепко в Пловдив всичките продавачи бяха с маски под брадата, а в Билла имаше и без маски, ами за глоби са. Но, няма ред в държавата.

# 13 732
  • Където морето целува небето...
Поне на Росенец повечето са с маски, включително полицаите и кмета. Учудвам се на полицаите в София, че не се пазат, ако не себе си, то поне семействата си.

# 13 733
  • Пловдив
Наясно сме колко хора умират от лошо здравеопазване и без КВ 19. И точно защото сме наясно, не искаме да умрат още повече. Ако си родена през 91 кой те обезпечи или работиш от 12-годишна. Съвземете се малко от префърцунванията. На 29 имаш три апартамента, 2 вили и 4 автомобила, които сама си купила? Ако ти стига заплатата, не си обезпечена. Покриваш социален минимум.

# 13 734
  • Somewhere far away

Отворите си очите как живеят в европ.държави и каква реална помощ получи населението от правителствата си.
Отворили сме си очите, а ти  ?
Достатъчно е да погледнеш две три снимки на хората от други държави, за да видиш огромната разлика между тях и нашите тъпани.  НАй- малкото те поне си носят маските.

# 13 735
  • София
Аз мисля, че мача вече е свирен, поне за София. Какъв е шанса в близките няколко дни да не срещнем нито един заразен, според мен клони към 0, след седмица със сигурност ще се срещаме и разминаваме.

Тук колкото и да спорим и да вадим аргументи в полза на една или друга истина, нищо няма да променим.

Сега вече наистина  ни остава стадния имунитет, освен ако не се затворим доброволно някъде за около 2 месеца. Който има възможност може и да успее да не се срещне с "врага", за тези които оставаме ...ще стане - каквото е трябвало да стане.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 15:41 от Алекс :)

# 13 736
  • софия
1994 като студентка работех в едно заведение до Студентски град. Редовно идваха престъпници от рода на Маджо , Карамански , Доган и цялата пасмина.Размахваха джобни пачки същите като на ББ  в шкафчето.Как пък сега точно в разгара на епидемията се сетиха да си броят пачките, сараите, влиянието? Бясна съм. Детето ми е с астма и опериран бъбрек.В момента е навън и се разхожда из София. Все пак е на 17 години. Тя никога не би се завряла в чалга дискотека или да се плюе с платената сган от протестите . Защо  го провокираха не ми идва в акъла? Не схващат ли , че 24 човека в  спешното в отделението в Шумен, Смолян и Видин , не са като запазените  места за охранените им задници в частните софийски болници.

# 13 737
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Вивиана е ясна от ден първи, че е червено чадо. Да протеситра. ИМА защо Blush
Красивите и умните  протестират.

То и аз съм червено чадо Grinning
Има за какво да се протестира, просто... нито протестите ни са протести, нито успяваме да си определим и отстоим исканията адекватно. А протести по този начин, без спазване на мерки... ами не е добре, то си е като празненство след футболна победа.

# 13 738
Така е. Кому беше нужно отваряне на дискотеки, барове, балове, стадиони през юни? Та сега да ни слагат в червени зони други държави. Пак да те е страх да излезеш до магазин, лекар, фризьор. Да си пуснеш детето навън да играе, на ясла?

# 13 739
Качили са видеото с проф. Витанов от сутринта.
https://www.tvevropa.com/2020/07/varvi-li-stranata-po-opasen-sts … enite-s-covid-19/

Общи условия

Активация на акаунт