Защо той не иска брак

• 19 758
  • 583
  •   1
Отговори
# 270
Братан, ако изключим крайните случаи на забрани кой кога да излиза от другия, когато станеш семеен, автоматично се пренареждат приоритетите.
Нормално е, пак казвам, при едни балансирани отношения, двойката и нейният свят, бит да станат център на внимание и приоритет. Естествено, че ще предпочета любимия пред дружките за пиене или даже най-добрата си приятелка. Приоритетите се пренареждат, когато човек срещне наистина своя човек. Отношенията минават на друго ниво. Сравненията за запивки с приятелчета са нерелевантни. Те са характерни за ергенчета и разни хихихаховци дето даже и 10 години да са женени, те пак не са разбрали, че са такива.

# 271
Никой не е дошъл на тоя свят, за да изпълни за теб или за мен онова, което се ражда в главите ни.
Именно. Да допълня и че нещата са двустранни - нито аз, нито ти си тук да отговаряме на нечии очаквания, вкл.очакването ние двете да нямаме очаквания. Поради тази причина предпочитам да не се тормозя с очаквания към някого и да го пусна да си пасе, вместо да слушам как не трябва да очаквам нещо от него. Ами добре, прав ти път. Ама сега що се нацупи?
Мъжете ли се цупят? И какво ти пука, щом задоволяваш себе си?

# 272
Тоест казвате, че един семеен мъж няма нужда 1-2 пъти месечно да излезе самостоятелно с негови приятели, за да разпусне и да не се забравят? Дори затворниците имат право на две свиждания на месец Grinning

# 273
Не, не казваме. Те нещата стават естествено. В един момент човек започва да пресява и повечето аверчета скучнеят, остават на 1 място и там тъпчат, пропадат и още варианти.
Вече е до характер – екстроверти, интроверти. Кой какви нужди има от социални контакти е различно. Има градация в умственото израстване, в това число и в отношенията. Сега, ако момъкът продължи да си живее с жена си все едно само се е преместил от мамини си при жена си, това вече е проблем на самата жена, като си е взела мамин. Simple Smile

# 274
Излизат, бе, Братане Simple Smile Нормалните хора си шават. Моята най-близка приятелка е с 2 деца, породени, голямото е на 4. Еми, ако той реши да излезне - тя гледа децата. Ако тя реши да излезне - той. Ако двамата искат да излезнат заедно - баба или детегледачка. Или ги взимат с тях. Не са се заключили дОма като затворници. Ти залиташ в някакви яко крайности. Аз не познавам двойки като тези, които ти описваш

# 275
  • София
Тоест казвате, че един семеен мъж няма нужда 1-2 пъти месечно да излезе самостоятелно с негови приятели, за да разпусне и да не се забравят? Дори затворниците имат право на две свиждания на месец Grinning
Има нужда- някои имат и ежедневна.
Въпросът е, какви са им приоритетите в момента.
И как ще съвместят "старите" нужди с новите задължения и с половинката си.
Която също има "стари" нужди под новия покрив.

ПП. Ако подхождаш към брака с мисълта, че отиваш в затвора, по- добре си стой волен като птичка.

# 276
Братан вижда това, което иска да види. Ако е настроен към брака и връзката като връзване, все това ще вижда при приятели.
Ако аз не искам деца, навсякъде ще виждам унили и нещастни майки и врещящи бебета, което ще затвърждава отрицателното ми мнение.

# 277
На Братан нещо в историята му не е баш така. Я жената не е от умните, я мъжът...
Мъжете ли се цупят? И какво ти пука, щом задоволяваш себе си?
Пука ми, доколкото се опитвам да оставя някаква обратна връзка и/или дам другата гледна точка. Малко тая работа ми е философстване на празни ясли. За да ме хареса някой, значи съм отговорила на първоначалните му очаквания примерно да изглеждам добре, да се усмихвам и да знам виц, който не е чувал. Аналогично аз като харесам някого. И идва някой и казва да спра дотам (визията, умивката и вицовете), щото иначе ще се разочаровам. Същият този някой утре ще ми обяснява да не говоря за книги, защото на мъжа не му допада, или да мия чиниите, щото е женска работа и мъжът да не е льольо да я върши. Накратко и по същество - вкарване в някакъв калъп, сакън другият да не се засегне.

# 278
Галинор, не разбираш мен, а себе си. Изпадаш в някакви твои предположения, с които моите думи нямат много общо. Точно така се пръкват разочарованията.

# 279
Луна, разбирам те. Точно затова смятам, че това е философия на празни ясли за хора без ясна представа. Ти, вярвам, също го разбираш, иначе нямаше да уточняваш какво правя аз според теб.

# 280
Луна, разбирам те. Точно затова смятам, че това е философия на празни ясли за хора без ясна представа. Ти, вярвам, също го разбираш, иначе нямаше да уточняваш какво правя аз според теб.
Считай че съм от тия с празните ясли и празни приказки.
...И идва някой и казва да спра дотам (визията, умивката и вицовете), щото иначе ще се разочаровам. Същият този някой утре ще ми обяснява да не говоря за книги, защото на мъжа не му допада, или да мия чиниите, щото е женска работа и мъжът да не е льольо да я върши. Накратко и по същество - вкарване в някакъв калъп, сакън другият да не се засегне.
А това е само твое.  Разбираш или не, поднесе пример за напразните ти очаквания. Механизмът е точно такъв и във връзките. Натоварваш отсрещния с твоите мисли и чакаш...ако се случи, чудесно, ама в по-честия случа не се.  Използвам второ лице, ед. число, защото четеш не само ти... т.е. не искам да вярваш, че ти нареждам кое как да правиш, обяснявам прост, но ефективен механизъм. Ако искаш да коментираме, на лични винаги отговарям. Темата достатъчно се измести според мен.

# 281
Братан вижда това, което иска да види.

теоретик е все още.

# 282
Братан, а да ти е хрумвало, че този твой приятел използва жена си като удобно извинение, за да не си усложнява живота и за да не те обиди? Често се случва.

# 283
Натоварваш отсрещния
Не мога да поема отговорност, че някой ме е избрал и изведнъж се почувствал натоварен от моя мироглед. Не искам да се товаря аз да се променям. Двустранно е и въпрос на обсъждане.
И никак не е изместване, примерът на авторката с 'натоварването' е бракът. Тя товари с желанието, мъжът - с нежеланието. Да го обсъдят. Ако не става (а доколкото помня, то наистина не става, мъжът се цупондри) - да си преценят дали им се стои в тази връзка при тези условия.
Въобще, толкова се усложнява всичко, не знам как имате нерви.

# 284
  • Sofia
Братан, а да ти е хрумвало, че този твой приятел използва жена си като удобно извинение, за да не си усложнява живота и за да не те обиди? Често се случва.

Абсолютно, това ми е любимото оправдание. Grinning Използвала съм го стотици пъти през годините. "Мъжът ми не ме пуска. / Мъжът ми не е съгласен." – и всякакви полемики заглъхват на момента.

Общи условия

Активация на акаунт