Паническо разстройство - тема 44

• 36 278
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Elinor7 Георги е много прав, това всеки ден ли е? При мен е на дни, единият го излежа като вчера но днес с кански усилия се по събрах и чистих - прахосмукачка, прах оправях терасите, прах на на почивки, готвенето ми е по-трудно щото ми става лошо, но има дни успявам с голяма воля. Ако лежиш 3-4 дни не ти ли омръзва и не си ли налагаш колкото и да си зле да станеш или болката те спира? От какво са болките? При някои е добре да има движение.
Пиеш ли нещо да успокои тревожността?
Не се оставяй така дълго време.
Всеки ден е. Омръзнало ми е да лежа, ставам да свърша нещо и бам, сковавам се. Как да върша нещо скована. Имам болка в кръста, казват остеохондроза, като походя и боли ужасно. Като лежа нищо не ме боли. Пия всичко, само нафта не съм почнала и няма оправяне.

Георги, може ли да е нещо неврологично?
Е може да е неврологично, аз също имам невралгия. Ама не и обръщам внимание. Понякога е парализираща, но все пак стискам зъби. Лошо е, гадно е, понякога и бензо иска, ама това е положението. Като изследванията казват че си физически здрав, значи мозъка ти прави номера, но можеш да го хакнеш Simple Smile

# 181
Елинор - Това сковаване и тия болки и ако е остеохондроза трябва ти лечение- това прочетох аз. Пият се болкоуспокоителни и намаляващи възпалението, после рехабилитации и в краен случай операция, но трябва да се движиш след като започнеш да пиеш медикаменти и те пораздвижат, не се оставяй.
Трябва намаляване на тегло, ако имаш и вероятно диети особено тези които намаляват възпалителния процес. Много неща са, отиди на лекар не се оставяй така, това не са ПА или ако имаш те не са доминиращи.
Смъкнати от нета, има и още доста неща:

Лечение на остеохондроза

Индивидуалното лечение зависи до голяма степен от установените резултати от изследвания. В повечето случаи се изписват нестероидни противовъзпалителни средства, мускулни релаксанти, витамини от група В, прилагат се локално натривки и други.

За лечението на остеохондроза е необходимо да се осигури покой на засегнатите стави, но леки механични движения без натоварване. Понякога се изписват помощни средства при по-напреднали стадии и тежки случаи като специални ортопедични подложки.

Физиотерапията помага със сигурност, както и рехабилитационните дейности. С тяхна помощ се възвръща мускулния тонус и се възобновява изхранването на ставния хрущял.

За да бъде здрав вашия гръбначен стълб и да не ви сполети остеохондроза, необходимо е да си осигурявате достатъчно витамини и минерали. Това са витамин D, витамини от В група, витамин С, магнезий, желязо, калций, колаген, хиалуронова киселина.

# 182
Накратко - остеохондроза не се лекува. Само влизаме в ремисия. Много е досадна, ама поне е безобидна.

# 183
Георги, то и на сестра ми ревматоидния артрит не се лекува, но като си спря лекарствата знаеш ли каква стана. Жената явно е зле, поне да й облекчат състоянието, доколкото може. Не споделя да пие нещо или да прави нещо, така че тук не съм съгласна с теб.
Пък и кое ли хронифицирано заболяване се лекува?
То и за нашите пр не виждам някой да е излекуван, но всички пием по нещо пък било то и на билкова основа.

# 184
Георги, то и на сестра ми ревматоидния артрит не се лекува, но като си спря лекарствата знаеш ли каква стана. Жената явно е зле, поне да й облекчат състоянието, доколкото може. Не споделя да пие нещо или да прави нещо, така че тук не съм съгласна с теб.
Пък и кое ли хронифицирано заболяване се лекува?
То и за нашите пр не виждам някой да е излекуван, но всички пием по нещо пък било то и на билкова основа.
Грешиш, защото нашето са състояния, невралгия и подобни също, докато артрита е тежка автоимунна болест без лечение. А и аз не пия лекарства, ама не се и смятам за излекуван. Хронично заболяване също се лекува, моята алергия успях да я махна. Беше към метали и домашен прах. Случайно с атаракс миналата година я разкарах Simple Smile

# 185
  • София
Днес като получих кризата и пак започнах ровене в нета от какво е това. Писна ми от мене. Утре ще си взема есцитал да пробвам и с него. Или да е клонарекс? Ама за есцитал имам рецепта. А клонарекса ще ми го продадат ли така? Той да не е като прегабалина? Че нали получих алергична реакция. Имам да свалям още 24 кг. и това също ме мъчи.

# 186
Елдорадо, есцитала е АД, клонарекса е бензодиазепин и го дават само със зелена рецепта. Аз не мога да те посъветвам кое да вземеш, не съм имала твоя проблем.

Моето сковаване е в мускулите, в цялото тяло. Ръце, крака, чак в очите. Като се скова и погледа ми се размазва. Сковава ми се горната част на гърба, рамената. Не е от остеохондрозата, тя само в кръста ме боли. И се чудя от висока тревожност ли е или неврологично заболяване в мозъка, не невралгия.

# 187
Елдорадо, есцитала е АД, клонарекса е бензодиазепин и го дават само със зелена рецепта. Аз не мога да те посъветвам кое да вземеш, не съм имала твоя проблем.

Моето сковаване е в мускулите, в цялото тяло. Ръце, крака, чак в очите. Като се скова и погледа ми се размазва. Сковава ми се горната част на гърба, рамената. Не е от остеохондрозата, тя само в кръста ме боли. И се чудя от висока тревожност ли е или неврологично заболяване в мозъка, не невралгия.
Тия неща в мозъка прогресират, не си седят еднакви много време. Не е болест, спокойно. И аз ги имах тия мисли доста време, ама пък толкова време досега едно и също... То ще да е някаква нинджа болест това .

# 188
Елдорадо, щом ти е изписан есцитил и имаш рецепта, купувай, започвай. Защо чакаш и се мъчиш? Клонарекс или друг бензо може да ти изпише ЛЛ, че в първите 20-тина дни от започване на есцитила може да имаш неприятни усещания. И трябва да се въоръжиш с търпение че ще го пиеш поне 6-9 месеца. но редовно, всеки ден, не да се чудиш да пиеш ли, да не пиеш ли. И какво от това, ако се изправиш на крака и се почувстваш добре. Не съм съгласна че пиенето на АД е бягане от отговорност. Понякога човек има нужда да си помогне с медикамент за да излезе по-бързо от най-трудното положение. След това, да, битката продължава сам като се изправя срещу страховете постепенно. Аз вече два месеца не пия АД ( пих го 1 година ), бензо много рядко при нужда, само хапчетата за кръвно ми останаха. Даже и за Базеда сега не пия, в ремисия съм.
А по отношение на безсилието на моменти, аз отдавна съм така. Има дни в които летя и други в които едва ставам от леглото и се запъхтявам и изморявам от всичко. Неприятно е но го има при всички хора. Спомням си моята баба която почина на преклонна възраст, беше пъргава и много работеше, но имаше дни в които беше отпусната и казваше "днес не мога, нямам сили". Просто чакаше да отмине. Мислите ли че нашите баби не са страдали от заболявания на психиката? Просто са приемали някои свои състояния за нормални и не са робували на страхове.

# 189
  • София
Сали, какви неприятни усещания може да имам от есцитила? Имам и още Ксанакс, нали мога и от него да вземам? Така, ако разбирам правилно Ксанакса и Клонарекса са бензодиазепини? А есцитал, деанксит, атаракс, грандаксин са АД? Могат ли да се съчетават? Едното за какво е и другото за какво е? Тоест аз им чета листовките, но не разбирам действието на едното и другото за какво е.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 13:10 от Елдорадо

# 190
Аз от есцитила имах страхотна диария доста дълго време- към 3 седмици и много ми се спеше, просто ужасно беше по 16 часа на денонощие все спях. Лошото бе че не се чувствах отпочинала а все ми се спеше и спеше.
Дано нямаш такива. На листовката му пишеше за странични ефекти, за диарията със сигурност и като прочетох се успокоих.
Това е и причината да не искам да пия АД, бях вечно като замаяна неадекватна и неразбираща сякаш в друго измерение, то с ПА си е по-лесно тръшва те и все някога минава.
В началото изписват АД с бензото с идея да се махне бензото по-късно. Виж как ти е изписано и не се самолекувай, не е шега работа.

# 191
  • София
Есцитил с Ксанакс са ми изписани. Трябва да махна Ксанакса. Не мога да си позволя да съм парцал, заради детето. След няколко дни майка ми си тръгва и оставаме кажи речи сами. Пфу. Много безизходно положение. 😔

# 192
Хора, може ли да ви помоля нещо съвсем добронамерено. Темата е за ПР, а страници наред чета едни фермани за всякакви болести, хапчета за тях, изследвания, диагнози, алкохол с хапчета и прочие, които нямат нищо общо с ПР. Сякаш ми се иска в тази тема да се говори за ПР и съпътстващите го симптоми, за начини на справяне с ПА, за това дали всеки от нас знае какво е отключило това състояние при него, справил ли се е с причината и прочие. Виждам, че от време на време тук влизат нови хора, но някак въпросите им се изгубват между километричните дежурни постове за други болежки и тези хора повече не се появяват. В темата пишат точно 5 човека и сякаш е малко като лаф моабет. Аз лично ще се отпиша да следя темата, защото нямам нужда от съвети и помощ за моите ПА, но я следях с идеята ако мога да бъда полезна с нещо на някой нов и уплашен посетител. Желая ви здраве и край на паник атаките, изход има!

# 193
  • София
Съжалявам, унесена в проблемите ми, не съм се усетила изобщо, че обсебвам темата. Търсих съвети и помощ основно. Споделях през какво минавам, но наистина не е било с умисъл за обсебване. Отново съжалявам! Ще се огранича в писането тук. Надявам се, че ще мога да продължавам да искам съвети от хората, от които получих подкрепа и разбиране на ЛС!

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 17:45 от Елдорадо

# 194
Танч те нещата са навързани, няма как да се стигне до ПР без проверка на всякакви други болести. Но дори и да са минати пак не е лошо да се проверяват нещата нещата, защото най лесно е да се припише всичко на ГТР и ПР.

Общи условия

Активация на акаунт