Права на децата ни с ТЕЛК - 3

• 56 143
  • 789
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Нашето решение е до май 2021.

# 226
Здравейте, детето  ми е на 1г и 7 месеца с 80% ТЕЛК. Искам да попитам полага ли ни се винетка и как седи въпроса с нея?

# 227
Здравейте, детето  ми е на 1г и 7 месеца с 80% ТЕЛК. Искам да попитам полага ли ни се винетка и как седи въпроса с нея?
Мисля,че се полага ако колата Ви е до 2000кубика.

# 228
Здравейте,

Има ли и други, които получават Телк обезщетенията в ОББ и нямат още налична сума?
Имате ли превод от OBB?Аз не!!
Да, от вчера. Следобед ги изтеглих.

# 229
Mama Ru, благодаря за информация.
Аз продължавам да нямам сумата в ОББ 🙁

# 230
Съжалявам, Макао.
Може би днес ще я преведат.
Дъщеря ми е с 50% и сме в Русе, тук вчера са преведени сумите.

# 231
  • софия
Имам превод. ОББ

# 232
От DSK  имахме превод още в петък.

# 233
  • София
И при мен има. Те ги превеждат в 14.00 по принцип.

# 234
Добър ден!
Майка съм на дете с увреждания със 72 %с чужда помощ пожизнен.Ноември месец стана на 16г,на телка му пише ,че трябва да се актуализира. Отидох на Греков2 погледнаха телка,чудеха се, вайка се звъняха някъде и накрая подадоха документи ,и ми казаха да отида на Веслец 55.От там разбира се ,само ми казаха, имате дата за 10.02.21г.Писмо нямам,а и нали е пожизнен телка.Някой може ли да ми каже,наново ще го освидетелстат ли или какво?Нещо нищо не разбирам уж е пожизнен пък да се явяваме пак????

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 15:43 от kokito2004

# 235
  • asgr
Здравейте!За първи път ще се явяваме пред ТЕЛК.Вчера получихме първото писмо с подчертаните документи,които трябва да изпратя.Въпроса ми е - абсолютно всичко ли трябва да имаме като документи/? Синът ми е с поставена диагноза детски аутизъм и имаме епикриза и психологично изследване,но нямаме отделна етапна епикриза от детски психиатър,която е подчертана в писмото от ТЕЛК като отделен документ.Съвсем се обърках,затова се обръщам към Вас

# 236
А каква е епикризата, която имате и от кога е? Ние винаги сме носили актуална епикриза от детски психиатър за тази диагноза.

# 237
  • asgr
Епикризата ни е от Детски център за психично здраве Пловдив.Към нея имаме психологичното изследване и логопедична оценка.

# 238
Но не е издадена от психиатър? А от кога е?

# 239
  • asgr
От психиатър е издадена,на 11.01.2021. Беше приет на 03.12. и ходихме няколко пъти за наблюдение от детски психиатър,психолог и логопед.Сега видях,че заедно с протокола от ЛЛК,който изпратих в ТЕЛК,са ми дали ,,Днанни от преглед,, от детския психиатър.Може би това е въпросната етапна епикриза,само дето не пише епикриза

Общи условия

Активация на акаунт