COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 104
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 620
  • София
Значи децата щели да се увредят психически от стоенето вкъщи, но ако бабите и дядовците и родителите им се разболеят и вземат, че умрат или се инвалидизират, това ще им се отрази много добре. Пфу...Imp

А тези баби и родители как ще се чувстват когато децата им не са добре? Дали няма да изберат да жертват себе си в името на детето си?

Защо трябва да се противопоставят различните групи хора? Защото децата са малки и зависими, защото не могат точно да опишат как се чувстват и от какво имат нужда.

Докато има приоритетни групи ще има противопоставяне. Трябва баланс, трябва всеки да има право да получи това от което има потребност.Възможности има, трябва да има и желание и воля това да се случи .

# 13 621
От това, което четях из чуждите медии март и април имаше и починали деца без придружаващи заболявания, уви. В САЩ и Франция имаше и пространни статии.
Да не стигаме и до това, моля се.

# 13 622
  • София

Скрит текст:
КУ съм на премиера на мястото, въвеждам веднагически вечерен час в Софоя, яки глоби и наказателни производства по Н К за нарушаване на протимоепидемичните мерки и пращам генерала М. Да ни казва добро утро.
И така докога, а след това ......

Докато станат масови безредици. Защото у нас вирусът е само катализатора.

Докато се стабилизира ситуацията и се овладее положението.
Не зная на кой от какво му е писнало, недоволни и без вирус винаги има.
Но това самоубийствено вадене на хората заради факта, че прокуратурата, с разрешение на съд, влиза да изземва веществени доказателства от обвиняеми, не е оправдано действие от президент.
Да не говорим, че и другите извадиха хора.
Какво ще произтече, освен много нови болни.
Тогава наистина може да има основателни протести срещу безмерКието.
Хе , хе, каква дума измислих.
По 300 заразени на ден, и отиваме да врякаме по площадите. И защо ? Мафията, престъпността, безпаричието. Вечните клишета.
[/quote]

И как точно ще се стабилизира ситуацията?
Недоволните ще станат доволни ли?
Вечерния час как точно ще спре вируса? Той вече е навсякъде, до няколко дни почти всички ще се срещне с него.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 11:04 от Алекс :)

# 13 623
  • Пловдив
Стига вече с тези деца. Преди ковид 19 масово се оплакваха родители, че не могат да накарат отрочето да се повдигне от дивана и таблета, за да излезе навън да се раздвижи да подиша чист въздух. Сега се оказаха атлет до атлета и спортист до спортиста. Никой не беше забранил да се излиза навън и да се движиш. Забранено беше децата да клечат около пейките на пиещите бира, и чоплещи семки, родители. Струпани един върху друг! Стига сте изопачавали реалността. То като забраниха пътуванията по Великден и някой се спря да пътува......

# 13 624
През времето, когато имаше КПП през март и април, цялото семейство можеше да отиде някъде сред природа.  Не съм от София, но детето ми живее там.  И от форума в друга тема видях идеи за разходки без КПП: Банкя, Алея на Здравето, Лозен, Лозенски манастир, язовир Градоман. Никой не е бил заключен насила в къщи.
Преди малко по канал 3 в повторение на "Патарински лайф", в интервю, някакъв депутат социалист, проф Георги Михайлов, каза че вирусът така или иначе ще премине през всички. И аз вече се замислям, дали пък не е прав?

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 10:44 от kristinia

# 13 625
По отношение на децата, тези които досега не са намерили начин да им осигурят и чист въздух и смислени занимания, и адекватно обяснение на случващото се, при максимално свободния режим които имахме, не знам как смятат да го осъществят в разгара на епидемията. Само не спекулирайте със съмнителни изследвания от далечна чужбина, е която мерките бяха в пъти по строги.
Колкото до това кой щял да се жертва - видяхме колко искат да жертват родителите кефа и слободията си, за да намалят разпространението и поне да  тръгнат децата им на училище, сега ще тръгнат, ама друг път.

# 13 626
  • Пловдив
Скрит текст:
Отдавна не съм писала.
Но събитията в държавата ме съсипват. Представям си това викане вчера как ще се отрази на бройката ковид-позитивни до две седмици. Колко хора ще бъдат контактни на тези, а сигурно и някои просто ще си отидат, заради виканиците по нощите.
Опитвам се да съм дистанцирана, спазвам мерките, на всички ни дотежа. Но заболи ме гърлото- спирам контактите с родители, баби - вечер основно си седя вкъщи.

Видно е, че основният протест обединява всякакви хора и искания, но най ми е чудно как интелигенти хора са оставят да бъдат водени от РР, други да си заравят главата в пясъка и да викат, че короната е световна конспирация и нямало болни и умрели.
Гешев, Радев, Борисов, Доган - те винаги ще си играят игрите. Но хората ще платят цената, ния ще я платим.

Много съм за да се проведе диспут, свързан с Короната. Да излязат лекари, работили с болестта.
докато си седим в кошарите разбира се че ще играят. реално нямат друга работа освен да ни го начукват.

след половин година ще имаме възможността да си кажем мнението, според мен на всички е ясно, че нищо не променяме. Постоянно се имитират конфликти, после се разпределят пари и влияния.
Не искам това да става за сметка на здравето на хората. За сметка на живота на хората!

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 17:25 от иланг - иланг

# 13 627
Лекарката от Търново, д-р Маринова, е дала интервю. Солидаризирам се с нея и стискам палци. https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8797573

# 13 628
  • София
Смешници са тия дето пишат статистиките- придружаващо заболяване пневмония, малоумни ли са какви, нали ковид я предизвиква тая пневмония. Кой човек на света има пневмония като придружаващо заболяване? Има астма или хобб пълни кретени, само и само да покажат че е имало придружаващо заболяване, а не че е починал здрав и прав човек.

Аз доколкото знам пневмония е имало доста преди кови.

Или в момента няма никакви други вируси освен кови?

Според мен е важно, да се знае има ли придружаващи заболявания, така се разбира как  и колко здрави са станали фатални жертви на вируса. Точна тази статистика дава информация за действието на вируса. Въз основа на тази статистика се обособиха рисковите групи, на които да се обръща повече внимание за да не се достига до фатален край.

# 13 629
  • София
Писах го и преди - проблемът с децата не е на децата, а на възрастните. Много родители едва сега откриха, че да имаш дете хич не е лесна работа, когато няма как сутринта да го оставиш на градина или на училище, цял ден някакви други хора се грижат за него с всичките му особености "не искам, не мога, скучно ми е, Иван ме закача, това не го ям, на ми се спи, не искам да пиша домашно, той ми надраска учебника" и подобни. И не е въпросът само до работата, просто децата си искат вниманието и грижата, възрастните са повече психясали, а не децата. От възрастните се предава на децата.

# 13 630
При това разпускане, тия 300 на ден даже са ни малко.
Ако така върви, може и да се развият положително нещата. Кой знае?
За децата- аз съм с две тийн и 8 г. Всеки Божи ден от локдауна са били навън по 4-5 км дневно, те бяха тези, които не искат. Май месец ходих на операция, сега в горещото ми призлява от хормоните които пия и сега са по-затворени от преди, така че да драматизира се доста с излизанията. Близките ми отказват да ги извеждат, не знам защо тяхна си работа, мъжът ми и все уморен включва се веднъж на 1-2 седмици. Така че сега са по-затворени от локдауна и не е края на света.
За компенсация ги заведох на басейн но ми беше много трудно с тия прилошавания, налагам си, няма как.

# 13 631
Стига вече с тези деца. Преди ковид 19 масово се оплакваха родители, че не могат да накарат отрочето да се повдигне от дивана и таблета, за да излезе навън да се раздвижи да подиша чист въздух. Сега се оказаха атлет до атлета и спортист до спортиста. Никой не беше забранил да се излиза навън и да се движиш. Забранено беше децата да клечат около пейките на пиещите бира, и чоплещи семки, родители. Струпани един върху друг! Стига сте изопачавали реалността. То като забраниха пътуванията по Великден и някой се спря да пътува......
Както и никой не забранява на всички, които ги е страх да си седят по къщите и да се пазят.
Та стига вече с тези мрънканици, перфектен свят няма, всеки си решава излиза или не в тази реалност, но тя няма да се форматира нито по моя, нито по твоя калъп.
Сменете плочата прекалихте с емоционалното изнудване на хората и сега вече не работи, поработете върху други клишета.

# 13 632
  • София
Скрит текст:
Значи децата щели да се увредят психически от стоенето вкъщи, но ако бабите и дядовците и родителите им се разболеят и вземат, че умрат или се инвалидизират, това ще им се отрази много добре. Пфу...Imp

А тези баби и родители как ще се чувстват когато децата им не са добре? Дали няма да изберат да жертват себе си в името на детето си?

Защо трябва да се противопоставят различните групи хора? Защото децата са малки и зависими, защото не могат точно да опишат как се чувстват и от какво имат нужда.

Докато има приоритетни групи ще има противопоставяне. Трябва баланс, трябва всеки да има право да получи това от което има потребност.Възможности има, трябва да има и желание и воля това да се случи .

Абе какви са тия глупости, щели да се жертват едните за другите. Това ли е жертвата на бабата, да умре, да остави детето без баба, за да може... и аз не знам какво, като с при много разболели се, това дете ще е затворено много повече и за много по-дълго. Пък ако решим никакво затваряне каквото и да става и всеки да умира по улиците... Помните ли в Китай като се свличаха хора по улиците и в транспорта? Това ли е добрето за детската психика? Ами детето на починалата лекарка в Сливен, дали ще се радва, че е могло да се разхожда в парка, щом майка му я няма вече? Помня в Италия един случай, две близначета, всичките им роднини в болница в тежко състояние, съседите ги наглеждали. Хората дори не можеха да се сбогуват с отиващите си близки, нито да ги погребат. А ние тука ревем, при все че никога не сме били затваряни. Едни паркове бяха за кратко ограничени. Ама то ревът е за друго, понеже повечето не могат да се справят с децата си и са полудели. Поне да си го признаят, повече съчувствие ще съберат.

# 13 633
  • София
През времето, когато имаше КПП през март и април, цялото семейство можеше да отиде някъде сред природа.  Не съм от София, но детето ми живее там.  И от форума в друга тема видях идеи за разходки без КПП: Банкя, Алея на Здравето, Лозен, Лозенски манастир, язовир Градоман. Никой не е бил заключен насила в къщи.
Преди малко по канал 3 в повторение на "Патарински лайф", в интервю, някакъв депутат социалист каза, че вирусът така или иначе, ще премине през всички. И аз вече се замислям, дали пък не е прав?

През март и април беше забранено в парка, беше забранено в планината, беше забранено на пейка
Ако си без кола или не си шофьор как точно ще отидеш до манастири и язовири??

Парка на 200м, ти трябва да се прекачиш на няколко превозни средства от градски транспорт за да заведеш детето си на въздух до някой манастир.

Частния случай, не е решение на общото

# 13 634
  • Пловдив
Както и никой не забранява на всички, които ги е страх да си седят по къщите и да се пазят.
Та стига вече с тези мрънканици, перфектен свят няма, всеки си решава излиза или не в тази реалност, но тя няма да се форматира нито по моя, нито по твоя калъп.

Объркала си цитата. Вкъщи не съм стояла. Детето ми тренираше по 5 часа, всеки ден. Преди ковид 19. Не ме е страх от вируса. От такива, които не могат да четат ме е страх. Мен не ме е страх и ще отида да наплюя някой на протеста. Който го е страх, да стои домА. Стига с тези опростенчески модели. Като искате да бъдем общност, а не стадо, дръжне се така. В едно гражданско общество гражданите се съобразяват едни с други. За селяндурите не мога нищо да кажа. Аман от стойте си в къщи. Това ли са единствените аргументи.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 10:56 от dazel

Общи условия

Активация на акаунт