Паническо разстройство - тема 44

• 35 074
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Аз вдигам до 160/100 спорадично (а всекидневно приемам Тритейс) и уж е неврогенно, защото всичко изследвах (освен инсулинова резистентност, но пък нямам показания за това), та се надявам да не съм рисков пациент. Да взема да сменя Хлофадона с Хлофазолин ли....  Е, като ударя 150/100 веднага взимам Хлофадона, затова може би не съм качвала много нагоре.
Иначе последните дни и аз съм с доста симптоми, като най-изразен е замайването, нечувствителност в крайниците, тревожност и треперене от време на време. Поне сърцебиенето е по-рядко. Има го, но не е толкова продължително.

При 150/100 не се взима медикамент. Очаква се да си падне само до 140/90. Като мине епизода с нервите. Няма смисъл при такова да се взима. При 160/110 вече може, но пак е съмнително. Инфаркти и инсулти не са от кръвно, от други неща са. Има хора с по 200 кръвно живеят над 20 години.

# 601
  • София
Божее, на мен точно Норваск и Натриксам са ми изписали. И Хлофазолин за всеки случай. И сега какво да правя?

# 602
Божее, на мен точно Норваск и Натриксам са ми изписали. И Хлофазолин за всеки случай. И сега какво да правя?

Натриксам е норваск с диуретик. Кой идиот ти го изписа това?!? То не само натрий и калий, Ами и другите минерали ще изпикаеш. И не разбрах отделно още норваск, така ли? Че то пулса също пада от всичко това. Отивай и искай тритейс или ирбесартан примерно. Даже и небилет можеш. То тоя медикамент твоя го изписват принципно след сърдечен инцидент или стенокардия.

# 603
Много често взе да ми се случва да разменям буквите на думи. Примерно летят-телят. Или съчетавам две думи в една, вместо чанта и торба- чорба Simple Smile  Искам да кажа дума и ми идват две подобни наум и ги сливам и ставам за смях. Това дали се дължи на тревожността или нещо друго.

Липидният ми профил е много лош, високо кръвно, пия хапове за него, пушачка съм и в менопауза.
Това впрочем е точно симптом на ГТР , като дислексия изглежда. Показва повредени невронни връзки. Възстановяват се сами с времето. Липидния профил ако не взимаш за него нищо, ти препоръчвам Профихол. Това е Монаколин К, който е природна червена плесен на ориз, към добавките спада, но има силата на статините, като цяло е много добро без странични ефекти. За около 3 месеца би трябвало да ти оправи нещата в норми. Какво пиеш като хапчета? Щото някои за кръвно предизвикват и ГТР (АСЕ инхибиторите най-често, но и Норваск примерно и др.)
ох, Георги, благодаря ти, успокои ме.Аз все се плаша да не е нещо в мозъка, и от инсулт ме е страх, че имам наследствено. ГТР имам, знам, казваш от него е.

За холестерола пия Липомезин, пак е добавка, ама и тригл. ми са високи на мен. За кръвното небилет и реновиа.

И тъй като имам всички рискови фактори, все ме е страх от инсулт. Мисля и Сали има този страх, лоша работа.

# 604
Голям страх е при мене. Мога да кажа че от друго като ли вече нямам страх , но от високото кръвно е панически страх. Само той ми остана и няма преборване. И това е проблем , защото като го вдигна , от паниката го свалям много трудно. Ама какво да се прави, имам наследствено предразположение и аз. А за страха, видяла съм баба и дядо по различно време парализирани на легло с години. И това ми се е запечатило. Но всеки си има някакъв страх. И най-здравите и силни наглед хора вътрешно се страхуват от нещо, но не го показват.
Аз също пих норваск около година, но нямах сили от него и сега съм на ирбесо. Моят кардиолог казва че е много добро лекарство, било кардиопротектор. Интересното че миналото лято постепенно спрях хаповете за кръвно. Заради жегите. И наесен пак започнах. Така ми каза кардиолога. Но аз тогава се бях филмирала и постоянно мерех кръвното, следях го. Даже , представете си, имах страх от апарата за кръвно. И така видях че ми пада и спрях хаповете. Това лято не меря, особено когато ми е лошо. Защото знам какво ще покаже😀. Страх ме е. Пия си хаповете и това е. Гледам да не мисля, да не си внушавам нищо, по-добре се чувствам така.

# 605
  • София
Лятото и аз ги спирам лекарствата за кръвно. За един месец - август.
Хора, какво ми се случи. Ходих да си взема нещо от аптеката, излизам, качвам се на мястото до шофьора и се чудя защо не тръгваме. А СЪМ САМА Weary

# 606
Привет отново
Купих си хапчета за сън с мелатонин. Вътре пише да не се пие алкохол. Аз обаче си пия винце розе една чаша. Толкова ли е фатално чаша розе и после мелатонин за сън 🙄

# 607
Лятото и аз ги спирам лекарствата за кръвно. За един месец - август.
Хора, какво ми се случи. Ходих да си взема нещо от аптеката, излизам, качвам се на мястото до шофьора и се чудя защо не тръгваме. А СЪМ САМА Weary
И моето пада лятото, но сефте чувам, че може да спират временно. Не смея.

Ох, мила, с тези объркани мозъци...аз да не казвам какви глупости правя.

# 608
Голям страх е при мене. Мога да кажа че от друго като ли вече нямам страх , но от високото кръвно е панически страх. Само той ми остана и няма преборване. И това е проблем , защото като го вдигна , от паниката го свалям много трудно. Ама какво да се прави, имам наследствено предразположение и аз. А за страха, видяла съм баба и дядо по различно време парализирани на легло с години. И това ми се е запечатило. Но всеки си има някакъв страх. И най-здравите и силни наглед хора вътрешно се страхуват от нещо, но не го показват.
Аз също пих норваск около година, но нямах сили от него и сега съм на ирбесо. Моят кардиолог казва че е много добро лекарство, било кардиопротектор. Интересното че миналото лято постепенно спрях хаповете за кръвно. Заради жегите. И наесен пак започнах. Така ми каза кардиолога. Но аз тогава се бях филмирала и постоянно мерех кръвното, следях го. Даже , представете си, имах страх от апарата за кръвно. И така видях че ми пада и спрях хаповете. Това лято не меря, особено когато ми е лошо. Защото знам какво ще покаже😀. Страх ме е. Пия си хаповете и това е. Гледам да не мисля, да не си внушавам нищо, по-добре се чувствам така.
E ирбессо е много добър медикамент, силен и стабилен! Аз го препоръчвам! Тия дни ме морят някакви как да ги обясня... Все едно ми пърха сърцето за няколко секунди. Едно такова много странно усещане е, но не е пропуснат или силен удар като систола, Ами по скоро като много рязко ускорение на пулса. Все едно крампа в сърцето. Някой от вас да е имал такива прояви?

# 609
  • Цюрих
Ох,аз се ошашках нещо.Ходихме с децата на плаж,бяхме на басейн и голямото си сложи едни очила за под вода.Обаче докато се гмуркаше с тях,взело,че си отворило устата и се нагълтало с вода.Излезе и се закашля.Сега не кашля,чувства се добре или не казва, защото се страхува да не я видим на лекар.Как да разбера има ли проблем,за какви симптоми да следя?
Георги,моля ти се,пиши!
Така ми се е свила душицата...

# 610
Шоколад и ние бяхме със сина ми на басейн, на два пъти почти до задушаване се нагълта с вода, споко. Кашлица и какво беше не може да се скрие. Зараза от басейн уж няма как водата е така силно третирана, аз съм очарована от мерките в бг в този басейн където ходим.

# 611
  • София
Георги, при мен е така. Ей сега пак направих криза. Този път опитах да се наблюдавам. Потя се много и ми става лошо. Кръвното и пулса скачат като за световно. До минута по - късно започват да падат. Обзема ме гореща вълна в гърдите и стомаха. Лицето ми не е сменило цвета си. Зениците ми се разшириха малко преди да скочи пулса и ми беше замаяно и много гадно. А цял ден усещам онова гадно трепрене в гърдите. Има ли такава болест при която кръвното и пулса скачат и падат сами и то в рамките на минути?

# 612
  • Цюрих
Опелче, много се ошашках.Ако има вода в белия дроб нали ще кашля много? Дорева ми се... тамън си бях добре тези дни.Всичко ми се разтрепери отвътре.Моля ти се ,сподели повече.
Елдорадо,това че за  минути ти скача кръвното и после спада,говори само,че е на нервна почва или на хормонална основа.Аз като станах на 40 започнах с тези изпълнения с ГВ и да се чувствам като в менопауза...
Майка ми вдигаше кръвно по същия начин като теб до 200 и кусур и казаха,че е от менопаузата.Пий си желязото и разбери,че това инвитро ти е прецакало целия хормонален баланс.Ще мине време и ще се оправиш.От анемията се вдига високо кръвно също.
Следи си цикъла,дали имаш отклонения.
Аз си пия желязото и вече съм добре,нямам ГВ,няма изпълнения.
Но съм много притеснителна...муха да бръмне и мисля,че вертолет прелита..Ама те тва е...всеки си е башка луд..

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 20:58 от Шоколад

# 613
Резките флуктуации са изцяло адреналинови пикове. То цялото тяло реагира на адреналина. А апарата ти отчита ли равномерен пулса?

Е нагълтало се е с вода какво толкова. Няма нищо страшно. Няма как да се удави впоследствие. Това става при загуба на съзнание и реанимация. Ако има вода, ще кашля.

# 614
  • София
Искам вашето мнение - канят ме на море с детето, да отида ли или не? Страх ме е.

Общи условия

Активация на акаунт