COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 063
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 205
от петък вече знам за семейство от доста близкия ми кръг с дъщеря на 17-18 години и всичките й близки и приятели от елитно известно столично училище, заразени точно от заведение, и краката ми се подкосиха моментално
Кажи ми, че не е от великия бал на СМГ. Тук с още поне един потребител колко се опитвахме да разберем колко са заразени от бала на СМГ (т.е. заразени от нощното заведение, посетено след бала) и опираме на камък.

от АК са, но нали ти е ясно, че компаниите са смесени и веднъж като плъзне, няма спиране

# 14 206
Никой  никакви мерки отвън не може да ни наложи. Докато не скочат толкова случаите че всеки да има познати и приятели по болници така ще е.

# 14 207
Европа й е все тая, няма да ни се намесят, просто ни изолират. Това е. Да почнат да стачкуват българите, дето си дойдоха, щото може и да не могат да се върнат.
А като се замисля дори ги устройва Европа и това, ще им заемат набързо работните места други източни европейци.
Щото сега сме с 14-дн карантина, но след седмица две ще тряснат границите, както стана с Италия и Испания. И ще отворят наесен, като се оправим. Тия българи тук без препитание са си като буре с барут.

# 14 208
Notaris, я кажи какъв е юридическият начин по легален и мирен начин да се оспорват такива административни мерки като заповедите на министъра на здравеопазването, евентуално с мотиви, че имат геноциден характер?
Какво ще оспорваш. Ако забранят дискотеките, трябва да забранят и протестите.
А какъв е проблема да се забранят, по-точно да не се разрешат? Все още важи заповедта за събиране на до 30 лица.
За всеки протест има уведомяване на община и полиция. Трябва да е разрешен. Като няма разрешение, полицията ще ги разгони още като почнат да се събират. А организаторите ще пострадат май и финансово.
А ако е само на уведомителен режим (не съм сигурна), какво пречи да се включи в заповедта на здравния министър?

# 14 209
Notaris, я кажи какъв е юридическият начин по легален и мирен начин да се оспорват такива административни мерки като заповедите на министъра на здравеопазването, евентуално с мотиви, че имат геноциден характер?

Протестите са на открито. Освен това, те са част от гражданските права на гражданите. Да протестират отпред и бизнесМЕНите на заведенията, не вътре в министерствата и МС на закрито.

# 14 210
Не става с топки бе хора. Колкото и да сравняваме ББ с Путин, никой не може да принуди обществото да се съобразява с нещо, с което не иска. Никой не може да упражнява тук контрол в подобен мащаб, затова е нужно многоброен и добре изграден репресивен апарат И активно съдействие на голяма част от населението. Колкото и да плюят полицията, тук полицаите ги е страх от хората, а не обратното. За да има контрол, трябва и полиция, и служби, и армията на Радев, запасните, а и мафиотите-бизнесмени дори да се включат, и пак може да не е достатъчно за цялата държава, а само за отделни градове и области.

# 14 211
Стадионите няма ли да ги отворят за публика, че само те останаха? Поне като ще е гарга, да е рошава.

# 14 212
Протестите са на открито. Освен това, те са част от гражданските права на гражданите. Да протестират отпред и бизнесМЕНите на заведенията, не вътре в министерствата и МС на закрито.
Какво като  са на открито. И футболните мачове са на открито, но забраниха публиката нали?
Няма никаква разлика между хора на протест и хора на футболен мач - и на двете места са на открито и на двете места са гъз до гъз и на двете места викат и крещят. Само дето на футболен мач са 1000 човека, а на простестите 10 000 човека. Къде според теб ще е по-големия брой заразени хора - след футболен мач или след протест. Много ясно че след протест. Да но протестите са разрешени, а футболните мачове с публика - забранени. Само аз ли не виждам логиката в случая?

А какъв е проблема да се забранят, по-точно да не се разрешат? Все още важи заповедта за събиране на до 30 лица.
За всеки протест има уведомяване на община и полиция. Трябва да е разрешен. Като няма разрешение, полицията ще ги разгони още като почнат да се събират. А организаторите ще пострадат май и финансово.
А ако е само на уведомителен режим (не съм сигурна), какво пречи да се включи в заповедта на здравния министър?
Ами и аз това повтарям от оня ден. Има заповед на министъра за забрана на събиране на повече от 30 човека. Просто да си спазват собствените заповеди, нищо повече

# 14 213
Не става с топки бе хора. Колкото и да сравняваме ББ с Путин, никой не може да принуди обществото да се съобразява с нещо, с което не иска. Никой не може да упражнява тук контрол в подобен мащаб, затова е нужно многоброен и добре изграден репресивен апарат И активно съдействие на голяма част от населението. Колкото и да плюят полицията, тук полицаите ги е страх от хората, а не обратното. За да има контрол, трябва и полиция, и служби, и армията на Радев, запасните, а и мафиотите-бизнесмени дори да се включат, и пак може да не е достатъчно за цялата държава, а само за отделни градове и области.
Жалката истина. Никой не иска нищо.

# 14 214
Аз викам още едно първенство да си направим, очевидно тези мачове дето се играха бяха недостатъчни.

# 14 215
Аз съм в потрес от отварянето на дискотеките. Първо,че е малоумно да си сменяш заповедите през 5 дни-сега отворено,после затворено и а измрънка някой-пак отворено. И второ-няма логика при значително покачващ се ръст на болните да се отварят дискотеки-та там е ясно,че няма да спазва никой разстояние. Ама на управляващите май им е през къдриците за нас хората. Важното е само тия с бизнесите да не мрънкат. 
А на мен ми стана интересно защо на брифинга не е бил и здравния министър,нали досега на такива оповестявания все и той говореше.

Здравният министър не е бил там, защото вероятно не е бил съгласен с взетото решение, но кой пък го пита него?

Човек на 20 години съм и съм изключително възмутена от начина, по който държавата ни се „справя“. Просто не се; каквото и да си говорим — не се. С всеки изминал ден се заклевам, че премине ли този кризисен период, директно емигрирам. Ясно е, че за съвестните и разсъждаващи тук място няма. Ганьо ни прогони. Пък е и във властта.

Позор, ставаме за посмешище — близка приятелка от Нова Зеландия ми сподели, че вече дори там ни коментират из медиите и по телевизиите подигравателно, че сме позволили на група мафиоти (буквално) да вземат решения в такъв тежък за целия свят изобщо момент; на всички е ясно, че ще я докараме до много неприятно положение. Аз не се учудвам, а и точно Нова Зеландия имат правото да критикуват абсолютно всяка държава — все пак проблема, благодарение на съвсем кадърния си, образован и добронамерен премиер (жена), си го разрешиха. А нас какво ни чака... мътна и кървава ще е. Особено покрай разнебитената ни здравна система, която функционира на магия и без КОВИД-19.

Мангъров подкопа доверието спрямо носенето на маски, подкрепи невъзпитания, необразован и некултурен Ганьо, който си обърсва сополите навсякъде и с каквото му попадне в близост до лапата. Този човек ще трябва да поеме публична отговорност след време, помнете ми думите. Вече Ганьо не вярва нито на брой заболели, нито на лекари, които не са като Мангъров (обикалящи от медия в медия от жажда за внимание), а работещи в реални условия. Дискотеки, барове, клубове — развъдници и без това на поквара, всякакви дроги и уж неразрешени вещества.

А правителството — без коментар. Толкова слабохарактерно държание. Недостойно е за масата мъже. Колебливост, никакво поемане на отговорност, а в такива ситуации трябва да бъдеш краен и безкомпромисен, за да не си съсипеш народа.

Толкова от мен.

# 14 216
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не знам дали им друга държава, където да се работи без абсолютно никакъв план и визия. Пълен хаос. В добавка всеки ден слушам от познати как било нарочно, за да не си общуват хората и да се прегръщат. Опитах се да им разкажа за майката на моя приятелка, която си отиде през март. Даже не искат да ме чуят. Въобще, уж, студените нидерландци по-добре се заслушват и проявяват интерес, задават въпроси от интерес. Тук съм слушател.

И търсач на дезинфектанти, който обикновено липсва или е празен. Сега гледам една българка, която е с американец. И тя търсачка.

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 17:30 от Kalinka

# 14 217
Смешници са тия дето пишат статистиките- придружаващо заболяване пневмония, малоумни ли са какви, нали ковид я предизвиква тая пневмония. Кой човек на света има пневмония като придружаващо заболяване? Има астма или хобб пълни кретени, само и само да покажат че е имало придружаващо заболяване, а не че е починал здрав и прав човек.

Аз доколкото знам пневмония е имало доста преди кови.

Или в момента няма никакви други вируси освен кови?

Според мен е важно, да се знае има ли придружаващи заболявания, така се разбира как  и колко здрави са станали фатални жертви на вируса. Точна тази статистика дава информация за действието на вируса. Въз основа на тази статистика се обособиха рисковите групи, на които да се обръща повече внимание за да не се достига до фатален край.

Що пък да няма придружаващо заболяване пневмония? Може дори бактериална да е, не е задължително да е вирусна. Просто пациентът се е заразил със SARS-COV-2 докато е боледувал от пневмония, чиито произход и сложност ние няма как да знаем.

# 14 218
  • Варна
С биполярното си държане Премиерът-Слънце разедени народа, та сега няма печеливш ход. Днес угажда на едни, след два дни на други, крайно време е да избере вълкът ли ще е сит, или агнето цяло...Явно разчита на агитките, на Алибегов, свързаните с тях тъмни бизнеси и отсвирва народа. Очаквам следващата заповед да е задължително всички на дискотека, мач или митинг, няма не искам! Пукало му за държавата - грънци! И всичко това под зоркия поглед на Президента-разединител, който кръжи като лешояд и чака да кълве. Пуснаха ни по пързалката май и кой както може ще трябва да се спасяваме поединично.

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 17:19 от julisa

# 14 219
Аз съм в потрес от отварянето на дискотеките. Първо,че е малоумно да си сменяш заповедите през 5 дни-сега отворено,после затворено и а измрънка някой-пак отворено. И второ-няма логика при значително покачващ се ръст на болните да се отварят дискотеки-та там е ясно,че няма да спазва никой разстояние. Ама на управляващите май им е през къдриците за нас хората. Важното е само тия с бизнесите да не мрънкат. 
А на мен ми стана интересно защо на брифинга не е бил и здравния министър,нали досега на такива оповестявания все и той говореше.

Здравният министър не е бил там, защото вероятно не е бил съгласен с взетото решение, но кой пък го пита него?

Човек на 20 години съм и съм изключително възмутена от начина, по който държавата ни се „справя“. Просто не се; каквото и да си говорим — не се. С всеки изминал ден се заклевам, че премине ли този кризисен период, директно емигрирам. Ясно е, че за съвестните и разсъждаващи тук място няма. Ганьо ни прогони. Пък е и във властта.

Позор, ставаме за посмешище — близка приятелка от Нова Зеландия ми сподели, че вече дори там ни коментират из медиите и по телевизиите подигравателно, че сме позволили на група мафиоти (буквално) да вземат решения в такъв тежък за целия свят изобщо момент; на всички е ясно, че ще я докараме до много неприятно положение. Аз не се учудвам, а и точно Нова Зеландия имат правото да критикуват абсолютно всяка държава — все пак проблема, благодарение на съвсем кадърния си, образован и добронамерен премиер (жена), си го разрешиха. А нас какво ни чака... мътна и кървава ще е. Особено покрай разнебитената ни здравна система, която функционира на магия и без КОВИД-19.

Мангъров подкопа доверието спрямо носенето на маски, подкрепи невъзпитания, необразован и некултурен Ганьо, който си обърсва сополите навсякъде и с каквото му попадне в близост до лапата. Този човек ще трябва да поеме публична отговорност след време, помнете ми думите. Вече Ганьо не вярва нито на брой заболели, нито на лекари, които не са като Мангъров (обикалящи от медия в медия от жажда за внимание), а работещи в реални условия. Дискотеки, барове, клубове — развъдници и без това на поквара, всякакви дроги и уж неразрешени вещества.

А правителството — без коментар. Толкова слабохарактерно държание. Недостойно е за масата мъже. Колебливост, никакво поемане на отговорност, а в такива ситуации трябва да бъдеш краен и безкомпромисен, за да не си съсипеш народа.

Толкова от мен.
+ 100 от мен.Подкрепям те и аз съжелявам,че не се махнах когато имах възможност...Прави са в Нова Зеландия,а и всички други ,които ще го коментират в бъдеще като стане мазелото.Сигурно и Тенгеле ще ни дава за лош пример.

Общи условия

Активация на акаунт