COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 554
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 21 465
  • В офиса
Разгледах ФБ профила на бащата на момчето. Ще спестя мислите, които ми минаха през главата. Опелкорса, може да намериш отговор там защо не са го закарали в Плевен, или Русе. Както и защо е бил толкова зает.
Съчувствам му и ми е мъчно от чисто човешка гледна точка. Не разбирам и ме е страх от вендетата, която търси.

# 21 466
  • в страната на чудесата

Не зная какво влагате в понятието "такива като Вас", приемам че е форма на неумел опит за сарказъм. Претенциите ми към Вас се свеждат единствено до това да не налагате вето на забележките ми към здравната система, тъй като като пациент имам право на такива.
Никакъв сарказъм - имам предвид Вас и всички останали, които желаят да упражняват контрол върху публичния ресурс, който им принадлежи като данъкоплатци.
А понеже ме сложихте в множество, към което не принадлежа, се наложи да Ви опиша, че претенцията е неоснователна.
Аз моят данък тук съм го приела като такса пребиваване. Когато спре да ми изнася, ще се преместя. Както сме го правили и вероятно пак ще правим. Свят широк, пътища много.
С обиди няма да получите онова, което търсите. Проблемите в общуването са много, изливането на кал и ловът на вещици не е най-успешният път и това е доказано в годините. Но щом всеки път ще се опитва по един и същи начин, а ще се търси различен резултат, не зная как да го нарека освен обществена глупост Simple Smile
Може и да има по- добър термин. Който е специалист може да помогне Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 17:09 от Leika_moja

# 21 467
  • Варна
Страх? Той е изгубил всичко и не е единствен.

# 21 468
И аз гледах интервюто на бащата на детето, не го познавам, а би трябвало. Мъжът ми го познава и каза, че човекът ме познавал, но аз съм ужасен физиономист, така че сигурно съм забравила ако са ни запознавали някога.
Изглежда мил и приятен човек, разбирам гнева му, но и останах с няколко отворени въпроса лично така за мен си.
Защо детето е постъпило само в спешното? Без близки дори и стоящи на разстояние или от колата - бащата обясни, че имал много работа и му изтичали срокове. Стана ми тъжно, вярно на 19 г е но все пак има майка баща и голям род. Може би ако някой беше с него, беше видял неуредиците щеше да вземе решение да постъпи в друга болница - не знам. Аз съм си тръгвала вбесена от кабинети и лекари, даже и с децата ми. Нямам доверие и винаги се влача с близки и приятели за подкрепа, макар че съм с паник атаки при всяко влизане в болница и ми коства много.
Наскоро майка ми постъпва през спешното в Търново, отидоха с татко. Никога не трябва болен човек да се оставя сам в такива ситуации, това е моята поука от години ядове с лекуващи лекари.
И бащата вярва че детето е излекувано от ковид, но починало от друго. Всъщност той продължава да не вярва в сериозността на вируса, има нужда от време да осъзнае че вирусът убива и убива и млади хора. Жалко е ако специалисти са промили мозъка му в тази посока и го убеждават че 19 г не може да умре от ковид.

Най-странно ми се стори колко тежки обвинения хвърли към болницата, как умират хора със счупен крак и в същото време оставя сина си там.

Няма логика да не вярваш в болница или лекар и да отиваш те да те лекуват. Каквото и да сторят изначалната ти липса на вяра ще обрече те винаги да са виновни - Има университетски клиники на 100 км от Търново и в Плевен и в Русе за два часа се стига щяха да приемат сина му.

Жалко все пак за случилото и случващото се, дано намери покой.

Всъщност мисля, че случаят доказва до какво води пълното отрицание на сериозността на болестта.
Ами бащата никога не е отричал наличието на вируса... Каза че си е бил болен, потърсил е мадицинска помощ... Момчето си влиза в болницата чрез спешно отделение сам, та той е на 19,не е бебе да влезе с мама... Вярвал е на докторите, никъде не ги осъжда... Въпросите идват след отрицателните тестове и реанимация та... Самият той каза че сина му ще трябва да се примири с мизерни те условия... Само че не получава информация за състоянието му... Мислите ли че ако не вярваше на лекарите щеше да остави сина си там и да го увещава да приеме мизерията... Всички ние отиваме при лекарите с някакви надежди... Доверява ме се..

# 21 469
Лейка, мислех да не продължавам дискусията с Вас, но не се сдържах - с ръка на сърцето може ли да кажете, че всичко е цветя и рози в нашата здравна система и само неблагодарните и некомпетентни пациенти пречат да текат нещата по мед и масло? Не дай боже - хиляди пъти не дай боже някой от нас да се окаже на мястото на почернения баща - няма ли да търси отговори въпреки нечовешката мъка?

# 21 470
Ето за русенските маски, на който му е интересно:

„Разработката представлява предпазна маска за лице от най-малко един слой текстил. Новото е, че от двете й страни на вакуумна инсталация е поставено нанопокритие от два различни метала. При предложеното решение това са сребро и титан. Според авторите недостатък на широко използваните сега маски е, че вирусите, попаднали върху тях, остават жизнеспособни. При новия модел те се унищожават.

„Когато имаме два метала, между тях се създава електрически потенциал. През влажните зони, които се получават при носенето на маската, преминава електрически ток. Той унищожава патогените и вирусите. Така филтърът работи като галваничен елемент в двете посоки – от и към този човек, който е сложил предпазната маска на лицето си“, обясни същността на изобретението инж. Митев.“
Копирано от standartnews.com

# 21 471
Интересни са тези маски
Дали се перата

# 21 472
  • Варна
Откъде можем да ги закупим. Преди промотираха една с вид въглен, но ги изнесоха.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 16:20 от Viviana91

# 21 473
Всъщност забравих да кажа че имаме познат, който спасиха в Търновската болница след грешна диагноза и лечение в ГО.
Всички познати даваха кръв, за да го стабилизират.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 16:10 от opelcorsa

# 21 474
Всички смятат, че не ги засяга, а ако го засегне- отиват в болницата и готово.

# 21 475
Предполагам за момента не са налични на пазара, щом нищо не можаха да кажат за евентуална цена...

# 21 476
Тези маски са само проект засега нали, това разбрах от видеото

# 21 477
  • При семейството си

Може би ако някой беше с него, беше видял неуредиците щеше да вземе решение да постъпи в друга болница - не знам.

Най-странно ми се стори колко тежки обвинения хвърли към болницата, как умират хора със счупен крак и в същото време оставя сина си там.

Няма логика да не вярваш в болница или лекар и да отиваш те да те лекуват. Каквото и да сторят изначалната ти липса на вяра ще обрече те винаги да са виновни - Има университетски клиники на 100 км от Търново и в Плевен и в Русе за два часа се стига щяха да приемат сина му.

Нали говорим за Ковид в случая, за заразен вирус. Колко отделения и болници във Велико Търново приемат такива пациенти (мисля, че момчето е било с положителен тест, когато е отишло в болницата)?
Позволено ли е в момента, без някаква основателна причина, да те приемат с Ковид в болница в друго населено място?
Всъщност момчето и близките му имали ли са избор къде да бъде приет?

# 21 478
Opelcorsa, доста странно изказване ...
Вуйчото на ММ също в тази Великотърновска “болница” го убиха преди 2 години . Изписаха го след лек инсулт и 3 дена престой  - уж здрав и всичко ок, след няколко дена постъпи отново и директно в реанимация и до там.
Ами би ли оставила дете или близък там? Това казвам, бащата е знаел за грешките в тази болница ( сам ги говореше) и въпреки че е имал ресурс и връзки е оставил сина си там. Какво да кажем за хора, които нямат такъв. Защо бащата е знаел и си е мълчал години наред?
Мълчим си, защото мислим че не ни засяга, а когато ни засегне всъщност е късно.

Примерно аз имам ужасни спомени от една софийска болница, после осакатиха тежко наш близък, сега една приятелка е с усложнения след лечение там. Ами да отида там си е някакъв вид мазохизъм. Така го виждам аз.

Сигурно сте имали лична дилема поне веднъж в живота си - видяли сте побой над дете, друго уж леко престъпление и сте отминали.
Това ни се случва, защото сме пасивни. Защото точно това бито и пребито дете след години може би ще пребие нашето дете.

Мълчанието в тези ситуациии е по-тежко от самото престъпление.
Аз не съм различна и аз съм затваряла очи, всеки го прави и точно в това е проблемът ни.
Ковид отделение има за първи път.. Вирус има за първи път... Нали така....
Да.. Знам за онкоотделението и не отивам там... И така нататък... Аз също бих отишла  ако не дай боже ме лепне гадината,  до миналия ден, когато не се знаеше какво е там.. Сега обаче не бих.... Моля се аз и близките ми да съумеем да се опазим...

# 21 479
Постъпването в болница не е по желание. Когато ситуацията е такава, че изисква бърза намеса, нито мислиш каква е болницата, нито кой ще те лекува.
Някой правил ли е опит човек от реанимация в една болница да го прехвърли в друга? Да не мислите, че е като да прехвърлиш чувал с картофи. Кой би поел отговорност ако човекът почине при прехвърляне.
Много неща се пишат, без пишещите да имат идея как се случват нещата. А когато става въпрос за инфекциозно заболяване, криещо риск от зараза никоя болница няма да се съгласи да приеме такъв, преди да е минал карантинния срок.
Разберете, избора ни е ограничен. Лекарите също са хора и това, че не обясняват многословно, не значи, че не си вършат работата. Приемете, че ние сме много, а те са прекалено малко.

Общи условия

Активация на акаунт