Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... LV

• 70 363
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Лично аз тръгнах с голямо очакване към филма за Кюри, тъй като е от любимите ми исторически личности, но.... останах разочарована.
За мен това е пропиляна възможност. Филмът, за мен, през цялото време беше някак си равен и монотонен, в него нямаше емоционалност. Ако човек не е запознат с живота й, ще му е интересен откъм историята и събитията, но кино, уви, не видях.

# 166
Да питам за препоръка , някое сериалче да препоръчате от типа на Клюкарката/ Gossip girl.

# 167
  • София
The Тale и Къде си, Бернадет? много ми харесаха. Мерси за препоръката. Както и сериала Little fires everywhere. Препоръчвам ги всички.

Нещо друго от HBO да похвалите?

# 168
  • София-Младост
Little fires everywhere в НВО ли го гледа?

# 169
"Официални тахни","Младите възрастни","Черно и синьо',"Лошо образование","Сватбеният гост" и т.н.

# 170
Онзи ден открих един Испански сериал, не съм го гледала , а и не съм чула за него до момента вече съм "закачена" на 5 серия съм ..действието се развива през 1928 -30г  и тематиката е за правата на жените и началото на суфражетките/ еманципацията много добре заснет, образите са , чудесно и добре  изградени ,  всяка една история започва и се следи линията да се развива и т.н.

https://www.imdb.com/title/tt5674718/

# 171
  • София

Него - не.

Кой в крайна сметка ще играе принцеса Даяна в The Crown season 4? На едно място пише Elizabeth Debicki (от The Tale), на друго - Emma Corrin.

# 172
  • Mediterraneo
Онзи ден открих един Испански сериал, не съм го гледала , а и не съм чула за него до момента вече съм "закачена" на 5 серия съм ..действието се развива през 1928 -30г  и тематиката е за правата на жените и началото на суфражетките/ еманципацията много добре заснет, образите са , чудесно и добре  изградени ,  всяка една история започва и се следи линията да се развива и т.н.

https://www.imdb.com/title/tt5674718/

Опитах се с 1-2 серии, но не ми се получи. След Velvet всичко ми бледнее.

# 173
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз открих El ministerio del tiempo Simple Smile Довършвам 3-ти сезон, но се оправям с испанския като чета субтитрите  на бг Simple Smile. За съжаление не са превели 4-ти сезон, а 5-ти сега го излъчват в Испания. Готин е сериала и съжалявам, че вече го привършвам Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 09:10 от Почти безобидн@

# 174
  • София
Вече се продават билети за "Тенет" на Кристофър Нолан. Simple Smile Премиера в България - 26 август.

https://www.imdb.com/title/tt6723592/?ref_=nm_flmg_act_4

# 175
Здравейте и от мен:) Видях, че в коментарите сте споменали за Las chicas del cable - лично на мен сериалът много ми хареса, може би и заради актьорския състав, не знам. Препоръчвам го. Също така бих препоръчала и тези:

La casa de papel
El tiempo entre costuras
Gran hotel
Altamar
Mar de plastico
Bajo sospecha
Hache

Междудругото, в момента гледам и един мини сериал в Нетфликс - казва се The search - мексикански е и е по действителен случай.

# 176
  • срещу двата комина :)))

Него - не.

Кой в крайна сметка ще играе принцеса Даяна в The Crown season 4? На едно място пише Elizabeth Debicki (от The Tale), на друго - Emma Corrin.
В четвърти сезон е Ема, а в пети и шести ще е Елизабет

# 177
Little fires everywhere...със смесенеи чувства съм,отлична актьорска игра на главните героини,коиот са ми и много,много любими....но като,че ли започнах да се дразня малко от припокриването на образа на Рийз с нейната героиня от Big little lies....тя като,че ли е успяла да заеме една ниша в жанра и ролята й на богата бяла жена с голямо семейство,която на всяка цена се опитва да спаси света със своята политкоректност,широка-скроеност и т.н. започва да дразни,особено в днешно време явно е много модерно или по-точно все едно със закон е наложено в развлекателната индустрия да се вкарват елементи на расизъм,гей драми и т.н.,което лично на мен ми отнема удоволствието от гледането,разбирам,че това са болни теми,политизирани в голяма степен,но да се налагат в изкуството,ми идва в повече....просто сценарият трябва да е адаптиран не политически,а просто да е добър,забавен за публиката,завладяващ,послания могат да се отправят и по много други начини към обществото,изкуството трябва да остане независимо според мен....Ван Гог като не е рисувал афро-американци/или е рисувал ? хахха/, и ще остане в историята,и винаги ще се изучава,а подобни сериали след време просто ще си заминат като всяка временна мода,жалко за хвърлените пари,можеха да заминат за благородни каузи...

# 178
  • В царството на игрите:)
Little fires everywhere - как е преведено заглавието на български?

# 179
  • в сърцето на един мъж...
Little fires everywhere - как е преведено заглавието на български?

Понеже има книга, вероятно и сериала е преведен като книгата - Малки пожари навсякъде

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт