Защо той не иска брак

• 19 765
  • 583
  •   1
Отговори
# 285
Черна котка, и на мен така и на мъжа ми 😁

# 286
Скрит текст:
Братан, а да ти е хрумвало, че този твой приятел използва жена си като удобно извинение, за да не си усложнява живота и за да не те обиди? Често се случва.

Абсолютно, това ми е любимото оправдание. Grinning Използвала съм го стотици пъти през годините. "Мъжът ми не ме пуска. / Мъжът ми не е съгласен." – и всякакви полемики заглъхват на момента.

аз така се оправдавам с децата Wink

# 287
Братан, а да ти е хрумвало, че този твой приятел използва жена си като удобно извинение, за да не си усложнява живота и за да не те обиди? Често се случва.

Абсолютно, това ми е любимото оправдание. Grinning Използвала съм го стотици пъти през годините. "Мъжът ми не ме пуска. / Мъжът ми не е съгласен." – и всякакви полемики заглъхват на момента.

Да, хрумвало ми е Simple Smile
Работата е там, че имаме много общи приятели - от университета, от общи хобита, от спортни събирания и вече хората спряха да си го търсят. Включително и аз. Последно бяхме се събрали на обяд в обедната му почивка заедно с една обща позната и той сам си измрънка тогава, никой не го е карал за нищо, че да трябва да се оправдава Simple Smile
Иначе да, разбирам, когато съм бил обвързан и аз съм отклонявал предложения от приятели, за да мога да отделя повече време на партньорката ми като се оправдавам с нея.

# 288
Аз пък 7 години не бях ходила на театър и не бях излизала въобще, бях луднала и да причината е, че нямаше кой да гледа децата. За това намразих и майка ми, че грам не щеше да ми помогне. Обаче и този крив период свърши. И полека лека си взстановявам контактите. Сега на форума не ми се обяснява кой прав, кой крив, та не съм излизала. просто така се е стекъл живота. Например не съм сигурна, че ако съм знаела какво нещо е брака бих се омъжила. Но пък от позицията на времете и сравнявайки се с момите и ергените, аз се чувствам по-добре, сега на този етап, когато децата са относително самостоятелни. Преди не беше така и да тежеше ми много. Не ме е срам да си го кажа.

# 289
  • Sofia
Не че не си знаела какво нещо е бракът. Основното е, че явно си екстраверт по душа̀ и имаш нужда от социална среда. Аз съм интроверт, нямам деца, но въпреки това, прекарвам една значителна част от свободното си време вкъщи – не ми тежи, че не излизам често, нямам нужда от редовни срещи с приятели и социален тип забавления. Дори бих казала, че предпочитам хобитата, които могат да се практикуват самостоятелно или само с партньора. Peace

# 290
Да ектроверт съм по душа и никога не бих могла да съм сама, без партньор, все ще търся някакви мъже, ако бях сама. Такава съм си. Трябват ми приятели и приятелки, забавления, екскурзии, работа в екип, клюки ако щете, у дома умирам.

# 291
И аз с детето се оправдавам. Децата са чудесно и желязно оправдание Grinning

# 292
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
И аз с детето се оправдавам. Децата са чудесно и желязно оправдание Grinning

По принцип да, но когато ти се падне кекаво, често наистина е болно и неразположено, лекари, лечение, не ни се ходи никъде, и нищо не ни се прави Sad

# 293
Аз не лъжа, че е болен, никога. Казвам уморен е, баща му не може да го гледа сега, тъкмо го приспивам и от този сорт. За здраве не се лъже.

# 294
И възрастните родители от един момент са чудесно оправдание.

# 295
Аз не лъжа, че е болен, никога. Казвам уморен е, баща му не може да го гледа сега, тъкмо го приспивам и от този сорт. За здраве не се лъже.

о, не, и аз не лъжа за здраве никога. казвам - имаме ангажименти с дребните и това слага край на разговора.

# 296
Като постоянно се оправдавате, защо са ви изобщо приятели?

# 297
Не се оправдаваме постоянно, само на тези, с които не ни се излиза в момента.

# 298
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Като постоянно се оправдавате, защо са ви изобщо приятели?

Защото си искаме приятелите, и свободата, но не може да се разкъсаме. Уморява се човек.  А пък ни е неудобно да си признаем, че предпочитаме просто да се разпльокаме и да циклим в точка.

# 299
То не е само излизането, има и други неща, за които е добре да имаш оправдание вместо да обидиш човек. Благородна лъжа един вид и избягване на конфликти.

Общи условия

Активация на акаунт