Защо той не иска брак

• 19 763
  • 583
  •   1
Отговори
# 150
Някак не върви още в началото на връзката да говориш за брак и деца...Някои хора се плашат.
Много ще ми е забавно да гледам и слушам ония, които твърдят, че в началото се изговарят тия теми, в действие. Trollface

# 151
  • Варна
Вярно е. Ни тъй, ни иначе.

Те май в началото всички се плашат. На мен поне не ми се е случвало да попадам в подобни ситуации понеже открай време съм противник на бракуването. Бракуване е интересна дума, между другото. Двоен смисъл има и е много вярна Simple Smile

# 152
Назад Д каза нещо много съществено. Ние сме цивилизация с традиции в брака и имането на деца. За мен е ясно, че човек иска да е цивилизован и ще се ожени и има деца, единственият въпрос е кога. И се дискутира въпросът кога. Ако не иска брак и/или деца, също се излага мисленето и се дискутира.
Ама да ми излиза някой с довода, че трябва се дискутира дали иска изобщо брак - не, благодаря. Бракът е еталонът, другото е за обсъждане.
Неженените, не ме разбирайте погрешно - вие сте си го обсъдили и сте намерили решение. Аз пиша как се очаква да бъде от няколко хиляди години. Че някой се прави на модерен и прехвърля топката и вината у мен ама как така съм била искала брак - да ходи да си пука другаде. Културните хора се разбират без обвинения, тъпкачите са друг джинс.

# 153
Авторке, според мен нямаш повод за притеснение щом се обичате и разбирате. Млада си, той също, въпреки разликата, а и сте заедно от 3 години - има време. Радвай се на връзката си, развивай се, семейство се прави и с пари все пак. Нещата ще се случат. Може би той просто не е готов, може би финансово се притеснява. Не го притискай. След година, две, нещата ще са различни, междувременно ще се опознаете още по-добре. Задължително трябва и да поживеете заедно.

# 154
В момента има т.н. "фактическо съжителство", което пак е "узаконена" връзка с тази разлика, че детето трябва да бъде припознато от бащата и няма общо съпружеско имущество. Демек, при раздяла всеки си взима неговото без разправии.
Три години връзка на млади години в днешно време е нищо. Следващата година може да се намразите и тогава нито брак, нито дете ще ви "влюби" отново. Живейте си и се обичайте без изхвърляния и очаквания.

# 155
A защо е задължително да се направи панаир за 20 бона? Държиш да е така задължително, родата иска...или?

Тя не иска сватба за 20 бона. Той го изтъква. Като оправдание. Доста прозрачно при това.

не се знае той какво си мисля, че иска тя. ако му въздиша по скъпия бръмчалски и кифленски живот....че и на 20 тръгнала да иска да се жени. абе добро бъдеще в този тип връзки - тц.

# 156
  • София
Мисля си, след едни 5- 10 години, когато авторката ще е на 25-30 години и ще й се ходи по партита, по купони, по места, на които не е била, но нейният любим 40- 45 годишен, е ходил, та са му писнали, какво правим?
Тя е готова да прескочи най- свободния и интензивен етап от живота си, без да го изживее, несъзнавайки, че нищо не се връща.

# 157
Мисля си, след едни 5- 10 години, когато авторката ще е на 25-30 години и ще й се ходи по партита, по купони, по места, на които не е била, но нейният любим 40- 45 годишен, е ходил, та са му писнали, какво правим?
Тя е готова да прескочи най- свободния и интензивен етап от живота си, без да го изживее, несъзнавайки, че нищо не се връща.

Авторката каза, че е окей с възрастовата разлика. Освен това не на всяка жена й се ку*вее до 30, има си такива, които харесват семейния живот и рано-рано искат да се обвържат.

# 158
Рисково си е .
Той я е моделирал, щом от дете е с него.
Аз на негово място бих си я оженил за себе си, ама знам ли как разсъждава и той.
Тук рецепти няма. Ако авторката развие потенциал, ако започне осъзнато да иска да учи, ако тръгне на работа с много и привлекателни колеги, дори да не е  ковра, може да и "светне" ,че се  е лишила от много възможности.
Доста такива случаи съм имала и хич не са в плюс на мъжете. Стават дори агресивни, защото злобеят. На 30 години тази жена, дори с две деца, ще цъфти, а мъжът и вече ще е гони петдесетака.

# 159

Авторката каза, че е окей с възрастовата разлика. Освен това не на всяка жена й се ку*вее до 30, има си такива, които харесват семейния живот и рано-рано искат да се обвържат.

какво очакваш да ти каже влюбена девойка на 20 г.? мисли си, че е ок. но като я натисне животът, след 10-15 г. може никак да не е ок.
имам една колежка на 25-27, живее с един разведен на 40. готин пич е, много младолик, но все се оплаква какъв пенсионер е и как се е променила покрай това. че му гледа и детето понякога и там търпяла нам-си-кво. е, адски е богат, та компенсира.

# 160

На 21 бях влюбена в един 30 годишен и си мечтаех да се оженим. Пу пу ,добре, че само спа с мен и ме изрита, че беше пълен олигофрен. От тогава не съм искала да ми предлага някой. Та, знам каквко е да се заслепен на тази възраст. Рано е, не е нужо да се жени на 20, за да доказва, че не и се курвее Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 12:00 от Ели-Мели

# 161
E, авторката "ритна кошера" и замлъкна... Надявам се поне да прочете различни мнения, които да ѝ помогнат да стигне до личната си истина.
Все пак на 20 години живота е пред нея - учене, пътуване, работа, сватби, деца.... Ехееее, до 80+ години колко неща могат да ѝ се случат!

# 162
Скрит текст:

АбсурТ не е написала абс нищо за ку*веене, а за нормалните изживявания, през които the young adults минават. На 20 обикновено учиш, explore-ваш света, радваш се на свободата, трупаш изживявания, спомени, следваш мечти, цели, формираш характер, предпочитания, виждания, срещаш нови хора и не, не става въпрос за сменяне на гаджета, а за формиране на трайни приятелства напр. Тя прескача всичко това и няма как да няма отражения. Особено взимайки предвид, че партьорът е с огромна възрастова разлика. 30 годишен е дейтвал 16 годишна..? За мен е странно даже какви общи интереси са намерили тогава. Кво? Взимал я е от училище и е писал домашни с нея? То това си е подсъдно, което е станало при тях..
Tays пък е права - реално той е имал и възможностт да си я моделира как му е угодно. Мен ми е интересно къде са били родителите на това дете в онзи момент..Междудругото, ако някъв такъв се завърти около 16 годишното ми, ми ще му счупя нещо сигурно.

# 163
E, авторката "ритна кошера" и замлъкна...

ако въобще темата е реална.

# 164
  • София
Според мен, може да е реална, а момичето да е стъписано от реакциите ни.
Дали ще огледа ситуацията от друг ъгъл, силно се съмнявам.
За съжаление, родителите й не са били на мястото си, когато е трябвало.

Имаше преди време подобна тема- същата разлика, само че педофилът беше и женен на всичкото отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт