Защо той не иска брак

• 19 682
  • 583
  •   1
Отговори
# 30
  • Най-красивата страна
Да не би да е разведен човека?
Или пък да има деца от предишна връзка ?

# 31
Според мен, много ясно си е комуникирало момичето, но чичака се прави на ударен.
Ще я посъветвам да го пита в прав текст, какво би казал само за подпис в гражданското?
Набързо ще разбере накъде вървят нещата.

Добре де, как го виждаш разговора?
Тя твърди: "За мен е по-важно самия обет , това свързване и обещание един към друг .
А за самото тържество да е в тесен кръг с родителите ни"
Той й отговаря "Че го притесняват парите за тържеството и как ще ги изкара (20 000лв) от джоба си "

Еми не, това са 2 тотално различни неща. Аз не виждам просто логика.

# 32
Здравейте , сигурно много хора като мен се чудят защо половинките им не искат да им предложат.
Скрит текст:
Аз все още не мога да си го обясня дали е в мен проблема , аз ли нещо не правя като хората.
С моята половинка сме заедно от 3 години и 5 месеца , живеем заедно обичаме се , и съм безкрайно щастлива с него.
От известно време , може би година много ми се иска вече да преминем следващата крачка и той да ми предложи .
Скрит текст:
Готова съм за тази крачка защото го обичам , а според мен двама човека като се обичат защо да чакат за по-сериозните неща Simple Smile .
Само че той сякаш не иска това да се случи . Говорили сме по тези теми защото смятам че са важни и е хубаво да се говори .
Той става леко раздразнителен , и по начина по който реагира , сякаш това е най-лошото нещо .
Също така съм му намеквала и пак не беше доволен от темата която започвам с брака.
Много хора са ми казвали просто да не подхващам тази тема с брака , и че точно когато най не очаквам то просто ще стане .
Но имам чувството че ако тотално отбягвам тази тема той просто няма да се сети .
Просто на няколко пъти като сме говорили ми казва различни неща . Че го притесняват парите за тържеството и как ще ги изкара (20 000лв) от джоба си . Това ми го дава като пример защото беше гост на една сватба на едни приятели с повече възможности за по скъпа сватба . И съответно си мисли че и аз имам такива критерии за толкова скъпо тържество . Напротив аз съм на мнение че може дооостаа по-евтино стига да искаш Simple Smile
Та разбира се че не ми е фикс идея това да ми предложи , просто го обичам и истински го искам да се обвържем по такъв начин. И разбира се , че дори и той да е от малкото или много мъже които Не искат и няма да искат брак , аз пак ще продължа да го обичам .
Ще се радвам да ми оставите мнение и съвет Simple Smile
Какво да ти предлага?Като вие вече живеете като семейство....
Малко грубо ще се изразя, ама мъжете често използват репликата "За какво да си купува крава, като пие безплатно мляко?!".

Пп:не съм чела темата...

# 33
М/у двете неща няма никаква връзка, поне аз не съм забелязала. Пълно е и с такива, които си живеят отделно и пак не искат брак. Даже не искат и съвсместно съжителство.

П.П. Дори за мен тук е постъпила умно. Доста мъже и жени не могат да познаят човека до себе си след събирането под един покрив. Затова и вечните приказки - след брака хората се променят. Не се променят, просто го виждаш какъв е. На маса и на почивка всеки е много готин.

# 34
  • Най-красивата страна
Има хора за които сватбата е събитие на което трябва да присъства цялата рода-баби,лели,стринки,братовчеди-100-200 човека.
А това е свързано с много разходи .И ако родата е голяма -20000лв може и да не стигнат даже.
Нормално е човека да се уплаши...

# 35
Малко грубо ще се изразя, ама мъжете често използват репликата "За какво да си купува крава, като пие безплатно мляко?!".

Щото фермера е вече 35 годишеш чичак и едва ли има много 20 годишни кравки да се натискат за него. И защото младото виме лесно може да се премести при по добър фермер, готов за брак и деца.

# 36
Скрит текст:

Щото фермера е вече 35 годишеш чичак и едва ли има много 20 годишни кравки да се натискат за него. И защото младото виме лесно може да се премести при по добър фермер, готов за брак и деца.
Е, те точно тоя факт трябва да й говори, че чичака хич не примира по нея.И най-вероятно не си я представя като жената на живота си.
Той вместо пръв да тича към гражданското, да не изтърве младото яренце, той й бяга по тъча.....   Smiley
Но иначе си я е прибрал в къщи, да му е подръка....

И в други подобни теми съм писала...жени, които държат на брака на всяка цена, да не заживяват заедно с избраника, докато не получат предложение.
После могат да го играят сгодени няколко месеца/година, докато планират сватбата.

# 37
Да не би да е разведен човека?
Или пък да има деца от предишна връзка ?

Не , не е имал жена, най-дългата му взъзка е била за 1 година , и няма деца .

# 38
  • София
Да, ама това важи за фермер, който си иска точно тази кравичка, а не която и да е друга, само мляко да дава.
Този е от втория тип- забил е 16 годишно, предполагам и девствено, и се изживява като бог и пътеводна звезда.
Момичето, явно е и финансово зависимо от него, та юнакът е сигурен че няма да му избяга.

# 39
Колко да е зависима при положение, че родителите и сигурно са живи и здрави, може даже още да работят и винаги може да се върне при тях. А може и работа да започне.
За мен фермера иска да си е свободен.

# 40
  • София
Моят мъж не искаше да се женим по простата причина, че аз исках сватба с гости и тържество, а той е притеснителен.
Аз пък отказвах и не виждах смисъл само да подпишем, а когато бях бременна категорично отказах. Не исках да не мога да се забавлявам на собствената си сватба.
Бяхме заедно от 10-тина години и с три деца когато се оженихме. Подписа нищо не е променил и разлика между първите 10 години и следващите 6 вече женени няма реално. Но аз лично, когато искам нещо успявам да го постигна. Да вярkо той се притесняваше на сватбата, но се държа общително с всички гости и се забавлявахме, а децата бяха много доволни да са шаферки на нашата сватба.
П.П Много учудващо, но когато децата бяха в някои от първите класове ги бяха питали защо родителите им не са женени и те питаха баща си Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 14:12 от Aila

# 41
Николета123,
Интересно ми е ако някой ти даде парашут, който работи в 50% от случайте ще скочиш ли с него от самолет ?

Аз лично не бих, защото ми се живее. По същата причина, не бих се и оженил. Ти си още младо и наивно момиче. Мислиш си, че брака и сватбата са 'следващото ниво', но това е едно тържество, което трае 6 часа и предславлява една колективна илюзия. Да имаш хармонични отношения с един човек, изисква цял живот усилия т.е. това е процес, а не е 6 часово събитие.

Аз лично съм бил на много сватвби, виждал съм какво си говорят младоженците. Виждал съм и как някой от тях се развеждат след 5-6г брак. Грозна картинка е.

# 42
Като цяло животът е непредвидим, няма как да не правим нищо, защото може да не се получи Simple Smile
Децата също са нещо много сериозно, но и там скачаме с парашута, това е положението.

# 43
  • София
С моята половинка сме заедно от 3 години и 5 месеца , живеем заедно обичаме се , и съм безкрайно щастлива с него.
Забравих да вметна че всъщност имаме малко голяма разлика (той е на 34 аз на 20)  , която мен не ме притеснява както и него, още от самото начало.

Ти си била на 16 години и половина, той на 30 години и половина, когато сте започнали връзка. Ще спестя коментара за такъв мъж, който се хваща с ученичка. За мен този човек не те възприема насериозно, а е достатъчно голям и опитен, за да те манипулира и заблуждава, както му е угодно.

# 44
  • София
Николета123,
Интересно ми е ако някой ти даде парашут, който работи в 50% от случайте ще скочиш ли с него от самолет ?

Аз лично не бих, защото ми се живее. По същата причина, не бих се и оженил. Ти си още младо и наивно момиче. Мислиш си, че брака и сватбата са 'следващото ниво', но това е едно тържество, което трае 6 часа и предславлява една колективна илюзия. Да имаш хармонични отношения с един човек, изисква цял живот усилия т.е. това е процес, а не е 6 часово събитие.

Аз лично съм бил на много сватвби, виждал съм какво си говорят младоженците. Виждал съм и как някой от тях се развеждат след 5-6г брак. Грозна картинка е.

Чакай да видя дали съм разбрала правилно?

Връзките в брак работят на 50%, а тези без подпис- на 100%.
Защото, когато си в брак, си в илюзия, траеща 6 часа.
Докато без брак,  си в усилен работен процес по хармонизирането на отношенията през целия си останал живот?

Това може и да ти го повярва някоя 15 годишна, но при пълнолетна и със средна интелигентност- не вървиш.

Общи условия

Активация на акаунт