COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 370 317
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 25 005
Според мен е някаква измислица тип "хлорикин". Защо мисля така защото е абсурдно досега за лечението на 70 000 болни с плазма да не са разбрали дали работи. Вярно прави се клинично изпитване за одобрение, но нищо не са показали и от таскофорса никой не е информиран което е много странно. Един от експертите коментира, че това лечение е ефикасно само в начален стадий на заболяването и то не при много от случаите, част от пациентите се влошават.

Не е лесно да се докаже, че нещо е ефикасно и безопасно в толкова кратък период от време. В момента в Канада се провежда клинично проучване с цел потенциална регистрация. Засега има противоречиви данни , но преобладават положителните. Затова е обявено като спешно регистрирано.  Ако не се докаже, ще му отдръпнат регистрацията. Както на хидроксихолоквина.

# 25 006
Единственото, което се промени в Швеция е, че се тества повече. Другото си бяха и все още са си препоръки, не помня някой някога нещо да е затварял там. Може би след като имаше много случаи, хората са се стреснали повече и все повече се пазят и изпълняват препоръките, не знам, PURE да каже. Те още в началото искаха да опазят най-уязвимите, но тук бяха хулени и обиждани, но ето че се справиха много по-добре от една вдигната на висота Италия.

# 25 007
+60 нови случая, +2 ма хоспитализирани, цифрите за интензивните са без изменение 74, без починали за неделя, но най-сероятно ще влазят в статистиките за понеделник.
Като гледам статистиките за Швеция хич не ми изглежда нещата да са приключили - имат си по едно 300 случая средно, графиката на починалите обаче е почти около 0, което значи че в момента ловят всички леки случаи и така ограничават разпространението на заразата.
При нас сега с учениците ще стане страшно - няма как да ходиш за бележка и за най-дребния сопол, пред лекарския кабинет ще стане страшно. От друга страна родителите ще изпукат много бързо всякакъв останал им болничен (това за учениците до 4ти клас), а с повече от едно дете става порочен кръг.

# 25 008
Франция има 4900 нови случая през последните 24 часа. В Германия намалят в сравнение с края на миналата седмица, когато изглежда се върна голямо количество хора от родните си места.  В събота бяха над 2000 новите случаи, вчера над 800, днес са 711.

# 25 009
  • Немция
Soft, и в Германия през уикенда числата са по-малки.
Франция върви чувствително нагоре с числата. Удвоиха в сравнение преди 1 седмица.

# 25 010
  • София
Мен нещо нашите числа пак ме съмняват. Нищо чудно довечера бодро да ни съобщят, че сме преборили епидемията.

# 25 011
Калинка, съвсем не са пуберски истории, а проблем отдавна.
Но това няма никакво значение. Пуберите може да имат всякакви желания. Тук въпросът е кое е безопасно за тях и това трябва да го решат експертите и родителите, а не те.

# 25 012
Хубаво интервю на бившия здравен министър д-р Таня Андреева за мерките в училище и борбата с ковид. https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/d-r-tanja-andreeva … v-uchilishte.html                                
  "Все още няма спуснати указания как да протича учебния процес. Това е сериозен пропуск. Трябва да се види и какви дезинфектанти да се използват, защото кожата на децата е чувствителна. Поне още година ще си говорим за това заболяване. Задължение на родителите е децата им да са здрави. Хубаво е и в училище да има филтър. Трябва в училищата да има сапун. Аз зная за такива, в които няма. Трябва да се знае какво става с класа, ако има дете с ковид."

# 25 013
Мен нещо нашите числа пак ме съмняват. Нищо чудно довечера бодро да ни съобщят, че сме преборили епидемията.

Т.е. ще си доволна и радваш ако съобщят 200-300 нови и 10-на починали? Стига с тия конспирации, колкото - толкова.. Никой не печели от занижени бройки..

# 25 014
Ако има юристи в темата може ли да обърнат внимание на долните части на фона на започващата учебна година и навлизането на децата в колективи с евентуално и на семействата им тестване, изолиране и карантиниране. https://parliament.bg/bg/laws/ID/157427

]„Чл. 61. (1) На задължителна изолация и/или болнично лечение подлежат лица, болни от и заразоносители на холера, чума, вариола, жълта треска, вирусни хеморагични трески, дифтерия, коремен тиф, полиомиелит, бруцелоза, антракс, малария, тежък остър респираторен синдром, COVID-19 и туберкулоза с бацилоотделяне.
(2) На задължителна карантина подлежат контактни лица на лица, болни от заразна болест по ал. 1. С цел предотвратяване разпространението на заразни болести по ал. 1 на задължителна карантина може да подлежат и лица, които са влезли на територията на страната от други държави.
(4) Задължителната изолация и болничното лечение на лице по ал. 1 и 3 се извършва с предписание на директора на съответната регионална здравна инспекция по предложение на лекаря, насочил лицето за хоспитализация.

(5) Задължителната изолация и/или лечението на лице по ал. 1 и 3 може да се извършва и в домашни условия с предписание на директора на съответната регионална здравна инспекция по предложение на лекуващия лекар въз основа на извършена оценка на съществуващия епидемичен риск. Изолацията в домашни условия не е ли право по подразбиране, защо трябва да се одобрява ?

(6) Задължителната карантина на лице по ал. 2 и 3 се извършва с предписание на директора на съответната регионална здравна инспекция или на оправомощено от него длъжностно лице.

(7) Министърът на здравеопазването по предложение на главния държавен здравен инспектор със заповед определя срока на задължителната изолация и лечението по ал. 5 на лицата по ал. 1 и задължителната карантина по ал. 6 на лицата по ал. 2 в съответствие с епидемичния риск от разпространението на заразната болест.

(8   Контактните лица по ал. 2 и 3 не може да откажат извършването на изследване с цел установяване на носителство на заразна болест по ал. 1 или 3.   излиза че е задължително тестването на контактни деца и евентуално техни семейства без като родители да можем да откажем и например да изберем карантина за определен период

(9) Министърът на здравеопазването утвърждава образец на предписанията по ал. 4, 5 и 6.

(10) Предписанията по ал. 4, 5 и 6 подлежат на предварително изпълнение.

(11) Заповедите по ал. 3 и 7 и предписанията по ал. 4, 5 и 6 подлежат на обжалване пред съответния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

(12) Заповедите по ал. 3 и 7 са общи административни актове, които се издават по реда на чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс, публикуват се на интернет страницата на Министерството на здравеопазването и подлежат на предварително изпълнение.“

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 09:47 от Sparkles

# 25 015
  • София
Защо се опитваш да намесиш някакви емоции "доволна-недоволна"? Става въпрос за реализъм. Имаш едни условия, предпоставки, които действат по определен начин и са свързани с крайния резултат. В момента няма мерки, няма нищо, всичко живо го е ударило на живот като за последно, а по някакъв необясним (поне за мен) начин, числата падат. Ако ти имаш реалистично обяснение за тези ниски бройки - моля, с удоволствие ще го прочета.
Как да не печели никой от занижени бройки - ефектите са и икономически, и всякакви. Когато хората се чувстват спокойни или поне незастрашени, те харчат повече и не мрънкат.

# 25 016
Чета, че в Швеция R е над 1. Според шведите се дължи на това, че на младите не им пука и не спазват мерките. Звучи ми познато от други държави със същия проблем.

# 25 017
Аз малко като латерна... Няма значение дали бройките на ден са 90-190-1090... Гледайте има ли /няма ли наплив към болниците. Те са истинския барометър как се развива заразата.

# 25 018
  • София

——————-

Спадът на заразените започна от момента, в който новата министърка на туризма, каза че ще променят методологията на отчитане. Факт! Сега немците отново ще могат да годят на Златните и Албена.
Да видим, дали нещо ще се промени следващите седмици.
Има много хора, които се тестват, защото се завръщат там, където са емигрирали, а може и още да ходят на почивка в Гърция /което е по-съмнително/.
Юни месец така се успокоихме и видяхме какво последва.

# 25 019
Пиша,за да ви кажа,че състоянието на жената се подобрява.Вкъщи не се е хранила 3 дни,в болницата-още толкова.Вчера е яла и пила.Не знам защо,но от отделението са се обадили на близките да им кажат някой близък да отиде и да занесе 3-4 натурални сока и едно стекче мин.вода.Познайте кой е късметлията.Днес ще дойдат да  изследват останалите членове на семейството.По принцип отдавна практиката при нас е съмнителните да ходят до РЗИ и на паркинга в линейка им взимат проби.В този случай обаче ще отидат на адрес,но може би е защото и майката на жената е там.Тя е на 86г,неподвижна,с наскоро прекаран исхемичен инсулт.

Общи условия

Активация на акаунт