COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 927
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 435
# 24 436
Сърбия вдига телена ограда по границата с България заради ковид

https://dnes.dir.bg/svyat/sarbiya-vdiga-ograda-i-po-granitsata-s-balgariya

Е, бива ли така, нали почти преборихме пандемията вече.

Що ли си мисля, че е заради мигранти и бежанци, а не заради българските граждани? (които минават в Сърбия с лична карта и за 30 секунди на 4 КПП-та).

# 24 437
Ама виж сега, никой зорлем никого няма да кара да си изследва сърцето след прекаран ковид. Просто е достатъчно да се отправи предупреждение, за което вече има достатъчно доказателства. Оттам нататък всякакви вярващи в конспирации и прочие да правят каквото искат, в този случай последствията от техните решения наистина ще бъдат единствено за тях самите. Жалко, че и с разпространението на ковид не може да бъде така, но това е положението.

# 24 438
Последно включване за учениците след месец- видях в групата на ревматично болните една дискусия и пускам мненията, без имената на хората за справка на тези от вас с ученици:

Здравейте, имам въпрос към майките на деца с ревматологични заболявания, които са и ученици: какво ще правите от 15 септември, какво обучение ще изберете? Говорили ли сте с лекуващите им доктори, какво ви препоръчват?

Здравейте! Дъщеря ми е почти на 9 и е с РА от 2018 г. е на Плаквенил и мисля да я пусна на училище, а не он лайн. Дано всичко да е Ок.

Здравейте! Моят син е на ще става декември на 7, от близо 4 години е с РА на Сулфасалазин. Надявам се всичко да е наред и да ходи редовно на училище. Успех и здраве на всички дечица

Друг коментар:        И ние така.

ПП Плаквенил е другото име на хлорохина, сулфасалазина е НСПВС, имуносупресивни са и двете. Хората са спокойни явно. Децата ще тръгват присъствено и ги насърчават доколкото разбирам.
Може би няма причина за паника....

# 24 439
  • София
Скрит текст:

Що ли си мисля, че е заради мигранти и бежанци, а не заради българските граждани? (които минават в Сърбия с лична карта и за 30 секунди на 4 КПП-та).

Само за вчера имат 161 нови случая, последният им пик е от 467. Бугари татари да го припомняме ли...

# 24 440
Скрит текст:

Само за вчера имат 161 нови случая, последният им пик е от 467. Бугари татари да го припомняме ли...

Да, след всичките им локдауни по четири-пет дни по празници и почивни дни. Grinning

Ако Вучич знаеше истинското мнение на народа си за него, щеше да се удави в Сава.

# 24 441
https://www-news247-gr.cdn.ampproject.org/v/s/www.news247.gr/yge … eton.7699819.html

Баща на 82г и синът му на 52г са били диагностицирани с Ковид. Бащата е изписан, в добро състояние, а синът (без придружаващи заболявания) вчера е починал. Това отново потвърждава че хората трябва да се пазят, а не да разчитат на статистиката да ги опази.
    Според данните от вчера, в Гърция около 4.5% от починалите от Ковид са без съпътстващи заболявания и под 70годишна възраст.- от друга статия.

# 24 442
Затова ще ходят на плажа с маски. И за хляб с СМС. На гърците вярвам колкото и на китайците.

# 24 443
Ън, децата с ревматологични заболявания и преди пандемията сме си ги гледали с повишено внимание. Ясно е, че не сме ги държали под похлупак Sad при все терапиите, болките и всичко останало. Ако е постигната ремисия или контрол над заболяването...пускаш го. Да.

# 24 444
Последно включване за учениците след месец- видях в групата на ревматично болните една дискусия и пускам мненията, без имената на хората за справка на тези от вас с ученици:

Здравейте, имам въпрос към майките на деца с ревматологични заболявания, които са и ученици: какво ще правите от 15 септември, какво обучение ще изберете? Говорили ли сте с лекуващите им доктори, какво ви препоръчват?

Здравейте! Дъщеря ми е почти на 9 и е с РА от 2018 г. е на Плаквенил и мисля да я пусна на училище, а не он лайн. Дано всичко да е Ок.

Здравейте! Моят син е на ще става декември на 7, от близо 4 години е с РА на Сулфасалазин. Надявам се всичко да е наред и да ходи редовно на училище. Успех и здраве на всички дечица

Друг коментар:        И ние така.

ПП Плаквенил е другото име на хлорохина, сулфасалазина е НСПВС, имуносупресивни са и двете. Хората са спокойни явно. Децата ще тръгват присъствено и ги насърчават доколкото разбирам.
Може би няма причина за паника....
Честно казано, това че някой родител не смята риска за повишен за своето дете, не може да е критерий. По същия начин много хора като цяло не спазват мерки и не считат, че вирусът може да се окаже фатален за тях или друг член от семейството им.
Моят син е с друг проблем, но с ясното съзнание, че в училище няма да има никакви мерки, просто не мога да го пусна.

# 24 445
Определено вече може да се поздравим че сме спряли нарастването на вируса. Имаме спад в статистиката на починалите средно на ден по третини на месеца.
Май
11-20               2,50
21-31               2,18
Юни
1-10                 2,70
11-20               3,20
21-30               3,10
Юли
1-10                 3,70
11-20               4.10
21-31               6,81
Август
1-10                 7,60
11-20               7,30

Спада е малък, но много важен, защото тази статистика отразява реалната картина с вируса. А показва че и другите статистики рисуват картината с вируса доста добре, което много ме радва, защото те показват че с голяма вероятност можем да очакваме вече още по голям успех през последната третина на Август, а именно да запишем 2 поредни спада в тази статистика, което никога не сме правили, но сега има всички изгледи това да стане, ако погледнем и другите статистики, и отстъплението на вируса да се превърне в тенденция, която ще продължи възможно най дълго. Колкото по дълго продължи спада на вируса, есенно-зимният възход ще нанесе по малко щети. Според мен ако задържим тази тенденция поне до края на Октомври, ще имаме много лека зима.

Фанфанито, виж тази статия дали да не добавиш нещо към лечението за по бързо оздравяване.
https://medpedia.framar.bg/алтернативна-медицина/билки-домашни-средства-лечение-пневмония

Това пък е статия за антибиотични терапии при пневномия. Не знам дали ще ти е полезна, по скоро лекари трябва да е коментират какво и що при лечението на пневномии.
https://www.puls.bg/aktualno-c-6/svremenna-antibiotichna-terapii … nevmoniia-n-14495

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 15:13 от Анонимен

# 24 446
Обсъдихте ли вече напусналите медицински сестри от болницата в Дулово? Какво мислите по въпроса? Моето мнение може на някого да не се хареса, но смятам, че в малките градчета трябва да има само спешни центрове и всички други да се карат в болници, където наистина има възможност за лечение. Те направили Ковид отделение на място, където няма и реанимация, имали и починал човек. Преди време една родилка в малко населено място беше загубила детето при раждане заради липса на анестезиолог и още куп други примери от сорта. Нали не е въпросът да сложим болния да легне, а да го обгрижваме адекватно.

# 24 447
Ън, ти си една от най-притеснителните в темата и от теб да прочета - Няма място за паника, ми е много странно.

Bowtie

Ето един линк за казуса в Дулово
https://www.kvorum-silistra.info/news/18050

Тесла, дано вирусът да е започнал да се самоограничава, аз лично на друго не разчитам.

# 24 448
Рискът да се заразиш с ковид по време на полет е много малък

Рискът се оценява на 1 на 4300. Ако средната седалка е свободна, тогава рискът пада на 1 на 7700.

Причините:
В модерните самолети, въздухът се сменя на всеки 2-3 минути с нов, а повечето самолети имат система за филтрация, която улавя 99% от частиците.
Това както и въведените мерки за задължително носене на маски от пътниците и екипажа, мерене на температура и повишена хигиена.

https://edition.cnn.com/travel/article/odds-catching-covid-19-fl … ss-scn/index.html
Да бе, повярвах им. А ще кажат ли кои са тези модерни самолети и дали се ползват от авиокомпаниите или само така си говорят.

За мен е показателно, че дори когато през март и април имаше хора с доказан кови, не се бяха разболели целия самолет. Дори не съобщиха за един болен или заразен от тези полети, а все пак на борда е имало поне 100 човека при всеки полет.
Мисля, че няма самолет без такива модерни филтри, дори да е имало, са им сложили защото никоя авиокомпания не би рискувала да бъде обявена за опасна, особено при тези силно намалели полети в момента .
Няма как да съм сигурна, че 80% от самолета не са се заразили точно заради измислените филтри. Това преспокойно може да са хора, които не биха се заразили никога или заразоносителят може да е отделял съвсем малко зараза и т.н... не вярвам на филтри и авиокомпании, те целят да привлекат клиенти, за да печелят пари от клиентите и ще кажат всичко, за да имат печалба
Ами то и в модерните офиси има модерни климатични системи - примерно Бизнес парка - ама колко често ги сменят? - аз не съм сигурна - пък и то какъв контрол им осъществяват на това дали филтрите са сменени, пък и дори някой да контролира - >корупцията е навсякъде

# 24 449
Определено вече може да се поздравим че сме спряли нарастването на вируса.

Толкова е тънка границата на този спад, че е пресилено да се каже, че такъв изобщо има...

В Добрич никакъв спад не се наблюдава, уви.
Пак сме на едно от челните места.
Имаме и починал - 62 годишен мъж.
Май починалите в Добрич започват да изглеждат притеснително - не съм ги броила, но са 5-6-7 човека в рамките на месец.

Общи условия

Активация на акаунт