COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 077
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 330
  • Countryside
Лили, аз да питам за грипната ваксина. Тази в България от миналата година немската ли е била, или италианската? Или има на 2-3 производителя и си избираш?

Апропо, "излекуваните" доказано излекувани ли са? Т.е. с два отрицателни пср теста?

# 15 331
Лили, аз да питам за грипната ваксина. Тази в България от миналата година немската ли е била, или италианската? Или има на 2-3 производителя и си избираш?

Апропо, "излекуваните" доказано излекувани ли са? Т.е. с два отрицателни пср теста?

Мисля, че и с 1 вече може, ако са били на домашно лечение.

# 15 332
Ro е малко над 1. Целта е да падне под 1 .

Извинете, че ви прекъсвам разговора, но защо масово пишете за Ro, намаляване на Ro? Нещо не намирам логика.
Скрит текст:
Незнание, неразбиране, дословни журналистически съчинения? Доколкото си спомням за следене на темп на разпространение не се използва базово число

# 15 333
В България се предлагат две марки:
Инфлувак - холандска;
Ваксигрип - френска;

# 15 334
Инфлувак / Нидерландия
Ваксигрип / Франция.
Може и други да има, но аз слагам една от тези.

# 15 335
"Дете" тийн колко близки контакти да има с родителите си, че да ги карантинират и двамата? И то за 18-19 годишен ставаше въпрос, на тази възраст рядко се виждат дори под един покрив да .,.,
И аз имам тийн - дори само едната хавлия за ръце дето ползваме си е пряк контакт. Хване ли нещо тя, ние веднага. И живеем в къща, за апартамент от 50-60кв пък колко да е изолирано това дете, освен да стои все при гаджето.
Ако тия на домашно лечение изобщо им правят тест при излекуване, специално ще поздравя РЗИ. На контактни не щат, кому ли на излекувани. Не ми се вярва нещо. И толкова много наведнъж айде моля, при все че се каза поне 20 дни че и месец си зле. Примерно едните 200 от миналата седмица излиза, че вече са ок. Поръчения само нищо сериозно. Жалко!
При тия световни статистики липса на лечение ние пък как така се справяме без никакво мерки? Логика нула.

# 15 336
По области и София град:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

Излекувани не означава автоматично изписани от болница.

А какво означава?

# 15 337
  • Пловдив
По области и София град:

А какво означава?

Има и амбулаторни т.е. не са били в болница, а са си стояли вкъщи под карантина.

# 15 338
По области и София град:

А какво означава?

Има и амбулаторни т.е. не са били в болница, а са си стояли вкъщи под карантина.

Тоест има и много, които не са били болни, а носители на вируса.

# 15 339
  • София
Скрит текст:
Да, наистина е така. Хем е рано, хем от мен зависи най-вече и със здравето на бебето не трябва да има компромиси.
Благодаря!
Освен със здравето на детето, не трябва да има компромиси и с твоето психическо и емоционално здраве. Както по време на бременността, така и след раждането. Така че, всички са длъжни да се съобразяват с твоите "прищявки", колкото и странни да им се виждат.
ПС: Вярвате ли в бройките които са пуснали снощи? На мен са ми доста съмнителни. Няма логика без затягане да има спад или задържане на бройките заразени. Преди 3-4 дена Кунчев беше казал, че сега бройките ще почнат да намаляват, и ей го на - станА! Направо като пионерско поръчение.
Другото е да има доста като ani_ (не помня името), които да се влачат със симптоми 10-тина дена, и да избягват тестване, щото, нали, нямало смисъл ...

Като се има предвид, че чувам за все повече случаи, които не се тестват, въпреки че имат симптоми, както и за това, че вече и контактни не се тестват (слухове, не знам дали е вярно), възможно е и това да влияе. За мен увеличаващият се брой смъртни е по-показателен в момента, а и нещата се движат с леко забавяне поради няколко фактора. Струва ми се, че такова нещо не може да се крие много дълго обаче, особено в толкова малка държава. Съвсем скоро ще се проличи, ако е така.

# 15 340
Бройките се задържат на едно ниво, защото РЗИ-тата не тестват контактните, а хората рядко ще извадят пари от джоба си да се тестват. По-скоро като тези от Сърница -ще си пият сутрин панадолчето да не си загубят работата и ще си ходят всяка сутрин в работните колективи.
От друга страна голяма част хора, които вярват че са здрави се тестват заради пътуванията в чужбина. Така хем много тестове, обаче таргета в тях са не контактни, а здрави. И цифрите изглеждат добре.
До 2500 теста на ден плаща държавата, и явно 40-42 Хил на месец са заявените доставки на тестове. В тези тестове влизат само високите ешалони на властта, които се тестват редовно и тук таме някой късметлия от контактните.
Останалите - колкото по-малко явно е по-добре за някои, че да не се набиваме на очи.
Всъщност февруари точно така си представях, че би протекла заразата при нас, първите три месеца бяха приятна изненада как би могло да бъде, ако бяхме нормална здравомислеща държава.

# 15 341
Вчера на ММ колега е починал от Корона вируса. Бил е добре, на домашно лечение и изведнъж се е влошил. Приела са го в болница и е починал Sad

# 15 342
И аз не мисля че тестват за оздравяване дали те положителен на домашно лечение.. Даже не виждам нуждата от ИП. Единствено са събиране на пари от глоби.. Ама то и това вече няма кой да прави.... Хората масово вече не вярват на мерки, лечения, тестове и тям подобни...

# 15 343
  • София
"Дете" тийн колко близки контакти да има с родителите си, че да ги карантинират и двамата? И то за 18-19 годишен ставаше въпрос, на тази възраст рядко се виждат дори под един покрив да .,.,
И аз имам тийн - дори само едната хавлия за ръце дето ползваме си е пряк контакт. Хване ли нещо тя, ние веднага. И живеем в къща, за апартамент от 50-60кв пък колко да е изолирано това дете, освен да стои все при гаджето.
Ако тия на домашно лечение изобщо им правят тест при излекуване, специално ще поздравя РЗИ. На контактни не щат, кому ли на излекувани. Не ми се вярва нещо.
Правят им тестове. Не само на тях, но и на тези с които са в едно домакинство.
Аз пък чувам за случаи, в които се пишат децата, че са на друг адрес, за да не са под карантина родителите.

# 15 344
Вчера на ММ колега е починал от Корона вируса. Бил е добре, на домашно лечение и изведнъж се е влошил. Приела са го в болница и е починал Sad
Ужас, ккаво да кажа? Нямам думи, може и да му е било писано не знам, но всичко се неглижира.

Малко статистики от други държави, които в последно време имат под 20 болни дневно.
Словакия - 1927 болни, 28 починали, 392 активни - словаците поне от месец дават по 2-3 болни дневно няккави смешни числа и имат 392 активни.
Гърция - 3910 болни, 193 починали, 2343 активни, гърците също до преди седмица -две давах под 10 болни дневно.
България - 7877 болни, 289 починали, 3747 активни
Дано статистикита ни да е вярна, но излиза че повече от половината ни са оздравели при положение, че голямата заболеваемост започна последните две-три седмици, за разлика от Гърция които явно си влачат болни от април май. Каква е истината ще си покаже.
Milensky - съмнява ме, тук във ВТ-ско не направиха тест на контактно семейство на двама души от сем-вото а само на един по избор. По ТВ в начлото също даваха жена със симптоми контактна на мъжа си отказваха да я тестват и после стана и при нас. След като отказвта тест на контактен със  симпоми, що ли пък да тестват оздравелите? То там съвсем пари на халост, щото може и 20 теста да направят докато се изчисти организма. Сигурно като каже че няма неразположение го пишат оздравял а дали  етака - божа работа. Ако има някой лични впечатления да сподели.
Иска ми се да вярвам, че нещата текат разумно и има мерки, дори само по посока тестване и карантиниране, но дори и в тези сфери се виждат яки пробойни.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 09:24 от opelcorsa

Общи условия

Активация на акаунт