COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 471
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 770
При четирицифрено число заразени на ден нещата у нас ще излязат извън контрол и най-вече здравната система няма да издържи. Тогава вече няма да говорим за личен избор а наложено ще изпълняваме заповеди тъй като във стадото може да се въведе известен ред само в казармен режим.

# 13 771
  • Germany
За транзитно пътуващите през Австрия българи, няма карантина 👍 Ако се пътува от България само до Австрия, вече не знам .

# 13 772
Само че при 4-цифрено число заразени на ден, е по-вероятно да излезеш със заразен близък в отчаян опит да се докопаш до тест и преглед от лекар, отколкото да ходиш по протести.

Писала съм как февруари месец в Инфекциозна болница в София записаха за прием влошаващото ми се 2-годишно дете на 5-ти ден от доказан грип за прием за следващия ден, а междувременно приеха циганче на едно легло с братовчедка ѝ. От частната клиника, в която я диагностицираха, отказаха да я прегледат, защото на тях такива пациенти вече не им трябват. И това насред “обикновена” грипна едпидемия. Само че грипът тази година няма да направи път на короната. Та успех с протестите.

# 13 773
За транзитно пътуващите през Австрия българи, няма карантина 👍 Ако се пътува от България само до Австрия, вече не знам .
Да,на мен това ми е ясно,но как разбират кой преминава транзит и кой ще остава в Австрия? Защото по думите на моята приятелка,никой никъде не спира да проверява влизащите коли в Австрия,както е било април месец примерно (за април го знам от съпругът ми, защото е международен шофьор и той ми каза,че камионите са минавали свободно,но колите са ги отделяли ,за проверка).

# 13 774
Аз имам позната с дете наесен първокласник. Бащата работи на място, където не можеше да вземе отпуск през карантинно време. Тя взе да гледа детето, детски градини не работеха. И юни месец като се върна я уволниха, от държавна служба. Сега е безработна, тъкмо наесен да си го гледа пак вкъщи и да си го обучава. А от заплатата на мъж и да се отделят данъци за заплата на учители. Че то пари за футболни клубове трябва да се дават.
Баш пък за футболни клубове... Виж за чекмеджета да се пълнят с Евро ида се пазят сараи с НСО - да...
Имах предвид, че се дадоха пари за клубове по мярката 60:40, а не за работещи родители с малки деца.
За това се грижи работодателя...

# 13 775
Живущ в Австрия българин щеше да идва края на юли в България, но вероятно няма да дойде, защото работодателят му е против да идва тук.

# 13 776
  • София
Да си дойдем на думата: БАЗ и СЗБ: Нощният развлекателен бранш се нуждае от спешна подкрепа
Нощните заведения са част от нашата общност и предлагат развлекателен продукт на изключително високо ниво. ..   Всеки бизнес търпи загуби в следствие на кризата, но не считаме, че е редно нощните заведения да понесат толкова сериозна тежест. За тях не работи нито мярката 60/40, нито има намалена ставка на ДДС, нито някой е получил грант до момента. За тях са само сметките, вноските по кредитите и наемите.  
С оглед масовите събития от последните два дни, у нас се затвърждава убеждението, че не развлекателният сектор е най-рисков. Към нас валят десетки въпроси, на които не знаем отговора. Като например колко са заразени в нощните заведения и колко от тях са в болница или починали? А колко са в множество други рискови сфери, които от уважение към труда на работещите в тях не бихме желали да споменаваме поименно? Или колко заразени сезонни работници са се върнали от гурбет в претъпканите самолети от Европа и каква част от клъстерите са пламнали от тях?
Молим също така да не бъдат поставяни всички колеги под общ знаменател! Защото настоятелно твърдим, че масовата практика в нощните заведения, докато работеха, беше да се спазват правилата и противоепидемичните мерки.

Сериозно?? Направо се надпреварваха да спазват правилата - да не повярваш. Впрочем в едно отношение имат право - защо да може да се буташ на митинги, а да не може да се забавляваш в нощен бар? Но колкото и да се напъват да ни уверяват - примери за заведения, предлагащи "развлекателен продукт на изключително високо ниво" при спазване на противоепидемични мерки, просто няма, . Опитаха - видя се какво става. Сега е интересно пак ли управниците ще клекнат пред ултиматуми или не, просто защото си имат по-важни проблеми.

# 13 777
8 починали днес в Македония, сред които 24-годишен.https://faktor.mk/pochina-24-godishen-chovek-od-kovid-19-deneska-199-novozaboleni

# 13 778
Само не обяснявайте как "март и април никой не беше затворен", защото някои хора не сме рибката Немо и помним как всеки, попитал може ли да излезе малко покрай блока, беше замерван с виртуални камъни, ...Много ларж станахте.
Мисля, че това се отнася към мен, защото само аз съм коментирала последните страници семейството, което е било три (!) месеца само вътре. Моите постинги от март и април си седят. Абсолютно никога не съм навивала хората да си седят вътре, дори самата аз писах, че въпреки студа най-късно на втория ден сме навън и то за по два часа минумум. Добре би било тези постинги да са поименно, а не така хвърлени в множествено число в пространството.

Скрит текст:
Всъщност доста е смешно, някой да се затвори вкъщи, въпреки че не иска, защото пенка1 от форум бг-мамма му била хвърлила "виртуални камъни". По-зле от рибката Немо даже. Аз лично винаги съм разчитала на моята си глава, каквото и да се е писало и говорило в социалните мрежи и по телевизията. Съветвам всеки да прави същото.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 18:28 от Анонимен

# 13 779
  • Germany
Renidimova, хора които са пътували споделят, че наистина проверки няма. Никъде, никого не са спирали. Но инфото е от преди ден-два.

# 13 780
Никола, отказването от темата няма да реши проблема. Пиши тук. Хора различни сме, различни възгледи. Но истината в един момент ще е една. Има нужда от мнението на всеки. Чета всчко какво пишеш и не само аз.Нека сме здрави и ще преминем през всичко това.

# 13 781
Пак ли започнахте да се карате кой е страхливец и кой е смел, че не си седял в къщи? Разберете пандемия може да се бори само с изолация на човешките тела едно от друго с цел да се ограничи предаването на бацила. Където е невъзможно се носят маски. Той не живее по дискотеки, баровете, ресторанти, в боклука или по дръжките на вратите а в хората. За това смятам, че ако се създаде добра организация за тези тела вирусът до голяма степен няма да има шансове да мигрира и може да сме здрави и да живеем почти нормално. Просто се изисква отговорно поведение а ако го няма само изолацията би дала ефект.

# 13 782
пандемия може да се бори само с изолация на човешките тела едно от друго с цел да се ограничи предаването на бацила.
В Австрия наблягат напоследък на това, че последните зарази зарази стават само в затворени пространства. Не е нормално, здравословно и полезно да няма човек движение, за децата пък съвсем. Не е и нормално да се извинява с някакви анонимни съфорумци, които му се били скарали. Движението навън никога не е било забранено. Това трябва да се повтаря всеки ден, докато влезе във всяка една глава.

"Стойте си вкъщи" се отнасяше за всички сбирки и мероприятия, за всички срещи и събирания с други хора, които не са неотложни. А не излизането на разходка семейно! Това никога не е било в България така. Та който си седи месеци само вътре, да си намери някакво друго оправдание, моля.

Скрит текст:
В локдауна през март положението в парка при нас беше такова, цитирам моите мнения от предната тема:

Да внеса малко яснота. В парка стоим на два метра един от друг (даже на пет по мои изчисления) и можем да се разхождаме с хора от същия адрес. Изолацията не е строга карантина за щастие. Хората, спазващи дистанция, не ги глобяват, че са навън. Моля, нека не побъркваме обществото съвсем.

ПП Потърсих дори официално кои са глобени. Например във Виена хора, лежащи на тревата в парка без дистанция помежду им и хора, които са вървели без дистанция един до друг на тротоара, но не са регистрирани на един и същ адрес (тоест срещнали са се за разходка).
...
Не е забранено да се излиза. Детските площадки са заключени по две причини - групиране на деца (и възрастни) и остатъците от вируса по повърхности. Мисля, че е разумно. Не само заради корона, по принцип сега е лош момент за болести, дори и чревно разстройство да е. Много лекари в Австрия са болни, стотици в карантина. Във Виена само например са над сто, а в девет болници в страната има цели заключени отделения.
...
Хора, с това "стойте си вкъщи" обаче много хора мислят, че въобще не им е разрешено да излизат и те наистина изобщо не излизат. Някак по друг начин трябва да го поднасят според мен.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 18:48 от Анонимен

# 13 783
Гърция затваря границата с Бг за три дни. Честито!

# 13 784
  • София
Гърция затваря границата с Бг за три дни. Честито!

Идвам със същата новина:
https://dariknews.bg/novini/sviat/vazhno-za-pytuvashtite-elektro … o-14-iuli-2232931

Общи условия

Активация на акаунт