Паническо разстройство - тема 44

• 35 085
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте.В събота получих ужасен пристъп на мигрена с аура.И друг път ми се е случвало,но сега се порових из интернет и симптомите,които имах и които имам сега ме водят към мисълта,че съм получила микроинсулт.По време на аурата него ден ми изтръпнаха пръстите на ръката до лакътя,после половината устна,език и след това започна главоболието.Веднага отидох на невролог и заключи мигрена с аура.Но до ден днешен имам леко зрително нарушение,тунелно виждане и сякаш не мога да изговарям правилно думите си,бъркам се.Четох,че това са симптоми на прекаран микроинсулт.В момента място не мога да си намеря.Отделно днес бях при психиатърката и ми каза,че нормално да ми се изостри мигрената от високите дози Ципралекс и че всички неразположения били от това.Но аз просто в момента рева и не знам какво да правя.От онзи ден насам нещо не е наред с главата ми.Имам чувството, че ще припадна всеки момент,цялото ми тяло е умаляло,като се изправя краката ми стават гумени..Хора,много ме е страх.Какво да правя? Sad Sad Sad
Не си имала ТИА, спокойно. И другото е, не си писала как ти е кръвното, изследвания, липиден профил и т.н. При мигренозни притъпи се забелязва това, което си описала и е често срещано. Имала си силна мигрена с всички екстри след нея. А иначе в годините ако продължава , се следи, защото все пак силните мигрени са предпоставки за инсулт при жените.

# 586
  • Цюрих
Здравейте,
Изписаха ми инжекции дексаметазон,нурулин и спазмалгон,направих остър плексит с схващане на ръката то от това ПР и ПА ми се отрази с ошипяване с доказано ЯМР и сега и това.Та биха ми тази вечер дексаметазон и в 3:45 и направо се събуждам с ПА изпотена и после още една дали не е от този кортикостероид 😡 или си внушавам?
Може,на мен точно от кортикостероиди и кортизон такава НК ми се отключи,че трети месец вече, едвам се оправих.Еле тези дни съм по-добре.Кортизонът влияе на отделянето на адреналин,а оттам се отключва паниката.Ако е еднократна доза,ще мине по-лесно,но ако е продължително лечение,може да ти стане много зле.Кортико- и производни са противовъзпалителни,да не чувстваш болка.Искай нещо друго да ти изпишат,различно от това.

# 587
Да, като на мен ми биха кортикостероиди за упорита алергия по гърба, преди четири години. И толква се засилиха симптомите на ПР. А алергията се оказа към главови въшки, за които никой не предположи, докато не ги видях.

Ама какви завъртяни болести си измисляте. Аз, като прост шеф на гадините, микроорганизмите, биотехнолог съм, само до елементарен  рак бях стигнала. И тогава, 20 годишна, 1990 нямаше нет. По библиотеки ходих да чета.
Пак ще Ви кажа, съсипах си най-хубавите години с тази хипохондрия!

Отчет - пих дименхидринат, барабар с два ксанакса. Сън от полунощ до три. И после още четиридесет минути.
Чета виц - всички пациенти си седят кротко в леглата, само пациентите на психиатрите търчат по телевизиите. Та и ние така търчим да спорим в други теми и ни баннват Simple Smile

# 588
Аз повече не влизам с темите за вируса, те там са по-панирани от нас взети заедно. Още повече, че все пак април първия ми БАН им бях казал, че и 1000 болни на ден да имаме, премиера няма да може да затвори държавата и народа няма да вярва във вируса. И ме баннаха, че не бях политкоректен. И то па сега взе че така стана. Но това е положението. Впрочем много народ изтрещя с паники покрай тоя вирус, психиатрията при нас е пълна с хора, отключили неврози и психози от последните 4 месеца. И то млади хора, кой изгубил работа, кой с провалени почивки, даже една позната имаше насрочена операция да си слага цици, и я отмениха, и изпадна в тежка депресия с психоза, сега се лекува.

# 589
Jerry, смях се много... 😂😂😂Каква е тая алергия към главови въшки😂😋?

# 590
Simple Smile Към серума, който отделят, като смучат кръв! То в софийските, що пък само софийските, автобуси всичко, особено 280, може да хванеш Simple Smile

Георги, аз от тези теми влизах само в предпазните. Отнесох няколко забележки!  То и тук, макар да е по-спокоино, като малко селище, също имаше голяма психоза депресивните месеци! После населението се върна към нормалния начин на живот.

В града е доста проблемен с този вирус сега. Гледам да не слизам. Имам чувството, че това чудо го прекарах миналата седмица. Аз толкова високи температури от бъбреци не вдигам, а и не кашлям Simple Smile
Та, Опелче, както казваше, бактериална и вирусна, или две вирусни инфекции спокойно може да се развиват в един организъм.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 16:20 от Jerry F

# 591
Много често взе да ми се случва да разменям буквите на думи. Примерно летят-телят. Или съчетавам две думи в една, вместо чанта и торба- чорба Simple Smile  Искам да кажа дума и ми идват две подобни наум и ги сливам и ставам за смях. Това дали се дължи на тревожността или нещо друго.

Липидният ми профил е много лош, високо кръвно, пия хапове за него, пушачка съм и в менопауза.

# 592
Джери като нищо си го изкарала вируса. То ако се изследваме всички какво ли ще излезе. Ние се прибрахме от морето. Сега в края на юли стана фул, като отидохме още беше спокойно. Ми не видях толкова пък да се спазват мерките, да не кажа хич не се спазваха. Е, ако сега там не съм го лепнала , незнам къде. На олинклузив бяхме.
Миналата година заради тиреотоксикоза пих два месеца че и повече кортикостероиди. В началото във много високи дози. Не забелязах нещо точно от тях да ми се случва, но тогава бях толкова зле, че не разсъждавах много. Както казва Джери, не му мислете много и не се вдълбавайте, че хипохондрията само ни инвалидизира умствено и губим ценно време от живота си.

# 593
Jerry може и да си го изкарала, което пък е ок щото ще си го минала.
В Габрово бяха приели жена с уроинфекция и я тествали и беше позитивна. Даже се чудя кой пък лекар се е сетил да я тества при такива симптоми.
Странно е щото ти живееш някъде по-изолирано, но гаранции няма.
Вирусът си се шири, няма мерки, така че ще се кара.
Мен си ме е страх, щото всичко карам тежко.
Аз един тъп вирус изкарвам на легло и почти умирам, пък тоя коронавирус не знам.
Аз днес бях в зала с една жена, която беше до скоро под карантина като контактна и три часа имахме заседание - вярно с маски всички, ама .. стискайте палци да не развие симптоми късно както други хора. 
Не пускат климатици, уж за добро, ама сутрин там пече яко три часа и с маски бяхме като наказани ученици, никой не се оплака. Донякъде се възхищавам на част от българите. И аз издържах де без ПА чудо!

# 594
Много често взе да ми се случва да разменям буквите на думи. Примерно летят-телят. Или съчетавам две думи в една, вместо чанта и торба- чорба Simple Smile  Искам да кажа дума и ми идват две подобни наум и ги сливам и ставам за смях. Това дали се дължи на тревожността или нещо друго.

Липидният ми профил е много лош, високо кръвно, пия хапове за него, пушачка съм и в менопауза.
Това впрочем е точно симптом на ГТР , като дислексия изглежда. Показва повредени невронни връзки. Възстановяват се сами с времето. Липидния профил ако не взимаш за него нищо, ти препоръчвам Профихол. Това е Монаколин К, който е природна червена плесен на ориз, към добавките спада, но има силата на статините, като цяло е много добро без странични ефекти. За около 3 месеца би трябвало да ти оправи нещата в норми. Какво пиеш като хапчета? Щото някои за кръвно предизвикват и ГТР (АСЕ инхибиторите най-често, но и Норваск примерно и др.)

# 595
  • София
Ах, на мен ми бяха изписали Норваск отделно от Тритейса, но само когато евентуално го вдигна да пия там колкото, не помня дозата. А в такива случаи си пия по четвърт или половин Хлофадон, зависи колко е високо. Добре, че не го взех този Норваск.
Аз освен, че бъркам думи, ами когато си мисля за нещо и изведнъж - бяло петно. Мисълта изчезва и дори не се сещам за какво изобщо съм си мислела. Става въпрос за 2 - 3 секунди и край - бяло петно.

# 596
Miamin  и на мен ми се случва и думи забравям и имена голям срам. Според мен си е от стреса.

# 597
Ах, на мен ми бяха изписали Норваск отделно от Тритейса, но само когато евентуално го вдигна да пия там колкото, не помня дозата. А в такива случаи си пия по четвърт или половин Хлофадон, зависи колко е високо. Добре, че не го взех този Норваск.
Аз освен, че бъркам думи, ами когато си мисля за нещо и изведнъж - бяло петно. Мисълта изчезва и дори не се сещам за какво изобщо съм си мислела. Става въпрос за 2 - 3 секунди и край - бяло петно.
По принцип рамипирила (тритейс) е голям провокатор на ПА, но е много добър медикамент за хипертония. Аз също пия 5мг сутрин, ама и без него е същото, ама така и така го пия отдавна и няма да го спирам. Норваск е добро лекарство, но няма протективна функция като тритейс. Сваля кръвно и толкова. Обаче докарва мощни паники (амлодипин е все пак). Има и тритейс комбо, което е 2в1 тритейс с норваск, е там яко паника при приема. Хлофадон внимавай с него. Той успокоява при тревожност също, защото механизма му на действие е върху мозъка, сваля и кръвното, обаче 4-5 часа след това може рязко да направиш пик в налягането. Все повече избягват да го дават вече, защото може да докара рязко инсулт при рисков пациент. В болниците бият хлофазолин все още, но когато кръвното е до 200. Ако е над 200 приемат в повечето случаи. Или чакат да видят какво ще стане. И пациента ако се върне, повторно бият и го качват в кардиологията.

# 598
За профихола аз го пих 2-3 месеца и от 8 холестерол свалих на 5.9. Но аз тогава бях и с мн тежка тревожност и не се хранех. Бях свалила 12 кила(от които 3 вече си върнах), та може и от това да съм свалила холестерола. Знам ли.

# 599
  • София
Аз вдигам до 160/100 спорадично (а всекидневно приемам Тритейс) и уж е неврогенно, защото всичко изследвах (освен инсулинова резистентност, но пък нямам показания за това), та се надявам да не съм рисков пациент. Да взема да сменя Хлофадона с Хлофазолин ли....  Е, като ударя 150/100 веднага взимам Хлофадона, затова може би не съм качвала много нагоре.
Иначе последните дни и аз съм с доста симптоми, като най-изразен е замайването, нечувствителност в крайниците, тревожност и треперене от време на време. Поне сърцебиенето е по-рядко. Има го, но не е толкова продължително.

Общи условия

Активация на акаунт