COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 822
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 580
  • София
Вероника, не Ви ли прегледа специалист УНГ?
Не, страх ме е да отида.
Отиди, моля те. Мен заради един синузит април никой УНГ не ме искаше-нито Лл, нито лекаря на застрахователната ни компания, че в “пика” през април лежах в ИСУЛ, с хемоглобин 80, докато с носилки разкарваха ковид случаи и пръскаха с дезинфектант на всеки 15 Мин. След това посетих още 3-4 медицински заведения за консултации, прегледи и пр, плюс още 5 пъти ИСУЛ.
Не си причинявай забатачване на проблема!

# 14 581
Като погледнах какъв протест тресе София в момента, изкуших се да видя какво става и в тази тема. Естествено, две паралелни и несъвместими реалности. 😁 Не само, че викат колкото им глас държи, без маски са и без дистанция, но и от интервютата, които дават, не звучат никак малограмотно. Защо се получи чак такова разцепление в обществото...😕

# 14 582
Сега е момента да го спрете  на ниво гърлобол.Правете гаргари с вода и в нея разтворена сода.Всякакви изпитани от вас във времето бабини деветини.Успех на детето с гърлобол да изкара вируса.
Пазете се да не зарази вас.Само с маска да ходи и той и вие.
ЛЛ е човекът, който координира деиствията между вас и РЗИ.

# 14 583
Явно така написана референтна стойност е объркваща. Сигурно са такива случаите и на тия които първо положителни а от частна лаборатория ужким отрицателни. Мисля че лабораториите трябва да променят надписа на бланката. В случая няма референтна стойност.

# 14 584
Вече пише, че тестът е положителен Sad
Ама пише, че е положителен на мястото на "резултат" или се е сменила референтната?

Е ми може и така да е, но пак е странно за мен... Що да не напишат тогава референтна стойност "positive".. Много е объркващо така.
Не е объркващо, улесняващо е. Самият софтуер вероятно изисква референтна, за да може когато резултатът е извън нея да подаде "сигнал" - да сложи удивителен или да удебели, за да се види по-лесно от лекаря. Или в случая да го отделят за НРЛ. Софтуерът не е писан само за ковид ПСР, нали се сещаш, че при кръвна с една камара показатели да ти болднат проблемния си е направо задължително. Лекарите преглеждат много пациенти, ако се набива на очи е по-трудно да се пропусне.

# 14 585
Като погледнах какъв протест тресе София в момента, изкуших се да видя какво става и в тази тема. Естествено, две паралелни и несъвместими реалности. 😁 Не само, че викат колкото им глас държи, без маски са и без дистанция, но и от интервютата, които дават, не звучат никак малограмотно. Защо се получи чак такова разцепление в обществото...😕
Защото няма лидер,който да сплоти и обедини народа ни към една обща кауза-световната пандемия.Всеки си  пази хлебеца от другия. Роналд,поздравления.Аз от месеци не мога да се престраша да ходя в болница или поликлиника.Нито проблемият ми мъдрец отивам да вадя,нито пък ин витро процедура ще правя тази година.

# 14 586
  • При семейството си
Явно така написана референтна стойност е объркваща. Сигурно са такива случаите и на тия които първо положителни а от частна лаборатория ужким отрицателни. Мисля че лабораториите трябва да променят надписа на бланката. В случая няма референтна стойност.

А защо като референтна стойност да дава “положителен”?

# 14 587
Е то сигурно си има причина да са го направили така, но за мен си е объркващо. Барем на втория ред да сложат разделители на колонките, та да си определиш еднозначно текста за коя колонка се отнася Simple Smile

# 14 588
Crow и после градски легенди във фейса, от незнание,.

# 14 589

А защо като референтна стойност да дава “положителен”?
Не казвам да е "положителен". Да е нещо което не е объркващо, че това е резултатът на пациента.

# 14 590
Е референтната стойност показва нормата, т.е. да е отрицателно на ковид.

# 14 591
Ама то лабораториите са за да те прати лекар и да ти разчете резултата лекар, не за да разсъждават хора, които не знаят какво гледат. Заради едно изследване защо да пренастройват или сменят софтуер, който си е работещ и вероятно струва една торба пари? На чист български е написано в колона "резултат".

# 14 592
  • София
Ева, къде, в коя колона сега пише, че е положителен?
Сетих се как онзи кръчмар на морето, с първите открити заразени от персонала и отмениха бала на абитуриентите, показа във фейса снимки на тестове, на които точно там пишеше негатив. Питанката е дали наистина са били негативни или това е била референтна стойност, а истинските резултати още не са били излезли.

# 14 593
Ясно се вижда "референтна стойност"... По същия повод една онзи ден беше опищяла фейсбук. Но после лаборантите, лекарите, държавата само ни лъжат с тия резултати, ей...
А четенето с разбиране е загубено далеч преди дистанционното обучение.

Това е една от конспирациите на невярващите във вируса - как тестовете им били положителни в РЗИ, а от частните лаборатории - отрицателни. А те гледали референтните стойности и реват из ФБ как от РЗИ надписват положителни проби, как ги лъжат, как ги мажат...

# 14 594
Е референтната стойност показва нормата, т.е. да е отрицателно на ковид.
"Стойност" по принцип трябва да е число.

Общи условия

Активация на акаунт