ДЕКЕМВРИйските сладури стават много, много щури!!!

• 9 307
  • 266
  •   1
Отговори
# 105
Марти, мила, какво да ти кажа, освен че ти съчувствам Hug и знам как е! То виждаш и при нас какво е положението, така че съвети не мога да давам. Но от опит и аз мога да потвърдя, че това с прекаленото изморяване води единствено и само до заспиване на гладно детенце. И после - стой, та гледай! Ако искаш пробвай и с адапте - може да се окаже разрешение при вас, от проба веднъж нищо няма да му стане на Дани. Определено всичко се дължи на зъби - от мен да знаеш.
Къдрокосче, Стени е достатъчно изморен в 20:30ч. Той затова и тогава си иска АМ за заспиване. Иначе, когато по-малко се движеше заспиваше в 21:00-21:30ч. Но така или иначе от 16ч., когато се събужда от следбедния сън, до 20ч. той само беснее - проходилки, ходене (той обича да ходи като се държи за мебелите), скачане в кошарата и т.н. Така че не е липсата на умора проблема. И не мисля, че бих могла да храня посред нощ, защото той тогава пийва вода, колкото да заспи пак, не е количество като за хранене. Но все пак благодаря за съветите и вниманието.
Ей, верно вече си имаме деветмесечни - Честито!  bouquet Heart Eyes
И специално на Лилит да кажа - страшна си на аватара Heart Eyes!

# 106
  • Добрич
Привет!   bouquet
Лилит, и аз си кажа.....страхотна си на аватара! Браво на теб! Браво и на Ади за постиженията и уменията!  Peace  bouquet
Честито и на всички, които са станали на 9 месеца. Да са живи и здрави дечицата!
Елси, и Борис ми се буди за водичка, но като усети, че е АМ към 4,30-5,00 и си го изпива цялото - 210мл. вода и 7 мерителни лъжички, така че ако искаш пробвай! Може пък и да го "излъжем" Стени.  Wink  Heart Eyes Hug
Марти, много ти се е насъбрало и на теб, мила, но дано е от зъби цялата тая дъндания, че после да отмине.  Peace Hug
Зечова, радвам се, че вече сте избън онова заведение.  Wink Дано са добре за напред малчовците. Какво стана с малкия? Мина ли му разстройството от последния път? Дано и той да е добре вече.   Praynig Hug

Хайде да ви кажа днес с кого се запознах на живо....... Laughing с Правдето, Калина, Кирил, Яни, Жорко и Габи.  Joy Всички са много сладки, особено мъниците. Калина беше постоянно усмихната, а Жорко пък направо да завидиш на Яни за него. Много кротко детенце. Габи пък голяма сладурана - постоянно скачаше и търчеше насам натам.  Heart Eyes Hug Срещата беше съвсем случайна в Морската градина във Варна. Ние днес пак бяхме там и се засякохме. Първо се познахме с Яни! Много се радвам, че се срещнахме.  Hug Heart Eyes  bouquet

Ами, това е от мен за сега, че ми се спи!  Wink Mr. Green

# 107
Най-накрая привет и от нас!!!
Завърнахме се от морето преди около седмица, но от безкрайното пране и тичане по задачи почти не успявах да седна на РС-то  #Cussing out
Честито на всички, които са имали повод да празнуват - малки и големи рожденици и именници   bouquet
Добре дошли на новите мами   bouquet (мернах 1-2)
Видях, че е имало болни и ми стана много кофти - мами, дръжте се  Hug
Изпуснах Хотмама и Марти, но се надявам скоро пак да си дойдат  Heart Eyes
от снимките мернах, че Стени и Борко са вече мъже и половина - Елс и Къдрокоса ги поливат с нитрати  Mr. Green

Да се отчета на бързо:
Маги изкара геройски 1 месец на палатка, без болести, дрисъци и т.н., ядейки по 5 пъти на ден и акайки понякога по 7 (седем) пъти  #Crazy newsm78 Явно си наваксваше за онова неакане преди 3 месеца  Mr. Green Сутрин яде попара или грис, на обед зеленчуково или месно пюре, след обяд - каша с плод или кисел, вечер - 210 мл вода с 6 лъжички АМ и 6 лъжички каша, а ако се събуди към 6 - 150 мл кърма (още имам във фризера  Mr. Green). Пробвах да дам кисело мляко и претърпях пълен провал - нито със захар, нито с бисквити, нито с плод.
Да се върнем на морето7 - по-хубаво от това да се заровиш в пясъка няма. Може би само да хапнеш малко пясък  Mr. Green Къпането също е голям кеф и много й липсва - опитва се да навакса вечер в коритото.
Качила е 1 кг. за 1 месец и е пораснала с 3 см - вече сме по-близо до средните стойности на таблиците, а не на опашката, както до сега  Mr. Green
Зъби - никакви.
Търкаля се като пумпал, опитва се да пълзи (без успех, само се заорава като червей), а от 1 седмица - и да се изправя в леглото (до сега без помощ застава само на колене).
Котките са в шок и ужас - от 1 седмица е на проходилка и техният рай свърши  Mr. Green
Днес направихме и кръщене (аз съм "поганец", както ме наричат приятелите), но бабите и половинката настояваха, така че реших да приключим с това. Маги се държа прекрасно - хили се на попа, опита се да оближе мирото и се разочарова, че толкова бързо приключи къпането  Mr. Green
Снимки - скоро  Mr. Green
и на финала да се похваля - след приключване на кърменето за 1 месец свалих 2 кг. УРААААААААААААААААААААААА!!!

# 108
Здравейте,
позачезнах, защото се борихме упорито с едно ужасно разтройство (Къдрокоске, много благодаря за отговора на ЛС и сори че не писах, ама ми беше потънало магарето в блатото  Mr. Green и не ми се щеше да предавам лошото си настроение). Днес беше малко по-добре детенце, но утре вече ще си проличи сигурно окончателно. Пууууууу, надявам се вече да е зад гърба ни това дрисливо (много извинения за израза  Blush) положение.
Иначе Сиси си дивее като вашите бобоци - взе да повтаря след мен някои думички - казва браво, да, мама, баба, не, няма, а днес и кака (кака беше днешното постижение и цял ден не спря да повтаря Mr. Green ) Пързи добре, все още не може сама да се изправя на кошарата (стига до коленца) (Апропо, и вашите ли кошари са с подобен проблем - при нас между матрака и решетка има малко разтояние и опитвайки се да се изправи крачетата й се подхлъзват и попапдат там. Поради това не смея да я оставя без надзор, за да не се контузи) Други умения - маха за чао, когато й кажеш - дай да ти целуна ръчичката - подава дланта си. Върви, когато я държа за ръце. Тук пък търся мнение за тези уолкари - някой има ли и доволен ли е?
Ели, не помня дали ви честитих така дългоочакваното първо зъбенце на Стени - знам какво вълнение е! Да ви е честито, на Стени, като негов притежател и на мама Ели   bouquet И аз ще споделя скромния си опит за цяла нощ спинкането на Сиска - 180 мл вода, шест мерителни лъжички мляко и две бишкоти Плазмон. Когато си похапне така се събужда в 7 или 8 ч сутринта. Но докато бяха зъбите - просто нищо не помагаше - 5, или 5,30 ч., а понякога в 3, 4 ч. Но тъй като принципно обича да си поспива след похапването си заспива пак.При нас осмия зъб почти изби - тя е много нервна през деня, ръката й непрекъснато е в устата и с нея търка напред, назад, издавайки много смешни звуци междувременно.
Това, е от на Отивам да вечерям и да спя.
Къдрокоске или някой от Варна, който има желание да се срещнем с Правдето и Калинка - пишете. Аз нямам никакви нейни координати, а не ми се иска да пропусна възможността да се запознаем лично. На мен ще ми е много приятно  Heart Eyes, надявам се и тя да има желание.
Лека!

# 109
Привет и от мен!
Честито на всички сладурковци,които са станали на девет месеца,да са живи и здрави,да растат весели и щастливи за радост на своите мами и татковци Heart Eyes[/b]
Елси,Марти,съчувствам ви и ви желая скоро да можете повече да си поспивате нощем,а малките сладури да са спокойни и доволни Hug
Бобчо също се буди нощем-обикновено между 1-3,аз го кърмя и пак заспиваме,свикнала съм,но някой път не мога да си отворя очите,а той търпеливо си чака да му дам да папка...Снощи пък искаше да си говорим,най-странното е,че бърборкаше тихичко,сякаш да не събуди татко си ,душичка,сега ме изби на плач от умиление,пишейки това...Като че ли сутрин ни е по-голям проблемът с кърменето,защото се дърпа и иска да си играе,по-точно да скача и не се сеща да яде два-три часа,така,че голямо приключение е за мен да го излъжа.Кашата все така не му е от най-любимите блюда,но си я яде,временно нямам оплаквания Wink Сега сме в период на учене да пляска с ръчички,а иначе подава ръчичка за ''здрасти'' и много обича да се закача с дечицата навън-вика им и се смее,не спира да бърбори.
Гърне-няма,но се чудя дали да не почна да го слагам,защото той не обича да ака докато е с памперса,а само като му го сменям-обикновено става по едно и също време на деня.
От зъбче -ни следа,ще чакаме...Ами толкова за сега Simple Smile
Зечова,да ти е жив и здрав рожденика!
pachikrak,браво за спада в килограмите,дерзай Peace
Дани,дано Сисито се оправи,браво за страхотните й постижения!

# 110
Айде и ние да се разпишем Simple Smile
Късен привет на всички!!!
    ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПОРАСНАЛИ!!!
Ние сме добре, действаме с ремонта и затова ]рядко се включвме.
Симонка е ОК Simple SmileИмаме се още 2 зъбчета newsm44 Изправяме се вече в кошарката и много смешно се люшкаме hahaha. За спането, бива: заспиваме в 10-10.30 кога се будим за чай, кога не...после в 6-6.30 папкаме и пак спим до 8.00. През деня не нанаме много около 2часа общо.С амането през деня ни няма много Confused Отново отказа да яде зеленчукови и месни пюрета. Понякога цял ден изяжда само 100-тина грама храна. Ама това не е всеки ден, слава богу Praynig
Най-странното е, че за пръв път оставихме Симонка за 2 дни на селото на мъж ми и там спала от 9.00 д0 9.00 сутринта, а през деня 4 часа. Освен това много яла там и мноого слушкала. Simple SmileТа сега всеки петък и събота си я командироваме там smile3503
 И ние махаме за чао и играем"хей ръчички" Simple Smile
       За неспането на малчуганите, много ви съчувствам момичета SadДано по- бързо отминат тия периоди, защото са много гадни(нали и ние преди бяхме така)
pachikrak Браво на малкото, признах ви за най-добре представили се пътешественици Peace
 Зечова Радвам се,че вече сте добре Peaceи ЧЕСТИТ ТИ РОЖДЕНИК!!! Да ти е жив и здрав и много радост да ви носи!!!!
els
ЧЕСТИТО ВИ ЗЪБЧЕ tooth
 welcomeна бебе Ивайла и маминка
Снимките,които разгледах са СУПЕРСКИ!!!! Peace Peace Hug Hug Heart Eyes
Малчуганите раснат като гъбки и са толкова милички и сладички.......... И мамите- СТРАХОТНИ СТЕ ВСИЧКИ :: БРАВО< БРАВО< БРАВО!!!!!!
      Айде че се улях Wink
  МНОООООООООООГО ЦЕЛУВКИ И ПРЕГРЪДКИ НА ВСИЧКИ  :001:

# 111
здравейте мами
добре завърнала се пачикрак!! браво за подвизите по морето, чакам снимков материал  Hug
във вторник бяхме на дофтор за контролен + проба на манту, защото нямаме пъпка на раменцето от БЦЖ. теглилки:9,700 кг и 74 см.

днес ще ходя да поръчвам стола за хранене на детето, както и щателна обиклока по магазините, че скоро се връщам на бачкотене и ми трябват разни неща  Mr. Green

айде следващата седмица да спретнем една софийска среща, на НДК примерно. може да я съчетаем с кърмачекста във вторник, какво ще кажете?

кокита - много ти се радвам на снимката с плитките и малката кукла и двете сте чудесници-прекрасници (така моя мъж ни нарича с детето)

много  Hug и  Heart Eyes

# 112
  • Варна, морето и сините вълни!
Здравейте,
ние още сме цели след двукратно каране на летния вирус,системи,температурни гърчове и ей на таквиз радости!

За сега съм с две деца у дома - пълна къща с радост  #Crazy
Катя яде всякакви неща,но си е традиционалист - цицката! Вечер е кат смок по около 3-5 пъти яде  Sad Аз съм вечно недоспал.И докога това не знам.
Ще ме извините за лаконичната поява, но ме чака пране и готвене...

# 113
Привет и от нази!
Жоро не ще да спи като сме вкъщи и сега съм го пуснала да гони една пластмасова бутилка по пода, а аз да попиша мъъъничко:)
Къдрокоса вече ви е разказала за ненадейната ни срещичка по крайбрежната алея. Беше много готино, жалко само, че беше за много кратко. Затова се разбрахме да се опитаме да си направим срещичка в събота. Така че - варненки, хайде на среща с Правда и Къдрокоса в събота - говорихме май за час около 11-11.30 някъде по центрум Simple Smile Кой е навит???
ivonka , терминът вече май не е толкова важен, ние в началото го пишехме и сега по дифолт:) Иначе Правда оформя списъчето в таз тема, а тя е варненка в момента и няма достъп до нет, така че корекции като се върне или в следващата темичка.
Дани, ще чакаме да видим Сисунка в събота:)
Пачи, честито заслабване! Като гледам повечето декемврийски мами какви сте фиданки... А аз продължавам да съм +8... Sick
Уф, на влачещия се по земята му омръзна да гони бутилката. Ще трябва да го забавлявам нещо или дай боже да заспи:) Иначе относно умения да казвате разни неща - бравос на мъниците:) Наш Жоро е много назад - нищо не ще да повтаря, само ни се хили кат се правим на маймуни с кака му:)
Бягам за сега

# 114
  • София
Здравейте от една наспала се мама newsm47.
Тази нощ беше повече от идеална.Дивчо си легна в 20.30 след като го накърмих и тази сутрин,ако не беше будилника на баща му да звънне в 7 часа,щеше още да спи.Обаче сега спи вече два часа и тая нощ може да е като предните Weary.
Благодаря за съветите и подкрепата  bouquet,наистина имах нужда от няколко успокояващи думи.
Зечова,честит ти рожденник малко на патерица.Да ти е жив и здрав и много да ви радва.
lylyth, smile3501 за постиженията на сладурката.Скоро и твоето спокойствие ще свърши Wink.
pachikrak,добре дошла отново на линия.Браво и на теб за килцата.Много ми се искаше да се запознаем,защото всеки път като чета твой постинг и много се забавлявам,та сигурно в действителност си още по-забавна,но за мое съжаление се разминахме.Следващия път живот и здраве ще се видим.
Дани,стискам палци на Сиси по-скоро да и мине разтройството,че наистина е ужасно.
kokita,страхотна мацка си с плитките,а малката принцеса е невероятен бонбон пу,пу smile3521.
Уменията на нашия хубостник,не са кой знае колко.Освен изправенето и ходенето,друго което прави е да маха за "чао" и да пляска за "браво".Думите които казва са "мама",по едно време казваше и "баба",но вече спря,бръмчи като камион,опитва се да казва "тата",но рядко и другите "думи",които казва са от по една сричка "да","не""га" и т.н.
Ами това е от мен.Човека още спи и аз ще се насладя на тишината и спокойствието,че през нощта може да съм на крак Mr. Green.
Утре ще ви кажа как сме изкарали нощта.
Поздрави и целувки  bouquet.

# 115
  • В центъра на Вселената...
Привет на всички!!!
Включвам се само да ви кажа, че се завърнахме от морето...Още не мога да ви изчета.Откакто мъжо се върна нямам много време за форума и понякога много ми липсвате.
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПОРАСНАЛИ С ОЩЕ ЕДИН МЕСЕЦ!!!

# 116
  • Добрич
Здравейте!
Аз все по нощите, но през деня не ми остава време.  Wink
Та, Добре дошли на всички завърнали се от моренцето! Специално на Магито на Пачи едно голямо БРАВО за геройското държание на палатката през целия месец!  Hug Peace
Привет и на Мимито! Много гадно това с двойното изкарване на летния вирус, но се радвам, че сега вече сте добре!  Hug  bouquet
Коки, честити ви още два зъба!  Hug Heart Eyes  bouquet
Аз днес малко телеграфно, но ме мързи. Да ме извините, моля!  Laughing
За събота - 09,09 - аз съм на линия! Да кажем 11,00 часа на Черно море, става ли? Хайде варненки ще ви чакаме с Правдето, Кали и Борко.  Joy Очакваме - Яни, Дани, Мимито, Мишелинчето, Дема, Ани Бани! Да не забравям някого, ей?  newsm78 Joy Утре сигурно ще се видя с Галчето. Ще я вербувам и тя да дойде с Анна-Мария. Joy

Лека нощ на всички!   bouquet

П.П Днес някоя от варненки ми е пращала смс на стария номер-глобулски. Яни, ти ли си? Сегашния ми номер е - 0886/ 225-229 - Елица!  Wink

# 117
Като прочетох за срещичка,сърцето ми се разтрепери  Grinning Искам да се видим  Hug Утре ще се постарая така да моделирам мъжо   Wink ,че да не може да ми откаже да ни доведе.Знам какво ще каже"само жени ще сте и затова няма да дойда",така естественно че и ние не можем да дойдем  newsm78
Ние сме след ремонт,аз съм скапана  Sick Малката вечер става през час да сучи и аз като Мимито се чудя до кога така.Вече е с 7 зъба  #Crazy И сутрин става в 6:30,а аз умирам за сън Crazy
Утре ще пиша повече!
Лека вечер   bouquet   bouquet   bouquet

# 118
Здравейте пак   bouquet
Мерси за милото посрещане Hug
Ето обещаните снимки:
http://images10.snimka.bg/001183417.jpg
http://images10.snimka.bg/001183418.jpg
http://images10.snimka.bg/001183420.jpg
http://images10.snimka.bg/001183425.jpg
http://images10.snimka.bg/001183427.jpg
http://images10.snimka.bg/001183431.jpg
http://images10.snimka.bg/001183436.jpg
Другото детенце на снимките е племенникът ми Йоско на Еспри от ноемврийките  Mr. Green
Има нови от кръщенето, но още не съм ги свалила от апарата.

Момичета, вие сте майки на деца-гении. Уменията на Магариня са под всякакви критики (както и зъбите й  Mr. Green) - дава "боц", пляска (но само когато и на каквото тя реши, и не може много да си уцели ръцете - прилича по-скоро на тупане на ръце  newsm78), казва "ам", когато е ужасно много гладна и се опитва да се изправи в леглото. Звуците които издава са основно гласни: "аааааааааааааааааааааа". Хили се с беззъбата си уста и това е. Няма "чао", няма пълзене, няма говорене  newsm78 Бащичко, какво да го правя. ако се беше метнало на мен това дете... Докторат щеше да напише докато си тича из къщата  Mr. Green
Лилит, адмирирам инициативата ти за среща, така че действай с организацията  Peace
Утре командировам малката при баба й, мъжът ми вече се е командировал до събота, така че утре вечер мисля да наваксам с всичките ми пороци - пушене, пиене, мъже и танци  Mr. Green
А сега отивам да събирам сили.
ПС Забелязах, че в групата на "нитратните" деца съм пропуснала Дани на Марти и Ади на Лилит. Момичета, кажете с какви стероиди ги храните тези деца, де... Искаме и ние

# 119
Пачи,супер снимки  Hug Ти си майка героиня,да се решиш с малката за цял месец на палатака.Възхищавам ти се   Peace
Я разкжи повече за отбиването.Ти ли реши или тя сама се отби?Трудно ли го приехте-ти и тя?Все си мисля за този момент и не знам дали се справя  Cry
Вече си лягам  Naughty До утре  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт