Боя за коса - Blond47 - Клуб на блондинките

• 37 444
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Една от най-добрите ми приятелки се прави бяло руса. Не бих си позволила да обиждам някой, заизбора на цвят. Просто е трудно за постигане и гори косатаа много. Също отдавна не е модерно, това имах предвид.

С това съм на 100% съгласна, просто искам да помоля да уважаваме и чуждия вкус, няма нужда през пост да се повтаря как не ви харесва на вас и ви е чудно защо някой иска да е толкова светло рус, а и че е демоде...

# 121
Не сме във форума да се обиждаме, не съм целила това. Просто ми беше на езика и го "казах", написах. Е за мен е демоде. Иначе всеки си има мнение.

# 122
Не сме във форума да се обиждаме, не съм целила това. Просто ми беше на езика и го "казах", написах. Е за мен е демоде. Иначе всеки си има мнение.

Цвета на косата не би трябвало да се избира по модните тенденции, а по това, кое му отива на човек. Така, че и с това твое мнение не съм съгласна. Никога няма да се боядисам в някой цвят, колкото и да е модерен ако не ми отива.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 12:10 от Анонимен

# 123
Ще си илюстрирам казаното. Дано стана по-ясна.
Очаквания:

Реалност:

# 124
Melisande ти към момента си избрала Oway, може би: защото е органична, със заместител на амоняка, по-деликатна към скалпа и косата, с добавени множество масла за подхранване, развита на базата на честната търговия и други принципи, които се спазват при органично ориентираните марки и продукти.
И тъй като вече имаш някои бои и оксидант, но не ти се е получило последния път - не бива да се отказваш Simple Smile защото просто ти трябва малко повече информация за това как действат тези бои и какви са им формулите.
Да, ако желаеш да получиш по добро и по меко( в сравнение с "блондорите") изсветляване на корените, защото базата ти е 5ца, то е по добре да смесиш 1 част 90.11 + 1 част 0.0 И след като ги смесиш към тяхната обща 1 част да добавиш 2 части 12% оксидант.  Мажеш корени, започвайки отзад, защото предполагам там косата ти е по тъмна.  Свиваш ненамазаните дължини горе на кок и можеш да сложиш продупчена найлонова торбичка на главата - така ще помогнеш да се запази топлината и протичането правилно на процеса и същевременно няма да губиш влага. Около 50 минути, като наблюдаваш процеса на изсветляване. Ще вдигне в твоя случай до оранжево жълто, което ще трябва задължително да тонираш. Тонира се взависимост от получения цвят след изсветляването и изсушаването- ако е оранжево-жълт- се тонира със синьо-виолетово.
11.17 е  микстон на Hcolor Oway, който е създаден специално за тониране на блондинки, нарича се още матирана платина. Съдържа purple. Обикновено се смесва примерно 1част 10.1 + 1 част 11.17 + 2 части от най ниския оксидант 2.7%, и се оставя за около 15 минути.
Това, което е добре да се знае е, че е важно да се използва оксиданта на същата марка, която е боята - защо? Защото всеки производител на боя си има собствена формула за това какъв на брой и какви точно съставки да вложи в произведения си оксидант за своята боя.
Също така, след като вече веднъж си избрала по някаква причина марката Oway, е хубаво за теб и твоята коса и скалп поне да имаш hbalance shampoo,  шампоан с такова ph е задължителен за употреба първо след изсветляването(90.11+0.0+12% оксидант) и после след тонирането(10.+11.17+2,7%оксидант) - и в двата случая да ти затвори кутикулите на косата, които си отворила с помощта на боята+ оксиданта - втория активира първата, за да вкара пигмент в косата ти Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 12:37 от Anelia Dimitrova 649961

# 125
adelinda, аз нямам такива очаквания Simple Smile. Не отричам, че е красива перуката, но е твърде дълга и сива за моят вкус.

# 126
Здравейте момичета! Да дам отчет за Вела Колестон 12/81 . Вчера най-накрая се боядисах с нея. Изобщо не стана като в каталога, нито толкова бяло като на снимките и клиповете ,които гледах. Аз не съм и искала да става така Simple Smile Получи се много хубаво светло русо с интересен отенък и най-важното е,че няма и помен от жълто. 😄 Далеч е от бяло русо в каталога и мога да кажа,че съм много доволна. Засега..да видим след няколко измивания как ще е. И другия път ще се направя с нея. Притеснява ме ако си остана с нея , след няколко боядисвания да не вземе да става още по-светла. Чак бяло не искам, искам да си става всеки път така както вчера 😁

# 127
  • BG-DE
Ако мажеш само корен няма да стане по-светла, ползвала съм я доста време, и за мен, най-хубавия рус цвят се постига с нея 😍

# 128
Здравейте момичета! Да дам отчет за Вела Колестон 12/81 . Вчера най-накрая се боядисах с нея. Изобщо не стана като в каталога, нито толкова бяло като на снимките и клиповете ,които гледах. Аз не съм и искала да става така Simple Smile Получи се много хубаво светло русо с интересен отенък и най-важното е,че няма и помен от жълто. 😄 Далеч е от бяло русо в каталога и мога да кажа,че съм много доволна. Засега..да видим след няколко измивания как ще е. И другия път ще се направя с нея. Притеснява ме ако си остана с нея , след няколко боядисвания да не вземе да става още по-светла. Чак бяло не искам, искам да си става всеки път така както вчера 😁
Снимки да видим ?

# 129
Menerva, да само корен мажа. 🤗
Момичета, ще се въздържа от снимки. Цвета излиза много нереален и няма нищо общо с това,което е в действителност. На едни снимки цвета е топъл, на други леко сивее. Аз си го определям като нормално светло русо с лек пепелно-виолетов отенък,който ще се отмие.
Аделинда,за теб ще е прекалено светло 😉

# 130
Мики, радвам се, че си доволна! Нов Колестон  с нов оксидант (МЕ+) ползва, нали? Може да пробваш и 12/11. Дават я още по-силно неутрализираща. Hands V

# 131
Като ви чета все повече се замислям да пробвам Вела-та. По принцип естествената ми косица не е от най тъмните и доста бързо изсветлява, ама това оранжевотоооо все си е оранжево, каквото и да сложа. Явно много червен пигмент имам или какво не знам... Та някой, ако каже според вас 12/81 или 12/11 да пробвам при следващото мацане?

# 132
Както вече казах, най-силно неутрализираща е 12/11, на второ място 12/81, на трето 12/89.

# 133
Мики, радвам се, че си доволна! Нов Колестон  с нов оксидант (МЕ+) ползва, нали? Може да пробваш и 12/11. Дават я още по-силно неутрализираща. Hands V
Боята е такава МЕ+ Купих я от магазин за професионална козметика за коса в Бургас. Но ...сега обърнах внимание на окислителя. Никъде не виждам да пише Wella . Ще сложа снимка .Това ли е окислителя,който си върви с боята. Ако не, да си поръчам направо голям на Wella..

# 134
Не. Тази марка е meister coiffeur. Трябва да е на Вела, но от новия за ME+.

Общи условия

Активация на акаунт