COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 369 508
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 25 155
Филтрите в ДГ отдавна не са това, което бяха.
Мешат си се яко децата и играят и навън в дворовете на градините. Ако имаше нещо да стане, щеше да е станало вече в ДГ. Ама не - ще се извадят от 100 кладенци вода, но няма да се признае никога, че образованието случайно моооже и да тръгне безпроблемно.
Училищата ли сега станаха най-голямата заплаха?
Ами заплахата от неграмотност не ви ли притеснява леко? Щото Ковид ще мине и замине, но пробойните в знанията ще останат и тепърва ще лъсват.
Ама какво ли питам, като знам отговора.
Вече 6 месеца живеем с вируса, омангърчваме се ежедневно и нищо. Нито една прокоба не се е сбъднала.
Сал едно плашило остана: присъственото училище.

# 25 156
  • При семейството си
Ако вие или детето ви има рисково заболяване, ще го пуснете ли присъствено или не? Какъв е проблемът хората, които искат да намалят до минимум риска за среща с вируса, да предпочетат ДО?

Единственият ми жив родител е много рисков, съпругът ми да кажем и той, детето ми е с увреждане, малко е, но да речем и то е по-скоро рисково.

Проблемът е: тази дискусия да се води поне в отделна тема, и за да е ефективна, да се насочи към съответните компетентни институции.

# 25 157
  • София
Ако излезеш права, като свърши историята с вируса, ще те черпя!

# 25 158
Скрит текст:
Ох... добре! Почват учениците и най-накрая ще дойдат камионите и чувалите!
Защо не излезете от вкъщи и не се огледате малко навън!? Ама сериозно?
Моето дете е в група с 8 деца, навън на площадката играе с 10 други деца от поне 3 различни ДГ.
Всички се "мешат" масово.

И всички споделят, че отдавна не мерят на входа на ДГ, нито връщат деца...

Моето ходи и прегръща всяко дете на детската площадка. Е, хвана вирус. Ама не корона. А може и корона да е, не съм го тествала. Оживя.

А какво за случая с повторно заразяване? Лошата новина май не е толкова лоша в крайна сметка?

# 25 159
Може и да тестват, ако имат някакви съмнения, но на 100% периодично профилактично никой не тестват в детските градини.

За училищата според мен трябва да се направи избирателно, родителя да реши и да си поема отговорност за решенията. Ученици и маски, хм... много мечти са това, особено пубертетска възраст, а и моят опит с физическата работа и маската ми показа, че това въобще не е добра идея.

# 25 160
  • Mostly in my mind
В нашата градина никой не е тествал персонала. България не е само София. Свекърва ми работи в дом за деца с увреждания. 2 пъти са я тествали.
Първият път с пср.  Отрицателен. Преди седмица ги тестваха с бързи кръвни тестове. Излезна, че е положителна на антитела. Каквото и да означава това. Можело да бъде всякакъв вирус, не било задължително да е корона. Това са думи на служители в РЗИ. Това се случва в петък. Казват й, че в понеделник ще я тестват с пср. Тази женичка не знам как не се побърка от притеснение заради този тест. Симптоми никакви
 Понеделник й правят пср, който се оказва отрицателен. Изводът: нека не подценяваме и психическото си здраве! Нещо, което в темата често се забравя.

# 25 161
  • Варна
Andariel, Кунчев си приказва някакви неща постоянно...

LillyM, София не е България, както и има разлика между "масово" тестване и "периодично". Групите може и да са отделени, но след градината децата от всички групи се омешват да играят на близките детски площадки, където ги водят родителите.

# 25 162
Северна вестфалия втора седмица са на училище. Има ли новини оттам?

Ох бе, Северен Рейн-Вестфалия са от април на училище с кратка пауза, наречена ваканция. Новината е, че все така няма новини

# 25 163
Навън има слънце и вятър, не може да се сравни със затворено непроветрено помещение.

# 25 164
Групите са отделени от останалите групи. Иначе ето за масовото тестване на персонала в ДГ в София.

https://www.monitor.bg/bg/a/view/masovo-testvane-na-personala-v- … a-covid-19-216725
София не е цяла България и това беше веднъж за три месеца. В нашия град тестове нямаше дори и при болен учител.
И филтър няма ходят и болни деца, дори и сега. Групите са големи, защото не работят всички групи и бройките са като при учебна година над 20 деца.
Вярно, че се спазват редица мерки, но децата се хранят и спят в групата, така че контактът е много близък. В училищата не е толкова близък.

# 25 165
Детските площадки не са затворени помещения, в които децата да стоят заедно там дълго време, така че не знам защо го давате това за пример.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 22:25 от Не се сърди, човече

# 25 166
Това е първият случай, в който е потвърдено с много голяма вероятност. Не че нямаше дим без огън при толкова много съобщения, но сега има доста силно доказателство за повторно заразяване.
Сериозно ли? Не писа ли ти самата за много такива случаи? Че даже и по-тежко го карали?

# 25 167
В нашата градина никой не е тествал персонала. България не е само София. Свекърва ми работи в дом за деца с увреждания. 2 пъти са я тествали.
Първият път с пср.  Отрицателен. Преди седмица ги тестваха с бързи кръвни тестове. Излезна, че е положителна на антитела. Каквото и да означава това. Можело да бъде всякакъв вирус, не било задължително да е корона. Това са думи на служители в РЗИ. Това се случва в петък. Казват й, че в понеделник ще я тестват с пср. Тази женичка не знам как не се побърка от притеснение заради този тест. Симптоми никакви
 Понеделник й правят пср, който се оказва отрицателен. Изводът: нека не подценяваме и психическото си здраве! Нещо, което в темата често се забравя.
Ако изхвърлят всички тестове и започнат да лекуват симптомните по симптомите като оставят маските за страхливите ще реша че светът е станал нормален отново. Тогава училището ще е хубаво място за децата.

# 25 168
Това е първият случай, в който е потвърдено с много голяма вероятност. Не че нямаше дим без огън при толкова много съобщения, но сега има доста силно доказателство за повторно заразяване.
Сериозно ли? Не писа ли ти самата за много такива случаи? Че даже и по-тежко го карали?

Но не са били потвърдени с голяма вероятност.

Ако изхвърлят всички тестове и започнат да лекуват симптомните по симптомите като оставят маските за страхливите ще реша че светът е станал нормален отново.

Германците както писах преди малко, се канят да изхвърлят тестовете на пристигащите от рискови места. Скъпо явно им идва. За останалата част от великото германско тестване много съм чела, но не знам някой досега да го е срещнал. Аз лично три пъти опитвах с основание, ядец!

# 25 169
Отдавна имаше една статия за двата типа вирус в Китай, това обесняваше тогавашното повтаряне. После стана, не се изчистили и положителни тестове месец два след това. Сега пак бомба пуснаха, да видим този път обяснението.

Общи условия

Активация на акаунт