COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 835
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 405
Да потвърдя, че наистина яко започнаха да крият нещата. По устни данни в нашия съд служител е с ковид и в тежко състояние, днес ми го казаха и не е сигурно, а човекът е познат на болната, живеят и в малък град. Вероятно отново е заразена от бал, но и това не се знае. Никъде не съм чела да обеззаразяват съда, няма нищо по темата.
Е, голямо криене пада направо ме влудява.
За ваксина рано е още, до тогава ако сме го изкарали и имаме имунитет да си я продават, ако не ще се мисли.
П.п единственият затворен съд до днес е в Добрич.

# 15 406
  • София
Да потвърдя, че наистина яко започнаха да крият нещата. По устни данни в нашия съд служител е с ковид и в тежко състояние, днес ми го казаха и не е сигурно, а човекът е познат на болната, живеят и в малък град. Вероятно отново е заразена от бал, но и това не се знае. Никъде не съм чела да обеззаразяват съда, няма нищо по темата.
Е, голямо криене пада направо ме влудява.
За ваксина рано е още, до тогава ако сме го изкарали и имаме имунитет да си я продават, ако не ще се мисли.
П.п единственият затворен съд до днес е в Добрич.
Добрич? Сутринта по новините съобщиха за съда в Добрич

# 15 407
В олинклузив хотел на южното черноморие, в момента е фул. Няма никакви мерки и живота си тече като на курорт. Предполагам, че по всички хотели е така. Масово от всякъде се чуват кашлици, а маски могат за се видят тук-там в някой магазин. Предполагам, че тези с маските са възрастни, местни.

# 15 408
  • София
А, крият, просто не докладват и не смогват. Колежката ми РЗИ я забрави, детето ѝ не е тествано, карантината свършва, колегите не са изобщо таргет. Вече ще се тестваме само при сериозни симптоми. Пазим се, седим си вкъщи, ако сме болни и така. Животът явно си тече.

# 15 409
Интересно ми е, в такъв хотел, тези дето не кашлят, как се отнасят към кашлящите? Нещо не си я представям тази ситуация.

# 15 410
Опелкорса, кой е "вашият" съд?
Казвате така, а не казвате от кой град сте и трябва да гадаем. Не са хубави тия работи 'начи. Wink

# 15 411
  • София
Е, да, както сега не те пускат без отрицателен тест в Гърция, после няма да те пускат без ваксина. Ако искаш. И не само в Гърция.

Нещо повече - може да не те пуснат на куп места в собствената ти държава. Нямаш ваксина - не те взимат на работа. Нямаш ваксина - не влизаш в киното. Нямаш ваксина - не можеш да напускаш града си. И така нататък...

Няма как да стане - на редица хора с автоимунни заболявания (Ън го беше написала в някоя от предходните теми) ни е абсолютно противопоказно поставянето на ваксини...каквито и да било!Та освен, че сме рискови сега, нямаме полезен ход и за в бъдеще, ако не измислят и таблетен вариант. А "честито", но това е положението!

# 15 412
  • София
Скрит текст:
Е, да, както сега не те пускат без отрицателен тест в Гърция, после няма да те пускат без ваксина. Ако искаш. И не само в Гърция.

Нещо повече - може да не те пуснат на куп места в собствената ти държава. Нямаш ваксина - не те взимат на работа. Нямаш ваксина - не влизаш в киното. Нямаш ваксина - не можеш да напускаш града си. И така нататък...

Няма как да стане - на редица хора с автоимунни заболявания (Ън го беше написала в някоя от предходните теми) им е абсолютно противопоказно поставянето на ваксини...каквито и да било!Та освен рискови сега, нямаме полезен ход, ако не измислят таблетен вариант. А "честито", но това е положението!

Посочих няколко поста назад, че изрично говоря за здрави хора, които нямат противопоказания за поставянето на ваксината.
"Стаден имунитет" означава около 95 процента ваксинирани. Което за мен е за предпочитане пред безкрайна игра на карантини, разхлабвания и прочее. Но това е мое лично мнение.

# 15 413
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Явно будното общество се е разтормозило и нашият квартален лекар е изтрил постинга от вчера... както и да е, единстените подробности, които написа бяха, че случаите са основно на младежи след абитуриентски балове в големи столични училища, до момента карат леко болестта. Не е много лесно проследимо с колко съкварталци и несъкварталци са си разменяли подаръци.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 15:18 от LemonDesi

# 15 414
https://dariknews.bg/novini/liubopitno/ucheni-kiseloto-mliako-e- … ampaign=onesignal
Не познахте,че ракията и чесъна ни предпазват от вируса.Киселото мляко е било.

# 15 415
Казвате така, а не казвате от кой град сте и трябва да гадаем. Не са хубави тия работи 'начи. Wink
Информацията си е на черно, после ще кажат всявам смутове, лъжа  и какво ли не - вече отнесох всякакви обиди в другата група за Ковид какви паники съм всявала, като предупредих, че бременна мама до 3 месец и Ковид ми изглежда доста обезпокоително.
За област ВТ става въпрос, няма да кажа кой съд засега, докато не се установи ясно в медиите.

# 15 416
Явно будното общество се е разтормозило и нашият квартален лекар е изтрил постинга от вчера... както и да е, единстените подробности, които написа бяха, че случаите са основно на младежи след абитуриентски балове в големи столични училища, до момента карат леко болестта. Не е много лесно проследимо с колко съкварталци и несъкварталци са си разменяли подаръци.
разтормозили са се "конете с капаци"

# 15 417
Опита се човека да предупреди, кой видял, видял.
Надявам се, че поне при преглед си държи на изискванията, че има и някои колеги... Леле мале.

Имам близки живеещи в Драгалевци, предупредих.

# 15 418
Информацията си е на черно, после ще кажат всявам смутове, лъжа  и какво ли не - вече отнесох всякакви обиди в другата група за Ковид какви паники съм всявала, като предупредих, че бременна мама до 3 месец и Ковид ми изглежда доста обезпокоително.
За област ВТ става въпрос, няма да кажа кой съд засега, докато не се установи ясно в медиите.
Мхмм.. Ще по чакаш инфо за ВТ... Тук е НА ШИПКА ВСИЧО Е СПОКОЙНО

# 15 419
При остри състояния АБ се започва и ако трябва се променя. Когато влязохме в болница с дъщеря ми преди няколко години с пневмония и дихателна недостатъчност, веднага ѝ бяха назначени 2 АБ. Като излезе Антибиограмата само ми казаха, че няма нужда да ги променят.

Сега лекарите изписват масово азитромицин при всякакви ковидовидни неразположения. Скоро изписаха Азакс на познат без кой знае какви симптоми.

Никога не съм имала пневмония. Не знам какво се чувства при пневмония.

Антибиограма на какво? Гърлен секрет ли да изследвам за микроби? Че на мен ми няма нищо на гърлото. Нито ми е зачервено, нито ме боли. Боли ме трахеята и около малко преди разклонението на трахеята към големите бронхи (ако мога така да уточня).
Страх не страх ще го пия. Ако до два дни няма подобрение, значи ковид. Впрочем, пулмологът ме похвали, хубаво че не съм била пила парацетамол - той понижавал още повече левкоцитите.

Мен не ми се връзва нищо от това, което ми наприказва пулмологът. Самата аз ви копирах тук обобщение от проучване, в което се наблюдава че при пациентите с ниски лимфоцити и високи неутрофили настъпва влошаване на състоянието.

Понеже не съм очаквала лл да ми се обади и да ме прати на пулмолог днес, аз на своя глава отидох сутринта в лабораторията и си пуснах отново кръвни. Еми, познайте какво се вижда сега, една седмица по-късно: лимфоцитоза!
Скрит текст:
Това не е лимфоцитоза. Процентът е по-висок, заради по-малкото неутрофили.

Ами че аз и на първата имах по-малко неутрофили (които в тази лаб са обозначени като GRAN). Simple Smile Но нямах завишени лимфоцити. Къде е логиката?
Ето я първата:

Скрит текст:

За мен моята втора кръвна картина говори 100% за вирусна инфекция, не за бактериална. Simple Smile След седмица ще си пусна още една и ще ви я копирам, за сравнение. След два дни ще ви докладвам и за антибиотика. Снощи го почнах. Simple Smile

ПСР тест няма да си правя пожелание. Но ще повторя теста за антитела когато му дойде времето. Той ме интересува повече.

Някои от вас почнаха да си мислят, че си обикалям активно и заразявам околните. Искам да ги успокоя, че обикалям само по места, където хората не носят маски. Wink Аз, като фенка на маските, съм с маска, разбира се. Дори им казвам "сложете си маската, може да се заразите, имам симптоми". Simple Smile Гледат ме опулено, смеят ми се, отсвирват ме... Гледам да не споря вече с такива индивиди, да не се задъхвам излишно... Магазинерките най ме кефят. Все едно живеят на друга планета. Simple Smile Една младичка си стои на касата без маска и я питам "не те ли е страх?" Гледа ме с типичния опулен поглед. От какво? Не те ли е страх да се заразиш? Усмихва се. Няма да се заразя! Показвам и надупчените си вени. Знаеш ли от къде идвам? Гледа като теле в зеле. Дано да не се... да не се заразиш!

Идва момента в който си казваш "значи то е ясно, че на нея не й пука за себе си, ама е ясно, че не й пука и за мен. Тогава защо на мен трябва да ми пука за нея...?"

Не се притеснявайте, стоя си вкъщи главно... Simple Smile Имам достатъчно уважение към живота.

Общи условия

Активация на акаунт