COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 370 305
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 25 125
  • София
По-вероятно е да е слънчасал.

# 25 126
Възрастните не носят маските както е правилно, ние очакваме от децата това. Право на избор? Пази боже. Не ми се мисли какъв хаос ще настане. Нещо в стил ваксинирането и правото на избор веднага ми изникна в главата.
И какъв е проблемът с правото на избор дали детето да посещава присъствено? Обективно погледнато, училищата ще са сред най-рисковите места за заразяване. Ако самото дете или в семейството има човек с хронично заболяване, поради каква причина трябва да си изложат здравето и живота на опасност? Щото МОН е казало?

# 25 127
  • Mostly in my mind
Възрастните не носят маските както е правилно, ние очакваме от децата това. Право на избор? Пази боже. Не ми се мисли какъв хаос ще настане. Нещо в стил ваксинирането и правото на избор веднага ми изникна в главата.
Обективно погледнато, училищата ще са сред най-рисковите места за заразяване.
Това още не го знаем със сигурност,  нали? Само предполагаме в момента.

# 25 128
Обективно погледнато, училищата ще са сред най-рисковите места за заразяване.
Това още не го знаем със сигурност,  нали? Само предполагаме в момента.
25-30 души в малка стая без добро проветрение в продължение на часове без маски. Напълно безопасна среда при инфекция предавана по въздушно-капков път. В допълнение, самите деца имат множество контакти в занимални, извънкласни занимания, групи за спорт и т.н. Вече има редица изследвания, че над 10 г. разпространяват вируса като възрастни. И при това положение, хора от рискови групи трябва да се включат в експеримента и лично да проверят дали е рисково??

# 25 129
  • Bulgaria
Някъде обявено ли е официално, че учениците ще трябва да носят маска в час? Аз останах с впечатление, че маски в клас няма да се носят, чак някакви протестни действия се организират срещу маските в училищата. Всъщност някой ученик ако държи да бъде с маска едва ли ще му забранят, но не ми се вярва маските да са задължителни в часовете.

# 25 130
Моето лично дете припадна заради маска пред очите ми. Случаят е следния, преди около месец излязохме в двора на близкото училище да поиграят и единият от инат отказа да си свали маската. Докато играеше и тичаше с топката между баскетболните кошове му прималя и го видях проснат на асфалта. Никога преди или след това не е припадал. Аз съм против маските в клас и за всички останали разумни  предпазни мерки.
Пишеш, че си в София, а не в чужбина, където са задължителни маските на открито. Преди месец отдавна нямаше такива ограничения у нас. И какво прави детето ти на открито да играе с маска? И какво общо има да се носят маски на закрито или на открито от спортуващи?

# 25 131
По-скоро добре че София удържа, в другите държави пламнаха големите градове, в България горят по-малките, което е показателно къде как се спазват мерките.
Столичната област Лацио в Италия, е една от доста пощадените в Италия. Не е само в БГ.

В момента Лацио е на първо място по новозаразени в Италия.

# 25 132
  • София
Моето лично дете припадна заради маска пред очите ми. Случаят е следния, преди около месец излязохме в двора на близкото училище да поиграят и единият от инат отказа да си свали маската. Докато играеше и тичаше с топката между баскетболните кошове му прималя и го видях проснат на асфалта. Никога преди или след това не е припадал. Аз съм против маските в клас и за всички останали разумни  предпазни мерки.
Пишеш, че си в София, а не в чужбина, където са задължителни маските на открито. Преди месец отдавна нямаше такива ограничения у нас. И какво прави детето ти на открито да играе с маска? И какво общо има да се носят маски на закрито или на открито от спортуващи?

Чист пуберски инат си беше, никой не го е карал. Просто така си беше решил, но бързо разбра, че решението е било грешно и то по трудния начин. А общото е, че децата до определена възраст са много активни физически и маските могат да доведат до подобни случки.
 Ако не ми се беше случило от първо лице  сигурно и аз щях да съм за маските в училище.

# 25 133
Когато не знаем нещо, разумният подход е предпазливият. Колкото по-голямо е незнанието, толкова по-голяма трябва да е предпазливостта. Т.е. ако не знаем дали училищата са рискови места, това не е аргумент да се хвърлим сляпо напред, а е аргумент за обратното. Въпреки че от опита на други държави. от грипните епидемии и изобщо от начина по който се провеждат нещата можем да заключим, че са доста рискови.

# 25 134
Извинявам се, че постът ми засяга ограничен кръг хора, но все пак го пускам, защото е обществен форум.

От страницата на ревматично болните е, махам само името на жената, която го пусна.

Цитат
Здр-те ! Аз съм с терапия подтискаща имунната система от г. и половина. В момента съм с ковид-19.Седем дена бях с ниска темнпература и от време навреме сърцебиене, дразнене в гърлото и отпадналост. Пих изопринозин, на седмия ден включихме и Азакс от 500 mg и аспирин протект. Сега -11 ден съм добре, а имам проблем със сърцето. Пиша това, за да кажа на всички , които са притеснени, че е възможно и при нас леко протичане. Бъдете спокойни и щастливи!

И една уплашена жена от Италия, разбираемо защо

Цитат
[Казват, че вирусът дълго щял присъства на световната сцена. Какво възнамерявате да правите в случая? Не задавам този въпрод, за да всявам излишна паника, а просто съм любопитна. Все пак ние сме в рисковата група. Поради това аз напр. смятам да ходя с маска при среща с хора (дори и приятели), както и на закрито, и ако е нужно, ще ми се наложи да ходя така дълго време. За момента избягвам контакти. Поздрави от Италия!/quote]

Председателката на сдружението:

Цитат
[Здравейте!Както много пъти сме говорили с професор Кюркчийски, който е имунолог, по последни данни ние не сме толкова рискови, колкото се смята.Освен това, медикаментите, които потискат имунната система може да се окаже, че помагат, в случай, че се развие цитокиновата буря, която е честа при хората с Covid-19.Проблем по-скоро би имало при  хора с белодробни проблеми и сърдечносъдови, както и диабет и тези, които имат проблем с кръвоносните съдове, защото при COVID-19 се оказва, че се образуват тромби.Ето защо и прием на вит.Ц не е препоръчителен./quote]

# 25 135
  • Mostly in my mind
Нали не сравнявахме грип с коронавирус, ЛилиМ? Опит от другите държави тепърва ще видим тези седмици, които децата в други държави тръгнаха по- рано.

# 25 136
Моето лично дете припадна заради маска пред очите ми. Случаят е следния, преди около месец излязохме в двора на близкото училище да поиграят и единият от инат отказа да си свали маската. Докато играеше и тичаше с топката между баскетболните кошове му прималя и го видях проснат на асфалта. Никога преди или след това не е припадал. Аз съм против маските в клас и за всички останали разумни  предпазни мерки.

Ами ето, точно затова родителите трябва да имат право на избор как да учат техните лични деца.
Аз пък съм ЗА маските, защото въпреки че нямаме рискови, не ми се иска децата ми да се заразяват, нищо, че можело да го карат леко или безсимптомно. Не, че маските ще помогнат кой знае колко при натъпкани в стая 30 деца плюс учител, но все пак някакви проценти по-малко ще е вирусният товар, който ще вдишват. Само че съм абсолютно убедена, че подобна мярка няма да се спазва. Ясно е, че учебната година ще започне присъствено, и с маски или без, вероятно или до два месеца пак ще се въведе ДО за всички, или ще се правят, че нищо не се случва, докато се изпозаразят повечето учители и голяма част от децата, и разнесат вируса и в семействата си и нататък по редичката. Какво пък, изборът на естествения подбор също е стратегия. Само че е редно тези, от които зависи този избор, честно да го кажат на народа, а не да се държат с нас като със стадо.
Кои са "останалите разумни предпазни мерки"? Конуси по коридорите? Направо виждам как третокласниците вървят между тях еднопосочно в индийска нишка, спазвайки дистанция от 1,5м и чинно се нареждат пред единствената тоалетна на етажа с две-три  мивки, за да си измият ръцете, заедно с останалите 5-6 класа от същия етаж. Мерките ще са само на хартия, защото са на практика неизпълними. А са и неефикасни. Но ще се отчете дейност.

# 25 137
Аз писах онзи ден и дадох линк към РКИ, в който твърдят, че от досегашния опит, който включва и ежедневно ходене на училище в най-тежките месеци, се оказало, че училищата изобща не са фактор в развитието на пандемиятя, но щом казвате, рискови са.

В Германия ще премахват задължителното тестване на завръщащите се от рискови места, защото вече не издържали. Вместо това всички ще са в задължителна карантина от 14 дни, която може да бъде прекратена с положителен тест, но най-рано 5 дни след пристигането. Не се казва кой ще ги плаща тестовете и дали и как ще се дават направления, ако са безплатни. Кашата се сгъстява.

Не съм дочела. Ще се плащат тестовете, още не е ясно колко. Промяната влиза в сила от 15 септември или 1 октомври.

https://www.tagesschau.de/inland/teststrategie-corona-spahn-101.html

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 21:33 от Анонимен

# 25 138
В момента съм в Италия в област Ломбардия. Тук на закрито всички са с маски. На мен ми направиха забележка на едно място, че ми се показва носа. На открито някои носят други не. Тази сутрин ми се наложи да ходя на лекар. Системите им за повикване бяха блокирали и около два часа чаках на опашка на открито. Всички бяха с маски, но дистанциите не се спазваха. Аз гледах да спазвам около метър и горе долу успявах. Опашката за PCR тест вече само за автомобили. Имаше една палатка на открито, но май пробите им ги взимаха от колите. В началото имаше 6-7 коли. На моменти бяха по 1-2, на моменти по 7-8 и много рядко нито една. Това видях за двата часа.

# 25 139
В Израел пламнаха жестоко след отваряне на училищата и то при положение, че преди това почти бяха победили  вируса. Самите израелци отправят предупреждение към останалите, че училищата трябва да се отворят много внимателно и с мерки.

https://www.nytimes.com/2020/08/04/world/middleeast/coronavirus- … hools-reopen.html

Общи условия

Активация на акаунт