COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 579
  • 29 195
  •   3
Отговори
# 14 625
Някой има ли идея от къде са случаите в Бургас, че имам намерение да забегна, да се спасявам натам? Дали е добра идея според вас?

Ни вопъл, ни стон... Има вече много пръснати случаи. Хората масово се тестват сами и случаите нямат общо един с друг, което е по-плашещо. Като добавим това, че не се знае кой какво носи (ето горе примера за младежите в Лозенец) положението не става розово. Ако пък дойдете, но почуствате неразположение бягайте далеч,  че тук здравеопазване няма.
Аз съм от Бургас и ми е много ясно за какво иде реч. Просто в София се чувствам супер депресирана и в момента нищо не ме задържа сред вирусолясалите тук. Искам си морето, апартаментът ми е в Лазур срещу морската градина. Мисля, че ще се чувствам по-добре. И все пак според мен е доста по-безопасно в Бургас от колкото в София.

# 14 626
  • в страната на чудесата
Отивай си у дома. Едва ли някой турист се е засилил да ходи баш на бургаския плаж. Курортите и селата надолу според мен са по-рискови...

# 14 627
Отивай си у дома. Едва ли някой турист се е засилил да ходи баш на бургаския плаж. Курортите и селата надолу според мен са по-рискови...
Така е, дори и аз самата не ходя на бургаския плаж, когато си идвам, въпреки, че по цял ден го гледам от балкона и ми е не под носа , ами следващото, защото е пълно с цигани от Карнобат, които идват с влаковете и директно се мятат в морето с шалвари и блузи. Не смятам, че тази година ще имам кураж да отида на плаж, но пък мисля, че разходки в морската градина и като цяло морската обстановка ще ми се отрази добре. Все пак съм морско чадо.

# 14 628
Амииии пълно е игла няма къде да падне по плажа..вече доста чужда реч се чува...В нашия вход има квартиранти руснаци.Много добро впечатление-срещаме се вчера по стълбите и 3-мата с маски са излезли вкл.детето-на около 7-8 г.правилно сложени изчакаха да се засечем на междинната площадка,като наближих ми обърнаха гърбове,разминахме се и те продължиха слизането и така си и ходят..Научили се!

# 14 629
За хората с болки в гърлото - гаргара с солена вода и/или половин капачка кислородна вода, разтворена във вода пресича всякакви тривиални настинки. Преди време четох, че проучвали дали работи и срещу ковид - солените гаргари - както срещу повечето вируси.
Във всеки случай гаргара с малко кислородна вода и пречистена/преварена вода(топла) работи много добре срещу обикновени вируси.
Та дори да не работи срещу ковид - поне обикновените настинки да пресече да не се стресирате излишно.

# 14 630
  • Където морето целува небето...
Така е, дори и аз самата не ходя на бургаския плаж, когато си идвам, въпреки, че по цял ден го гледам от балкона и ми е не под носа , ами следващото, защото е пълно с цигани от Карнобат, които идват с влаковете и директно се мятат в морето с шалвари и блузи. Не смятам, че тази година ще имам кураж да отида на плаж, но пък мисля, че разходки в морската градина и като цяло морската обстановка ще ми се отрази добре. Все пак съм морско чадо.

Винаги има къде да се отиде на плаж без да има навалица наоколо. Ако все пак някой се закачи на близо, може да се закашляте и ще се махнат (в кръга на шегата). Аз ако някой се залепи на близо или друго дете се лепне за моето, просто моля за дистанция. Не знам защо, но има хора, които и на безлюден плаж ще се залепят да търсят контакт с някой...

# 14 631

Винаги има къде да се отиде на плаж без да има навалица наоколо. Ако все пак някой се закачи на близо, може да се закашляте и ще се махнат (в кръга на шегата). Аз ако някой се залепи на близо или друго дете се лепне за моето, просто моля за дистанция. Не знам защо, но има хора, които и на безлюден плаж ще се залепят да търсят контакт с някой...
Аз попринцип най-много харесвам плажа в Поморие, не заради това, че е най-близо до Бургас, а защото водата е винаги много чиста.  Созополските плажове не ги харесвам, особено този на Санта Марина, винаги когато отида на плаж в Созопол и ако случайно глътна малко вода, абсолютно задължително на следващия ден съм или с разтройство или с болки в гърлото. Пускат ли още на военния плаж в Сарафово? Преди години винаги ме пускаха, даже в разгара на атентата на бургаското летище също ме пускаха срещу лична карта. Все си мисля, че там трябва да е доста по-спокойно, пък и няма информация за заразени военни с изключение на тези в Асеновград.

# 14 632
159 са новите случаи, хубаво е, че намаляват активните случаи. 198 излекувани и 8 починали... Намалението на активните случаи е с 47, което е доста добре според мен. Дано вървим надолу и само надолу.

# 14 633
  • Бургас
159 са новите случаи, хубаво е, че намаляват активните случаи. 198 излекувани и 8 починали...
На това не мога да повярвам. Просто не мога.
Ще ни напишат в Петък част от “днешните”. Simple Smile
Тази песен са я пяли не веднъж.

# 14 634
И 200 "излекувани" - кога ги излекуваха толкова бързо или просто бързат да ги отметнат от активните случаи (респ. да освобождават леглата в болниците). В Добрич пък откъде изскочиха тези 12?
п.с. По непотвърдена информация, певицата Дара е с Ковид-19.

# 14 635
  • BG
И 200 "излекувани" - кога ги излекуваха толкова бързо или просто бързат да ги отметнат от активните случаи (респ. да освобождават леглата в болниците).
Понеделник е, тогава се изписват най-много пациенти, за сметка на събота и неделя, когато и визитациите са много вяли.

# 14 636
  • В офиса
Aма има и 8 починали. Така че не е за радост.

# 14 637
И 200 "излекувани" - кога ги излекуваха толкова бързо или просто бързат да ги отметнат от активните случаи (респ. да освобождават леглата в болниците). В Добрич пък откъде изскочиха тези 12?
п.с. По непотвърдена информация, певицата Дара е с Ковид-19.
За Добрич пуснах линк днес (вече вчера) по някое време - абитуриенти (още 8 човека), заразен персонал в детска градина, затворени две отделения в болницата...
Приличен брой тестове и малко заразени - май повечето от тестовете са на пътуващи към Гърция.

# 14 638
Знаете, че след вторник обикновено излизат повече тестове.

Публичните училища в Лос Анджелис и Сан Диего, двата най-големи училищни района в Калифорния с общо 825 хиляди ученици, ще започнат учебната година с онлайн обучение поради опасения относно продължаващата заплаха от коронавирус.
Заетият персонал в училищата в Лос Анджелис е около 75 хиляди. 83% от 18000, участвали в анкета, са гласували против физическо присъствие в училищата.

Това на фона на заявеното от правитеството, че децата трябва да се върнат в училищата и заплахата да спре федералното финансиране на тези, които не отворят класните стаи. Същевременно лекарите алармират, че американските деца боледуват от ковид по-тежко от Европейските.

„Единствената страна, която имаше отворени училища на фона на доста голяма степен на разпространение, беше Швеция и всички данни се екстраполират от там. Не сме го изучавали систематично. Не знаем колко деца са били заразени. " Но младите хора в САЩ обикновено са по-болни от младите хора в Швеция. Независимо от възрастта, други придружаващи заболявания, по-разпространени при американските деца, ги излагат на по-голям риск от тежка инфекция. https://www.cnbc.com/2020/07/13/us-students-get-sicker-from-the- … ottlieb-says.html

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 00:53 от crow

# 14 639

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 08:06 от Optimal

Общи условия

Активация на акаунт