ДЕКЕМВРИйските сладури стават много, много щури!!!

• 9 294
  • 266
  •   1
Отговори
# 240
  • Бг-мама
Блогодаря ви момичета за подкрепата и милите думи той бебко си е ок спи си храни се спокоен е нищо не убичайно в неговото поведение ама още ми е зле като се сетя.......
Вики и много мерси за милите и топли думи -олекна ми от тях.. а що се отнася до това за децата аз имам същия проблем с роднинско дете и те разбирам и на мен откровенно казано ми е неприятно когато ги сравняват ама кво да се прави..............

# 241
Зечова, споко! Всички, които вече изпуснахме бебоците те разбираме. Другите скоро ще те разберат... Добре, че са гумени човечетата...
По отношение на кърменето по нощите - явно нещо витае във въздуха, защото оплакванията са повсеместни и ни зависят от възрастта на бебето или от географското положение...
При нас много тежко растат горните кучешки (едновременно), а доколкото виждам - и долните (при условие, че вторият чифт долни резци още не е тръгнал), така чу нощем и в ранна утрин ( и през дена  Crazy) е един не малък ад...
Нуше, и аз още нямам М. Не се оплаквам  Laughing Обаче Маги е като 5 месечна -на кърма, кърма, кърма... и от време на време (през ден-два три) по 10-50 мл оризово пюре... Дебела е  Wink Жизнена и весела... (освен кърмата и пюрето не ще нищо друго - дори вода). Сега започна да пълзи мааааааааалко по-уверен, ама е далеч от другите. Тепърва започна да бъбри...Абе не бърза детето. Само косата й расте като за световно  hahaha
Пачи, Мимиска - супер неорганизирана срещичка се е получила  Joy
В събота ще има общофорумска среща. Кой ще идва (Правде, надявам се, че ще присъстваш както обикновено   Laughing).
Ох, забравих какво исках да коментирам  Blush Честити мерки и теглилки на бебоците! Честито на всички, които са имали повод за празнуване!
Айде чао!

# 242
 Гостът съм аз  Embarassed

# 243
pachikrak - СПОКОЙНО НИЕ СЪЩО НЯмАмЕ ОЩЕ НИТО ЕДИН ЗЪб

# 244

На всички е ясно че бебето си го е казало ей така,без смисъл...нали не съм само аз тази дето не вярва че бебето е сложило смисъл в думата??

Вики, а какво собствено ти пука кой какво мисли по въпроса?   newsm78
Това, което става ясно от твоя постинг е, че не понасяш семейството на брата на мъжа ти. Но поне на мен не ми стана ясно от какво трябва да се защитаваш...  Thinking
Има една много хубава поговорка, която гласи следното: "по-умният отстъпва".  Peace
Мимиска понеже не разбирам тона на постинга ти ,ти пиша на лични за да не занимаваме момичетата тука.

Може би е силно казано че не понасям семейството на брата на мъжа ми,но  ме дразни факта че се опитват вечно да се конкурират,по всякакъв начин - не ми беше такъв проблем до момента в който Елла не се роди...може би е силното майчино чуство което ме кара да се чувствам така,но когато се опитват да изкарат един вид че Елла по глупавата а техния син по умния...ами да засяга ме и е страшно глупаво и смешно,за мене да говорят и да сравняват каквото искат но за детето ми...има си граници,не сме се виждали още с децата и се надявам да греша и да не ми лазят по нервите но като гледам как се развиват телефонните разговори ..много ме съмнява.
5 години все аз съм "умната" и не им се връзвах ,а ми бяха просто забавни и смешни но...сега е различно .За коледа ще сме 3 дена заедно в една къща и колкото и да съм "по-умна за да отстъпя" незнам как бих се справила с постоянните подхвърляния на тема "нашето вече прави така а вашето?"

Зечова ...искренно се радвам че си добре и че съм ти помогнала с постинга Grinning,кофти че и ти имаш такъв проблем с роднинско дете...абе глупави хора има навсякъде ooooh!

Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 02:33 от victoria

# 245
здравейте мами
моето дете спи ли спи , аз съм станала преди час , а тя си спинкааа, та си викам я да попиша малко тук
Вики мила знам че е дразнещо , но пропускай си го покрай ушите и не се ядосвай. И аз така се връзвах по едно време на такива приказки от рода моето вече се обръща, а твоето, Мирела се обърна на 6 месеца за първи път, някой бебета се обърнаха на 4 за първи път. Та ми ставаше и на мен едно такова от тези сравнения, но да ти кажа раззбрах , че колкото по късно почне да шугавее и да прави бели, толко по добре за нас, по дълго ще си имаме нашето спокойствие. Така че детето на брата ако иска и на 4 месеца да проходи и да проговори свиркай си да му мисли майка му , ти си гледай куклата Ела , че е здрава и весела и щастлива пък когато й дойде времето ще направи и тя всички неща като ходене бъбрене лазене и квото още се сетиш. Да ти кажа само моите наблюдения бебоците които се развиват по рано от възраста си са много по нервни от тези които изчакват малко. Да ти кажа аз какво казвам в такива случаи когато някоя мама си хвали по малкия бебок кво прави- Браво да ти е яка гъзината, на мен ми е добре мойта беба си е спокойна- знаеш ли колко бързо приключват да ми се хвалят. Цункай Елата пу дупата и много  Hug
Ние вчера бяхме на консултация - Мирелата е 8600 качила е 200 гр за около месец, малко по малко, и е 72 см- 2 см повече. Другия път ще правим проба за бцж-то след клато се поскарах с мойта педи, ма много се ядосах. След като навършела 1 годинка тогава се правело. Ми на всякъде съм чела , че се прави между 7-10 месец, по точно се наблюдава белега тогава и ако няма се прави. Ние от самото начало нямаме белег и те го знаят, но не ше чакаме годинката. Та така вчера пак се взираха в нея уж видяха някакъв незабележителен белег, но казаха да съм спокойна ще направим проба.
Зечова мила абсолютно те разбирам как си се чувствала вчера. Като бяхме на село през лятото и Мирела падна от леглото, но 2 пъти в един ден. Сутринта и вечерта.Сутринта не беше толкова страшно защото падна на възглавница, която й бях подпряла на леглото, но тя е бутнала на земята и се обърна с главата надолу. А вечерта я оставих в най вътрешния кртай на леглото буквално за минута да отида да й взема млякото от кухнята и вече беше паднала. Пак с главата надолу но си я беше ударила в ръбчето на масата. Ей разбирате ли ме че се чувствах най некадърната майка на света . Но след това си дадох сметка че просто няма да я оставям повече сама освен ако не е в кошара или някъде от където съм сигурна че няма да падне.
ами мацки това е отивам да си видя детето какво прави

# 246
  • Габрово
Вики, не се тормози. Едно време, когато голямата ми дъщеря беше бебе, имах една приятелка, която правеше същото - непрекъснато изтъкваше колко е умно нейното бебе и колко бързо се развива. И точно тогава прочетох в една статия, че родители, които непрекъснато се хвалят с децата си и ги изтъкват нямат с какво да се похвалят и изтъкнат самите те. Като се замислих тогава - то си беше вярно. И спрях да й обръщам внимание, че детето й на 1 година знае таблицата за умножение, `щото като го питала колко е 1х5 то махало с ръчичка с разперени пръстчета ooooh!
Цитат
за мене да говорят и да сравняват каквото искат
Разбрали са, че с теб не могат да се сравняват и сега им се отдава възможност да го правят с децата.
Всъщност, кой ви е поставил в конкуриращи се отношения?

Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 13:01 от Nusha

# 247
# 248
Хелоу, мами!
Галакси, вода и дрискане му е майката... Бързо да се оздравяваш   bouquet
Ето още малко снимки на Магариня:
http://snimka.bg/album.php?album_id=53931&photo=68
http://snimka.bg/album.php?album_id=53931&photo=67
http://snimka.bg/album.php?album_id=53931&photo=66
Лек ден от мен!

# 249
  • София
Здравейте Hug.
Нуше,педиатърката ми каза по малко сирене и не всеки ден,за да не се натоварват бъбреците и за да не се придизвика алергична реакция.Количеството което трябва да се въведе до навършване на една годинка не трябва да е повече от 20 гр.,като в началото (около 9 месец) се започва с 2-3 гр. (половин чаена лъжичка) и се увеличава постепенно.
pachikrak,mimiska,опасни сте hahaha.
Вики,въобще не си го слагай на сърцето това с роднините.Свиркай си и гледай напред Wink.
galaxy,по-скоро да се оправиш.Пий повече течности и яж препечени филийки със сирене.
Хайде от мен чао  bouquet.

# 250
Добър ден на всички по-полудели и по-спокойни мами Heart Eyes

Падащите бебета - хаха, сещам се за един разказ от Даниил Хармс дето бабики падаха от прозорците, ма те трошливи бабетата. Виж бебоците са направени от природата с вграден краш тест, който сами провеждат. Рада тази сутрин поне 5 пъти се хвана се ниската квадратна маса в хола, падна, тресна се, рева и повтори упражнението старателно. От спалнята досега е падала...май 7-8 пъти newsm45 newsm45 Напоследък реших да съм честна и заявявам откровено - не мога да мисля, нито да правя повече от едно нещо по едно време на едно място, разсеяна съм, не помня и недочувам. Ето - олекна ми. Ааа, и също съм нервачка. Всичко гореупоменато отричах пред другите и себе си преди появата на Рада. Ей на - който иска да се сравняваме afwitch

Сравняващите бебета - едно, че има вманиачени празноглави кокошки дето надуват главите на околните с всестранно и ранно развитите си отрочета, ами като са ти и роднини -- и ти иде да направиш ето според хубавата илюстрация ritnik Какво значение има кое беб на коя възраст прави какво (освен ако няма нужда от лекар)???? Този тъпизъм с идеята, че ако можеш повече, правиш повече, постигаш повече, акумулираш повече (материално и нематериално, напр. дипломи) ще си по-"добре" е смешен! fight На едно дете (и на един човек) му е най-нужно доколкото е възможно чист въздух, вода и храна, добро здраве, благи  емоции, отдих, любящо семейство, хоби и работа, които обича. Всичко друго, дето казват, е от лукавия newsm48

В Америка (споре мен) е много типично да се сравняваш и съревноваваш с всички. Статус символите са на особена почит. Стане ли дума за деца се стига до маниащина - ако не отиде в правилната детска градина не може да иде в правилното начално училище, а после в добрата частна гимназия и после в Ivy League и накрая няма да прави по >100,000 на година! Ауу, ами тогава, ми горкото какво ще прави?! Ами нищо - ако майата и бащата го научат на човещина, ще знае да е щастливо с много и малко, дори да не е Айнщаин. Мила Вики, отсега до Коледа прави следното - представяй си гостите си заобиколени в сърцевидна сфера от светлина и се опитай докато ти лазят по нервите да гледаш на тях като енергоносители, а не като енергоизцедители. Ако си позволиш да им се дразниш ще им дадеш голямо предимство. Има два начина - или да не реагираш или да си кажеш твоите реплики и да стане ясно кой командва, но без да се създаде конфронтация..В моето семейство също се промени динамиката на добри и лоши след раждането на Рада..

Пачикрак и Мимиска - адски смешно!!! Как се разпознахте бре шпионки??

Играчките - с какво занимавате дребните? На нас всичко ни е досадно, освен опитите за прекрачване на планини (маси) и падане отвсякъде. А Маммамая newsm10 Мъжът ми едно време - "Ох Рада сигурно ще ходи на моя рожден ден! (август)" Моят отговор беше същия - да ти е дупе яко, ако ходи!!! Айде нема нужда толкоз чак да бързаме. И ние сме си от по-ленивичките. Всички бойни постижения започнаха в 9 месец.

Другата седмица сме на мерки и за беба и за мама, да видим. Нещо със захладняването пак ме кара на сладки неща newsm55

Изгубих си нишката на мислата...Отивам да се разкърша докато харалампи хърка.
  food010 55

Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 17:28 от hotmama73

# 251
Не бе не съм им се впрегнала чак пък толкова и със сигурност не съм си загубила съня Laughing.
Само ей така клюкарската споделям  Wink,мерси на всички че ми вдъхвате кураж Heart Eyes.
 Аз ако ви разкажа с подробности до къде са стигнали да ни подражават или да се конкурират ...направо ще паднете...ама мноооого писане ще трябва,и не съм само аз лудата дето ги забелязва тези неща..мъжът ми също...а и свекъра пуска понякога по някоя шегичка по тази тема,така че това не е плод на въображението ми.

Цитат
Всъщност, кой ви е поставил в конкуриращи се отношения?
Нушке...ама това е смешното Laughing ...няма за какво да се конкурираме...та ние дори не се и виждаме...живеем  в различни щати,те сами имат такива изблици...единствените хора които споделяме с тях са родителите на мъжа ми...но те са страхотни хора...въобще няма за какво да се съревноваваме и да доказваме нещо пред тях...те не ни делят.
Брат му на мъжа ми поне е не е хаплив дето се казва ама жена му...като едно змийче е ,все гледа да направи някой коментар с който да те пресече.

Хотмаме ...аз досега не съм се изпускала...точно така правя..замълчавам си и не и обръщам никакво внимание..... после се смееме с мъжа ми като си останеме на саме Laughing. Вникакъв случай сцена никога няма да направя и да проваля празника...най многото което може би ще направя е някой уж добронамерен коментар когато сме само 2те  за да я сложа на мястото и.Но по природа не съм такава така че не съм сигурна,до сега не съм правила таквиз неща .все после си викам "...ей защо не и отговорих така....защо не и казах това...".

Както и да е ще разказвам след коледата Wink

Айде че отиваме на доктор днеска ,и ще ни взимат и кръв  Sad.Ще съобщя мерилки.

# 252
  • Габрово
Вики, тя снаха ти, ако е американка, Хотмама ми е отговорила на въпроса. Айде, ще чакаме и ние да се посмеем на чужд гръб, не само вие с мъжа си  Wink
Хотмаме, ама пък упорита щерка имаш. И ако напишеш някой ден книга, моля да си закупя един екземпляр  Praynig ( което означава непременно да напишеш). Калкото до сравняването - моля, моля - аз съм страшно концентрирана, върша по шест неща едновремменно, помня всичко и чувам всичко  Mr. Green Само ми остана да отида до лудницата  Mr. Green
Галче, бързо оздравяване на вас двечките!

# 253
  • София
Хей хай!

wavey

Хотмаме, винаги съм казвала, че ЦРУ в мое лице е изпуснало един много ценен кадър!  bowuu  Но дори и аз самата не съм предполагала, че имам толкова добра памет за бебета!!!  hahaha Това ще да са нови мои, неподозирани заложби...   search А истината е, че Маги на живо е по-чаровна отлколкото на снимките.  newsm10  А и другата истина, която се натрапва, е, че снимките, които качва Пачикрак, са много даже като истински.  smile3501

И какво? От захладняването ли, викаш, налитам и аз на шоколада?  amiiii Да не се притеснявам значи!  thumbsup

Марти, нали все пак обезсоляваш сиренето преди да го даваш на Дани? Аз въведох на Надето сирене още преди около месец и половина. Тук по форума някъде изнамерих, че се дава колкото кибритена кутия. Е, аз поорязвах малко краищата на кутията... Wink Слагах го в зеленчуковото пюре 2 пъти седмично, дано да се е усещал вкуса изобщо...    Yum Говоря в минало време, защото наскоро не съм й давала, все се каня и все само си се каня...  Embarassed

Лека нощ желая и приятно изкарване на празниците!!! Прогнозата за времето хич не е обнадеждаваща, ама току виж баш сега са сбъркали синоптиците?  smile3531

bouquet

# 254
Хай!
И аз да си кажа. Първо благодаря на всички за отговорите за кухнята  Hug Hug Hug Аз да си призная доста често хапвах от супата  Embarassed , защото Сисунка я недолюбваше. Обаче откакто слагам сухар я предпочита пред пюрето. Всъщност от няколко дни нищо не й се услажда особено много, защото е с много зачервено гърло и на антибиотик. Все ми се искаше да отложим тоя момент с антибиотика, но... Докито ме увери, че е по-добре да претрепем вируса в зародиш, за да не повлече другия - гадния летен, от който много ме е страх. По тоя повод - Галче - бързо оздравяване на теб и Анна-Мария  Praynig
На 19.09. бяхме на консултация. Тегло 7,800 (качила е само 50 гр.) и 71 см - имаме ли конкуренция  Flutter ?
Вики - в началото и аз много сравнявах, обаче го правех от притеснение - дали детето ми се развива добре. Глупости, разбира се, ама бивш бременен мозък как да мисли  Whistling Снаха ти явно е комплексарка като мен (признавам си го без бой  Sunglasses) та затова. Оставия женицата да си мисли, че детенцето й е Айнщайн. Някой по-горе беше казал - по умния си замълчава. Айде и аз да не се правя на мъдрата сврака с двата крака  Crazy, ама то времето е най-доброто мерило за подобни неща. Я свиркай  Whistling

Данидо, я стегни и не пускай такива депресантски теми в "Бъдещи и настоящи майки". Добра, лоша, такава си - няма да се промениш с вълшебна пръчка. След 5 години пак ще викаш и малката мишка Сиси пак ще те обича, напук на твоите терзания.
Такаааааа, Пачи сори ако темата ти се е сторила депресираща, ама така се чувствах и имах нужда да поговоря за това. А форума си е за това. Никого не карам насила да чете. Старая се поне в нашата тема да не бъда депресираща. Впрочем, Маги е много готина на снимката с каската   Flutter

Зечова - Сияна вече незнам колко пъти пада. Всеки път ми е гадно. Вярно е че такова падане като вашето за сега не е имала и дано да няма, но все пак доста често й пострадва главицата. Общо взето по цял ден се мъчи да се изправи на столове и маси и други неща, които могат да й послужат за упора, ама на - в половината случаи се строполява. Старая са да са по-малко, разбира се. Понякога си мисля, че паданията са вид урок - да знаеш какво трябва или не да правиш, за да не боли. Доста суров урок. И за родителя.

Хотмаме - и Сисуна не ще да играе. Вниманието е точно 1 секунда. По цял ден иска да е с мен и да прави каквото и аз. Ако пиша на клавиатурата - тя блъска по нея, ако говоря по телефона - протяга се да го вземе, ако взема предмет, какъвто и да е - моментално и тя го иска, ако ям - иска и тя от същото. Ако й дам нещо - каквото и да е - взема го, играе с него, но щом направя крачка да свърша нещо, мигом иска да се присъедни. Тя е моята сянка  Wink Абе ще ми стане отмяна детето  hahaha

Сега да ви кажа друго - ще си вземам колани за прохождане. По време на бременността се кълнях, че такова нещо няма да купя никога - ужасно ми е грозно да гледам да разхождат дете като куче, но нямам друг избор. Дребната иска да ходи постоянно и единствения начин е като я държа за ръце, защото не признава проходилка - в нея седи максимум 15 мин, после ревва и почва ходи подире ми и да протяга ръце да я взема. Да ама от няколко дни се събуждам с ужасни болки в гърба, кръста и врата  Confounded Така се надявам хем тя да може повече да си ходи насам натам, хем аз да не страдам от тия болежки. Някой друг сдобил ли се е с подобен "уред"?
Отивам да спя.
Спокойна нощ на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт