COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 416 393
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 22 500
Аз пък се замислих как ще работят родителите на малките ученици като започнат да излизат под карантина месец през месец. Сега седмица - две отпуск или болничен заради едно заразно дете, след седмица или две - пак, заради друго болно дете. Кой работодател ще го търпи това?

Същото се отнася и за ДО. Кой ще гледа малките ученици вкъщи?
               Права си. За малките и двата варианта са лоши. При ДО проблемът е не само в отглеждането в къщи, а и че някой трябва да учи заедно с тях. Някои родители могат да намерят вариант за отглеждане от баба/дядо или за работа от вкъщи, но ще са вързани през цялото време на компютрите с децата. Но то ще е същото и ако превключват постоянно между присъствено и дистанционно обучение с тази разлика, че родителят ще е в постоянно неведение кога ще ходи на работа и кога няма, работодателят му-също. Както и да го погледнем, наесен се очертава тегав период за всички.

# 22 501
Скрит текст:
Според мен с масовото ваксиниране ще се постигне групов имунитет и вирусът ще стане по-скоро екзотичен отколкото широко разпространен както са много други вируси.
Само ако достатъчно народ се ваксинира...
Пуснах специална анкета, да видим колко хора мислят да се ваксинират с ваксината срещу коронавируса. - https://www.bg-mamma.com/?topic=1243476

# 22 502
Половин година по-късно още ли говорим за групов имунитет?
Разбира се, такъв може да се изгради и чрез ваксиниране, не е нужно да преболедува населението за да се осъществи.

# 22 503
Скрит текст:
Ако не беше изявлението на т.нар. вицепремиерка, бих се зарадвала на намалението на цифрите, но не и сега.

Давам линк към разказа на едно семейство как и дали са ги карантинирали, как и дали са ги изследвали и т.н от любимото ни СРЗИ:
https://ekipbg.com/covid-story/?fbclid=IwAR10GfaZ3Gztfcvy7WlQzQq … NlVCh_VkCev-5gRw8

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 13:42 от blueeyes

# 22 504
Няма да е трудно, ще легализират отказването на услуги на място за хора без ваксина от държавните/общински администрации.

Ще разрешат на работодателите да махат неваксинирани служители.

Забранява се посещението на училища/университети и т.н. от неваксинирани.

Никои няма да задължат Simple Smile

# 22 505
  • София
Скрит текст:
Няма да е трудно, ще легализират отказването на услуги на място за хора без ваксина от държавните/общински администрации.

Е само това ни липсваше.

# 22 506
"В едно средно голямо училище на ден ще има между 5 и 10 случаи на Ковид-19. Това означава, че трябва да се реагира веднага - бързо разговаряне с родителите, дезинфекция и пр", обясни той.

Само това изречение казва всичко.

Да, в момента училищата са най- стерилната среда и ще бъдат такава първите 80 минути.
      Малко спам, ама си представям как леля Пенка, чистачката, всяко междучасие лети като Батман и дезинфекцира щателно всичките 16 класни стаи на етажа. Всъщност, може и да не й се наложи, защото ако на ден излизат по 5-10 положителни деца, всички ще превключват от карантина на карантина. Не знам вече да се смее ли, да плаче ли човек ...

# 22 507
Има риск това да е незаконно и да мине за дискриминация. Смятам повечето разумни хора ще се ваксинират особено ако са рискова група без някой насила да ги принуждава ... но има още много време до тогава.

# 22 508
Скрит текст:

Е само това ни липсваше.
Е за училищата все едно задължават, защото посещението е задължително, освен да направят образованието незадължително Simple Smile след като ще има за изискване поставяне на ваксина и то експериментална.

# 22 509
Smiling Imp Ще го направят дистанционно за неваксинираните, пак задължително и пак осигурено.

# 22 510
Smiling Imp Ще го направят дистанционно за неваксинираните, пак задължително и пак осигурено.
Остава да ни сложат и татуировката за да сканират по-лесно кой е ваксиниран, или чипа за проследяване направо да се види колко мърдаме Satisfied Според мен ще е незадължителна.

# 22 511

Само дето е " малко незаконно "

# 22 512
В Китай са открили вируса върху опаковки на замразени морски дарове.
https://news.bg/world/otkriha-koronavirus-po-opakovki-na-zamraze … rove-v-kitay.html
Забележете обаче че никой който е пипал опаковките не е заразен, което показва че вируса трудно се пренася чрез пипане на заразени повърхности. Очевидно големият проблем са затворените пространства с недобра обмяна на въздуха.

# 22 513
  • При семейството си

Давам линк към разказа на едно семейство как и дали са ги карантинирали, как и дали са ги изследвали и т.н от любимото ни СРЗИ:
https://ekipbg.com/covid-story/?fbclid=IwAR10GfaZ3Gztfcvy7WlQzQq … NlVCh_VkCev-5gRw8

От статията тези два момента особено ме впечатлиха:
"От РЗИ София пратили името на жена ми към РУ Самоков тъй като по лична карта се води там. Естествено столичното РЗИ са проспали или неглижирали текущия адрес даден по-рано в декларацията. За справка – текущия адрес е в Младост 1 на метри от частната лаборатория, в която направихме теста.
Това не звучи толкова фрапиращо вероятно. Не и докато не си дадеш сметка, че от РУ Самоков имат пълното право да напишат акт на жена ми, тъй като тя не е на адреса даден им от РЗИ. И няма да е техен проблем, защото те изпълняват задълженията си. За справка, санкциите за неспазване на карантина стигат до 10 000 лева и лишаване от свобода до три години.
Всичко приключи на седемнадесетия (17) ден от карантината и общо двадесетия (20) ден от самоизолацията. Никой не ни потърси. Не ни разрешиха да си платим за втори тест. На мен не само не ми направиха тест, а дори нямаше да знаят за моето съществуване, ако не бях звънял и говорил с тях толкова пъти. На всичкото отгоре ми казаха, че ако съм искал аз да си направя тест, тогава да си платя. Но в същото време не може да платим за втория тест на жена ми.

# 22 514
Първата ваксина е регистрирана в Русия . За търговска употреба ще се предлага от началото на 2021 . Твърдят че формира имунитет за 2 години . Ще я предлагат и за  износ .
https://turkmenportal.com/blog/29363/putin-zayavil-o-registracii … tm_medium=desktop

Общи условия

Активация на акаунт