COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 624
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 180
Цитат
Maската  обезличава,  особено без възможност да проявиш някакъв вид собствен почерк.
Това не мога да го разбера.
Ако съществува собствения почерк, то той не може да се скрие от парцал. Ако някой се чувства обезличен от маска, проблема не е точно в нея.

# 27 181
  • София
Да, чуват ме. На теб много ти се иска да не ме чуват. Ама, на, чуват ме!

За цвета - явно училището е решило така, за да няма излишни заигравки с маските.

# 27 182
Гледах  статистикатс в worldometers. Според вас каква е причината за стряскащите бройки в Испания и Франция? Ние тук си говорим за неспазване на мерки при нас, за всичко отворено. А там защо така? Излиза, че те са по- недисциплинирани от нас.
Според мене по няколко причини:
Първата - те за разлика от нас тестват много повече (В Бг положителните ги хващат: ако стигнат до болница в тежко състояние; съзнателни със симптоми или контактни с платени тестове; задължителни тестове за влизане в болница; рядко някой екскурзиант за Гърция).
Втората -  те са много по-сериозна туристическа дестинация от нас, посещавани дори и сега от хора от цяла Европа, които не вярват във вируса.
Третата (имам достоверна информация само за Франция) - всички, които бяха фоум офис, се върнаха по работните места, тъпчене в градски транспорт, всички малки деца в платени занимални според възрастта им.
Четвърта (хипотетична) - не спазват социалната дистанция, основно младите, след като бяха тотално затворени няколко месеца, живеят като за последно. За това говорят и цифрите за починалите - многократно по-малко от нас спрямо населението . Явно се заразяват основно млади, неспазващи никакви правила. При нас в последните седмици основният брой заразени са между 40 и 70 г., което отново говори за липса на тестове, на тези години вероятността за тежко протичане е много по-голяма.

# 27 183
  • Варна
Цитат
Maската  обезличава,  особено без възможност да проявиш някакъв вид собствен почерк.
Това не мога да го разбера.
Ако съществува собствения почерк, то той не може да се скрие от парцал. Ако някой се чувства обезличен от маска, проблема не е точно в нея.
Ами къде е проблема? Аз не се чувствам обезличена, чувствам другите обезличени...
/Иначе си ги наричам - онази с черната маска на точки, зелената хирургическа, черната с клапана, мхм.. не хора  а маски../

# 27 184
Нали се борим срещу див, смъртоносен вирус, дето поваля наред и има опашка от хладилни камиони и недостиг на черни чували.
Сега изведнъж социалното неравенство ли стана по-важно? Joy

Сериозно ли не схващате колко е нелепо всичко?
По-важно е маската да не е на зелени сърчица и емотикони!? WTF!?

# 27 185
Цитат
Ами къде е проблема? Аз не се чувствам обезличена, чувствам другите обезличени...
/Иначе си ги наричам - онази с черната маска на точки, зелената хирургическа, черната с клапана, мхм.. не хора  а маски../
Това е сладко!  Ама значи маската не обезличава, а помага за различаването. Преди казвахме "онази с яркото червило, онзи с мустака, онази със зелената рокля". Същата работа.
И мен ми е интересно при среща с непознати. Градя си мнението по това, което казват, а не по това как точно изглеждат, че то много не се вижда Simple Smile .

# 27 186
  • Бургас
В Испания масово новите заразени са млади хора, просто лятото са го ударили на живот по заведенията, положителното е, че  супер малък процент се хоспитализират, а смъртността е паднала до 0,5% май по неволя ще изпробват идеите на Мангъров

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 23:10 от bur02

# 27 187
Не чувствам другите обезличени, не само това, но и установих, че маската не ми пречи на лицевото разпознаване и че очите играят по-голяма роля, отколкото долната половина на лицето.

Естествено при нормални обстоятелства никой няма да носи маска, но сега обстоятелствата са извънредни и не го намирам чак за такъв дискомфорт, със сигурност не и заслужаващ страници и страници обсъждане.

# 27 188
Изисквания за цвят и подобни въобще не са в графа "борба с Ковид", а чиста политика! Да ме извиняват ирландците.  Не можело с медицинска, но можело със сиво парче плат...
То нали вирусът е "от котюр", а не някакво просто "прет а порте".

Вече и аз почвам да харесвам онова ... "маските са за да мълчите".
Оф, аз ли не обяснявам като хората или хората не ме разбират? Не може медицински маски от практични съображения, тъй като са еднократни и за 7-8 часа на ден ще са нужни по няколко. Умножено по няколкостотин ученика, представете си колко отпадъци са това на ден. Отделно, че излиза скъпо за родителите. Многократните маски са по-практични. Изисквания за цвят няма. Пиша го за трети път. Изискването е да не са шарени, а едноцветни. Място за конспирации няма!

# 27 189
Аз ходя с такива маски, пък не знам колко ме обезличават.

# 27 190
  • Germany
Вярно си е това за Испания и не само за там. Познавам едни испански младежи, навън с маски, а вечер такива купони заформят по домашному.  Но и тук е същото. Лято е все пак ( беше 😉), живее и се на младежта.
Много хубави маски Софт, с кеф да ги носиш.

# 27 191
Цитат
Нали се борим срещу див, смъртоносен вирус, дето поваля наред и има опашка от хладилни камиони и недостиг на черни чували.
За съжаление има.
Скрит текст:
Примерно в Бразилия
Скрит текст:

А някои и бавно се лекуват.
https://www.bgdnes.bg/Article/8965963

# 27 192
Ами ок, има недостиг на чували. И като стигнем до изискването за "едноцветна, а не шарена маска".... това "удря" точно по защитниците на тезата "има див вирус".
Въобще, цвета (едноцветието) на маската е проблем, които доста трябва да уплаши уплашените от вируса.

# 27 193
Недоволна, интересно за хоум офиса във Франция. Във фирмата на моя мъж все още, тук в България работят, за който е възможно хоум офис. И не е ит фирма.

# 27 194
  • София
Пак ли за маските Joy
Аз по принцип съм си съставяла основното впечатление за хората по това как говорят и се държат, а не как изглеждат. Пък и не ми изглеждат еднакви с маски. Хората имат прическа, очи, походка, жестове, глас, които са различни. А и това е временно. На мен медицинските ми харесват най-много на вид. Някак "по-професионален" вид имат Joy Много са яки и едни ффп3 на 3М.

Ice Queen, странно ти се струва, но може би учителите повече "си знаят стоката" и затова. Ако трябва и с караници и/или подигравки за маски да се разправят... Все едно и на учителите ще им е лесно. Достатъчно нови предизвикателства има и пред тях.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт