COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 272
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 240
  • Варна
Информация за починалите:
86    F    Варна    Варна
70    M    Благоевград    Петрич
60    M    Пазарджик    Пазарджик
84    F    Русе    Русе
70    F    Пазарджик    Сърница
78    M    Пазарджик    Пазарджик
91    M    Пловдив    Пловдив
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/163-sa-novozarazeni … id-19-za-24-chasa
Тук са 7, в инф.система са 6. Има някакво разминаване.

# 27 241
Искам да ви кажа, че все още не всички хора, които хоспитализират са вече с пневмонии, момчето, от което ММ се е заразил е в болница с жена си, имат направен скенер, дробовете са им добре, но са с кашлица, а темература вече нямат. Болниците все още се държат от към свободни легла и си позволяват да хоспитализират “за всеки случай” или просто да “дръпнат” малко парички, не знам. На нас ни е 5ти днес след контакта ни с ММ, нямаме симптоми с детето за сега, ММ му стана лошо на 4я, ние сме заедно от почти 6г, за това време не е бил болен от нищо, за това имам надежда, че ние сме здрави с малкото. Но ще се успокоя след теста края на седмицата.

# 27 242
Ох, papi6,
В немско съм виждала да продават маски от същия материал, от който се шият чорапите, от 1 пласт, колкото да кажеш, че си с маска. Това през април. Бях ей така🤪 и така🤣 като ви видях.
Ти си виждала, аз даже купих такава, чак като отворих опаковката разбрах за какво съм платила едното евро. И понеже съм любопитна Мара, изпрах, понечих да тествам...то нещото хем неудобно,  хем се смалило след прането. Rolling Eyes
Твоята поне за 1 евро е била. Тези ги бяха пуснали в DM малко след като обявиха задължителното носене на маски в Германия. Все още нямаше маски под път и над път и струваха по 3 евро парчето. Някой беше извадил една, та видях какво представлява - викам си, това чудо за украса ли го пускат.

# 27 243
Пипи, стискам палци. Дано да ви се размине леко!

# 27 244
  • София
pipi221,
може ли да му е станало лошо от стрес? Аз като висях в карантина си откривах по два симптома на ден сигурно и се чувствах като парцал. При всички случаи, дано му мине бързо и леко,а най-добре - безсимптомно.
В кой град сте, ако не е тайна? В София май не приемат в болница леки случаи.

# 27 245
Гледам, че много възмутени има за изолаторите, които се готвели в училищата зимата за децата със симптоми . Възмущават се и за дистанционното обучение във ВУЗ. Призовава се на протест за това.                
 Психолог говори по БТВ, че така с тези изолатори се вменявало вина на децата. Учениците загубили способността да общуват и последиците от всичко били много сериозни.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 09:21 от daisy12

# 27 246
Днес ми се обадиха от езиковата школа на дъщеря ми. Ще учат присъствено. Нали министърът издаде заповед школите да са дистанционно?

Валенце, принудили са се според мен. Иначе просто няма да имат ученици. Не искат дистанционно учениците и родителите им и това е. Миналата година поканих учениците си да завършим работата дистанционно, за да не ги зарежа точно преди изпитите, отказаха. Искали да идват у дома. Е, останаха да се подготвят сами до края. Тази година няма да започна изобщо, защото основната ми работа е друга. Но школите просто ще фалират, това им е основно препитание Потърсете друга школа, която предлага дистанционно..

# 27 247
В София сме, мисля, че са в частна болница, но ще ви подведа коя

# 27 248
Имам съмнение, че починалият мъж от Пловдив, на 91 г. ми е личен познат и роднина.
Ще разбера днес със сигурност.
Бил е с пневмония.

# 27 249
  • Bulgaria
Според Националната информационна система при 913 лица-медицински служители у нас е потвърден COVID-19. Нови 12 случая са регистрирани през изминалото денонощие. От тях 5 са установени при лекари, 2 - при медицински сестри, 1 - при санитар и 4 - при друг медицински персонал.

Починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус, са 648. Шест от случаите са от последните 24 часа. Починали са мъж на 78 г. с диабет и онкологично заболяване, жена на 70 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, жена на 84 г. със сърдечно заболяване, мъж на 70 г. със сърдечно заболяване, мъж на 91 г. с хронично неврологично заболяване и жена на 86 г. със сърдечно и хронично хематологично заболяване.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/16617-sa-obsho-p … luchai-na-covid-/

# 27 250
Олее, тия изолатори в училищата никак не ми звучат добре.
Недай си Боже да попадне детето там! Може да е с обикновена настинка, а да го набутат до някой с ковид...

# 27 251
  • София
Олее, тия изолатори в училищата никак не ми звучат добре.
Недай си Боже да попадне детето там! Може да е с обикновена настинка, а да го набутат до някой с ковид...
Навремето имаше лекарски кабинети в училищата. Сега в училището на сина ми също има. И да, докато му е лошо и те чака може да лепне и нещо друго, но ако няма хранително натравяне от стола не си представям сценарий, в който в кабинета, в случая в изолатора, да има дори едно друго дете, камо ли повече.

Тъпо е да кажа, че излишно се драматизира, но се драматизира в напълно недраматична посока, според мен. Иначе ще пламнем още повече след началото на учебната година, но никой в Европа не иска да поеме отговорност тя да е дистанционна, защото това ще струва пари. В САЩ Тръмп дава пари на родителя, който не може да работи, защото е вкъщи и децата учат дистанционно в повечето щати.

# 27 252
  • София
Именно. И да не е заразено някое дете, ще се зарази... Не е измислено добре. Да не говорим, че може да послъгват някои от големите само и само да не са на училище - колко му е да кажат, че им е лошо...
Пулове мисля че не стават за чужбина, не трябва ли личен резултат?

# 27 253
Дуейн Джонсън, жена му и двете им малки дъщерички също са изкарали корона. Децата са го изкарали леко, но той и жена му - тежко. Имали са 3 трудни седмици, но вече са по-добре. Според него са ги заразили близки приятели, които също са били болни.

https://www.instagram.com/tv/CEppiNRlpvs/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Щом такъв трениран здравеняк изкарва този вирус тежко, какво остава за нас простосмъртните.

# 27 254
Предишни години в България, ако на някое дете му стане лошо в училище или повърне, или нещо друго, не го ли отделят в отделна стая от другите деца, докато дойдат родителите да го вземат? В детската градина при дъщеря ми преди 6 г. така правеха. От 6 г. не съм в България и затова питам. И защо мислите, че изолаторът е нещо друго?

Дуейн Джонсън, жена му и двете им малки дъщерички също са изкарали корона. Децата са го изкарали леко, но той и жена му - тежко. Имали са 3 трудни седмици, но вече са по-добре. Според него са ги заразили близки роднини, които също са били болни.

Щом такъв трениран здравеняк изкарва този вирус тежко, какво остава за нас простосмъртните.
Кой как ще изкара вируса е божа работа, Не се определя, дали си здравеняк или не. Аз се надявам, първо да не ме хване, второ да го карам леко.

Общи условия

Активация на акаунт