ДЕКЕМВРИйските сладури стават много, много щури!!!

• 9 302
  • 266
  •   1
Отговори
# 90
Здравей мама Славето и малка Ивайла:)!! Привет на всички мамо-бебе отбори.
Сега само бързо отчитане - Рада от оня ден научи да сяда от легнало положение, започна да пълзи вчера, а днес ми кръстоса очите като се изправи в цял ръст в леглото и то с една ръка?! сега стой та гледай как не иска да заспива. Все още е само с два зъба, но дъвче и блъска всичко дето докопа.
Марти, сега децата май минават този период дето са страшни кисели...Това е един от крайпътните камъни около 9 мес понеже научават много бързо. Ще мине Heart Eyes
цунки и до скоро

# 91
Айде и аз да се запиша:) Дойде ми настроението след като днес взех последния ми останал изпит и сега ми е леко на душата:) Ще се отдадем вече на спокойствие на скитни с Жоро Simple Smile
Днес след изпита пихме по 1-2 бири с Правдето, Кирил и зъбличка Калина (тя само бъркаше в чашата на татко й). Страхотен бонбон е! Успях да я понамачкам Laughing
Добре дошли на мама slaveto и бебе Ивайла!
Хотмаме, тъй като бях в лееееко депресивен период не съм се включвала да ти честитя завръщането на американска земя! И честито ти шило Mr. Green Заспиването и при нас е "стой, та гледай", мята се като риба на сухо Mr. Green
Зори и Марти, и Жоро е в отбора на беззъбите все още:) Но похапваме всякакви видове бисквити, солети и прочее (т.е. до каквото се докопа).
Алис, Жоро от 1 седмица е на кухня. Избягвам да му давам риба и свинско (досега обаче не са предлагали), а иначе не питам особено какво слагат, за да не се стресирам Rolling Eyes. Иначе Жоро си похапва супата, пасирана с 1 сухар вътре, следобед крема и вечер чат пат пюрето, ако ми допадне на мен на вкус Simple Smile
Дейнс, добре завърнала се!
А снимките на всички бебоци са супер Simple Smile
Елси, честито първо зъбче!
Мама Мая, много жалко, че ще трябва да се връщаш на работа. Дано сполучите с избора на ясла. Увеличава се отборът на работещите мами...  - Жени, Инето, Дема,  lylyth...Пожелавам ви децата да се чувстват добре с тези, които се грижат във ваше отсъствие за тях.
Скоро се сетих и за Нуша- не се е разписвала скоро newsm78.
Спирам, че Жоро ме вика - вечеря тайм...
Целуфф

# 92
  • Варна
 Айде и ние да направим един отчет, че пак се изгубихме  Blush
Мони бонбони е леко непоносима - не ще да седи в количка като сме навън все иска да я държа та да ходи напред назад. Единственото място дето има малко мира са люлките и пързалките. В къщи поседява в проходилката, ама почна бързо да и омръзва и иска да я оставям на земята. За да успява да докопа батко си се научи да пълзи  Mr. Green Изправя се и се опитва да върви дърржейди се за мебелите, на няколко пъти успя и да падне, слава богу без последствия  Praynig Обаче не спи спокойно през нощта и това ме убива. Не яде през нощта, но става понякога на всеки 15-20 мин плачейки. Цяла нощ снова напред назад, а сутрин не мога да се събудя. Няколко дена съм със страхотно главоболие от това дето си напрягам очите да стоят отворени  Shocked Ама така ще е каза доки - няма какво да направя по въпроса, ще чекеме да го израсте  Rolling Eyes
ДОБРЕ дошла на  yanich - вижда се че хубаво сте си изкарали лятото  Laughing
kadrokosa - браво бе, във Варна се подвизаваш, я се обади да се видим на живо  Mr. Green
 Марти - дано бързо ви мине неразположението
Добре дошла на мама slaveto и бебе Ивайла
В съботата бяхме на сватба на девера и взех Дарин с нас, че уж голям - така пощръкля, че трябваше бързо бързо да го прибирам при баба и дядо  Mr. Green Ще пусна и снимчици тез дни да ни видите Laughing

# 93
'Айде, сега сме ние на ред!
Добре дошла на Славето и нейната Ивайла!
Добре сте се появили Алис, Хотмама, Янич (в недепресивно настроение), Дейнс, Цветето...Дано не пропускам някоя мацка...
Марти, като те чета така  Laughing много ми се струва, че Калоянчо някак се е мултиплицирал и е дошъл и при теб Laughing Laughing Laughing Много съвпадъци - "кухи" устички, капризи, нощно кърмене (което никога, ама никога не е било)... Rolling Eyes Ама тези дни си изнамерих една литературка, в която казват, че Хотмамето е май-май права  Wink Имало момент на израстване, както и това, че кърмата е много лесно смилаема (около 40-60 мин.), после1-2-че и малко повече часа нощем за почивка и ето ти го гладния Човек те привикал към 4 в малките часове!
Елси,просто съм без думи - Стени стои стабилен като гвардеец пред Мин.съвет... Направо smile3501
Калоянчо е добре - с приблизително 4 синки на главенцето и 1 на бузката, получени в резултат на атлетични и не много резултатни опити да пълзи по килима, по паркета, да включва техника изправен, да мести мебели и да бърше прах... В момента е изпълнен с обожание към малки на ръст същества - малки бабки, дечица, кученца, котаци и гълъби. Отидоха ми финансите за солетки и хляб да ги храня, за да им се радва и да го уча на гу-гу  #Crazy Казах ли ви, че слуша детски приказки? Въобще нищо не разбира, както се сещате, нооооо...кой се кефи най-много? Е, аз, естествено!!!

Последна редакция: вт, 05 сеп 2006, 00:36 от Ян-bb-Ян

# 94
Добрютро, уважаеми прекрасни! Да ви е сладка закуската с кайвенцето!!!
Аз за кратко ('ми какво да направя като краткото трудно ми се удава понякога Embarassed?) - Калоянчо напоследък се буди с подути очички без секрет и без сълзене, просто подути. Е ли е нормално това (напр. в резултат от дълбок сън), как смятате?

# 95
Айде и аз за "малко" ...
Ян-bb-Ян, и Стени понякога се събужда леко подпухнал. Но мисля, че е нормално - и той е човек все пак Laughing!
Янич, пак ли ги почна тия изпити, бе мила! Давай, давай, ти си наша гордост, нали знаеш Peace!
Вчера следобед и ние бяхме кисели - май ще излиза и втория зъб?! А какъв характер показваме в такива моменти, не е истина. Прави се, артиста му с артист, че реве, обаче главно крещи и прави намусена гневна физиономия и е достатъчно само някой да се доближи до него с протегнати ръце (все едно ще го вземе) и почва да се хили.
Иначе всичко е както обикновено - ставаме в 5ч. (ако някой има идея как да го накарам пак да си спи до 6-6:30ч., моля да казва! Praynig), ядем, играем, дремваме половин час, после пак ядем (в случая преди малко), сега ще си подивеем малко и излизаме навън да се възползваме от хубавото време. Играта ни се състои в редуване на игра в кошарата с пълзене по пода и щъкане с проходилката. Любими играчки - всичко, което не е играчка - дистанционни, ключове, часовник (особено ако е лъскав, циганийка някаква), джиесем и др. подобни. Също така - да дърпаме пердетата, в резултат на което корниза в детската в единия си край се държи в момента на фантазия само и само се моля да не падне съвсем.
Та това от нас...

# 96
добро утроо
ян ББ ян ама само как ти написах никааа  Mr. Green та исках да кажа , че и Мирела се събуди с едното око отекло, все едно има ечемик ама няма нито пък се вижда да е ухапано. Много ми е странно от какво ли може да е  newsm78 ама и бая си е отекло де, дано й мине
Елси и Мирелата е същата артистка, такъв характер проявява че направо лудвам някой път. Не дава да й се вземе играчка, ако пък някой отиде при нея и й говори тя се забавлява , но в следващия момент като й се обърне гръб почва да ръмжи като мечка и да се опъва. Абе луда работа

# 97
Добрютър и от мен.
Ян-bb-Ян, според мен е нормално - и Жоро се събужда леко подпухнал чат-пат.
Елс, не ги почнах, а ги свърших за първата година:) И вече далеч не съм гордостта на групата Stop - има вече работещи декемврийки, който успяват да се справят и професионално, а и да огряват домашното огнище и своите слъчница, така че мойто учене е бял кахър.
Относно ставането в 5.30 Shocked Rolling Eyes - не знам какъв съвет да дам... Вечер рано ли ляга? Жоро ми се буди няколко пъти през нощта и поради тази причина спи при мен - давам му да суче и той заспива.
Играта и при нас е така - редуване на кошара, проходилка и пълзене. По едно време беше решил, че обувките на стилажа стават прекрасно за игра, но след няколко Не-таи махане от мястото се поотучихме..
Дано да успееш по някакъв начин да го накараш да подремва поне до 6.30:) надявам се други да се включат с адекватни съвети.
Хайде, приятен слънчев ден на всички:)

# 98
Пак аз...
Сетих се, че някоя беше писала за синини и т.н. Та да споделя моя лек за синини, защото и Стени непрекъснато катастрофира я в ръба на масата, я в крака на някой стол. Веднага след удара го намазвам със зехтин, обилно омазване и синьо не става. Може да остана лека следа, но не и синина или цицина. Помага намазване с каквато и да е мазнина, олио, по-мазен крем, но аз понеже имам малко останал зехтин (по-точно за това съм го заделила), та с него мажа.
Яни, при нас това "Не" и "отместване" не вървят! На моменти си мисля, че не знае какво е "не", в други обаче като му кажа "не" и ме погледне едно хитро, си мисля, че много добре ме разбира, но така по му харесва. И колкото и пъти да го отместя от нещо, той толкова пъти пак ще отиде там. Затова вече нямам цветя в хола.
За ставането в 5ч. да поуточня - значи, от началото на лятото или по-скоро откакто стана по-активен и се занимава с повече неща (пълзене, скачане и т.н.) Стени взе да си иска вечерното мляко към 20:30ч. и заспива с него. Но така или иначе сутрин си откарваше до 6ч.-6:30ч. А като взе да пробива сега зъба, преди десетина дни, си измести събуждането в 5ч. И преди, и сега си се буди през нощта, пийва малко (когато бяха жегите - повече) вода и заспива пак.

# 99
  • Добрич
Хай, от мен!   Hug
Тъкмо сядам да прочета кво сте писали, че от скитня не остана време днес.  Mr. Green
Направо започвам с Елс, че като гледам е най- на зор.  Wink Дано да помогна с моя съвет.  Praynig Та, Елси миличка, защо не пробваш да му дадеш вместо вода да пие АМ когато се събуди към 3 или 4 часа. При нас това помага. Като му дам да яде към 4,30 - 5,00 и спи до 7,00-7,30.
Другото, което се сещам е ако е възможно да ляга към 21,00 или 21,30. Също и да гледате да го поизморите преди да си легне повечко. Например в проходилката или да върви за ръце или да скача, нещо такова. То, всъщност сигурно това прави по цял ден, де, но и преди да легне пак.  Wink Heart Eyes Hug Съчувствам ти за това ранно ставане и дано мине по-скоро.  Praynig
За синини, подкрепям с две ръце съвета на Елс!   Peace Peace Peace Много помага. Аз мажа с олио.  Laughing
Мише, като спретнете срещата с Правдето, звъннете или пишете. Ако мога ще дойда.  Laughing   bouquet

Да се присъединим и ние към групата на мрънкащите и събуждащите нощем. И при нас е от зъбите. Почти са излезли, но.....Излизат два мисля, защото е много подуто и много слюнка се лее.  Wink Мисля, че бях споменала, но да кажа и сега, че на нас ни помага хомеопатичното Хамомила 5ch  или лайка на български. Успокояват го и снощи така след 30 минутно плакане като му дадох и спа спокойно чак до 5,00 когато му тикнах млякото и откара до 8,00.  Mr. Green

Това е от нас, мацки.  Laughing

Лека нощ на всички желая!  Praynig   bouquet

# 100
blagodarq vi mnogo 4e ste mi vklu4ili malkoto sakrovi6te v spisaka sas dekemvriiskite sladuri samo 4e sam zabravila da napi6a termina si ako sega go napi6a 6te mi go vklu4ite li smile3511

# 101
eto i moeto lance-Ивон на мама ivonka-2850гр. 49см. термин-05.01.2006г. newsm44 smile3504

# 102
  • София
Привет от една недоспала мама.
Положението при нас е извън контрол.Детето мрънка не само през деня,ами започна и през нощта.Вече съвсем се видях в чудо smile3511.Всяка сутрин се буди в 5.30 и нищо не помага,нито кърма,нито вода,нищо.Тая нощ се събуди в 3 часа и до 5 не иска да заспи newsm61.Накрая го взех при нас та спа до 8 часа.Вчера Ники даде гениално предложение да го изморим достатъчно и вместо в 20.30 часа да го нахраня в 21.30,така и направих.Да ама той беше толкова уморен,че яде две-три минути максимум и заспа и резултата в 3 часа цялата къща на крак.Вчера Ники пак излезе с предложение,вечер към кърмата да му давам АМ,защото според него Дани не се наяждал само с кърма и затова се будел.Вие какво ще кажете,да пробвам ли да му дам АМ newsm78?Сега като прочетох постингите ви(че аз първо си изплаках мъката,а после чета)виждам,че и при вас не е много по-различно.Дано наистина е временно и скоро да премине тоя период.
Хотмама,Яни,нашия хубавец също откакто разбра,че има други по -забавни неща от спането започна да спи само на обяд за по два часа smile3515 и естествено към 17.30-18 часа започва да мрънка,че му се спи.
Ян-bb-Ян,мисля че е нормално да се буди с подпухнали очички.Нали след известно време му се оправят?
Като чета какво правят бебоците ви да взема да ви кажа Дани от няколко дни какво се е научил да прави.Понеже сега единственото място на което седи (за кратко,разбира се) е пода,но като му омръзне се обръща по корем и започва да облизва мокета Mr. Green.Като го видя,че го прави го вдигам и му казвам,че е мръсно,но естествено кой ме разбира Laughing.
Оня ден пък съм го сложила в столчето за хранене,близо до перваза на прозореца където са ми цветята и по едно време чувам туууп,аз съм в банята,така се притесних,че е паднал със столчето и влизам в хола,а той седи доволен и се смее,а една от съксиите на пода.
Ех,ама как щях да забравя да ви се похваля(аз само се оплаквам от детенце).Вече два пъти пишка в гърнето newsm44,е аз го отдавам това на случайността,а не на това,че се е научил,но все пак.
Хайде от мен толкова.

# 103
  • Бг-мама
Влизам на бързо да почерпя че днес голямото ми момче навършва 3 годинки.
Като изключим факат че вчера ни изписаха от инфекциозна болница с баткото не бих могла да разкажа друго ново .Не съм ви чела обстойно но после ще наваксам че много работа имам.
  party023  party023 cheers beer Popcorn cook
Аде сега бегам....

# 104
здравейте мами, ето ни и нас Simple Smile
сега по темите:
зечова - дано всичко от тук нататък да бъде наред, много здарве и  Laughing ви пожелавам. нацелувай големия юнак, нека ти бъде здрав, силен, умен и много щастлив
марти - не с епритеснявай, минават тези периоди, с ади съм инала няколко нощи, в които по 3 или 4 часа си играем. после тя ми спи от 8 до 12 а аз ходя като зомби. браво за гърнто - продължавай да упорстваш
хотмама - много ми липсва. ние се видяхме само веднъж, но направо съм флюбена. вс едно цял живот съм я познавала.  newsm03. изкарах го много сантиментално. да нацелуваш малкия сладкиш рада
добре дошли на ивонка и ивон дано ви е приятно с нас. видях, че се чудиш как се слага снимка - пусни в търсачката - някъде имаше описания подробни. но на кратко: качваш си снимка в някой сайт и от там копираш адреса и го слагаш в графата на профила си - им собствена снимка.

сега бърз отчет, че звяра чувам е буден и скоро ще ревне за манджа:
гърне - от време на време става, друг път се разсейва и за целия ден после забравя, че трябва да прави ако.
зъби - само един, стърчи смешно, но е самичък все още
нови думи - баба, и айдеееее. понякога и дай, само когато е много на зор
нови действия - опитва се да лази - справя се идеално но на заден ход. опитва се да сяда от по коремче, както и да се изправя, но не й се отдава и много смешно се кара.
вече се къпен в столче, ще кача снимки да покажа.
ще направя папка бебета на 9 месеца, по което повод да се сетя да почерпя виртуално, защото неделя ги чукнахме и ние

party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023

и да се похваля - научих се да правя чийз кейк  Mr. Green и съм много горда, а скоро както е тръгнало ще съм и горд собственик на голямо дупе (отново)

сега ви целувам и тръгвам да храня звяр ида приготвям багажа за излизане

Общи условия

Активация на акаунт