Паническо разстройство - тема 44

• 35 067
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Георги, и майка ми от това се оплаква- има много лек хипот. Тсх е 4 и доста нерви. Ходи на кардиолог всичко е ок, сега е решила да пие небилет по 1/4 защото я дразни
Иначе кардиолога беше дал аритмитик артроном? Или нещо подобно, но тя не хареса страничните симптоми.

# 616
Искам вашето мнение - канят ме на море с детето, да отида ли или не? Страх ме е.
Е че отивай, от какво те е страх? Аз още съм в Слънчев Бряг, ама смятам да си ходя вече, ще се препълни тука наоколо.

# 617
Георги и на мен ми се случва понякога. За кратко сърцето бие леко и много учестено, като трептене се усеща. За  секунди, като цъкане....не мога да го обясня. Докато да се ошашкам и преминало. Рядко ми се случва, но по няколко пъти на ден и като че ли е когато съм уморена, недоспала.
Аз днес какво свърших, то не е за хвалба в днешно време. От старата работа, която напуснах сама, ме поканиха на среща и ми предложиха да се върна и аз отказах😀. Ей така с кеф. Как ли ще си блъскам главата после. Как ли ще ви плача през зимата че се депресирам в къщи. Ама понякога съм толкова упорита, даже в повече и ината. Спокойна нощ ви желая.

# 618
Чакайте, от зараза ли се страхувате от водата в басейните!
Няма проблем! Не са нетретирани реки и езера!
Ел, в морска вода няма проблем! Навалицата си е като в града!

Вчера се видях с мой познат, дошъл за малко от Мадрид. Той си е изкарал ковида, доказан с тест. Само с два дни с болки в мускулите. Ако случайно не е бил на прегледи, нямал и да знае!

И като го слушах и се усетих, че имах болки е муслулите си казвах, дано миналата седмица го изкарах!

# 619
Искам да попитам тези които пият антидепресанти - при вас от кой път лекарят ви уцели правилните хапчета? От първия, от втория от третия...
Докато ви открият правилните АД които действат при вас, сменяха ли ви често хапчетата или от първия път каквото стане и  това е.
И ако ви сменяха АД през колко време се сменят - през месец, през два или колко?

# 620
Искам да попитам тези които пият антидепресанти - при вас от кой път лекарят ви уцели правилните хапчета? От първия, от втория от третия...
Докато ви открият правилните АД които действат при вас, сменяха ли ви често хапчетата или от първия път каквото стане и  това е.
И ако ви сменяха АД през колко време се сменят - през месец, през два или колко?
При мен не ги уцелиха Grinning Самолекувах се с Коаксил на края, че е най мек и атипичен. Свърши добра работа. Сега обмислям прегабалин да си цъкам от време на време, че явно още малко иска моето, особено в големите жеги. Не ми става нищо особено, но вечерната тревожност още се проявява и ми е досадна, та я мисля как да я боря.

# 621
Това с уцелването на АД не е ли малко относително?🤔 В смисъл имайки предвид че първия месец е трудно и ако човек не издържи и се откаже , ето ти резултата - неуцелен АД. Аз съм пила само ципралекс. Първите 20 дни беше ад, чувствах се много по-зле отколкото преди да го започна, много по-зле. И въобще до месец и половина си бях на кантар, ще ме бъде ли , няма ли. Чета много хора в различни форуми и познати имам дето пият седмица две и ревнат на психиатъра че не издържат и той им го сменя. И аз можеше да се откажа, но нали са ми казали, че в началото е зле и аз стисках зъби. Не отричам че след като има толкова много различни АД, значи има причина да ги има, но ако повечето пиещи имат повече воля в началното , процента на неуцелилите АД ще е доста по-малък.

# 622
Това с уцелването на АД не е ли малко относително?🤔 В смисъл имайки предвид че първия месец е трудно и ако човек не издържи и се откаже , ето ти резултата - неуцелен АД. Аз съм пила само ципралекс. Първите 20 дни беше ад, чувствах се много по-зле отколкото преди да го започна, много по-зле. И въобще до месец и половина си бях на кантар, ще ме бъде ли , няма ли. Чета много хора в различни форуми и познати имам дето пият седмица две и ревнат на психиатъра че не издържат и той им го сменя. И аз можеше да се откажа, но нали са ми казали, че в началото е зле и аз стисках зъби. Не отричам че след като има толкова много различни АД, значи има причина да ги има, но ако повечето пиещи имат повече воля в началното , процента на неуцелилите АД ще е доста по-малък.
Е не са много, общо са 13 веществата Simple Smile Плюс още 6, които са модифицирани от тия 13. И Коаксила който е извън всичките категории, като все пак е в групата на атипичните трициклични АД, но е ноотропик и е самотен там. Пак погрешка открит разбира се. Имам познат, мина всичко възможно, и нямаше ефект. Кара си го сега на ксанакс при нужда и толкова.

# 623
Да, така е, всеки различно понася АД. На някои не им действат. Аз пък имам позната, която е пила какво ли не, като АД имам предвид. Не се е оправила много, но пък началото за нея е никакъв проблем, странични ефекти не изпитва, от всички до един АД. Все едно гълта бонбонки. Късметлийка 😀

# 624
И аз минах през цялата азбука. През около 2 месеца ми ги сменяваха. При мен и няколко диагнози едновремено се лекуваха. Само негативите усещах. Аритави леко подобри нещата, но не е за ОКР. И след 8 години реших да ги оставя АД-те. На мен, тези с не близки съставки, ми ги сменяваха за 4 дни. Другите, от раз.
Добре, ривотрилът не потушава ли страничните ефекти в началото?
Мен ме бяха сложили първите 10 дни на 3х1 от 0.5. Бях матирана от всякъде!
Сега съм само на ксанакс и бетаблокер.

# 625
Аз пак да попитам за тритикото, понеже Георги го нямаше като зададох въпроса. От 2 от 75 свалих само на 1 и 2/3. Почнах схема 1 и 2/3 - 1и 1/3редувам ги и от два дни пак тревожност. Как да го намаля тъпото тритико без да съм тревожна. От намалянето му ли е, от жегите ли, нямам идея вече. Мн ми е замаяно през деня и привечер и мисля,че от него съм така, а пък като намаля и съм тревожна, някакви слаби мини атаки ли са, писна ми вече, от февруари се влача. Ту се оправям и си казвам край, свърши се ада, ту пак почва и се отчайвам.

# 626
  • Цюрих
Аз пък днес съм с мигрена.На детето нищо му няма от вчерашните изпълнения в басейна,но аз цялата вечер не спах и само го наблюдавах. Заспала съм едва призори,на пресекулки и само се стрясках. И пак имах топки в стомаха,тресе ме... сега ми се гади,замайва ми се главата и ме болеше пулсиращо.
Не усещам страх да ме удря,но ми е депресивно. Кръвното ми е нормално,даже ниско.Вас боли ли ви глава при ПА?

# 627
  • София
Аз в момента се пека на огъня с началото на антидепресанта. Днес ми е 9 ден откакто вземам цял Есцитил и е много, ама много гадно. През ден силни атаки, световъртеж, главозамайване, неприятни усещания в сърцето, в главата, вътрешно треперене. Изобщо гадост. Ама вие ми казахте и стискам зъби за сега. Успоредно гледам да намалям Ксанакса и е голяма драма.

# 628
Аз пак да попитам за тритикото, понеже Георги го нямаше като зададох въпроса. От 2 от 75 свалих само на 1 и 2/3. Почнах схема 1 и 2/3 - 1и 1/3редувам ги и от два дни пак тревожност. Как да го намаля тъпото тритико без да съм тревожна. От намалянето му ли е, от жегите ли, нямам идея вече. Мн ми е замаяно през деня и привечер и мисля,че от него съм така, а пък като намаля и съм тревожна, някакви слаби мини атаки ли са, писна ми вече, от февруари се влача. Ту се оправям и си казвам край, свърши се ада, ту пак почва и се отчайвам.
Е аз незнам някой от тритико да има полза. Това е най гнусния медикамент. Че и с много странични ефекти. Иди да ти го сменят с прегабалин примерно.

# 629
Тоя прегабалин като му прочетох стр. ефекти и се ужасих. Ми то страшно, а как имам нужда.

Общи условия

Активация на акаунт