Паническо разстройство - тема 44

• 35 226
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
Втора нощ с дименхидринат. Незнам дали само на мен така ми действа това хапче. С ксанакс не спя, а с дименхидринат спя. Будя се по няколко пъти през нощта , ставам до тоалетна, но пак заспивам. Много ме отпуска. Чувствам се отпочинала и спокойна. Доста време не бях се чувствала така. Морски поздрави от мен🤽☀️

# 451
https://sopharmacy.bg/product/1466/kalmaben-50-mg-x20-tabletki-montavit.html
за калмабен какво мислите

абе това дименхидринат не е точно за сън.
https://lekuva.net/94264/dimenhidrinat-dimenhydrinat.html

ефектът за сън при него всъщност е странчен ефект.
Повишена раздразнителност, тремор, сънливост и замаяност са преобладаващите признаци, съобщавани от потребители.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 11:01 от AnMary

# 452
Селинет, Калбамена го обсъждахме преди страница. Сали е видя, че не е за високо кръвно.
Аз съм доволна от него.
Не е за сън, но като помага! Казала съм, че ще си продам и душата и отрова ще пия да мога да заспя.

Сали, разхождай се, весели се! Вълни, бриз, синьо небе! Имало влак Благоевград - Бургас, да му се метна!

Психотерапевтите не ги обсъждам. Правила съм им резенции. Не ми се говори!

Днес съм грам по-добре. Без много охкане и спиране проснах и събрах прането.

Хубава вечер

# 453
Джери мятай се !

Selinet, аз купих калмабен по препоръка на аптекарката. Но съм хипертоничка отдавна и не посмях да го пия. Някъде пишеше да се внимава с високо кръвно. След почивката като се прибера в къщи ще го пробвам. А дименхидринат пия когато пътувам и много ме приспива в кола, в автобус и реших да го пробвам за през нощта. Надявам се че не си внушавам, мисля че се получи при мен, две нощи спя горе долу, че бях полудяла от безсъние.

# 454
tanch, Как ще търсите диагноза в интернет? Всичко може да е, освен това такива сериозни диагнози каквито вие търсите не се поставят ей така. Дори на специалистите им трябва известно време , за да разберат за какво разстройство (или психоза) става въпрос, тъй като при много от заболяванията нещата се припокриват. Аз бих вярвала на психолога, тъй като е специалист. Сега ще каже някой специалистите също грешат. Така е, но ако не вярвате на този потърсете друг. Или пък психиатър и психолог едновременно. Понякога си трябва и двете.

# 455
tanch, Как ще търсите диагноза в интернет? Всичко може да е, освен това такива сериозни диагнози каквито вие търсите не се поставят ей така. Дори на специалистите им трябва известно време , за да разберат за какво разстройство (или психоза) става въпрос, тъй като при много от заболяванията нещата се припокриват. Аз бих вярвала на психолога, тъй като е специалист. Сега ще каже някой специалистите също грешат. Така е, но ако не вярвате на този потърсете друг. Или пък психиатър и психолог едновременно. Понякога си трябва и двете.
Аз не искам да му поставям диагнозата, а да разбера поне какво може да е, за да прочета малко по темата. Може пък някой тук да се е сблъсквал с такова нещо, да ме насочи към правилния специалист. Не искам да коментирам компетентността на въпросната психотерапевтка, защото нямам толкова опит с този тип лекари, но съм ходила, не е като да не съм. Има неща, които тя е казвала и силно ме тревожат. Например, винаги като съм посещавала такъв тип специалисти, те не съдят, те задават въпроси, чрез които ти сам да стигнеш до проблема, да го осъзнаеш и да работиш върху решаването му. Досега не съм попадала на психотерапевт, на който казваш " Тя се държи като еди-каква си и затова аз избухвам и я заплашвам", а той да отговори " Бе виж, не е ок, че го правиш, ама прав си, такава е, нормално да изтрещяваш по тоя начин". Или едва ли не да налива още масло в огъня с обяснения, че ето, другия е такъв и такъв, той е виновен за всичко, а ти си напълно наред. Ако бъркам някъде, кажете ми, не е проблем. А и като чуя хомеопатия при такива тежки симптоми, направо...
Преди години, когато не знаех още какво ми е, всякакви лекари ми изписваха какво ли не и никой не ме насочи към правилния специалист. Но аз търсех отговори, ровех в интернет като побъркана и накрая като отидох вече при точния специалист, вече бях на 100% сигурна, че съм с ПР.
Естествено, че ще го лекува лекар, няма да го лекувам аз, но всякаква информация би била полезна.

# 456
мисля че дименхидринат наистина помага. Преди малко погълнах една таблетка от него и нещо сякаш подейства. ще видим тази вечер как ще спя.

този медикамент не е точно за приспиване. това всъщност му е страничния ефект.
eдвам навих фармацевта да ми го даде. той по принцип се дава с рецепта. А и цената му не е никак висока - около 5 лева и вътре са 30 таблетки

# 457
Психотерапевтът няма да съди, правилно. Той ще те пита разни неща и ти сам ще си откриваш отговорите чрез неговата помощ и напътствия. Идеята на психотерапията е сам човек да стигне до решаването на проблема и да се опира върху реалносттаи върху себе си . Това е и целта на терапевта - той ще те държи в реалността и всеки път когато залитнеш ще те "изправя". Моята психоложка само веднъж даде диагноза и дори когато я даваше каза, че няма никакво значение какво точно е заболяването, а планът за лечение. Може да има хора с подобни симптоми във форума, но това не е гаранция, че е същото. Пак казвам, че при психичните разстройства нещата много често се припокриват. Понякога трябват множество разговори тъй, като обикновено тези разстройства преливат едно в друго и са дори комбинация от няколко. При мен например има цялата гама от тревожни разстройства тъй като не са лекувани симптомите навреме и са прераснали във всякакви щуротии.

# 458
Selinet, аз го пия 1/2 час преди лягане. А лягам късно, към 12 ч. Незнам при такъв ранен прием като твоя как ще е . Но съм спокойна че поне няма да навреди. Малката ми дъщеря беше на 5-6 годинки когато й го изписваха заради повръщане по време на пътуване. Вярно, пиеше половин хапче, но същото хапче. А сега като по-голяма като ходеха на екскурзии   (преди короната) го пиеше по два пъти на ден и вече по цяло хапче. Това, когато правеха дълги преходи с автобус. Пиеше сутрин 1/2 час преди тръгване и към обяд пак, за да не й става лошо. Щом деца го пият,значи няма страшно. 😀

Tanch, при всички случаи, независимо кой виновен,кой невинен, щом човека го избива на агресия, нещата са сериозни и трябва добър специалист и медикаментозно лечение. И аз мисля че тази психоложка, или каквато е там гледа малко несериозно на нещата. Дано се намери решение за това момче, че не му е лесно никак.

# 459
Selinet, аз го пия 1/2 час преди лягане. А лягам късно, към 12 ч. Незнам при такъв ранен прием като твоя как ще е . Но съм спокойна че поне няма да навреди.
Има някакъв ефект. Усетих го. Станах замаян и сънлив. Може би действа и ще видя.

Аз имам проблем със съня от доста време и не успявам да заспя бързо и това не е добре.
Колко часа е добре да си легне човек иначе.

# 460
Около седем часа, преди да трябва да станеш.
Всички тук сме с проблеми със съня. Търсим вълшебното лекарство.
Е сега седя будна да мога да заспя по-късно.

# 461
е то е ясно че около 7 или 8 часа.
човек може да спи по 4 или 5 часа, но тогава е гадно.

колко часа си лягате да си подремните вечер и колко ставате сутринт. това питам.

# 462
На този въпрос работещите да отговорят.
Аз по различно време всеки път. В 20.00 ми се е случвало, онзи ден в 3.00.
А трябва да си лягаш по едно и също време.

# 463
Трябва си режим, така е. Аз и преди като работех и сега по-рано от 12 ч. нощес не лягам. А кога ще заспя е друг въпрос. И аз от доста време имам проблеми със заспиването. Повечето ми познати са обратно на мен. Вечер заспиват лесно и бързо, но се събуждат към 3-4 и няма заспиване повече. Аз напоследък (без последните две нощи) заспивах към 4 и ставах в 7. И то беше едно спане, мъка. Направо незнаех къде се намирам. А по принцип през деня не спя. Някои казват , че им стигали 3-4 часа сън. Не го вярвам. И аз като Джери, чакам да стане по-късно. Ще пия дименхидрината  в 11,30 за да подейства в 12. Надявам се магията да стане пак 😀

# 464
Аз пък съм с обратния проблем - нямам наспиване. Лягам в 12, понякога съм на работа от 11 чак, а си правя алармата, защото има голяма вероятност да не стана. Мога да спя по 11-12 часа и пак да ми се доспи през деня. Понякога при 12 часа сън се чувствам все едно съм спала 4 часа.

Общи условия

Активация на акаунт