ДЕКЕМВРИйските сладури стават много, много щури!!!

• 9 294
  • 266
  •   1
Отговори
# 225
здравейтее
за първи път от както съм родила бях на работа тази нощ, нощна смяна, но свършиме бързичко в 3 часа. Работя във верига за хранителни магазини и правехме ревизия на единия. За начало мина добре, но следващия понеделник ще ходя в най големия магазин от веригата и там вече не ми се мисли ревизията продължава доста дъъълго.
за пасирането - ами понеже на нас не ни е дошъл още реда за държавната кухня, взимам от една частна, а там храната си е доста едричка та искам не искам пасирам. Иначе миналата седмица една мама ми даде нейните купони за държавната и от нея не пасирах и Мирела си я хапваше , но като има по голямо парченце го дъвчиии ама по 5 мин и не иска следваща лъжица. Аз със това давене така съм се наплашила , че вярвайте ми не смея и бисквитка да й дам да си хрупка. Миналия ден бяхме с мъжа ми и се престраших да й дам, но през цялото време сърцето ми беше свито и бях на тръни дали ще се задави. Изчаках я да си хапне половината бисквитка и другата й я взех.
ами оставям ви , че мойта щерка нещо недоволства

# 226
Здравейте, ето ме и мен вече "помъдряла" Laughing
Много благодаря на всички за пожеланията и цветята! Hug  Hug Hug
Днес мноого гадно това време и не знам какво ще правим цял ден вкъщи newsm78, а и как ще ходим за кухнята. Дано поне поспре да вали...
За смяната на памперса - май повечето ползваме изпитани методи Laughing - ключове, дистанционни , портмонета - така е и при нас.
Дани, за супата - давам я на обяд, пасирана заради сухарите, които слагам. В 17 - крема , към 20 - пюрето и след това след банята се кърмим. Жоро дъвче, макар че още нито един зъб няма.
При нас нищо свежо - Габи от няколко дни е започнала така да отговаря, че ми къса нервичките, та днес трябва да седна да попрочета тук-там, на моменти не знам как да реагирам Sad
Правде, разкажи как изкарахте в Плевен, какво правят Цвети и Марти?
Жоро мрънца, та ще бягам....

# 227
Днес Елла най накрая седна от легнало положение и то няколко пъти Mr. Green,още не лазиме напълно но натам вървят нещата ,лази 4 стъпки напред и пльос  по лице ...и рев естествено Laughing.
Иначе и давам едни такива ...незнам дали и БГ ги има ...като царевични пръчици са но много по малки ,едни малки звездички...тя си ги хваща с малките пръсчета и в устата  и така гледам се научи да дъвчи и много и е кеф да ги яде. И ние сме само с 2 зъба но дъвчи като хапва дори и пасираните неща.

Да ...и работещите мами да докладват как понасят раздялата,когато имат време разбира се! Peace

# 228
  • Варна
Здравейте, и ние най-после да се включим. Хич не ми остава време за форума, май на последък за нищо не ми остава време  Rolling Eyes Малката е като фъртуна из вкъщи - пълзи и пипа на всякъде. Най-любимото и занимание е да отиде до шкафа за обувки да ги наизвади и после почва едно близане и дъвкане също като кученце  Shocked Ама тая работа хич не ми харесва, щото нали се сещате че обувките са от мръсни по-мръсни  #Cussing out Днес пробила и дупка в тапета там където преди са били кабелите на телефона - и то само за 2 мин. докато съм в тоалета #Crazy
за пасирането - не пасирам и мачкам нищо. Яде всичко както си е от кухнята, а когато готвя в къщи събота и неделя режа всичко на малки парченца и тя си дъвче. Яде с удоволствие кашкавал, салам, кренвирши които режа на дълги лентички. Когато сме на вън хапва солети, гризки, бисквити - гледам да са в умерени количества, за да си хапва и манджичка  Laughing Любимото и нещо е мини кроасанче с шоколад - но за нейно съжаление получава по един на седмица
супата - даваме я вечер към 7:30-8:00 със сухаар. Сухара слагам половин или един според консистенцията на супата - когато е по-гъста слагам по-малко
изчезвам, че големия се разлигави и баща му не може да го укроти

# 229
здравейте мамите,
едно бързо добрютро и от мен
вчера от работното място бях спретнала един дълъг пост, но ми се затри  #2gunfire
сега съм пак на бачкотене, рано-рано

май съм първата декемврийка върнала се сред работните единици - ама че гадно, но какво да се прави

детето е ок, гледат го добре, като се върна не личи да съм й липсвала особено много, което честно казано малко ме здухва, значи не съм чак толкова важна за нея явно, но по-добре така, щом е спокойна

навлязох с пълно темпо в работния режим, все едно не съм излизала година и половина в отпуска.

искам да похваля кокита за начинанията в частния сектор - браво мацка, само така!!!

а сега много ви прегръщам и целувам всичките

# 230
  • Бг-мама
Ами тва е цялата трепера
Валенти падна от креватчето
Оставих го уж като най безопасно вясто и отидох да пусна пералнята  при което след малко чувам рев и тичам нашия доло на земята изправен до креватчето държи се за решетките и плаче еми не мога да си обясня как е скочил и на кво е паднал ама се чувствам ужасно.Не плака много което ме навежда на мисълта че не е паднал на глава като го взех и се успокои сигурно повече се е еуплашил няма синини или подутини ама ми е крево много незнам вече къде да го оствям ................. нали понякога и до тоалетна се налага да ходя бе хора..................... ще умра направо  #Crazy #Crazy #Crazy
то бива бива шавливо дете ама то на нищо не прилича а си мислех че от баткото съм видяла всичко... ама нц........... #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Чудствам се виновна и скапана Cry

# 231
Привет на всички!
Зечова,добре че не се е ударил Вальо,все пак си го наблюдавай днес.Ние поради тази причина повдигнахме предната решетка на креватчето та е почти до гушката на Ина сега.Батко и навремето излизаше и приспособихме кревачето така.А децата вече са си големи и очите трябва да са ни на четири.Аз Ина я оставямв кошарата за най- сигурно уж,но ме е страх да не я обърне като се заклати,защото я мести по паркета.
Вчера бяхме на консултация.Биха ни втората противоменингитна ваксина и сега малко почивка до 1 годинка няма да ни бодат повече.Не сме наддали много за 50 дни 500 грама и 4 см.,но аз се радвам,че преди качваше по много.Но явно движанието си казва своето и ще ставаме и ние финни мадами след време.Сега сме 10 кг. и 76 см..Лазиме ,сядаме,ставаме,но все още не ни влече ходенето.Не че аз бързам де,предпочитам всичко сама да си прави,когато е готова.С баткото имах най-много мераци,нея съм я оставила да се развива сама.
Пробвахме и ние на кухня няколко дни-Ози,ако сте я чували.Изпадна в потрес детето,не я насилвах,по няколко лъжички днес,по няколко утре,но мен нещо не ми харесва там храната.Сега ще пробвам в Хер бебе макар,че отзивите за нея не са много добри.Държавна при нас няма и може да разчитам само на частната.
Да ви питам някой купувал ли е   вече обувки  за прохождане и ако да какви.Аз се чудя какво да правя,защото навън захладнява и ми се ще крачетата да са и топли ,а с чорапки само няма как да стане.
За пасирането и аз пасирам засега иначе и се повдига и повръща.Но смятам по-натам,като свикне с храната от кухнята по-лека лека да почна да мачкам храната и да се учиме.Иначе пюрета,каши попари ги яде без проблем точно за 3 минути,пробвах намачкана попара ми не става и тя трябва да е пасирана.Но не си давам зор,все ще се научи.
Рядко и давам по някое друго зрънчо или солетка,но предпочитам между храненията да не и давам нищо.
Вечер по колко мляко пият вашите сладури? Ина пие по 240 мг.,но сутрин  взе да става към 6.30-7.00,а преди спеше до 8.00-9.00,да не би да не и стига.На какъв режим сте с храненето?
За спането спиме сутрин, на обяд и вечер.Проблем е,ако я слагам преди да и се е доспало.Иначе за 5 минути е заспала.
Това е засега.
Честито на всички,които са пораснали с още един месец!

# 232
Здравейте мами!
Зечова, мисли философски - имало е да става. Абсолютно те разбирам какво ти е (Маги на 5 м. падна от повивалката и като я видях имах чувството, че сърцето ми спря), но най-важното е, че детенцето е добре. Нагушкай го хубаво и изпий един чай за релакс   bouquet
Лилит, това с работата е много гадно. И аз поработвам от време на време, и всеки път се ядосвам.
Данидо, я стегни и не пускай такива депресантски теми в "Бъдещи и настоящи майки". Добра, лоша, такава си - няма да се промениш с вълшебна пръчка. След 5 години пак ще викаш и малката мишка Сиси пак ще те обича, напук на твоите терзания.
Хотмама, Маги е на режима на Рада, но въобще няма вид на прехранена  newsm78
Мади, надявам се да се нормализирали нещата със спането при Дани. Кърменето на поискване май се оказа нож с 2 остриета  Mr. Green Никой не може да ме убеди в неговите предимства. Две мами, с които постоянно си контактувам са се видяли в приключение - сега, когато децата им са на по 8-10 месеца, стават по 5 пъти на нощ и ако не им подадеш цица започват едни пищевици.... Затова - кърмене, но на режим. Поискването само, когато трябва да си засилиш кърмата. Аз казах, хау.  Mr. Green
Виктория, Елла е нашата гордост   bouquet
Алис, подариха на Маги обувки за прохождане на Колев и Колев, номер 16-17, но са й огромни. Затова й купих някакви на фирма "Капчица", струват 26 лева и с тях е доста добре.
Цитат
Вечер по колко мляко пият вашите сладури? Ина пие по 240 мг.,но сутрин  взе да става към 6.30-7.00,а преди спеше до 8.00-9.00,да не би да не и стига.На какъв режим сте с храненето?
И при Маги така се получи - преди спеше до 8-9, сега в 6:30 най-късно е опищяла света. Но вечер не смея да й дам повече от 240-250 мл, за да не й стане тежко  newsm78 При това вечер и давам някаква адска смес от 210 мл. вода, 6 мерителни лъжички АМ и 6 мерителни лъжички бисквитена каша (уж да е по-хранително и да издържа повече).
Зъби - тц.  #Cussing out Искам да направя преброяване на тотално беззъбите бебета като Маги. Мами, моля, отчитайте се.
Нови умения - казва "мама" почти постоянно; чат-пат пика в гърнето; едната котка е в депресия от отношението на Маги към нея; направила си е страхотен режим на спане - нощем от 21 до 6, после от 6:30 до 9, после от 10 до 12, после от 14 до 17. Просто прекрасно, ако не трябваше през цялото това време да си стоя в къщи. Е, поне успях да изчета темата за Биг брадър в Клюкарника  Mr. Green
Лек ден на всички, отивам да изпуша една цигара преди да се е събудила   bouquet

Последна редакция: ср, 20 сеп 2006, 12:07 от pachikrak

# 233
  • София
Здравейте Hug.
Днес бяхме на консултация и пак водим класцията за най-дебело бебе Embarassed.Наш  261uu закова стрелката на кантара на 11 кила.Пораснал е с 3 см. за три месеца и сега е 76 см.Няма да ви казвам как се държа в кабинета на лекарката,то не бе рев,то не бе чудо ooooh!,а защо се дра така май и той не знае.Лекарката ми забрани да му давам яйца докато не стане на 15 месеца,сирене може,но много малко и не всеки ден.Насмота ме,че още не съм го научила да пие от чаша и аз най- примерно обещах,че ще започна да го уча.Относно обувките ми каза като ходи да е само по чорапки,в никъкав случай с обувки,за да се научи да стъпва на цяло ходило и за да не си криви крачетата в обувките.Дани има два чифта,но тях ще ги използваме като излизаме навън.
За пасирането,пасирам само ако парченцата са много големи,иначе не.Купувам му пюрета на Хип за 8 месеца и парченцата в тях са точно като за Дани.Яде ги с голямо удоволствие независимо,че няма зъби.
Зечова,случват се и такива неща.Не се обвинявай.Дани вече няколко пъти пада,дори до преди два дена имаше една синина на слепоочието.В подписа на една мама прочетох много хубава мисъл:"Родителите не предпазват от падане децата си,а превързват рани".
Лилит,браво на детенце,че добре е понесло първия работен ден на мама Wink.И въобще да не ти минават такива мисли през ума,че не си важна за нея Naughty,ще се караме.
pachikrak,да чукам на дърво напоследък започна да се буди само сутрин към 5 часа и после пак заспива,но освен breastfeeding друго не признава.Не знам как ще я караме по натаък,понеже на мен ми се ще след 2-3 месеца да го отбивам.Дано до тогава да се оправи положението.
Чао от мен  bouquet,че трябва да го храня.

# 234
  • Габрово
Здравейте, мами!
Зечова, важното е, че е заплакал, значи няма сътресение. Ако можете, повдигнете решетките, ако не - махни ги  и го учи да слиза сам. Сашо вече от две седмици му показвам как да се обърне с крачета към края и да се спусне, в следствие на което една сутрин чукаше на вратата на хола, но поне вече не пада от леглото.
Алис, на Сашо му подариха едни буйки за прохождане 16 номер, но са му големи и се събуват от крачетата му. Рядко ги обувам, само навън, ако иска да слиза от количката. В къщи е с чорапи, а навън - и с терлички. Краката му са топли. И аз знам, че е по-добре да прохожда босо детецето.

Цитат
Затова й купих някакви на фирма "Капчица", струват 26 лева и с тях е доста добре.

Тук тези са 34 лева, ех, провинцийоооо!

Сашо го научих да дъвче като му давах да си отхапва парченца меки плодове - пъпеш, диня, нектарина. Сега вече се справя добре с малките  парченца в пюретата. Давам му и цяла бисквитка.
pachikrak, не е само от кърменето на поискване. Зависи от детенцето. Сашо беше на режим, но нощем си се буди и не иска вода или друго, освен  breastfeeding . След няколко нощи в неспане и опити да го отуча, реших да не си образуваме нерви взаимно и продължих да го кърмя. Ще пробвам пак след годинката. Щерката сама спря да се буди нощем още от втория месец, въпреки, че беше кърмена по същия начин.
И аз искам да направя преброяване - има ли някой, на когото още не му е дошла М?  newsm78
Марти, а защо по малко сирене?  Thinking
lylyth, наистина е по-добре така , защото на една приятелка детенцето щом видеше непозната жена в къщи се хващаше за майка си и плачеше, тъй като си мислеше, че ще я остави на нея, както на бавачката.
Спирам вече, че слънцето се събуди!  Grinning

# 235
Хаха, какво ми се случи днес: отивам до банката с Маги, за да тегля пари и една жена, която не познавам ме пита "Това Маги ли е? А Вие сигурно сте Пачикрак? Аз съм Мимиска от форума"  Grinning
Ей, голяма мафия сме  Mr. Green

# 236
  • София
Хаха, какво ми се случи днес: отивам до банката да правя един превод и влиза една жена с количка & бебе. Гледам аз бебока - колкото Надето ще да е. Гледам отново - нещо познато ми се струва.  newsm78 Гледам още и си викам, абе това е Маги на Пачикрак! Я да питам аз, най-много да ме вземат за досадна лелка, хехе.

И какво се оказа? Wink Оказа се, че светът е малък!  Laughing
 Hug

# 237
Зечова...миличка по спокойно ,и аз като тебе се бях панирала като Елла ми се изтърси от спалнята....а тук креватите са доста високи...не като тези в БГ. Много виновна се чувствах и попаднах на един форум в интернет където много майки се чувстват зле след като детенцето им е паднало...еми кви работи прочетох ...косата ми се изправи....имаше няколко майки които забравили да затворят предпазната вратичка за стълбите и  нали се сещаш...детето по стърбите търкол надолу и прас главата в цимента или дървения паркет....едната майка каза че и се случило да го види с очите си и е сигурна че е загубила поне 7 години от живота си.
Други паднали от пералнята...майката там му сменяла памперса.
Други изпускани на по 1-2 месеца от ръцете на родителите или падали от кошчето при сваляне от колата.... абе какво да разправям...ужаси....но явно се случва на хората.
Добрата новина е че всички бебета са били ОК след тези падания,казват че главите са им много издръжливи колкото и крехки да изглеждат.

Та по този повод ми стана по добре ,аз Елла вече не я оставям сама на такова високо място...така човек се научава.
При тебе е проблема сега как да предотвратиш това да не се случи отново...незнам какво ти е креватчето....ако трябва купи ново по дълбоко защото това наистина е проблем ,или поне сложи времено един куп възглавници долу ,та ако пак стане да падне на меко.
Но не се обвинявай,в твоя случай определено вината не е твоя.
Казват че ако детето изреве веднага(при удар на главата) е добре и ако не реве повече от 3 мин значи е ОК,после се наблюдава като спи на всеки 2 часа се буди за да се види дали е адекватно и.т..н.. ,което аз правих на Елла че се бях побъркала направо....но това при удар на главата.

# 238
Да се оплача :
Брат му на мъжа ми също има бебенце момченце на 3 месеца,и понеже винаги се е опитвал да се конкурира с него,а и жена му с мене ( та се беше побъркала милата като забременях преди нея) ,сега използва детето да се конкурира с Елла.
Е това ми е най омразното-дете с дете не се сравнява!
Вчера му се обадил и му казал че докато жена му била излезнала,малкото калъпче се било огледало и казало цитирам....Мам (което е съкратено от Мама),той това го счита за 1ва дума Laughing....седя аз и го гледам моя мъж докато ми го разправя и направо паднах да се хиля. Joy

На всички е ясно че бебето си го е казало ей така,без смисъл...нали не съм само аз тази дето не вярва че бебето е сложило смисъл в думата??

Като се сетя само че ще ги видя за коледа и ще ми лазят по нервите със техните сравнения и направо ....но те не знаят с кого си имат работа явно...още на първата дума и ще да научат що е то балканска майка лъвица. Laughing

# 239
  • София
На всички е ясно че бебето си го е казало ей така,без смисъл...нали не съм само аз тази дето не вярва че бебето е сложило смисъл в думата??

Вики, а какво собствено ти пука кой какво мисли по въпроса?   newsm78
Това, което става ясно от твоя постинг е, че не понасяш семейството на брата на мъжа ти. Но поне на мен не ми стана ясно от какво трябва да се защитаваш...  Thinking
Има една много хубава поговорка, която гласи следното: "по-умният отстъпва".  Peace

Общи условия

Активация на акаунт