COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 104
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 830
  • sofia
Да си дойдем на думата: БАЗ и СЗБ: Нощният развлекателен бранш се нуждае от спешна подкрепа
Нощните заведения са част от нашата общност и предлагат развлекателен продукт на изключително високо ниво. ..   Всеки бизнес търпи загуби в следствие на кризата, но не считаме, че е редно нощните заведения да понесат толкова сериозна тежест. За тях не работи нито мярката 60/40, нито има намалена ставка на ДДС, нито някой е получил грант до момента. За тях са само сметките, вноските по кредитите и наемите.  
С оглед масовите събития от последните два дни, у нас се затвърждава убеждението, че не развлекателният сектор е най-рисков. Към нас валят десетки въпроси, на които не знаем отговора. Като например колко са заразени в нощните заведения и колко от тях са в болница или починали? А колко са в множество други рискови сфери, които от уважение към труда на работещите в тях не бихме желали да споменаваме поименно? Или колко заразени сезонни работници са се върнали от гурбет в претъпканите самолети от Европа и каква част от клъстерите са пламнали от тях?
Молим също така да не бъдат поставяни всички колеги под общ знаменател! Защото настоятелно твърдим, че масовата практика в нощните заведения, докато работеха, беше да се спазват правилата и противоепидемичните мерки.

Сериозно?? Направо се надпреварваха да спазват правилата - да не повярваш. Впрочем в едно отношение имат право - защо да може да се буташ на митинги, а да не може да се забавляваш в нощен бар? Но колкото и да се напъват да ни уверяват - примери за заведения, предлагащи "развлекателен продукт на изключително високо ниво" при спазване на противоепидемични мерки, просто няма, . Опитаха - видя се какво става. Сега е интересно пак ли управниците ще клекнат пред ултиматуми или не, просто защото си имат по-важни проблеми.
Имам познат, който работи в нощни клубове. Казали са им, че до четвъртък най-късно отварят и не се очаква повече да има затваряния.

# 13 831
Повече тестове се правят, защото има повече хора със симптоми и те САМИ се тестват. Държавните тестове са ограничена бройка.
В момента вирусът масово циркулира сред младежите, което не е новина, но е странно, тези, които познавам и са положителни, почти всичките не са карантинирани, камо ли контролирани от РЗИ. Сред вашите познати как е?

# 13 832
  • София
Няма никакъв смисъл дискотеките и баровете да са затворени като насред центъра на София има по няколко хиляди души.
Само не разбрах защо един от полицаите в новините каза "ние излязохме с лицата си, дори маски не носехме". Те сами ли са решили да са без маски? Защото снощи от цялото множество полицаи видях само двама с маски.

# 13 833
Пловдивски ОПЛ не препоръчват младите хора със симптоми на коронавируса, да си правят тест, защото при тях ще премине като грип 🤦♂😟😑
https://trafficnews.bg/zdrave/prognoza-plovdivski-dzhipita-ochak … oleli-den-182230/

# 13 834
Да, случаите, които споменах, сами са се тествали. Аз, честно да си призная, заради нещо подобно няма да извадя 130 лева, даже няма и да го отчета като проблем или да си променя еждневието.

# 13 835
  • София
Аз след всичко напоследък започвам да си мисля, че тази всичката пасивност е нарочна, вируса да мине през колкото може повече хора, явно по някаква тяхна призумция.

# 13 836
# 13 837
В момента по Европа повтарят интервюто с Витанов

# 13 838
Сега четох една девойка, че протестира, защото иска алтернатива, долу мафията, България на три морета, българи юнаци, сещате се, нали. Не подкрепяла нито ББ, нито РР, ама протестира. Сори за поредния спам, ама нали се чудехте защо вече има и много млади и бели протестиращи. Всеки си е с кауза там в мелето.

# 13 839
Търкат билетчета и си търсят късмета на площада. Да преброим две седмици.

# 13 840
Това д-р М. помислих, че е  Менгеле.

# 13 841
  • Somewhere far away

Имам познат, който работи в нощни клубове. Казали са им, че до четвъртък най-късно отварят и не се очаква повече да има затваряния.
Аз имам познати и близки, които са DJ-i и са адски разочаровани от затврянето на барове  и дискотеки . отмениха им участия и т.н. не знам. само слушам и кимам, защото не искам да съм груба и защото знам че истината е двустранна - от една страна това е техния бизнес , техния хляб, от друга-  този бизнес е рисков, защото събира маса хора на едно място които нямат никакво намерение да пазят дистанция... така че лесно е да се съди когато ти не си на мястото на този някой който е или е дж, или барман, или собственик на бар.
 Не мога да кажа че не им съчувствам , свестни хора са , готини хора, но не мога и да се поставя на тяхно място, защото за мен ходенето по дискотеки не е приоритет.
В крайна сметка всеки си гледа от неговата камбанария.

# 13 842
не зная на кого е протестът, но тази вечер в едните новини Корнелия нинова от НДК каза, че подкрепят протеста. Тя беше и онзи ден на протеста, вчера я нямаше, явно заради това, че днес са избирали председател на софийското бсп. Това май само една телевизия го отрази, и то не от централните. Съюзници са явно. И Мая Манолова беше вчера на протеста.

Аз и днес през деня по някакъв канал хванах Мая Манолова - вървеше наперено и със задоволство между тълпата. Бая обикаляше, естествено без маска.

# 13 843
Тази вечер няма подстрекатели и тези се въртят по площада абсолютно безадресно и безсмислено. Прогнозирам безславно утихване на този каламбур.
Не че ми е домиляло за премиера , с безхаберните му глупотевини за ме.ките, които разпусна юнашки и айляшки.

# 13 844
Ами много ще се радваме ако не дойде момента да не стигат легла в болниците и хората да лежат по коридорите, на земята. Представа нямаш колко щастливи ще бъдем, ако това ни се размине. Някой може ли да го гарантира? Никой не иска и не очаква препълнени болници.

Има решение - хора над определена възраст и с две или повече придружаващи заболявания да не се хоспитализират. Така Швеция избегна задръстване на болниците.

А, виж това у нас няма да стане. Ще обсаждаме болниците като циганите, ако трябва. Тука хората си обичат родителите и близките, макар и хронични и стари.
Даже и радетелите на сухите съчки мисля - надявам се поне -  че няма да са навити.

Пък и имаме много мангъристи, те нямат нужда от лечение, защото им минава само.

Общи условия

Активация на акаунт