Паническо разстройство - тема 44

• 35 085
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
За сератонина бях сигурна.
Вив, в един руски сайт открих точно взаймодействието между двете. Може да предизвика световъртеж или увеличение кръвотечението, ако имаш някъде.
Споко, от един път не. Преди години пиех сератонин и лекарката изришно ме предупреди - без аспирин. Аз така се бях опърлила на морето, взех си аспирин и после се усетих. Нищо не стана!

Ел, понякога туберкулозата не се вижда със снимка, а ЯМР. Моята си беше много напреднала в явен вид. На приятеля ми с ЯМР я откриха. Ти пък да не се шашнеш пък сега. При нас си имаше и източник на заразата.

Какъв беше този ужас тази седмица. Не сте сами. С температурата се подържаше мисълта за нея. После почна някакъв кошмар с ПА непрекъснато.
Та, Опелче, това влизам да питам - Днес не Ви ли просветна малко?
На мен да, и една тренировка с гири за горна част направих.
Тази седмица наистина е доста странна, и аз както писах съм с неприятни симптоми, и пулса ми е ускорен. Нямам драми или нещо, но се шашкам от невралгични болки. Е от няколко дена съм на Слънчев бряг, не мога да се наслаждавам като хората на почивката, че все се отпусна и ме бодне в гърдите. Не че нещо особено, обаче е досадно. Снощи се изнервих и изпуках 6 коктейла синя лагуна, 3 бири и още не се сещам какво и всичко си беше ОК. Ама днес сутринта на тоя плаж под това слънце ми излезе през носа всичкото. Но наистина има нещо тия дни, гледам в хотела одеве една чехкиня пиеше Ривотрил, явно и чужденците ги мори.

# 571
Последната седмица беше нещо наистина ужасно. Не знам какво му имаше на времето, но явно на много хора им е подействало много лошо. Макар че пия серопрам от 20 г. всеки божи ден, толкова гадна седмица не съм имал. Отидох при психиатъра си и той ми смени серопрама с ципралекс и ми изписа допълнително лирика за успокояване на нервните симтоми.
Явно не само при мен е било толкова зле положението.

# 572
Последната седмица беше нещо наистина ужасно. Не знам какво му имаше на времето, но явно на много хора им е подействало много лошо. Макар че пия серопрам от 20 г. всеки божи ден, толкова гадна седмица не съм имал. Отидох при психиатъра си и той ми смени серопрама с ципралекс и ми изписа допълнително лирика за успокояване на нервните симтоми.
Аз в Ковид темата спрях да пиша, че ще отнеса някой БАН пак Simple Smile Гледам и там пишеш. Тази смяна на АД без преход 14 дена ли ти я направи?

# 573
Аз в Ковид темата спрях да пиша, че ще отнеса някой БАН пак Simple Smile Гледам и там пишеш. Тази смяна на АД без преход 14 дена ли ти я направи?
Ооо темата за Ковид ми е слабост. И аз отнесох един едноседмичен бан от там Simple Smile Ама важното е да сме живи и здрави, както се казва.
Смяната от серопрам на ципралекс, докторката я направи от раз, директно. Единия ден бях на серопрам, следващия вече на ципралекс. Според пси-то серопрама и ципралекса били много близо като химична формула и можело да се премине от единия на другия без преходен период. Но колкото и да са близо, аз го усетих все едно че нов АД започнах. Като прибавиш и лириката и стана една мъгла, не ти е работа... Днес ми е пети ден с тази комбинация - ципралекс и лирика и малко започна да ми просветва, но първите дни дни като вървях, все едно не стъпвах на земята ....

# 574
Jerry от обяд ми просветна Ей тоя проклет цикъл дето ми дойде наникъде ме съсипа, честно, но следобед бивам щом 1 час събрание от 18.30 до 19.30 издържах шест съм. Айде и утре така да е.
Яд ме е че изпуснах басейна с приятелки в понеделник, ама пак ще има.

# 575
  • София
Георги, искаше ми се да мога да се напия, ама не смея с тези интензивни усещания и с тези лекарства. И аз съм зле, още ми е едно такова гадно. От времето ли, от Есцитила ли?!

# 576
Здравейте.В събота получих ужасен пристъп на мигрена с аура.И друг път ми се е случвало,но сега се порових из интернет и симптомите,които имах и които имам сега ме водят към мисълта,че съм получила микроинсулт.По време на аурата него ден ми изтръпнаха пръстите на ръката до лакътя,после половината устна,език и след това започна главоболието.Веднага отидох на невролог и заключи мигрена с аура.Но до ден днешен имам леко зрително нарушение,тунелно виждане и сякаш не мога да изговарям правилно думите си,бъркам се.Четох,че това са симптоми на прекаран микроинсулт.В момента място не мога да си намеря.Отделно днес бях при психиатърката и ми каза,че нормално да ми се изостри мигрената от високите дози Ципралекс и че всички неразположения били от това.Но аз просто в момента рева и не знам какво да правя.От онзи ден насам нещо не е наред с главата ми.Имам чувството, че ще припадна всеки момент,цялото ми тяло е умаляло,като се изправя краката ми стават гумени..Хора,много ме е страх.Какво да правя? Sad Sad Sad

# 577
  • Цюрих
Когато кръвното не е постоянно високо не е проблем.Щом се вдига и спада за кратко е на психична или неврологична основа.Това ми го каза моя близка кардиоложка с дългогодишен стаж.Кръвно се мери сутрин,веднага след ставане от сън,в покой и без резки движения.Ако тогава е ниско или нормално,значи всичко е ок.И също преди лягане.
Елдорадо, просто трябва да свикнеш с тази мисъл,че понякога ще ти става така.Пий си желязото, защото както каза Георги,всичко ти е от анемията и от нередовно пиене Grinning.
Изчакай да се понатрупат лекарствата и ще се оправиш.
И аз вече се отказах да ровя в нета за симптоми.Това съсипва.И супер много изнервя.
Теглих му м***ата на всичко и пих една бира!Ще се оправим,споко!Може да мине малко време,но след дъжд винаги грее слънце!
Sladkymeche,ако имаше микроинсулт, нямаше да можеш така да си свържеш изречението,да пишеш пък,още по-малко.Щеше да си спаружена маруля.Пий си нещо за нерви и си пусни хубав, смешен филм.
Дръж се,банда! Наближава пълнолуние!!

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 21:23 от Шоколад

# 578
  • София
Шоко, благодаря за оптимизма и настроението. Аз тъкмо да се омрънкам, че пак получих криза. Ама секундно беше този път, май се овладях, но за сметка на това се сдобих с разстройство отново.

# 579
При мен има замайване,което ми е от 9 клас-що лекари обиколих тогава,стигнах до ЯМР.Като се разбра,че нищо ми няма се кротнах,но сега от няколко месеца пак го усещам,особено тези дни.Краката пак започнаха да изтръпват,все едно някой ми пуска ток.Като ги кръстосам или само леко да сменя позата и веднага започват да вибрират,дори като прокарам ръка по кожата да ги разтрия и усещам вибрации-вече полудявам.
Иначе за темата с полетите-мин лято имах отвратителен полет и на връщане към България есента,4 дена преди това получих първата си криза,имах болки в ляво и сърцебиене. Прекрасно те разбирам,Шоколад. Какво реване падна на летището ,всички роднини ми звъняха да ме убеждават да се кача,приятеля ми се чуди как да ме успокои.Минах чекирането на багажа и бях тръгнала да бягам,върнаха ме.И аз не знам как издържах полета,цялата сила на света се събра в мен тогава,но въпреки това От тогава всичко е леш и се започна кошмара-всеки ден имам някакъв симптом,ако не му обърна внимание си продължава докато не отида на лекар и не ми кажат че нищо ми няма и така до безкрай.Невролога ми каза,че без Ад няма да се оправя,но на мен ми се получи отвратително гадене и го спрях още в началото.Сега само ходя на психолог,но отскоро и почти няма промяна.Един ужасен кръговрат,няма и ден в който да не реша,че съм болна от нещо и то неизлечимо.Вече развих огромен страх от ходене на лекари и изследвания,имам чувството че ако си ги пусна нищо няма да ми е в норма.Сега се оказа,че имам сиг проблем с щитовидната,но есента си бях пускала изсл и сега вече ме е страх-толкова е силен страха,че предпочитам да не знам нищо пред това да се лекувам.

# 580
При мен има замайване,което ми е от 9 клас-що лекари обиколих тогава,стигнах до ЯМР.Като се разбра,че нищо ми няма се кротнах,но сега от няколко месеца пак го усещам,особено тези дни.Краката пак започнаха да изтръпват,все едно някой ми пуска ток.Като ги кръстосам или само леко да сменя позата и веднага започват да вибрират,дори като прокарам ръка по кожата да ги разтрия и усещам вибрации-вече полудявам.
Иначе за темата с полетите-мин лято имах отвратителен полет и на връщане към България есента,4 дена преди това получих първата си криза,имах болки в ляво и сърцебиене. Прекрасно те разбирам,Шоколад. Какво реване падна на летището ,всички роднини ми звъняха да ме убеждават да се кача,приятеля ми се чуди как да ме успокои.Минах чекирането на багажа и бях тръгнала да бягам,върнаха ме.И аз не знам как издържах полета,цялата сила на света се събра в мен тогава,но въпреки това От тогава всичко е леш и се започна кошмара-всеки ден имам някакъв симптом,ако не му обърна внимание си продължава докато не отида на лекар и не ми кажат че нищо ми няма и така до безкрай.Невролога ми каза,че без Ад няма да се оправя,но на мен ми се получи отвратително гадене и го спрях още в началото.Сега само ходя на психолог,но отскоро и почти няма промяна.Един ужасен кръговрат,няма и ден в който да не реша,че съм болна от нещо и то неизлечимо.Вече развих огромен страх от ходене на лекари и изследвания,имам чувството че ако си ги пусна нищо няма да ми е в норма.Сега се оказа,че имам сиг проблем с щитовидната,но есента си бях пускала изсл и сега вече ме е страх-толкова е силен страха,че предпочитам да не знам нищо пред това да се лекувам.
Почвай АД, няма да се оправиш без тях, правилно ти е казал невролога. Но да ти ги изпише психиатър, не невролог.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 22:46 от Кура булгара

# 581
Невролозите, друго, освен деанксит, знаят ли да изписват Simple Smile

Да не го пиша всеки път. Момичета, момчета, вижте и коментарите нагоре. Тези дни на всички ни е много зле, от към петък, не сте отделен случай!
Поне аз така осем поредни дни никога не съм се чувствала!

Георги, пий едно на бара пред Маджестик, т.е. зад него!

# 582
  • Цюрих
Абе,хора,тоя деанксит влияе ли на разширени вени? Изобщо АД влияят ли на разширените вени?

# 583
Ssladky...1989, как ме притесни. Какво е това мигрена с аура? Аз нямам мигрена , но имам зверски страх от високо кръвно и все си мисля че ще получа инсулт. То може и да получа де. И когато съм с високо кръвно ме боли глава и съм замаяна. Отивай на лекар, при друг невролог, да те види добре. Обясни му всички симптоми които имаш. Не чети в интернет. Това 1989 в ника годината на раждане ли ти е? Ако да, млада си, най-вероятно нищо ти няма , но вместо да си внушаваш отивай на лекар, направи си изследвания.

# 584
Здравейте,
Изписаха ми инжекции дексаметазон,нурулин и спазмалгон,направих остър плексит с схващане на ръката то от това ПР и ПА ми се отрази с ошипяване с доказано ЯМР и сега и това.Та биха ми тази вечер дексаметазон и в 3:45 и направо се събуждам с ПА изпотена и после още една дали не е от този кортикостероид 😡 или си внушавам?

Общи условия

Активация на акаунт