Защо той не иска брак

• 19 779
  • 583
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Скрит текст:
То не е само излизането, има и други неща, за които е добре да имаш оправдание вместо да обидиш човек. Благородна лъжа един вид и избягване на конфликти.
Я! Много обидчиви били тези приятели... Откъде ги намирате такива? Smiley Един истински приятел винаги ще те разбере, че си имаш понякога и нужда от лично време; и когато чуе откровената истина, няма да се цупи като 12-годишна ученичка, на която не са купили близалка. Thinking

# 301
Скрит текст:
Скрит текст:
То не е само излизането, има и други неща, за които е добре да имаш оправдание вместо да обидиш човек. Благородна лъжа един вид и избягване на конфликти.
Я! Много обидчиви били тези приятели... Откъде ги намирате такива? Smiley Един истински приятел винаги ще те разбере, че си имаш понякога и нужда от лично време; и когато чуе откровената истина, няма да се цупи като 12-годишна ученичка, на която не са купили близалка. Thinking

И аз не разбирам защо трябва да се лъже, вместо да се каже директно - нямам време, изморен съм, мързи ме, тази вечер ще прекарам в нас. Който ти е приятел, ще разбере и няма да те занимава. Но ние сме мъже, жените обичат да си послъгват с благородни лъжи на килограм, щото видиш ли - за добро било Grinning

# 302
bratan, е айде не слагай пък ти всички жени под общ знаменател Simple Smile

# 303
И после такива ергенуци като вас влизат и казват, че приятелите им са се сдухали, станали са пенсии или са под чехъл. Ми ше ви лъжат, я. Как да ви обяснят, че не им се излиза да се надвикват и надпиват в барове до заранта, а всъщност искат да се гушнат до жена си/мъжа си. Stuck Out Tongue

# 304
Ето ви пример, господа.
Приятел е свикнал да ви иска редовно пари назаем. Не са за някакви неотложни нужди, а за глезотии. Бави връщането им с месеци. Вместо да му кажете - не искам да ти дам, защото не знам кога ще ми ги върнеш и да влезете в обяснителен режим е по-лесно да кажете "жена ми не дава".
Втори пример. Вие сте сам и навивате приятел да обикаляте заведенията. На него не му се ходи с вас, а му се остава вкъщи с жената. Да, ама ако ви го каже в прав текст пак ще почнете с обясненията.... И така за по-лесно
 - жена ми не ме пуска.

# 305
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
И после такива ергенуци като вас влизат и казват, че приятелите им са се сдухали, станали са пенсии или са под чехъл. Ми ше ви лъжат, я. Как да ви обяснят, че не им се излиза да се надвикват и надпиват в барове до заранта, а всъщност искат да се гушнат до жена си/мъжа си. Stuck Out Tongue

Да, ако си искрен, уж те разбират, но си смотльо. Затова...
Преди две седмици си писахме през седмицата с една приятелка, да се видим почивните дни, иии, нито тя ми писа, нито аз на нея, не и се сърдя, предполагам и тя на мен. Остава за по-натам Simple Smile

# 306
Аз затова му написах на Братан, че се сменят приоритетите. Когато си ергенче, приятелите ти са твоята среда, семейство. Когато обаче заимаш любим човек, някак започват да бледнеят емоциите покрай приятелски напивания, обиколки, клюкарстване, хобита. Ама то си става естествено, човек ги усеща тези неща, не става зорлем. Ако те влече повече навън или с други хора, приятели, а си във връзка/семейство, значи не ти е нещо ок в тази връзка и търсиш начини да скатаеш. Когато ти е добре в нея всичко останало заема втори, трети и тъ нъ план.

# 307
Ергените никога не разбират женените, както и тези без деца-тези със. Трябва да ти дойде до главата, за да разбереш. Като те задърпа някоя приятелка без ангажименти да обикаляте заведенията, а ти не си спала повече от 3 часа на денонощие и си мечтаеш само за възглавницата, тогава идват ето тези оправдания, за които писахме по-горе.

# 308
bratan, е айде не слагай пък ти всички жени под общ знаменател Simple Smile
Duly noted Grinning След повторна калкулация, само 72,54% всъщност.

Да си се гушкат. То може и да не излизат никога от тях и да си живеят под полата на жената целогодишно. И без това тя им вдига телефона, тя им отключва вратата и тя им брои джобните за обяд Grinning Ама да не мрънкат зад гърба на жените си!

Говорим за излизане 1-2 месечно да си видиш приятелите и да имаш някакъв социален живот, а не излизанки до сутринта всеки ден. Аз дори като необвързан излизам социално 2 пъти седмично, това ми стига.

Аз пък не съм забелязал младите обвързани жени да има проблем с ladies night-a. Излизат си свободно без да им са наложени такива ограничения.

# 309
Братане, на човека може просто да не му се излиза. Той, каквата и причина да ти каже, все ще кажеш, че е чехльо и е заради жената.

# 310
  • Paris, France
братане, никога не съм налагала ограничения. Мъжът ми си излиза, пътува сам, като само ме уведомява, често по телефона когато вече е някъде или в последния момент. Понякога ходи и с децата. Половината му бивши състуденти ме мразят, защото мислят, че съм го спряла да иде някъде си с тях, а той даже не е споменал, че е канен. Редовно го чувам да казва по телефона, че не може да иде някъде, защото трябва да седи в къщи, да не съм сама итн, но същата вечер отива другаде.

Аз също го ползувам като извинение да не ида някъде, но ако искам да ида намирам начин.

А ако жена му наистина го спира да излиза - мъжът е чехльо и Мунчо.

# 311
Да, той продължава да си държи, че някой насила го натиск адругия да не излиза. Simple Smile
Не бе, Брат, просто писва в един момент запивки с приятели, не е нужно жена ти/мъжа ти да се цупи. Аз говоря от позицията на хора, които нямат претенции към приятелите на другия и нямат проблем с излизанията му.  Смислите се променят, ако щеш. Удовлетворението от нещата свършени покрай твоя си човек, дете, семейство, дом. Ами, на мен лично бързо ми мина кефЪ от срещи с арт персони, които освен да с епревземат, напиват, дрогират, друго истинско и смислено надали са усетили и свършили в живота си.  И с повечето хора е така, когато си намерил удовлетворяващ смисъл в семейството си, интересите, запоите и лафа с приятелчета в един момент ти стои доста празен и досаден. Пука ми на мен, че се качила да се пече гола на покрива на Народния с още 2 кикимори като нея ( и се хихика, докато го разказва, все едно е на 13, а е на 33), докато аз примерно съм правила любов/секс с мъжа си и после съм заспала доволна. Такива неща.

# 312
Разбрах те, Базила. От първия път.
Ти колко пъти месечно се виждаш с приятелки? Ей така, да имаш лично време с приятелките ти - на раздумка за кафенце, да разпуснете на шопинг, да хапнете на ресторант по женски, да потренирате нещо заедно? Не се заяждам, просто ми е любопитно.

# 313
Ако си ме чел, ще знаеш, че простите удоволствия не са моята страст. Нямам такива приятелки, за мен е детинско и неносещо особена емоция кудкудякане и харчене на пари с приятелки. Това го правя перфектно и сама (харченето). Даже по-добре. При мен свободното време е много и мога да излизам постоянно с приятели. Но не го правя. Имам 2-3 близки приятели и само с тях се срещам и то не често. Но да кажем аз съм си самодостатъчна и леко асоциална. Само да кажа, че мъжът ми е тотално толерантен човек, не го интересува какви ги върша, с кого, дали ще излизам с приятели/приятелки. Важното е да му кажа дали съм ок, ако закъснея. Абе, случил е на жена сега, какво да ти обяснявам. Smile

Но ако говорим за общия случай и хора, които обичат да мятат крачоли с приятели, лошо няма, въпросът е партньорът да е информиран и какъв е. Сега, ако някой е ревнив, има дефицити, нуждае се от прекомерно внимание и обсебва, минаваме в друга гама на обсъждане. Аз говоря, ако са свободни и двамата и за себе си. За другите не отговарям, имат глави на раменете си, да се оправят.

# 314
  • Paris, France
Скрит текст:
Пак ли стигнахме до меркантилните жени?
Огромната част от българките не са меркантилни. Омъжват се и раждат деца, освен ако:
-мъжът се стиска да предложи брак и да направи дете;
-мъжът с цялото си същество и присъствие на всякакво ниво им изглежда неприятен.
Жените от първото тире са вече обвързани или поне те така си мислят.
Преди 10 години и повече са ме ухажвали мъже около 30 и +, без пари, с мизерна работа, живеещи с майките си, дебели, не особено красиви. Нищо от това не ми се е виждало кофти, защото гледах уж характера, бях студентка, живеех с идеята, че ще завърша и ще се гмурна в професионалния живот, ще се оженим, ще имаме деца, ще купим къща, ще се будим сутрин и ще пием кафе усмихнати, ще си помагаме и подкрепяме, изобщо една романтична представа на двама срещу света. Да, ама тези мъже имаха други, по-краткотрайни, ако мога да се изразя меко, планове. Много от тях след мен бяха със следващите наборки, които се падат 22годишни, да речем. Днес тези мъже са също толкова доникъде финансово и професионално, колкото преди 10+ години, евентуално майка им да се е споминала и завещала жилището, но са минали 40, даже 45, раздразнителни, в андропауза, старческият егоизъм уверено се прокрадва вече в поведението им. Млада кифличка на 20-22 вече не им връзва. Не защото нямат пари, а защото са гъзове. След някоя и друга година ще са и откровено дърти гъзове. Каква е ползата от такъв - хем гъз, хем коцкар, хем на тези години вече трудно вдига самолета? Значи нито ще има повече от капучино в Неделята, нито ще сваля звезди, нито сексът ще става, дори и няма да се оженим и дете да направим. Пас съм.

Добре де, Гал, какъв характер има мизерен, беден, грозен, живеещ у майка си дебелак, че да му кажеш добър ден на 22? Наднормено тегло, бедност, живот с родители са фактори, които свалят тестостерона. Ако всички мъже, с които си излизала са били такива имаш огромен проблем с твоята външност и здравословно състояние, самочувствие, амбиция. Другото е възраст, но тогава си била млада и това, само по себе си, ти е отваряло възможности, врати, портфейли. Родителите ти знаеха ли за тези мъже? Виждали ли са ги? Не те ли посъветваха да целиш по-високо?

На същата възраст като твоята тогава съм излизала с 45 годишен и беше далече от андропауза, раздразнителност, наднормено тегло. Беше интересен събеседник, магаре в гащите и супер щедър във всички отношения. В момента отива към 75г, ведър, пътува, танцува. Женен е за 35 годишна.

Ако на мене дебел ми предложи капучино няма да ида и не съм на 22г. Капучино си правех сама в къщи, като разпенвах обезмаслени мляко в микровълновата, а кафе правех в обикновена кафеварка.  

Не са виновни мъжете. Виновна е майка ти, че не те е възпитала и обучила. Ти сама си се съгласила да излезеш с такива. Те са такива, защото такива, каквито са намират жени. Би ми станало изключително неприятно да разбера, че 22г ми дъщеря се влачи с шишкави неудачници, дори и тя самата да е дебела и с ниска заплата.

Грозните, болни, дебели мъже са стиснати, защото са отхвърляни многократно и не вярват, че някой ще остане с тях. Нямат и сила да развият някакви качества, които да ги направят популярни.

Пишеш, че имаш очаквания от мъжа до тебе. Всички ги имаме. Дълготрайна връзка може да се получи само ако всеки предложи на другия това, което той търси, а не намира другаде. Да очакваш покупка на общо жилище от мъж, който вече има два апартамента от баби е глупаво. Или брак и дете от мъж, който е във вихъра на ергенски живот. Сложно е.

Гледай да си със здрав и мъжествен мъж, но и ти да си здрава и женствена, конти се, както кристина1980 съветва и останалото ще се нареди!

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 17:50 от Nevena Virolan

Общи условия

Активация на акаунт