COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 828
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 21 690
То да си следиш кръвната картина добре, ама повечето хора без медицинско образование не могат да я разчетат адекватно. Въпреки че и без медицинско образование мога да кажа, че да се прави заключение на база само левкоцити (не съм гледала кои точно са увеличени, защото нямам намерение да отварям епикризата) за бактериална инфекция, още повече пък вътреболнична, е изключително лаишко.

# 21 691
  • Другата България
Скрит текст:
Намесвам се последно по тази тема.
Не съдя бащата, напротив, подкрепям го да търси истината. Бясна съм, че не са позволили на него и майката да видят детето си за последно. Два костюма ли не са намерили?!
Но както се каза много пъти, лекарство само по себе си не е нито експериментално, нито толкова опасно, колкото го изкараха медиите. Напред съм пуснала изследванията, спрени са не защото има опасност, или лоши резултати, а защото подобрението е по-малко от очакваното. Но подобрение в търсените показатели (сваляне на риска от интубация, намаляване на болничният престой и смъртността) има. Не е толкова значително, че да се продължат изследванията, но определено не повишава опасността, нито пък е опасно да се прилага.
Това е лекарство, което се използва винаги под лекарско наблюдение, както е и хлорохина. Както и един куп други.
Скрит текст:
Не може да обвиняваме лекарите за всеки смъртен случай.
18 дена! Толкова време са се борили. Понякога лекарство се сменя за часове, когато е напечена ситуацията. А 19 годишно берящо душа си е напечена ситуация винаги!
От изброените уж 37 лекарства, половината са вливания- натриев хлорид и други поддържащи. Да, списъка изкаран сухо, изглежда стряскащо, но когато се съобрази и времето на престой, вече не изглежда толкова плашещ.
Няма как да знаем дали е "толкова опасно" предвид това, че всеки организъм реагира различно на всеки медикамент. В случая този е експериментален за коронавирус, не по принцип. Спрян е И заради множество странични "ефекти", за които също има доста материал в нета. Никой няма вина, ако това се е случило в случая, и именно заради този момент за мен родителите е трябвало да знаят с какво се лекува детето им. Ако те самите не са медици, стана ясно, че е имало кого да попитат. Не визирам Мангъров.

# 21 692
Този високо начетен и интелигентен човек е пускал подигравателни постове за вируса, докато детето му е било в болница.
Наистина ли го е правил?

# 21 693
  • София
Идиоти, 30 дни инкубационен период. Сега чакаме да препоръчат двумесечна карантина.
Е, това е само едно проучване засега. Още доста неща трябва да се случат, за да препоръча някой 2 месеца карантина Simple Smile

# 21 694
Между другото, от епикризата не личи да има вътреболнична инфекция. А левкоцитите на контролата са 2.7, а не 27. Вероятно липсват другите данни.
Как да не личи? Постъпил на 13.07 с левкоцити под нормата 2.7 (3,5-10,5 е нормата). На 22.07 са 10.7 - в норма? На 27.07 са 27,8. Още на 22.07 има
показател за вторична бактериална инфекция.
Ей, за това, хора, си следете кръвните картини, при съмнения за ковид...
Давали са антибиотици, явно не са подействали ...

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 13:29 от Sparkles

# 21 695
  • София
Винаги трябва да се обяснява с думи прости, независимо какво е нивото на конкретния човек. И идеята за простите думи е нещата да бъдат казани по прост и разбираем начин. Винаги обяснявам с думи прости, защото целта ми е човекът да разбере. Дори телевизор да купиш пак искаш с думи прости да ти кажат, а какво остава за критична ситуация като болест, когато се чувстваш изгубен.
Анди, защо не отделиш няколко часа седмично, за да се присъединиш към някой болничен екип? Ще им помогнеш в контакта с близките. Особено както имаш опит. Като patient liaison, ще те обучат бързо. Ще са много доволни да имат една ръка в подкрепа.

Лекуващият лекар трябва да обясни, защото той знае причината да предписва едно или друго лечение, защото пациентът е негов, а не мой. Аз и да отида при някой екип не ми е работа да съм говорител на лекаря, който лекува, нито съм му адвокат, че да говоря вместо него.
Обяснявам на моите клиенти/пациенти какво и защо смятам, че е добре да се направи и защо правим точно тези упражнения или защо давам точно това  за домашно, защото така и родителят, и аз сме наясно със ситуацията и какво се стараем да постигнем. Това е принципно положение.
Когато едното ми дете беше ужасно зле и бях ужасно уплашена, лекуващата лекарка съумя  да отдели няколко минути и с думи прости да обясни. Най-лошо е оставянето в неведение. Човек може да се мобилизира, ако има поне малко информация.

# 21 696
Трагедия! Горките родители, да надживеят детето си, съкрушително. Имайте предвид, че всяка тяхна реакция в момента е резултат от шок. Даже бих казала, че медиите би трябвало да оставят хората на спокойствие - имат адвокат, той да поеме обществеността. Нека се борят за истината, но според мен момчето така или иначе е жертва на корона - може да не е починал конкретно от вируса, но цялата тази ситуация е предизвикана от него. А на семейството може само да съчувстваме, независимо какво къде и кога са казали.
Скрит текст:
Междувременно мои познати от Румъния се опитват да намерят тялото на племенника, който е изчезнал в Англия и никой не може да каже дори в кой общ гроб е погребан. Имал е корона, бил е в болница - дори не могат да кажат ноемра на камиона, който е взел телата. Отвратително!
В Каринтия е спокойно, иначе в Австрия хармониката тръгна малко нагоре; Виена се оказва с най-много проблеми, както навсякъде в столиците.

# 21 697
Този високо начетен и интелигентен човек е пускал подигравателни постове за вируса, докато детето му е било в болница.
Наистина ли го е правил?
Да, овцата и новото нормално, чипове, ваксини, блокирани мисловни дейности...
А това с есхумацията са стандартни адвокатски съвети, и мафията, която атакува близките на починали при катастрофи, предлага тези прийоми. За спечелване на доверие, приканване към мъст, и накрая си прибират обезщетението по собствена сметка.

# 21 698
Наистина ли го е правил?
Да, овцата и новото нормално, чипове, ваксини, блокирани мисловни дейности...
А това с есхумацията са стандартни адвокатски съвети, и мафията, която атакува близките на починали при катастрофи, предлага тези прийоми. За спечелване на доверие, приканване към мъст, и накрая си прибират обезщетението по собствена сметка.
Би ли постнала профила на бащата, ако не си е изтрил мненията.
Не за друго, но ако не е вярвал във вируса и е пускал подобни сарказми, е ясно и детето с какво отношение е било.
Призовавате да не обсъждаме темата с момчето.
Че той бащата това иска, той е предоставил епикризата, той пуска снимки от болницата.
Значи имаме право да имаме мнение.
Той самият го търси. Съжалявам.

# 21 699
  • в страната на чудесата
Грешиш Анди, в цял свят има patient liaisons които помагат с комуникацията. Лекуващите лекари са претрупани и смогват с няколко изречения. Ти би била от голяма помощ да обясниш на хората. Понеже тук не се плащат допълнителните часове, а графиците и без друго са на ръба, всяка помощ от хора като теб ще е ценна. Сигурна съм.

# 21 700
  • София
За нашенско не зная да има такава длъжност. Мисля, че тук всеки си отговаря за пациентите и той държи комуникацията с тях точно по медицинските въпроси, защото той пряко следи състоянието на пациента и взема решенията.

# 21 701
  • Другата България
Meri Ann ти си четеш и интерпренираш нещата съвсем произволно. Прочети ми пак поста и пиши отново.
Скрит текст:
Не казвам, че бащата ще издейства нещо от собствената си трагедия( защото той е изгубил всичко) , пък и да го направи това си е негова работа, но други ще го сторят.
Да аз писах за идеал стандарт и ако забелязваш нещата ги овладяха и тук-там някой и друг е позитивен, за жалост в бг така става - докато висшестоящ не си изпати, работниците са оставяни кучета да ги ядат. Не се радвах че са се разболяли, а се радвах, че щом има болни ръководители ще започнат да вземат мерки - ако си следила нещата там 10 дни фирмата отказваше да тества персонала си.
Ще те помоля без лични квалификации. Както и без насочване. Това
Цитат
И категорично твърдя, че такива лични трагедии се използват за разчистване на сметки, най- често политически и междуличностни, така че по-скоро започнах да го съжалявам, отколкото да го обвинявам.
според теб за кого се отнася? Написано по този начин, в този контекст, как да се интерпретира?

Понеже се рови и отново избирателно се интерпретира, аз пък попаднах на това
kanal3.bg/broadcast_video/21575-%20Puls%20-na-26.07.2020-g.%253A … syIcaXG6HPbvx82NE
Да, от профила на бащата е, и го видях не сега, нарочно тогава не го коментирах, но сега ще го коментирам. В това публично интервю по ТВ д-р Сибила Маринова, на дата 26.07. отново публично оповестява, че в реанимацията на болницата "Стефан Черкезов" пациенти НЯМА. След като дни преди това, отново тя, е съобщила лично на бащата, че синът му е там, и е "много зле и може да го изгубим". Интерпретациите всеки може сам да си ги направи, това /а и всичко останало/ са истинските проблеми и несъответствия, пораждащи множество въпроси и изискващи отговори, а не кой какво публикувал в личния си профил някъде в нета.

# 21 702
  • В заешката дупка
Това е кратък обзор на СЗО за потенциалните ваксини за Ковид. Повече от 100 на брой са кандидатите, като 26 са на етап клинично проучване. 6 от от тези 26 са на последната 3 фаза. Руската ваксина ( Gamaleya Research Institute), според този документ, е все още на 1 фаза от кличните проучвания.

Най-обещаващи кандидат-ваксини:

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 14:47 от ЧеКа

# 21 703
  • При семейството си
Аз лично бих се спряла да коментирам повече бащата и починалото момче, най-малко от суеверие. Дано не се случва на никой и на тези, които си мислят, че са застраховани.

# 21 704
  • в страната на чудесата
За нашенско не зная да има такава длъжност. Мисля, че тук всеки си отговаря за пациентите и той държи комуникацията с тях точно по медицинските въпроси, защото той пряко следи състоянието на пациента и взема решенията.
Няма нужда да търсиш длъжност. Отдели от времето си в полза на това, което всички тук искаме - по-добра комуникация. Не става дума за решения нито за проследяване на състояние.
А ти каза, че знаеш как става, с твоите пациенти

Общи условия

Активация на акаунт