Защо той не иска брак

• 19 801
  • 583
  •   1
Отговори
# 315
Имам леко влечение към леко пухкави мъже. Ама и двете са леко.
На 20-22 да не мислиш, че ми е задремало, че нямат пари? Майка ми ме е учила да не разчитам на мъж. Не ми е правило впечатление, че нямат много, защото аз също нямах. Майка ми ме е учила и да не гледам опаковката. Не я гледах. За парите урокът беше добър, ама за опаковката се оказа, че не е била права. Нашите по принцип си падат малко пердета, смисъл трябва да е наистина голям урод и просяк-авантаджия, че да го отчетат като сбъркан. Доживот ще помня баща ми как ме бъзика, че в супера съм платила някаква дребна сума, докато 50те стотинки си стискал портфейлчето в ръчичка до касата и ме гледал благо.

# 316
  • Варна
Nevena, здравите, богати и стройни мъже не търсят дебелани. Те искат качествен генофонд. Има и една категория вечни женкари, които търсят по- невзрачни, за да домакинстват и да стоят в сянка.
Понякога, колкото и да търсиш трудно се намират стойностни мъже. Отделно, хората не са животни, имат и различни интереси.
Мисля, че бащите дават по- полезни и практични съвети, спрямо мъжете.

# 317
  • Пловдив
Аз самат много държах на сватба, на предложение, не бих родила деца без тези неща. Към днешна дата съм омъжена от 15 г. и честно казано, ако сега съм на този акъл, не бих държала кой знае колко, но когато си млад имаш романтични представи за живота.
Честно казано обаче, ако един мъж не иска брак и деца, бих търсила друг. Просто за мен децата са приоритет. А някакси май май деца без брак не бих родила. Разбира се хората около мен масово раждат деца без брак, но просто аз съм си старомодна.
Сватбата не е равно на брак. Сега на този ми акъл сватба не ми трябва, излишно харчене на пари, но сключването на граждански брак, може и в сряда по дънки, ми е МНОГО важно.

# 318
Сватбата ми беше страхотна, а роклята ми беше от корицата на тогавашното списание Булка и никога за нищо на света не бих си пропуснала партито. Пари се изкарват, емоциите са безценни, спомените също.
Гал, честно и аз не те разбирам. Я иди на едни мигли, на маникюр, прави зумба, купи си вталени дънки и мъже по-млади от теб ще те закачат за секс, за нещо повече не мога да обещая.

# 319
Едно ненадейно наблюдение от прочетеното - самодостатъчните си, интровертни, саможиви жени все пак са женени. Същия тип мъже  - не.

Това във връзка с друго цялостно впечатление от подобни теми - хората с минимални вариации са програмирани да си предават щафетно гените, блъскайки се в търсене на перфектното чифтосване в името на свети Генофонд.
Дали пък?
Я иди на едни мигли, на маникюр, прави зумба, купи си вталени дънки и мъже по-млади от теб ще те закачат за секс, за нещо повече не мога да обещая.
Без тия галимации щото ще я закачат по-малко?

# 320
  • Paris, France
Nevena, здравите, богати и стройни мъже не търсят дебелани. Те искат качествен генофонд. Има и една категория вечни женкари, които търсят по- невзрачни, за да домакинстват и да стоят в сянка.
Понякога, колкото и да търсиш трудно се намират стойностни мъже. Отделно, хората не са животни, имат и различни интереси.
Мисля, че бащите дават по- полезни и практични съвети, спрямо мъжете.

Не мисля, че Галинор е дебелана. Малко момичета са дебели на 22г.  Еволюционно, дебелата жена има ресурси да износи здрав плод в условия на глад. Тлъстините, ако са на правилните места правят жената женствена. За мъж изобщо не е така. Мъжките хормони не работят добре в условията на допълнителна мазнина. Не случайно дебелите мъже правят по-често инфаркти и инсулти.

Невзрачната домакиня ще седи при женкаря докато не намери друг. Домакините и работещите на половин ден имаме доста свободно време.

Е, как да не сме животни? Имаме физиологията на всеядни бозайници. Интересите си можем да ги споделяме с приятели, роднини, съседи, колеги, непознати.  Съпругът е точно за възпроизводство, разплод и отглеждане на потомство. 80% от съпружески живот са битовизма около децата. Всички сме имали имтереси преди да се оженим и сме си ги следвали.

Гал, честно и аз не те разбирам. Я иди на едни мигли, на маникюр, прави зумба, купи си вталени дънки и мъже по-млади от теб ще те закачат за секс, за нещо повече не мога да обещая.

Личи си, че не я разбираш 😎🥳. Гал е повторила 100 пъти в тази тема, че би искала сериозно партньорство, закупуване на общо жилище, брак, общо дете. Секс си намира и без мигли и маникюр. Ти пишеш от камбанарията на женена за провайдър, с големи деца. Гал плаща наем сама. А секс с по-млади мога да намеря и аз, без маникюр, без мигли и без вталени дънки. Ама за какъв такъв?

Гал, по някаква причина, има синдрома на старата мома, мъжете го виждат и се плашат и бягат.

вяско, липсата на социални умения е проблем за мъжа, заедно с външност и ръст. От мъжа се очаква да е лъв в обществото, а жената може и да е невзрачна, сива мишка. Жените очакваме мъжът да е активният. За жена интроверт това е ОК, но свит мъж нр може да се състезава с пл-наперените си събратя.

# 321
В какво се изразява този синдром на старата мома? Да знам дали да го отчета като грешка.

# 322
Всяка жена си има ухажори.Едва ли на Гал и е проблема в това..

Като зачекнахте темата за оправданията относно излизането по мъжки и женски..Аз като млада не изпитвах желание.Достатъчно често се събирахме със семейни приятели.В другото време прдпочитах почивка с филм или книга.Но мъж ми излизаше,къде с приятели по мъжки,къде работни срещи и се кефеше тогава,че съм била единствената,която не звъняла по телефона .
Когато детето порасна и открих хобито си се появиха и личните приятелства..А с тях и желанието да излизам да се забавлявам и да пътуваме заедно

# 323
Васко, въобще не сме интроверт и. Това го говорят за заблуда на мъжете, че са скромни.  Ама аз нали си казвам всичко и си признавам, другите лъжат, за да се харесат. Аз сама никога няма да бъда в живота.
Гал, не можеш ли сама да си купиш жилище, не бива да се възлагат големи надежди на мъж.

# 324
Васко, въобще не сме интроверт и. Това го говорят за заблуда на мъжете, че са скромни.  Ама аз нали си казвам всичко и си признавам, другите лъжат, за да се харесат. Аз сама никога няма да бъда в живота.
.

Кристина и аз така си мислих.Мисълта да остана сама ме ужасяваше.Но случи се,явно идеализма ми за отношенията се оказа по-силен от това да не остана сама.В началото не беше леко,но сега..Сега ми е добре.

# 325
ни моа аз кат вас. Не мен ми трябват излизания,  екскурзии, секс, ни моа да съм сама. Тъпо ми е. Компромиси мога да правя, аз съм с лесен характер. Всичко прощавам, но искам да живея пълноценно.

# 326
Вяско визираше сигур мен и още няколко в темата. Аз не се считам за еталон, защото съм доста различна от масата. И съм се събрала с мъж като мен, затова съм ок. Ако не бях случила и този път, щях да съм си яка самотна майка, но то шиле в торба не седи. Та, и друг път съм го казвала, когато човек е готов да срещне това, което си пожелава, той го среща. Друг е въпросът, че понякога му е като гръм от ясно небе. Неслучайно е клишето: внимавай какво си пожелаваш.

# 327
  • Пловдив
Едно ненадейно наблюдение от прочетеното - самодостатъчните си, интровертни, саможиви жени все пак са женени. Същия тип мъже  - не.
Не винаги, аз съм екстроверт, а мъжът ми е интроверт и доста темерут. И интроверт не означава свит. Просто няма нужда от толкова общуване, не заговаря разни непознати както правя аз.

Сватбата ми беше страхотна, а роклята ми беше от корицата на тогавашното списание Булка и никога за нищо на света не бих си пропуснала партито. Пари се изкарват, емоциите са безценни, спомените също.0
Ама не ме разбирай грешно - сватба имах, голяма, поканих който ми хрумна, че и отгоре, роклята ми я ушиха по мой дизайн, точно каквото исках. Просто сега на стари години не го отчитам като необходимост. И не бъркам сватбата с брака.

# 328
  • Paris, France
В какво се изразява този синдром на старата мома? Да знам дали да го отчета като грешка.

1. Ясно показваш, че би имала връзка само и единствено с мъж, който е готов за сериозно партньорство, закупуване на общо жилище, брак, общо дете.

2. Боклучиш бившите, които са всичките до един, живеещи у родители, дебели, непечеливши, неамбициозни, стиснати, но все пак си излязла с всички тях.

3. Възмущаваш се, че мъжете, които получавали секс не знаели какво искат точно, когато е ясно и за слепеца Колчо, че искат ........ Секс. Толкова е просто. Не предлагат брак и деца, защото не искат брак, нито деца в момента.

4. Твърдиш, че няма читави мъже, няма сериозни мъже, няма необвързани мъже итн.

5. Гордееш се, че се справяш сама, че не си ходила с мъже за някаква изгода, че се издържаш сама, че се бориш сама.

6. Изпитваш досада, дори гняв когато мъж, който според тебе не става за брак - над 38г, с деца от предишна връзка, примерно, покаже желание за връзка с тебе.

7. Не искаш в никакъв случай да смениш град, държава, а само жилище. Не би отишла при мъж, макар и да си го правила в миналото.

8. Не би приела мъж да дойде да живее при тебе, на твоя територия. Би предпочела заедно да си купите жилище.

Долу горе е това. Адресирах го към тебе, макар че не всички точки се отнасят конкретно за тебе.

Представи си че си мъж! Мъж, какъвто ти самата би харесала . Имаш си образование, платена работа, собствен апартамент или живееш у баба ти, която е в Германия, имаш хубава кола, добър събеседник си, имаш приятели, компания. Срещаш жени, много жени. Някои, като кристина, само флиртуват, но са весели и забавни, други вече имат дете, метнато на някоя баба в провинцията и не искат брак, а само да живеят някъде и връзка, на трети не им се обвързва защото искат да специализират, да емигрират. Би ли се навил такъв мъж да започне връзка под демоклиевия меч  на брак и дете с жена, която за 15 години момински живот никой не е поискал? Как би се почувствал ако разбереш, че бившите и са дебели, грозни, бедни неудачници, но и те не искали брак и деца с нея? Защо с тях е ходела и не ги е натискала за брак, а сега  натиска?

Женят се хора със сходна популярност, произход, ценностни системи, религия, финансово положение. Жените искаме връстник, мъжете - колкото се може по-млада. В този смисъл с възрастта популярността ни пада, а мъжката се вдига (до 40г).

Точка 1, 2 и 3 отблъскват 99% от желаещите брак и дете мъже. А възрастта напредва..

Свестен човек си, сигурно си красива, обаче мъжете не щат излишни усложнения. Дали ще те изберат тебе, зависи не само от твоето поведение, но и от поведението на околните жени. При много жени със собствени жилища, помощ от родители, готови да осигурят семейното жилище, много жени готови на съжителство за поне 2-3 години без натиск за брак и дете ти нямаш печеливш ход.

Гал, не можеш ли сама да си купиш жилище, не бива да се възлагат големи надежди на мъж.

+1. Жилището поне ще си е нейно и няма да избяга със съседката.

# 329
  • Пловдив
За секс, само секс, много мъже кандидати има. Аз например не съм секси младо маце, в никакъв случай, обаче даже аз получавам предложения от привлекателни млади мъже.

Общи условия

Активация на акаунт