Паническо разстройство - тема 44

• 35 224
  • 735
  •   1
Отговори
# 435

ако спиш 2-3 часа няма да имаш много сили. Съня е затова - да презареди организма
[/quote]
И не само че нямам сили, нямам никаква концентрация, нервна съм и се ядосвам на всички и се карам с тях.
Аз да се отчета. Не пих новото лекарство дето го купих, даже сега му забравих името. Пих обикновен дименхидринат. Това дето се пие срещу повръщане при пътуване. И спах, не съвсем както искам но в сравнение с предишните нощи си го броя за спане. Днес съм спокойна, на плажа съм, не ми пречи жегата....ох друго си е. Ще попия така няколко вечери да видя как ше е .Желая ви хубав ден😘

# 436
Сали, значи е малко по-добре! Радвам се! Аз съм го пила за виене на свят и гадене!
То за нас е непоносимо да стойм лятно време, в жегите!
И аз съм по чадъра. С моята кожа така изгарям, веднага, а съм алергична към слънцезащитни.

Опелче, е късат ми нервите Еконт. В 11 ти пишат, че имаш пратка. Е аз като съм някъде по баирите. А кога ще минат, не се знае!
Спиди бяха точни, но и днес се изложиха. Аз ги чакам в 13, те ми идват в 10.

До, при мен е прималяване или завъртане леко на стаята. И мен ме втриса тогава.

От тинейджът си патя с това безсъние. Още 12 годишната ми правиха разтвор в аптеката за сън. Веднъж, около 35 годишна не бях спала 5 денонощия. Обсолютно неадекватна. Улицата ми се вдигаше!

Аз няма да се възтановя леко
.първо летен вирус, после кръвоизлив, сега това, ще чакаме!

# 437
И аз като часове спя, но пак има дни една чиния не мога да измия. Сънят е важен и като часове и като дълбочина, аз се будя, стряскам, спя повърхностно, та няма много полза и сънувам ставам до тоалетна, та пак не е ефективно, а дни с повече емоции съвсем ме довършват нощем.

# 438
  • София
Сега ми е едно такова тревожно и ми е лошо. Трепти ми в гърдите, гади ми се. Все още съм на половин Есцитил. Световъртежа и при мен го има. На моменти е страшно. Все едно  губя почва под краката си. И чувство за бутане също. Не мога и кръвното да си оправя. Тези дни все към високо отива, а повече от 10 дни беше ниско и даже не съм пила хапче.

# 439
Кажете как да се справя с прекомерната тревожност и трудното заспиване

# 440
  • Цюрих
И аз не спя спокойно напоследък.
Чудя се дали от след раждането не ми се разбута съня.Тогава ставаш през два часа,кърмиш,после спиш час-два.Вече от над 7-8г нямам редовен сън с две деца едно след друго.Просто си мисля,че няма как да не ми се отрази.То става навик непрекъснато да подскачаш.
Тази сутрин се събудих със стрес. И на мен ми е тревожно и пак се прозявам.
Писна ми,ама много ми писна!
Ех,преди как си спях...и върху пуканки и върху натрупани дрехи, където сваря...че и права съм заспивала...
А сега...карам се на мъжа ми да ми купува зелено веро за чинии,че веднъж тръгнах да готвя с него, щото беше жълто.Сложа тенджерата и почвам да се чудя,изплакнах ли я,не я ли изплакнах....и току хвърля манджата. Просто мозъка ми спи,а тялото-не.
Средно спя около 4-6часа и се мятам като пиле.И се събуждам към 4ч. ако заспя в 00-1ч.
Как изтрещях така,още се чудя!?
Струва ми се,че всичко е липсата на качествен сън.Ако си оправим съня,ще отшуми и тревожността.

# 441
Шоколад всичко е много свързано. Не спиш, защото си тревожна. Тревожна си, защото не спиш.
Не съм аз човека да те съветвам с плачевен 20 год стаж но може би е време да помолиш твои близки да ти вземат от бг с рецепта нещо за сън. Имаш нужда.
Така ще се изтощиш съвсем.
Не знам.
Децата са огромна отговорност, особено едно след друго.
Ако не си готова за сънотворни, тогава започни да се навиваш че е временно и ще отмине, още малко и още малко.
Имахме една съседка учител от старите дадкалш, страхотна жена. Много искам да мога като нея, тя казваше приемам нещата като временни, всичко и децата и това че живея тук и че работя като учител.
А мъжът й беше много труден характер, и двамата са много възрастни изместиха се виждам ги, не им е лесно но се държат много.
Всъщност много право има в това - децата ще порастнат, домът може да смениш, работата и да не я смениш ще се пенсионираш, така че всичко е преходно, но на думи е лесно.
Аз сега си внушавам че есента ще съм супер, ще спра лекарствата, май ще почна нова работа, ще се махнат жетите, а може и да стане по-зле но така си говоря и поне половината ден има ефект. После не толкоз. Хаха
Казвам си всеки ден съм по-добре, за някои дни си е вярно, за други-не но като се върна май месец какъв ад бях (повръщане, нерви, цял ден се треса, равня кръвно) със сигурност всеки днешен ден е по-добър. Ще се борим.

# 442
  • София
И аз съм с некачествен сън. Събуждам се сигурно по десетина пъти всяка нощ, затова гледам до 10.30 да съм си легнала. Някой дни съм парцал, други дни съм добре.

# 443
Няма хора с идеален и пълноценен сън. На мен съня ми се развали от силен преживян стрес преди много време. Оттогава сстанах странен и особен.

Какво да направя за да си възвърна съня. Шоколад ли да похапвам.

# 444
  • Цюрих
Опелче,за това "нещо за сън" си трябва преглед.Надявам се да мога да се върна до България някак и да отида на преглед.Все пак трябва да има причина за цялото това безсъние.Всичко е много относително.На един му действат едни лекарства,на друг други.
Но като цяло се търси първопричината.
И аз не знам откъде ми е това чудо.С изследванията съм доникъде. Трябва да започна всичко отначало-кръв,хормони...
И ако няма физиологична причина,тогава на психиатър.Дано попадна на читав.
Не мога да си стресирам семейството с тия мои паранои.
Пък и нали тук се консултирах-с двама тамън!-нищо, препоръчват психотерапия основно и щом ми минава от валериана,да си я пия.
Напоследък имам чувството,че и някои мои близки и познати гледат на мен като на откачалка.
Обидно ми е.
Това,че имам проблем в момента,не означава,че цял живот ще го имам.
Отношението им е като към муха в супата. Защо всички ме пращат на психиатър да пия лекарства?
Като че ли ще ми помогнат от раз!
"О,паники ли имаш?Аха, откачалка...проблемът ти е в главата!"
Ами в главата,ами,в краката ли да ми е?! Стрес се нарича...
Най-много се страхувам това да не стане повод да ми отнемат децата.
С всички тези закони и новоизменения,не знам.... притеснявам се сериозно.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 18:40 от Шоколад

# 445
Аз тръгнах на психолог вече стана година и половина заради тежка тревожност. От години се боря с паник атаки, социална тревожност, генерализирана тревожност и т.н. Първоначално като тръгнах на психотерапия беше ад до преди съвсем скоро. Преминавах през какви ли не етапи, ужаси, чудесии , мисли. Сега от известно време съм по-стабилна вече и онзи ден психолога каза, че имам огромна промяна. Ако имате възможност аз бих препоръчала този метод на лечение.

# 446
  • Цюрих
Аз тръгнах на психолог вече стана година и половина заради тежка тревожност. От години се боря с паник атаки, социална тревожност, генерализирана тревожност и т.н. Първоначално като тръгнах на психотерапия беше ад до преди съвсем скоро. Преминавах през какви ли не етапи, ужаси, чудесии , мисли. Сега от известно време съм по-стабилна вече и онзи ден психолога каза, че имам огромна промяна. Ако имате възможност аз бих препоръчала този метод на лечение.
Какъв вид терапия е това?Бях чула за EMDR,нещо си,че била ефективна.Ходих веднъж,за справка,но нещо ми се видя афиф... Както казва моя мъж-"да зема да ти бия два шамара,та ш'са опраиш на минутата" Grinning Като изключим шегите съм доста скептична.

# 447
И аз ходя на терапия, по-скоро хипноза - вече близо два месеца. Има ефект засега.
Напоследък ми минават мисли, че ще вляза в клиника за зависимости - заради успокойтелните, които пия, някой минавал ли е такъв период?

# 448
Не знам шоколад, не говоря за антидепресанти а за това хапче да помага за съня, тук личните го изписват без психиатър, но щом валериан ти помага пий си го.
На първо време психологът е по-удачен.
А близки и познати така ще ти реагират дълго време, всички сме го минали и го минаване малко като с коронавируса. Не ни върват че съществува нашето заболяване, ако може да се измайтапя.

# 449
Дълбока психотерапия се изрази моята психоложка,която има за цел промяна на личността. Друго не съм питала понеже не съм се сетила , но и не ми е толкова важна. Важното е, че работи, но се изисква много работа от пациента, както и пари за сесии 😁.

Общи условия

Активация на акаунт