Паническо разстройство - тема 44

• 36 498
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,искам да ви попитам за едно много странно чувство ...днес съм със световъртеж и сърцебиене,тревожност...но сега имам чувство че не знам къде съм,тоест реално знам,но ми е като чуждо място и много странно дори не знам как да го опиша,все едно не съм тук и вкъщи ,все едно в друго измерение..дори не знам как да го опиша..това нормално ли е ? полудявам ли?

# 316
Учудвам се колко хора сме в това положение, хем ми е смешно хем ми се реве. При мен започна със някакъв неописуем страх от болести. Започнах да вдигам температура 37.1 до 37.3. 4 пъти пусках пкк плюс други показатели, 2 снимки на бели дробове и за капак компютърна томография ( без глава ). На рентгена и двата пъти нищо, на изследванията 3те пъти бяха добре на предпоследния леко завишени левкоцити ( 12.8 при граница 10.5 ). При последните всичко в норма, но температурата си остана, нямам апетит, отслабнах, спрях да излизам с приятели...общо взето затворих се. Според мен всичко е на нервна почва но и аз незнам вече, все си мисля да не би да съм болен от това от онова... не ми дава покой. Като гледам почти всички сте на лекарства та и аз май ще ги почвам.

# 317
  • София
Аз приключих с всички изследвания и утре съм при д-р Петра Маринова. Ще споделя впечатления след това. Данжелита я препоръча и реших да пробвам, за да видя дали е моят лекар.
Moon1, изобщо не полудяваш, май всички имаме такива моменти.
Justifymylove, много сме, така изглежда. И аз до днес търсих друга причина, не можех да повярвам, че всичко, което ми се случва е от нерви. Иначе такава температура може да имаш от зъби, от пародонтоза, от нещо ставно. И аз имам периоди, в които поддържам такава ниска температура, а кръвните изследвания са ми добре.
Анонимен, сподели после как е минало в този център. Къде се намира или как се казва, какво правят там?

# 318
Тази субфебрилна температура я поддържах над 5 години. Изследвах какво ли не и всичко беше в норма. Накрая спрях да я меря и от тогава е нормална. 😂😂

# 319
Тази субфебрилна температура я поддържах над 5 години. Изследвах какво ли не и всичко беше в норма. Накрая спрях да я меря и от тогава е нормална. 😂😂

Аз значи с моите месец два да не се оплаквам 😂 в кръга на шегата...проблема е че дори и 37.1 я усещам, започвам да паря, нямам апетит, изпитвам страх, тревожност, разтрепервам се...луда работа.

# 320
Момичета,за да ви успокоя,ще ви кажа,че имах такава температура няколко месеца.37-37.3 от нея мк беше много зле ,или от много зле-то(па) тя ми беше бонус😬Та,мерих я постоянно ,беше ми много зле (отпадналост,тревожност,депресия+още куп гадости)След като спрях да я меря усещах,че я нямам ,и така и беше,но си направих експеримент,при па или при по-силна тревожност си я мерих и усанових,че тогава ми е  37...

# 321
Да си призная днес също станах със световъртеж и бързо се върнах в леглото, до обяд не знаех къде съм и като лежах ми се въртеше всичко. Малко по малко ми отмина. Още вчера се усетих но имах задачи и се влачих, мисля е от жегите чак днес захладня тук. Също и от хормоните. Чакам есента с нетърпение или по-хладните дни. Сега ми е ок.

# 322
  • Цюрих
При стрес и тревожност се ускорява метаболизма, затова е нормално телесната температура да се повиши в рамките на половин до един градус. Когато се получава "стресов отговор",следва свиване на кръвоносните съдове,нарушава се кръвотока към кожата и оттам се усеща чувство за "втрисане". Тялото усеща студ и се опитва да урегулира температурата и тя се повишава.Заради целия метаболизъм, който в момента пощурява се случва и потенето.
В състояние на стрес съм имала Т37.5, най-ниска до 37.И изключително обилно потене по цялото тяло +ледени ръце и крака. Имах и трудно дишане,че мислех,че имам пневмония.Обаче си беше жива паника, която за пръв път изпитвах така.
Температура до 37.5 е фебрилна и освен на вирусни заболявания,може да се дължи на стрес или на цикъл/овулация.Опасна е, когато се поддържа непрекъснато. Ако спада в рамките на 10,15 или 30минути е нормално и то само в посочените състояния-стрес,цикъл, овулация.
При анемия също има фебрилна температура или пък много ниска,под 36.6, постоянна, съчетана със студени крака.Всичко друго е патология.

# 323

Danjelita1, разкажете повече за този дневен стационар, моля. Май и моето е нещо такова. Какво да очаквам. Колко време е, какви дейности се извършват..?
В коя болница си. Аз бях на 4км 3 седмици и Александровска 2 месеца. На 4км се събирахме в една зала всички около 15 човека заедно с психолог, който лично мен хич не ме кефеше. Всяка сутрин минава лекуващата пси на визитация, пита всеки един как е спал, хранил ли се е, как е минал денят му. Ако има нужда коригира медикаментите, качваш се на горния ет да обядваш и те пускат да си ходиш. Кофтито е, че всеки си разказва симптомите, а освен мен и още 2 други всички бяха с психози и шизофрения и като слушаш се ошашкваш още повече. От там ме изписаха в по-лошо състояние, отколкото като постъпих.
В Александровска зарад короната не се събирахме така. С Маринова се чувахме по телефона и се виждахме 3пъти в седмицата. Ако искаш ти записват час за психолог. Аз ходех 2 пъти в седмицата. Не бях доволна и от нея. За разлика от онзи, тя беше готина като човек, но терапията й по никакъв начин не ми помогна.
Там зспочнах да се стабилизирам и почти напълно да се оправя започнах 2 седмици след изписването ми. Има още малко какво да се желае, но с времето и това ще оправим. Ходя и на психолог, мн съм доволна за сега. Абе да живее химията, някои ще ме оборят, но благодарение на нея живнах.

# 324
Здравейте,
Препоръчаха ми проф.Тома Томов като много добър специалист.
http://www.adaptacia.info/?page_id=21
Някой има ли впечатления от него?

# 325
Добър ден. Пия Флуанксол сутрин и вечер. Сега, след три дни на тази схема трябва да минавам на три пъти Флуанксол на ден. Окей ли е това ? От 0.5 е, ако има някакво значение. Аз съм Анонимния със страха от заспиване. Той ми еволюира и през деня. Страх ме е от всичко. Уж Флуанксола бил за страхове..? Мнения ? (А, да, и сякаш се засилиха симптомите, откакто го пия, уж четох че е нормално, но още колко време ?)
Здравейте. На мне също ми изписаха не за първи път флуанксол и золофт. И преди съм ги пила този флуанксол на наистина ми помогна но сега разликата е че съм бременна... Но казаха така по добре, отколкото хипохондрия и страхове. Лошото е, че причетох в листовката на флуанксола и пише за внезапна смърт... Това ме побърква още повече. Толкова лекарства съм пила и пия, но на нито едно до сега не съм прочела такова нещо. Споделете мнение моля

# 326
Спрях го Флуанксола по същата причина. Изнервя ме допълнително това споменаване за смърт.

# 327
Оп, и ето мен!
Моят бан изтече току що!
Така, че, не се чудете, ако някой мълчи!

Флуанксолът е коварен! Ако имате проблем със стоенето на едно място, забързани мисли, въобще не го почвайте!

Аз дигнах летвата вече на 88.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 19:12 от Jerry F

# 328
Хоп и аз и на мен последно време ми правят забележки, писах няккави апокалипстични неща в друга тема, но ми се размина. Извиних се, все пак вярно е че аз така ги виждам черни нещата, но пък не трябва да всявам и смут.
Осъзнах се.
На мен не ми е съвсем ок тия дни, особено с този проклет Ковид и кисна в другата тема, като се филмирам съвсем.
Вчера имах доста изнервящ ден, изгоних една клиентка, обвини ме че съм злоупотребила с личните й данни, че не съм съгласувала всяка моя стъпка с нея и т.н. /Викам о, супер всички сме за тая тема с ПР/ В същото време вика искам да ми направиш това и това и ме командва, да не казвам, че е на 21, но се държи като 8 годишна. Изгоних я, викам й хем ми нямаш доверие, хем да ти свърша още работа и после да кажеш че съм я направила без твое съгласие. Хайде моля те и в това ме обвини, че съм писала неща дето тя не била искала и не била уведомявана. Питам я нали беше тук с майка си и ти искаше това да се случи и започва да увърта. Викам сега само ли липсва и жалба до комисия за защита на лични данни, не че се чувстма виновна но ... кой я знае.
Накрая й викам нито си първата дето съм изгонила или ще изгоня от кабинета си, нито ще си последната. Тия хора си мислят, че има демокрация - не и в моя офис. Хаха. Защо съм си шеф, да не мога и това да уредя.
Естествено че ми стана и кофти, почти дете е, тотално объркано, но три пъти говорим и нищо не се случва тя върти сучи и не чува, аз пък идиот ли съм или какво - да си ги върти тия на майка си и на всички, дето са я научили така.
Прибрах се и се хванах да изкарам напрежението с малко работа в двора, търгах трева поливах и към 20ч бях гроги, но заради сина ми не успях да заспя и като се ококорих поне до към посред нощта. После съм заспала а сутринта станах особено нервна.
Чакат ме тежки събота и неделя, че се оказа че ще си ги отработя, защото не може през седмицата а и изостанаха доста неща.
Успешен ден на всички!

# 329
Опелче, въпросът е да се успокойм и на дребните неща да не обръщаме внимание!
Имаме сериозни неща, като деца и дом!
Трябва да си се ценим ние! Мнение на някого да не ни вълнува!
Ако не съхнаниш себе си, няма кой друг!

'Баси кръвоизлива имам! Май ми дойде времето за това!
Вдигам си задника и вторник отивам на майната си по Пирин!
Ако някой се интересува, Огън, следвай ме!

Общи условия

Активация на акаунт