COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 506
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 520
  • Пловдив
Те и за Пловдив може да са казали, че тестват персонала на градините, но при приятелката ми за 80 човека персонал са отпуснали точно 2 теста. Два, не съм сбъркала цифрата. И ако в София е така, голямо тестване е паднало.

# 14 521
  • София
Това няма как да го знаем.

# 14 522
Защо хора без симптоми да се тестват, ако няма нужда? Гърция иска тест, това е причина. Вие по колко pcr теста си направихте доброволно?
Не съм чула масово да се тества администрацията, нито учители по градини, нито полицаи.
В Гърция лекарите ги тестват на всеки 20 дни. Дори и общопрактикуващите. Тук и това не се прави.
Няма нужда да се тестват, но да дадат брой тествани лица - ххх на първа линия, ххх други. 1300 всяка седмица са 10% от тестовете миналия месец - само на персонала от една болница.
В администрация знам за периодично тестване също.

# 14 523
Световната здравна организация (СЗО) заяви днес, че бушуващата пандемия от коронавируса може да стане много по-тежка, ако всички държави не спазват основните здравни предпазни мерки, предаде Ройтерс.
"Нека го кажа направо - твърде много страни вървят в погрешна посока, вирусът остава обществен враг номер едно", заяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус на видео брифинг от Женева.
"Ако не се следват основните правила, тази пандемия ще продължи по един-единствен начин - ще става все по-зле и по-зле. Но това не бива да се случва", каза той.
Според изчисления на Ройтерс заразяванията с коронавирус към днешна дата са нараснали до над 13 милиона в света. Само за пет дни случаите са се увеличили с един милион, а досега вирусът е отнел живота на над половин милион души.

# 14 524
Аз не мисля, че тези които останаха без работа и доходи през март сега са тези, които са тръгнали към Гърция. Все пак има останали достатъчно хора, които засега се справят и могат да си позволят почивка. Това не означава, че всички хора са цъфнали и вързали и много са се опаричили.

# 14 525
Ура, благодарение на страните, които ни искат PCR най-сетне настъпи масово тестване. Което искахме отдавна да се случи.
Интересно статистиката как ще се промени, защото ще имаме масово тестване както на контактни, така и на хора, които се смятат за здрави и пътуват за някъде.
Това е добре, защото ще се изолират повече безсимптомни или хора със лека симптоматика.
Интересно ще е да видим статистиката на направените тестове, май мина 5 Хил веднъж.
Кой ще ги изолира? Просто ще си щъкат на воля по нашето море Simple Smile

# 14 526
  • Пловдив
Аз лично не съм спирала да работя и хората около мен масово си ходеха на работа. Не са останали без пари и могат да си позволят да отидат на почивка.
Да, има и такива, които са зле, но вероятно те и преди това не са си позволявали почивка в Гърция.

Какво пречи тестването периодично на едни и същи хора? Това са брой тестове, от които излизат n заразени. Днес може да си добре, след седмица да не си.

# 14 527
  • София
Мед им капе от устата на тия кръгли некадърници от СЗО, ама си го казват - без "стара нормалност"
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/szo-za-kov … -normalno-6112238

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 21:26 от Ronald

# 14 528
  • София
Брей тая Гърция. заради почивка на море в гърция ще се тестват, а заради собствено успокоение и сигурност - не. Интересно.
Така е, заради Гърция ще правят тестове... А до вчера всички ревяха колко са намалели доходите им, как ще карат зимата, как нямат отпуски и т. н. Аааа и 15 лева за маска бяха ужааасно много, но 10 пъти повече за тест за Гърция е.. нищо работа..
Значи, за Гърция ще си направят тестове, платени със собствени средства, а когато в болниците им поискат, преди постъпване, настава бунт. Как така, ще им искат? Rage

# 14 529
  • Пловдив
В Гърция отиваш по желание, в болница се влиза обикновено не по желание. Плащаме и здравни осигуровки също така.

# 14 530
Какво пречи тестването периодично на едни и същи хора? Това са брой тестове, от които излизат n заразени. Днес може да си добре, след седмица да не си.
Не пречи тестването, пречи липсата на капацитет. Карантината ти свършва с тестване. Имаме близо 26 хиляди карантинирани в момента, преди две седмици са вървели под 20. Не само туристите няма да могат да се вредят за тест след няколко седмици.

# 14 531
Не пречи тестването, пречи липсата на капацитет. Карантината ти свършва с тестване. Имаме близо 26 хиляди карантинирани в момента, преди две седмици са вървели под 20. Не само туристите няма да могат да се вредят за тест след няколко седмици.
Къде има такава информация за карантинираните? Доколкото знам, има повторни тестове само за тези с положителен тест, не за всички карантинирани.

# 14 532
Сега чета статия за 30-годишен мъж в щата Тексас, който умрял от корона вирус след като отишъл на ''корона парти'' с други скептици да видят дали ще се заразят и дали вирусът е истински. Малко преди да умре в болницата, казал на лекарите ''мисля, че направих голяма грешка''. Умрял в Методистката болница в Сан Антонио. The Guardian също има статия за случая.

Също и един млад мъж от Калифорния отишъл на такова ''корона парти'' невярващ, но се заразил и умрял в рамките на няколко дни. И той 1 ден преди да умре написал, че съжалява, призовал хората да се пазят и се извинява, че подложил на риск живота на семейството си.

Мангъров ако следи международната преса, да коментира как такова животно няма?

# 14 533
Направо ми напълни душата един ухилен господин от новините, който каза „ще правим тестове, щом се налага”. За Гърция-та става дума. Ех, Гърция, тя е началото и края... Не безработицата, не корупцията, не несправянето с вируса ще съборят правителството. Само им  кажете на хората, че няма да отидат на почивка и ще съборят Министерски съвет. Хем смешно, хем тъжно.
И една женичка се обясняваше как следяла, как четяла, как се информирала за обстановката с вируса, сакън да не я спрат на границата и да я върнат. Ако с такъв плам се интересуваха хората какво се случва в милата им родина, щяхме да стигнем далеч. Сори за малкото отклонение.

# 14 534
  • Пловдив
Ако още някой напише за младежа от корона партито ще е първият за днес.
Чете бе, хора, поне 5 души го писаха и линкове към статии дадоха.

Общи условия

Активация на акаунт