COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 369 363
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 29 040
В статистиката на смъртните случаи има жена на 27г. без придружаващи заболявания. ☹️

# 29 041
Като родител на екс седмокласник мога да ви кажа само едно - ако бяха включили и материала, преподаван на ДО, резултатите щяха да са други. Сега като махнаха част от материала учителите го преподадоха набързо (при нас беше за 2 седмици) и след това 2,5м само се упражняваха с тестове и правиха преговор.
Значи сегашните седмокласници ще бъдат истинските "жертви" да дистанционното обучение...

# 29 042
  • София
А може да работи в тяхна полза, както се чуха отзиви от родители и деца - школите и частните уроци са работили - школите дистанционно, а частните учители както се разберат. Децата са имали по-спокойна подготовка, пестили са време от пътувания и проседяване в училище (да, проседявали, защото децата не учат активно през цялото време - междучасия, време за усмиряване на класа, изпитвания, все някой не разбрал какво говори учителят, шумене в клас и т.н.). Плюс спестяването на поредния зимен вирус и са се наспивали спокойно вкъщи, няма ги изнервящите трабълмейкъри в класната стая и т.н.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 09:56 от Andariel

# 29 043
  • При семейството си
В статистиката на смъртните случаи има жена на 27г. без придружаващи заболявания. ☹

В статистиката е с “неуточнено към момента заболяване”.
“Затлъстяването” отдавна се знае, че те поставя в рисковата група.

# 29 044
Скрит текст:
Вече и затлъстяването ли го водят придружаващо? Confused

Ама то си е заболяване, има си и код по ICD-10.Пък е и рисков фактор за тежко протичане на ковид.

# 29 045
  • Бургас
Продаващите таблети по време на ДО, нямат учебници при присъствено. Та тази група изобщо няма да я мисля. Присъствено или ДО те просто искат да избутат, не да се учат. Да ида аз ли да възпитавам тях и родителите им?

Прословутите пари не знам да ги дават при избор на родителя за ДО, защото в една декларация се записва, че можеш да му осигуриш възрастен, техника, връзка.

Моето малко дете като не ходи на градина поради факта, че е в рискова група, защо не ме замерват с пари от Юни? Хем, специалист е записал, че не става за градина. Държавата не ме харесва може би.
Помощ ще има само ако има карантина и затворени училища. Т.е фактори извън избора на родителя.
Иначе тези писаници ми приличат на онези, че на хората са давани пари, за да ги пишат болни.

Затлъстяването не е майтап. И никога не е било. Влече много последици и често е резултат от друго заболяване, което може още да няма диагноза. Не е просто - дебел, по - дебел, най - дебел.

# 29 046
  • София
Много изненадващо, ама не пишат подкожни ли са мазнините, около органни ли са, колко кг над нормата.....тцтцтцт

# 29 047
  • София
Кантарджиев (с мустаците) на БНТ1. Направо ме уби - съветвал по-напрегнатите пациенти да превключват канала и да не четат за коронавируса. Дотук ли стигнахме?

# 29 048
  • Bulgaria
Затлъстяването предразполага към тежко протичане на болестта, но до момента ако не се лъжа 2 пъти се е случвало да го добавят в статистиката. Със сигурност има много други хора, които са били със затлъстяване и са починали, но не е било добавено като уточнение.

# 29 049
  • Mostly in my mind
Скрит текст:

Ама то си е заболяване, има си и код по ICD-10.Пък е и рисков фактор за тежко протичане на ковид.
Абсолютно съм съгласна. Доказа се това.  Учудването ми беше понеже не го ли пишат за пръв път. Лично аз в МЗ относно инфото за ковид за пръв път виждам "затлъстяване" да го описват при случаите

# 29 050
  • София
Затлъстяването е рисков фактор при всяко заболяване. Затлъстелият никога не здрав.

# 29 051
  • Бургас
Кантарджиев (с мустаците) на БНТ1. Направо ме уби - съветвал по-напрегнатите пациенти да превключват канала и да не четат за коронавируса. Дотук ли стигнахме?
Скоро всички ще се напрегнат. Simple Smile
Колежката ми неглижира, вярва, че по неведома причина ще ни се размине. Чудо. БЦЖ, зеле, “рикия”, чесън, просто грип....
До момента, в който разбрах, че съм разминала контакт с 3ма позитивни за няма и два дни защото съм си наложила дистанция и не съм отишла. 3мата не са от един “кръг”. Какъв е шанса да познавам 3ма позитивни, в рамките на два дни, които не общуват, ако разпространение няма? Никакъв!
Ти да видиш. Изненада Simple Smile на мен не ми е ново, но пък тя превключи вълната и се изненада.
Та скоро доста хора ще свалят розовите очила.
За протокола: нито един от тях не е тестван от РЗИ и като контакт на болен.

# 29 052
В България близо 60% от хората са с наднормено тегло. Реално мнозинството.

# 29 053
В България близо 60% от хората са с наднормено тегло. Реално мнозинството.
Така е, ама едно е да си с 5 кг над нормата, друго с 50-100 кг. отгоре. Има си степени на затлъстяване.

# 29 054
  • София
Има огромна разлика между хора с наднормено тегло и затлъстели такива. И да, затлъстяването е сериозно заболяване, което е рисково не само при корона.

Общи условия

Активация на акаунт