COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 824
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 23 580
А който просто го е страх, трябва да си превъзмогне страха, защото имало едни 15% , при които образованието не е приоритет.
Но точно на тази целева група отпускат постоянно всякакви помощи, пари, с цел да ги задържат в системата.

# 23 581
  • sofia
Ако забележим неспазване на мерките в училище, не сигнализираме РЗИ, щото те били много заети, а директора...

# 23 582
За Швеция знам, че по принцип децата имат таблети от училището, няма връзка с КОВИД, но за другите държави как е?
Защото наистина е затрудняващо да се осигури за всяко дете персонално устройство, поне за голяма част от родителите. Не говоря за цигани.

# 23 583
В Германия нямат нито таблети отпускани от държавата, нито нищо. От 2-3 години говорят за някакъв дигитален пакт и естествено някакви милиарди, които да изхарчат, от които голяма част са за обучение на учители. 🤭 Нищо още не се е случило с този пакт, а гледам, че 2020 е трябвало да дойде светлото дигитално бъдеще.
https://www.schulministerium.nrw.de/themen/schulpolitik/digitalpakt

# 23 584
  • Немция
В Германия нямат нито таблети отпускани от държавата, нито нищо.
Но се обсъжда да се осигурят компютри или подобна техника за нуждаещите се.
Миналата седмица попълвах формуляр от едното училище дали за всяко дете от семейството имаме компютър, от който да работи от къщи,  каква версия на Windows ползваме, дали имаме принтер.

Обмисля се евтин Интернет за учениците, но не съм чела в детайли.

# 23 585
  • В офиса
O, Вълчев, любимата ми калинка. Толкова формален, но тъп е тоя човек. Отново спасяване по единично. Но защо?

# 23 586
Скрит текст:
Голямо преиграване с това травмиране, филмиране и какво ли не с маски и дистанция. Не мислете, че децата са чак толкова крехки. По-скоро възрастните се вдетиняват и все не им е по сгодата, че трябва да си носят маските и да не се бутат един в друг. Децата са доста адаптивни, свикват с дистанция и маски, когато се налага. Възрастните са мрънкалата.

+1000

Децата се травмират много повече, докато се опитваме да ги предпазим от всякакви измислени "травми", защото така са изнежват и израстват тотално неподготвени за реалния свят. Чудя се дали тези, които твърдяха, че децата трябва да се пускат навън да градят имунитет, са същите, които сега искат да ги държат под стерилен емоционален похлупак?

Ако за вас реалният свят е да се будиш сутрин и да умираш от ужас дали днес ще се разболееш от корона или не, то наистина имате нужда от професионална помощ. Това не е нормално. Още по-малко нормално е да го проектирате върху децата и да измисляте тъпи оправдания от сорта на болднатото, просто защото вие  не сте способни да се справите с вашето емоционално състояние.

# 23 587
В Германия нямат нито таблети отпускани от държавата, нито нищо.
Но се обсъжда да се осигурят компютри или подобна техника за нуждаещите се.
Миналата седмица попълвах формуляр от едното училище дали за всяко дете от семейството имаме компютър, от който да работи от къщи,  каква версия на Windows ползваме, дали имаме принтер.

Обмисля се евтин Интернет за учениците, но не съм чела в детайли.

Като осигурят обади се.🤭
Евтиният интернет е за студенти и е от Телеком, не от държавата.

# 23 588
  • София
Леле, добре че измислиха щандовете за литература по популярна психология, че да се хващаме за проектиране на родителските драми върху децата! Всичко живо стана клонинг на Фройд.

# 23 589
Хора, дайте моля ви тоз Вълчев някъде да се чуе/прочете точно какво е казал. Хвърля тук само Вълчев това, Вълчев онова.

# 23 590
  • София
Сега ще изкарат хората, които имат притеснения, заради епидемия за която няма лечение и ваксина - луди!
Аз мисля, че хората които не се притесняват са безотговорни егоисти, които гледат да не излизат от зоната си на комфорт и нищо, да не променят в живота си - “каквото ще става, ще става”.

Фаастък, виж в сайта на Нова!

# 23 591
Хора, дайте моля ви тоз Вълчев някъде да се чуе/прочете точно какво е казал. Хвърля тук само Вълчев това, Вълчев онова.

https://novini.bg/bylgariya/obrazovanie/614093?fbclid=IwAR3sI6If … Sa8QnnEmOkdQkkXYU

# 23 592
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Голямо преиграване с това травмиране, филмиране и какво ли не с маски и дистанция. Не мислете, че децата са чак толкова крехки. По-скоро възрастните се вдетиняват и все не им е по сгодата, че трябва да си носят маските и да не се бутат един в друг. Децата са доста адаптивни, свикват с дистанция и маски, когато се налага. Възрастните са мрънкалата.

+1000

Децата се травмират много повече, докато се опитваме да ги предпазим от всякакви измислени "травми", защото така са изнежват и израстват тотално неподготвени за реалния свят. Чудя се дали тези, които твърдяха, че децата трябва да се пускат навън да градят имунитет, са същите, които сега искат да ги държат под стерилен емоционален похлупак?

Ако за вас реалният свят е да се будиш сутрин и да умираш от ужас дали днес ще се разболееш от корона или не, то наистина имате нужда от професионална помощ. Това не е нормално. Още по-малко нормално е да го проектирате върху децата и да измисляте тъпи оправдания от сорта на болднатото, просто защото вие  не сте способни да се справите с вашето емоционално състояние.

Че моето емоционално състояние си е ток и жица Grin Нито умирам от ужас, нито съм стресирана, нито по цял ден мисля, дали ще се разболея от корона... Май не са мои тея проекции Wink

# 23 593
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

+1000

Че моето емоционално състояние си е ток и жица Grin Нито умирам от ужас, нито съм стресирана, нито по цял ден мисля, дали ще се разболея от корона... Май не са мои тея проекции Wink

Ти сигурно не си от тези, но може би пропусна култовата реплика "Как децата ще се будят всяка сутрин с мисълта за това дали те или учителят не са болни."

# 23 594
От днес се връщат в училище много деца в Западна Европа. Имаме 30 дни да видим как работи връщането и при какви мерки.
След балове те младежта не е спряла да ходи на дискотеки и не само на открито, а и на закрито.

Общи условия

Активация на акаунт