COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 371 271
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 945
Аз сега лятото минах на ffp2 маски - по-добре се чувствам с тях в жегата от плътните платнени. Но повече от 2-3 часа не ми се е налагало да ги нося. Всяка маска доста спарва при над 30 градуса. Но ако не можете да дишате с маска представете си как няма да може да дишате с ковид. Аз предпочитам маската.

# 24 946
Във фейса не припарвам.Можеш да се отчаяш.Не само сега -за ковид.Предположения, заговори ,вестник “Строго секретно”.blush:
Те и тука влизаха да ни пЦуват. Blush

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 23:02 от джуди

# 24 947
  • София
Мен във фейса само от СЗО и УНИЦЕФ ме спамват със снимки и клипчета за вируса, всички там са с маски. Сигурно нямам идея какво става по групите, защото не се регистрирам, а от фийда ми хората все прилични неща публикуват.

# 24 948
  • При семейството си
Аз сега лятото минах на ffp2 маски - по-добре се чувствам с тях в жегата от плътните платнени. Но повече от 2-3 часа не ми се е налагало да ги нося. Всяка маска доста спарва при над 30 градуса. Но ако не можете да дишате с маска представете си как няма да може да дишате с ковид. Аз предпочитам маската.

От март месец, пък и преди това, пазаруваме от едни и същи магазинчета, аптеки и т.н. Носят маски продавачите, фармацевтите, но и се “оплакват” (махат, слагат, под и над носа и т.н.) и ги разбирам. Аз имам привилегията да не ползвам ГТ, в работата рядко да се налага да слагам маска, при половин-едночасово пазаруване едва издържам. Винаги съм била съпричастна и съм оценявала усилията на хората, на които им се налага да са с маските поне по 8 часа на ден. Лекарите, гледам, също ги попипват, свалят, наместват. Стига сме “преследвали” всички. По мой наблюдения, хората се опитват, спазват мерки, всеки, колкото може и според разбираниятс си.

# 24 949
А пък в моя град служителите на въжения парк обслужват децата( слагат и свалят колани) с маски. И са поставили табели, че е задължително и за децата. И държат да носят. Паркът е на открито, но има близък контакт между инструктор и дете, дори и за кратко. Аз изцяло приветствам идеята, както и повечето родители. Детето ми е любител на този парк и също безропотно слага маска. Да, но има майки, които вдигат скандали, било на открито. Даже и в местния вестник се оплакали от кмета и управата на града, че тормозят децата им. Вчера една госпожа овика целия парк как и дискриминирали детето. Да не говорим, че по брой заразени спрямо общо население нашата област е на първо място в страната, дори и пред София.

# 24 950
А тези маски как се дезинфекцират?
Имам джобна УВ лампа от Технополис. Тези маски не трябва да се перат. Ако съм ползвала за малко маската, я слагам на УВ лампата. Ако се ползва само за ходене до магазин и не се седи с нея 8+ часа, може да се ползва до една седмица. Лично лекар ми го е казвал. Но трябва или на слънце и въздух да се остави или на УВ лампа. Само не ми казвайте, че  перете хирургични или други маски, които не са платнени. 🙄

Перем и хирургически, и платнени маски с дезинфектант за пране и перилен препарат, заедно с тениските.

Сменяме си маските на сумарни 10-12 часа. Понякога ги правим за 2-3 дни, понякога (на морето) - за 10.
След няколко дни обаче, дори да не се слагани, имат вече мирис на мястото на устата и може би трябва да ги перем даже по-често.

# 24 951
Китайците вече ваксинират ключови служители още от юли

Служители на границата и здравните работници са първи, защото са с най-висок риск
Следващите ще бъдат служители в транспорта, услугите и в т.н. "мокри пазари".

Китайците не съобщават кои ваксини използват и колко хора са ваксинирали досега, но 4 от общо 7-те ваксини, които се намират в последна фаза на изпитвания са китайски.

https://www.scmp.com/news/china/society/article/3098505/coronavi … ine-candidate-key

# 24 952
  • София
Скрит текст:
Аз пък с риск да прозвуча некултурно и невъзпитано (за което изобщо не се извинявам), ще кажа, ЛилиМ, спри се, бе жена. Спри да подвеждаш хората, спри с песимистичните си прогнози. Прогнози, предположения, не факти. Защо не си дадеш малко почивка от темата? Wink
Лолита, аз не съм прочела песимистични прогнози от Лили, а реални и информативни. Чета й постовете от тема 1 ( когато май само в темата се знаеше за
“ вирусът в Китай”). И не е тук мястото да даваш съвети за почивка на който и да било.

Изобщо е абсурдно да се искат линкове към изследвания, доказващи 100% нещо за вирус, който е нов. В момента това просто е невъзможно, защото всичко е на етап теории, хипотези, проучвания. Всеки сериозен учен се застрахова от твърди прогнози. Хората правят изследване, вадят заключение и теглят една дебела бележка под черта. Който иска доказани и потвърдени неща да се върне след няколко години, когато всичко е приключило и вече могат да се правят някакви твърди заключения. Да се иска нещо различно, особено пък по груб и агресивен начин, е смешно и явно има друга цел. А тука нито сме учени, нито научно списание, та да трябва да публикуваме една камара източници, за да можем да пуснем мнение.

# 24 953
tipsofme,
“ успех на шведската стратегия”?
Поне се върни и прочети постовете на PURE.

едит: имаше и едно клипче на майка и дъщеря в болница. Швеция.

# 24 954
Шведите много отдавна си преосмислиха поведението.Чети PURE.

# 24 955
  • При семейството си
PURE не е единственият достоверен източник и живеещ потребител в Швеция.

# 24 956
tipsofme,
“ успех на шведската стратегия”?
Поне се върни и прочети постовете на PURE.

Чета ги, чета ги.
Точно PURE (която ако не се лъжа си живее в Швеция) преди 3 дни обясни и защо и как шведите са успели да победят пандемията и да снижат бройките заразени и починали до много ниски нива.

"Швеция загива" е вече стара информация. Simple Smile Някъде от края на юни стратегията им, изглеждаща през април и май като пълен нон-сенс, рязко и бързо се увенчава с успех.

# 24 957
  • в страната на чудесата
Е стига де! За 5-6 месеци учени и организации обърнаха мнението си по няколко пъти. Излизат нови неща, сега се знае повече от февруари, това преоценя и предишните мерки и алгоритми.
РНК ваксината на Модерна в първа фаза на 45 здрави доброволци в два приема е свързана с висок процент нежелани реакции. Особено при високата доза (която пък в най-имуногенна).

# 24 958
Шведите какво толкова са направили, че не разбирам. Какъв успех, какви пет лева.

# 24 959
  • Bulgaria
Да, днес Швеция се справя добре, благодарение на изпълнителните и съвестни шведи, които сами спазват мерки без някой да им ги налага. И прословутия Тегнел, който най-накрая призна грешката си и промениха стратегията на 180 градуса с масово тестване. Да не забравяме подробности като това, че всеки човек с минимални симптоми може да си остане вкъщи, хора със заболявания могат да си останат вкъщи, докато получават обезщетение и запазват работното си място. Ограниченията за събиране на хора. Едни такива подробности, които само може да си мечтаем в България да се случат. Да напомням ли, че при нас дори тест трудно може да си направи безплатно човек?

Общи условия

Активация на акаунт