COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 371 296
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 930
Мога ли да попитам,коя е тази специална маска, която носите цял ден и не Ви пречи? Аз цял ден съм с маска на лицето и стигнах до дерматолог вече. Преди и аз говорех тук, как нямало проблем, няма ако е за малко време, за 8-9ч на ден в топлото(защото и вентилацията не работи) ми донесе кожни проблеми само за две седмици.

# 24 931
Да, и аз да попитам за вида маска на Вероника? Ffp2 ли е? Плътно ли прилепва за лицето? Ако отговорите са положителни, Ви признавам за героиня. Аз от 10 мин с Ffp2 почвам да се задушавам в магазин...

# 24 932
  • София
Сменям си маската на 2 часа, максимум 2 и половина. Двупластова, памучна, с джобче и слагам хартиена носна кърпичка, която изхвърлям като си махам маската. И така комплект от 8 маски за деня. Не запарва. Собственоръчно си ги ших.

# 24 933
  • Bulgaria
Мога ли да попитам,коя е тази специална маска, която носите цял ден и не Ви пречи? Аз цял ден съм с маска на лицето и стигнах до дерматолог вече. Преди и аз говорех тук, как нямало проблем, няма ако е за малко време, за 8-9ч на ден в топлото(защото и вентилацията не работи) ми донесе кожни проблеми само за две седмици.
Аз мога да кажа какъв е опитът на моето семейство, което работи от март месец без прекъсване, с маска FFP3 по 8 и повече часа на ден. В извънредното положение дори и по 12 часа. Към момента нямат кожни проблеми, нямат бактериална пневмония и не са се задушили. Дори майка ми се шегува, че само докато спи не носи маска. Толкова много е свикнала с нея, не ѝ причинява дискомфорт. Аз също използвам такъв тип маски и съм прекарвала и 8 часа с нея, в горещо време, не ми причинява дискомфорт, но не ми се налага да я нося ежедневно за толкова часове.

# 24 934
Да, и аз да попитам за вида маска на Вероника? Ffp2 ли е? Плътно ли прилепва за лицето? Ако отговорите са положителни, Ви признавам за героиня. Аз от 10 мин с Ffp2 почвам да се задушавам в магазин...
FFP2 или FFP3 на 3М ползвам, абсолютно плътно прилепват, ползвам тип Аура, а като нямам под ръка взимам  N95 нa Magnum Medical от Софарма. За хирургичните ползвам ето това приспособление за да прилепват плътно
Ако се задушавате с FFP2,3,KN95 маски, защо просто не си вземете същите, но с клапан?

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 22:30 от Вероника Димитрова 637178

# 24 935
MK_,
А защо смяташ, че кожата на всички е еднаква и дихателната им способност е същата като на вашето семейство? Може пък някои да имат по-чувствителна кожа, която да се обрива и по-затруднено дишане.

# 24 936
И FFP3 имам. Аз не се задушавам, просто от топлото ми се запарва лицето и ми излязоха ужасни пъпки. Аз съм за маските, но че не са прекрасен аксесоар, особено в топлото, особено когато си в движение.. може би на едно място е по друго.

# 24 937
Аз пак не разбрах, каква е алтернативата на обществения транспорт, ако нямаш кола и пари да такси всеки ден? Говоря за дълги разстояния между 40 минути и 1 час до работата. 2 часа с колело няма да се справя.

Алтернативата е кола. Цената и поддръжката й за средно добра по немските стандарти струват горе-долу колкото месечно за цялата мрежа в градския транспорт на големия град. Извън него да не говорим.

Аз маска нося най-много три пъти седмично, докато пазарувам, за по 15-20 минути и пак ми е изключително неприятно. Говоря за всякякъв вид маски. Чета тук, че една политичка се бори да въведе маски на всички работни места. Нашият офис е непристъпен за външни хора и виждаме кой иска да влезе. Това вече минава всякакви граници.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 22:28 от Анонимен

# 24 938
А тези маски как се дезинфекцират?

# 24 939
Е, не ги ли хвърлят след употреба?

# 24 940
Е, не ги ли хвърлят след употреба?
Не знам, питам. Сега виждам, че едната струва 9 лв, ако се ползва еднократно и се хвърля, значи мерси.

# 24 941
Имам джобна УВ лампа от Технополис. Тези маски не трябва да се перат. Ако съм ползвала за малко маската, я слагам на УВ лампата. Ако се ползва само за ходене до магазин и не се седи с нея 8+ часа, може да се ползва до една седмица. Лично лекар ми го е казвал. Но трябва или на слънце и въздух да се остави или на УВ лампа. Само не ми казвайте, че  перете хирургични или други маски, които не са платнени. 🙄

# 24 942
  • Bulgaria
MK_,
А защо смяташ, че кожата на всички е еднаква и дихателната им способност е същата като на вашето семейство? Може пък някои да имат по-чувствителна кожа, която да се обрива и по-затруднено дишане.
Къде съм споменала подобно нещо? Споделих какъв е опитът в моето семейство, защото постоянно се пише, че е невъзможно човек да издържи 8 часа с маска. Не само, че е възможно, но и много хора го правят. Имам близка, която е със страшно чувствителна кожа, медицинско лице, тя също работи с маска и за момента няма проблеми. Маската и материалът, от който е изработена със сигурност са от значение, затова споделих. Нашите маски са с клапан, което предотвратява овлажняването.

# 24 943
Прала съм хирургични маски,когато бяха кът.Подариха ни 10бр.Перях ги с уж  медицински сапун и ги киснех в гореща вода с дезинфектант за пране на дрехи.Бях купила и от плат и така ги въртях.

# 24 944
  • София
Аз пък с риск да прозвуча некултурно и невъзпитано (за което изобщо не се извинявам), ще кажа, ЛилиМ, спри се, бе жена. Спри да подвеждаш хората, спри с песимистичните си прогнози. Прогнози, предположения, не факти. Защо не си дадеш малко почивка от темата? Wink

ХА-ХА, тук явно модератори няма, та ще се възползвам да ви предложа вие да си дадете почивка и да не пишете тук!
Хората, които са оптимисти относно вируса, са много по-агресивни и невъзпитани. Следя няколко дискусии във Фейсбук на големи групи, едната група искаме право да избираме как да учат децата, в другата група искат да не карат учениците да носят маски.
Достатъчно брой хора участват, за да се приеме за представително наблюдението.

Общи условия

Активация на акаунт