COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 369 363
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 29 025
  • При семейството си
330 – 09.07.2020 г. сряда и 22.07.2020 г. четвъртък

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/

# 29 026
Резултатите от НВО се вдигнаха, защото от МОН йезуитски решиха да премахнат от изпита целия материал, преподаван чрез ДО.
В противен случай щяхме да видим високи резултати..ама друг път.
И като видяха, че не обхващат голям брой социално слаби деца, направиха лятно присъствено училище за тях, за да могат да им преподадат материала.
Лично познавам няколко деца, които си взеха свидетелствата за завършен клас в средата на август.
Успех, фанфари и победа на ДО, няма що!
А между другото, да сте чули за мерките и заразите вследствие на това лятно учене? Някаква истерия да е имало: болни, изолатори, карантини, маски? Аз не.
Което пак идва да покаже много неща, ама не ми се повтарят за 1234 път. То който искаше, разбра.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 08:11 от Анонимен

# 29 027
Вече съм без думи -то не е наглост,не е чудо,вие мислете за училище,други си смятат зимата...Явно кой е най-важният бизнес в държавата,а другите да се оправят...За съжаление мисля ,че и за това ще клекнат... https://www.burgasnews.com/2020/09/11/%d0%ba%d0%b0%d0%bf%d1%80%d … %82-%d0%b8%d1%81/
 А по морето се вихри рибен фест..на който бях м.година и като знам каква навалица тъпкане,за хигиена хич и няма да говоря....кмета прави всичко възможно да настигнем др.градове..Sad и то ще стане..само след 2-3 седмици нека мине и 22 септември с повечето почивни дни.

# 29 028

Хайде ще ви обърна нещата. Вие като спазвате мерките, какво ви пука, че другите не спазват? Същото е.

Що за тъп въпрос?
Пука ми, защото сеят зараза. За тях, ако умрат, не ми пука, но поставят всички наоколо в риск.

# 29 029
Много са заразените.
Мале, тоз Владо Пенев кви глупости набълбучи по тв. Почнах да се замислям плащат ли им да брътвят такива щуротии. Направо си мязаше на режисирано. На зле режисиран скеч. Каза, че живее сам и дъщеря му му хвърляла манджа пред вратата и бягала. Той не беше ли с Вачковица. Що тъй сам и обслужван от бягащата си щерка?!

# 29 030
Вече съм без думи -то не е наглост,не е чудо,вие мислете за училище,други си смятат зимата...Явно кой е най-важният бизнес в държавата,а другите да се оправят...За съжаление мисля ,че и за това ще клекнат... https://www.burgasnews.com/2020/09/11/%d0%ba%d0%b0%d0%bf%d1%80%d … %82-%d0%b8%d1%81/
 А по морето се вихри рибен фест..на който бях м.година и като знам каква навалица тъпкане,за хигиена хич и няма да говоря....кмета прави всичко възможно да настигнем др.градове..Sad и то ще стане..само след 2-3 седмици нека мине и 22 септември с повечето почивни дни.
Настигнахме ги и ги задминахме. Само Благоевград е пред нас (сметнато спрямо населението). То се очакваше, тук вирус няма, фест след фест, няма тестване достатъчно... Гледайте конкретно за града, не областта. И хоспитализациите тази седмица се качиха. А училището започва...

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 08:41 от Cygnus

# 29 031
Учителите не го искат, защото е много по-лесно за тях при присъственото обучение.
След ДО резултатите от НВО и матурите са по-добри от миналата година. А там не се преписва. Което означава, че повечето от децата все пак са учили повече, отколкото в нормална обстановка. Дори и това да  било от скука.

Резултатите от НВО по принцип не показват училищните знания, а знанията от курсове и частни уроци.

# 29 032
Мистерията с желаещи за ДО  е разкрита. В циганските махали и малките градове, където жените често не работят, минали хора, които обясняват, че ако се мине на ДО ще се плаща на родителите на две и повече деца по 915 лв на месец.
Нали се сещате какво са 915 лв в малкия град и гетото.
Стига се до куриозни случаи - майка на 4-ри деца вече знае, че помощта се полага само за малките и като я питали в ОУ за големите дали ще иска да са на дистанционно отговорила, че те трябва да ходят на училище нямало да топли още една стая заради тях Simple Smile

Като родител на екс седмокласник мога да ви кажа само едно - ако бяха включили и материала, преподаван на ДО, резултатите щяха да са други. Сега като махнаха част от материала учителите го преподадоха набързо (при нас беше за 2 седмици) и след това 2,5м само се упражняваха с тестове и правиха преговор.

# 29 033
  • София
То и за големи град 900 лева са си пари - това е е много хубава нетна заплата, при това без да си мръднеш пръста.

# 29 034
Е кои са тези хора, дето ги предлагат тези пари? Явно нова професия има вече - ходят да предлагат, за да те пишат болен или умрял от ковид, сега и за ДО... Искам да се възползвам.
И двете деца не са ходили на допълнителни уроци, изкараха отлично. Съвсем не всички ходят.

# 29 035
  • София
Е кои са тези хора, дето ги предлагат тези пари?
... Искам да се възползвам.
И двете деца не са ходили на допълнителни уроци, изкараха отлично. Съвсем не всички ходят.

Това е решение от лятото. Помощите са от Мин.на труда и соц.политика и се отнасят за деца до 14 год. при въведено ДО.
Има обаче редица ограничения за ползването им, не се полагат "на калпак" и пак няма да е за всички.
https://www.mlsp.government.bg/semeystva-s-detsa-mogat-da-poluch … ini-i-uchilishcha

# 29 036
  • Bulgaria
Националната информационна система показва, че лицата-медицински служители, при които е доказана коронавирусна инфекция у нас, са 1003. Нови 7 случая са регистрирани през изминалото денонощие, като от тях 3 са установени при лекари, 3 - при медицински сестри и 1 - при друг медицински персонал.

713 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Седем са новите случаи от последните 24 часа. Починали са: жена на 68 г. с астма, мъж на 74 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 42 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 66 г. със затлъстяване, жена на 27 г. с неуточнено към момента заболяване, жена на 76 г. с диабет, сърдечно и хронично бъбречно заболяване и жена на 86 г. с онкологично и хронично хематологично заболяване.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/201-novi-sluchay … -infekciya-sa-po/

# 29 037
На подобно на Еми мнение съм. На 3/4 материал може да се направи труден тест, а на целия материал лесен. Вярно, че децата, ходещи по уроци и курсове, се чустват "минати", но пък основата им в 8 клас ще е стабилна. Който се е готвил добре и на съкратен материал ще покаже по-добри резултати.

# 29 038
  • Mostly in my mind
Вече и затлъстяването ли го водят придружаващо? Confused

# 29 039
  • София
Не можем да сравняваме точки между годините, защото са на различни тестове с различни випуски. Това са различни популации ученици. Всяка година е сама за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт